evlenmeden önce hamile kalsaydınız ne yapardınız????

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim Karşi Komşumun 2 Ay önce Düğünü Oldu Yeni Gelin Geldi Dedik O Ise şuan 24 Haftalik Hamile Ilk Başlarda Saklamişti Ama Sonra Söyledi HAMİLE KALDIĞINDA NİAŞA NLIYMIŞLAR AMA YİNEDE KINAYAMAM ÇÜNKÜ KARI KOCA İKİSİDE İYİ İNSANLAR ONLARI KISMETİNDE BÖYLESİ VARMIŞ HERŞEY İNSANLAR İÇİN KINAMAMAK LAZIM.

Son düzenleme:
Bir bayanın kendini koruması lazım. Erkek için hava hoş hele sevgilisiyse umrunda bile olmaz. Çeker gider. Erkek 1 dklık zevki yaşar, kadın 9 ay ve hatta doğduktan sonra ömür boyu çeker. Ya da çocuğu aldırır, hem dünyada vicdan azabını hem ahirette cezasını çeker. Allah kimsenin başına vermesin. Ama şimdi yetişen nesle bakıyorumda o kadar rahat yetişiyorlarki. Sokak ortasında öpüşmeler oynaşmalar daha neer neler. Yazık diyorum.

Bence eğitim sadece kızlara değil özellikle erkek çocuklarına verilmeli. Kızlar duygusaldır Çabuk kaptırır kendini ama erkek iradelidir. Namus kavramının tam olarak öğretilmesi gerekiyor.

Çevrede yetişen çocuklara bakınca o kadar korkuyorumki bu zamanda çocuk yetiştirmek çok zor.
İnşallah bizler çocuklarımızı yeterince eğitebiliriz.

böyle bir durumda söylenenler kınamak değil bence gerçekler.evleninceye kadar bir bayan nasıl sahip çıkamaz kendine nerde adetlerimiz.şimdiden bu kadar cinsel özgürlük olursa çocuklarımız büyüyünce ne olacak kimbilir.madem bu kadar korkuyosunda neden hamile kalıyorsun o adam evlenicekmi bakalım seninle.olan ne o çocuğun annesine nede babasına olur bir tek o günahsız minicik bebeğe olur.hamile kal ondan sonra doğurayım mı doğurmayım mı ne kadar rahat ve kolay birşekilde söylüyorlar.nasıl hamile kaldıysan öyle doğur büyüt diyecem ama çocuğa yazık neler görüp neler geçirecek meçhul.ehh tabii bu durumda hiç istemeden kadınada yazık olucak belki adam evlenmicek belki evlenecekler ama senelerce adam söyleyecek seni alayım diye evlenmeden hamile kaldın diyecek belkide ufak bir ihtimalde olsa çok iyi olacaklar evlenip mutlu olucaklar.

benim birarkadaşımda erkek arkadaşından hamile kaldı ve asla erkek arkadaşı bebeği kabul etmedi..şuan çocuk 3 yaşında ve adamın gördüğü yok ve diyorki ne malum benden mi diye?ne kadar acı...
ne olursa olsun dünyanın en büyük aşkınıda yaşasan evlenmeden bence çocuk yapılmamalı..
hoş şimdiki dizilerde flimlerde maşalllah herşey o kadar normal miş gibi gösteriliyorki...gençlerde bunları örnek alabiliyr..hayat acımasız bunu ergeç öğreniyorlar...
yazık olan hiçbir gnahı olmayan bebeklere oluyor...rabbim böyle hatalardan çoluğumuzu çocuğumuzu kardeşimizi korusun...

Allah kimseye göStermesin böyle birsey... ama simdi suda var bu zamanki kizlar iyice azgin olmus hangi erkek olursa olsun hemen altlarina felan geciyorlar... Allah hepsine hidayet versin.

Ben evlenmeden böyle bir sey yapmadigim icin bir sey diyemicem... ama cocugu dogururdum eger tecavuze ugramadiysam...

yorumunuza oldukça şaşırdım doğrusu bi bayan olarak hemcinsleriniz için nasıl bu kadar acımasız cümleler seçiyorsunuz..benim bi kız evladım var allah nasip ederse bide oğlum olacak.evet günümüz gençliği oldukça rahat bu konuda ama o kızlarıda yetiştiren biz anneler değilmiyiz onları neyin eksikliğini yaşatmışızkii gençliklerini bu kadar hor kullanıyorlarrr..bu kız veya erkek olmakla ilgili değil bence bu doymamışlılğı başka şekillerde tatmin etmekk..belki sevgisizliği belki huzursuzluğuu ayrıca konuyla ilgilide şunu söylemek istiyorumm salaklıkmış zinaymış gibi yorumları es geçerek aşk çok kutsal bişiy eğer böyle bişi aşk ile olmuşsa elbette çiftler evlenip çocuk sahibi olabilirlerr..ama cahillikle yaptılarsa işte ona bişiy diyemem ozamanda ebeveynlerii yargılamak lazımm..velhasıll hepimizin kızı var kardeşi var böyle acımasız yorumlar yapmadan biraz düşünelimma.s.

slm arkdaşlar bunları okuduğumda ağladım.bu başlık tam göre çünkü şuan 23 yaşındayım canımdan çok sewdiğim kişiyle beraber oldum belkide hayatımın en büyük yanlışydı hatanın üstüne hata ekledim hep cahillikten gidip ailesine anlattım herşeyi beni istemediler ama biz görüşmeye dewam ettik.Bende sizin gibi çok diyordum önceden ewlenmeden önce asla hata yapmam diye ama insanoğluyuz ki bazen doğruyu seçemiyoruz göremiyoruz.Hamilemiyim bilmiyorum ama şuan adetime 3 gün war eğer hamileysem asla aldırmam çocuğumu bebeğimin katili olamam tabi hamileysem bence hiç bi zaman büyük konuşmamak kınamamak lazım kimseyi emin olun ki o zaman daha kötüsünü yaşıyorsunuz

slm arkdaşlar bunları okuduğumda ağladım.bu başlık tam göre çünkü şuan 23 yaşındayım canımdan çok sewdiğim kişiyle beraber oldum belkide hayatımın en büyük yanlışydı hatanın üstüne hata ekledim hep cahillikten gidip ailesine anlattım herşeyi beni istemediler ama biz görüşmeye dewam ettik.Bende sizin gibi çok diyordum önceden ewlenmeden önce asla hata yapmam diye ama insanoğluyuz ki bazen doğruyu seçemiyoruz göremiyoruz.Hamilemiyim bilmiyorum ama şuan adetime 3 gün war eğer hamileysem asla aldırmam çocuğumu bebeğimin katili olamam tabi hamileysem bence hiç bi zaman büyük konuşmamak kınamamak lazım kimseyi emin olun ki o zaman daha kötüsünü yaşıyorsunuz

arkadaşlar yazmadan geçemedim. küçüklüğümüzden beri örf adetlerimizle büyütüldük zina güanh diye büyütüldük. yeri geldi deli çağlarımızda isyan ettik niye bizi bu kadar sıkıyolar erkeğin elinin kiri neden bizim öldürme emrimize neden oluyor diye. ama şimdi yaş erdi kemale ve anlıyorum herşeyi. bizler erkekler gibi değiliz. inciniriz kırılırız ve ruhumuz kirlenir her birliktelikte..
ama şimdiki gençlere bakıyorum benim 23 yaşında yurt dılında okuyan bir yeğenim var türkiyeye geldiğinde yüzünü göremezdsiniz hep kız arkadaşıyladır ve gece gündüz. gençlik nereye gidiyor bilemiyorum. insan çcuk bile doğurmak istemiyor yeri geliyor..

Duygusal sana gelince sevmişsin kaptırmışsın kendini ve birlikte olmuşsunuz buna hiç bişey diyemem sonuçta herkesin kendi düşüncesi ve kararı.Belki benimde başımdan geçebilirdi yada ilerde çocuklarımın. ama sevdiğin adamı elinde tutmak için bebek yapmaya çalışmanı anlayamıyorum. kendini kabullendirmek için minicik bir meleği kullanmak buna aklım almıyor....

bu arada kimseyi yargılamıyorum. lütfen kimse kırılmasın..

Son düzenleme:
ben asla hamileysem bunu kullanmam hamile kalabilirim miyim onuda bilmiyorum tabi 2 yıl önce polistik over teşhisi konuldu bana doğum kontrol hapı werdi ilerde ksırlık yaptığını söylediler korkudan kullanmadım.Eğer hamileysem aldırırsam bilemem ki belkide hiç anne olamıcam sonra her ne olursa olsun ister ewleneyim ister ewlenmeyeyim aldırmam benim yaptığım hatayı katil olarak ödeyemem

eğer evlenmeye niyeti varsa evlenirdim ve doğururdum.ama eğer evlenmeye niyeti yoksa ve ortada böyle bi hata varsa ortak bi kararla aldırırdım.

duygusal arkadaşım insan sevgilisiyle tabiki de bişeyler yaşamalı.yoksa evlendiğinde cinsel anlamda uyumlu olup olmadığını anlamak zor olur.bu benim kişisel fikrim.haa herşeyi yaşamak da kişiye kalmış.ben de eşimle evlenmeden önce biyere kadar bişeyler yaşadım ve asla da pişmanlık duymadım.evlendiğim için demiyorum.ozaman da pişmanlık duymamıştım.bi ilişki sadece konuşmakla geçmiyo.cinsellik de gerekiyor. hamileliğe gelince,eğer hamileysen ve sevgilin evlenmeye yanaşmıyorsa zaten onun gibi bi insanda çocuk doğurmaya değmez. çocuk demek sevdiğin ve ömür boyu beraber olacağın insandan bir parça demek.

kısa ve öz yazacağım..aldır..ancak bunu iyi bir doktora iyi bir yerde yaptır...başka yapacak bir seçenek de yok zaten öyle değil mi???

aldırılmamalı bence o bebeğin suçu ne ki hamile kalmayı göze alabilen biri çocuğuda göze almış demektir ben kaza olduya inanmıyorum kazasımı var bu işin...

kızlar belkide çok zor bi seçim ama daha erkek ark söylemedim zaten hamile olabilirim diye tepsinide bilmiyorum ama hiç olmazsa beni ortada çocukla bırakacak kadar kötü biri değil ama ben eğer hamileysem aldırmam çünkü anne olmayı çok istiyorum en başta

evet kızlar kesinlikle kınamamak lazım.kimsenin iç yüzünü bilemeyiz.şimdi kızların çoğu kadın olmuş ve ailelerin haberi yok.ve kimileri anne olmuş ve hamileliğini sonlandırmış bundanda kimsenin haberi yok.artık öle bi duruma geldik ki bu tür şeylere daha doğal bakılıyo.düşünsenize bundan 50 yıl önce böle durumlar sözkonusu bile değildi belkide.bide 50 yıl sonrasını düşünelim o zaman bakalım neler duyucaz neler öğrenicez.allahım hiç kimseye böle acı şeyler yaşatmasın hiçte kolay değildir eminim.allah herkese güsel yazılar yazsın....

sorunu cevabına gelince...ben eğer nişanlıyken yada çıkma dönemindeyken hamile kalsaydım ve yaşım evlilik yaşımdaysa doğururum.ki böle bişeyi yaşadığım kişi zaten benim eş adyımdır........

Şu anki duygularımı yaşamayan bilemez. Erkek arkadaşımla evlilik hayalleri kurarken öğrendik hamile kaldığımı. Şok olduk. Önceleri bir an önce evlenip bebeğe sahip çıkmayı düşünürken yavaş yavaş tutumu değişti. Henüz çok erken dedi, bu sorumluluğu alabileceğimden emin değilim dedi. 6 haftalıkken kürtaj olmaya ve ondan tamamen ayrılmaya karar verdim çünkü istemiyordu açıkça. Sonra beni bir şekilde ikna etti. Ben seni seviyorum, sensiz olmaz dedi. Beraber büyüteceğiz onu dedi. Ben de onu çok seviyordum ve pekala dedim. Güvendim. Nikah tarihi aldık. Birkaç hafta sonra tekrar değişti hareketleri. Evliliği bir zorunluluk olarak görmeye başladı. Ve sonunda bu bebeği istemediğini açıkça söyledi. Nikah tarihine 1 ay kala kürtaj olmaya zorladı beni. Bebeğim yasal süre olan 10 haftayı geçtiği için zaten böyle bir şey söz konusu olamazdı. Ve ne yaptı biliyor musunuz ? Çekip gitti. Ölmeyi düşündüm. Bebeğime kıyamadım. Ailemin suratına bakamıyorum. Bebeğimle bir başıma kaldım. Evet evlenmeden doğuracağım.

Allah korusun kimseyi ayiplamam.bu duruma dusmek istemezdim.evlililigin ilk yillarinda bile karsiyim cocuga.

Back
X