evlenmeden önce para yönetimi.

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.941
2.073
30
merhaba kızlar.Daha önce bi çok kez anlatmıştım durumumu bilenler bilir.Sevdicek iş bulamıyordu ailem evliliğimize karşı çıkıyordu bu yüzden ben de işsizdim tabi izin vermediler.3 yıl oldu bi çok şeyi düzelttik gibi şu an sevdicek iş buldu 1600 liraya çalışıyor .ben de devlet memuru olucam nasipse eğer haziranda.2000 alırım Allahın izniyle.tabi 5 yıl oldu artık bi yandan ilerisi için hazırlık yapmayı düşünüyoruz.ama nasıl para biriktirmeli düğünün altından nasıl kalkmalı ,evi nasıl almalı bilmiyoruz.damat adayı biçok şeyi kendi yapacak aileden bişey görmiycz gibi kendilerine zor yetiyorlar.o yüzden 1-2-3 sene ne olursa para biriktirip düğünü borçsuz yapmayı istiyoruz.tavsiyeleriniz nelerdir ? aklım almıyo ne yapmalı işin içinden çıkamadım sevdicek de bir artı bir ev alalım düğünden önce düğüne yakın satar düğünü borçsuz yaparız diyor ama ben böyle bişey yaparsam ailem bana düğünü sen mi yapacaksın diye haklı olrak kızar.:KK43::KK43: bi yardım ediverin beeeh :KK55::KK55::KK55::21::21:

nikah yapın toplasan 3 milyarı geçmez masrafı... Ev önemli şimdi alacağınız ev 3 sene sonra 3 katı değerle satarsınız..

Borçsuz evlenmek güzel ama nasıl olsa çalışıyorsunuz evlendikten sonra da ödenebilir..

haziranda mı tercih yapacaksınız siz de? puanınız kaç acaba ben de haziranı bekliyorum ve ben gibi iş hayatına erken atılanları gördükçe seviniyorum :KK45:

Dugun yerine nikah yapilsa butun işler kolaylaşir, olmaz mi? Dugun şart mi? Veya dugunden kastiniz sadece nikah mi? Zorlastirmayip kolaylastirirsaniz her sey borcsuz ve kisa surede olur, ben boyle dusunuyorum

merhaba kızlar.Daha önce bi çok kez anlatmıştım durumumu bilenler bilir.Sevdicek iş bulamıyordu ailem evliliğimize karşı çıkıyordu bu yüzden ben de işsizdim tabi izin vermediler.3 yıl oldu bi çok şeyi düzelttik gibi şu an sevdicek iş buldu 1600 liraya çalışıyor .ben de devlet memuru olucam nasipse eğer haziranda.2000 alırım Allahın izniyle.tabi 5 yıl oldu artık bi yandan ilerisi için hazırlık yapmayı düşünüyoruz.ama nasıl para biriktirmeli düğünün altından nasıl kalkmalı ,evi nasıl almalı bilmiyoruz.damat adayı biçok şeyi kendi yapacak aileden bişey görmiycz gibi kendilerine zor yetiyorlar.o yüzden 1-2-3 sene ne olursa para biriktirip düğünü borçsuz yapmayı istiyoruz.tavsiyeleriniz nelerdir ? aklım almıyo ne yapmalı işin içinden çıkamadım sevdicek de bir artı bir ev alalım düğünden önce düğüne yakın satar düğünü borçsuz yaparız diyor ama ben böyle bişey yaparsam ailem bana düğünü sen mi yapacaksın diye haklı olrak kızar.:KK43::KK43: bi yardım ediverin beeeh :KK55::KK55::KK55::21::21:

Evi beraber alip beraber odeyecekseniz dugun zamani da satarsaniz dugunu siz degil beraber yapmis olursunuz. Aileniz neden hakli (?) olarak kizsin ki? 1600 lirayla tek basina anli sanli dugun yapamaz sonucta.

Son düzenleme:
Simdiki aklim olsa dügünü yapmazfim bosuna masraf , nikah yspsrdim güzel bir yemek aile arasinda bin kat daha iyi ..
O dügüne verdiginiz parayla ev alirdim inan bosuna masraf...

nikah yapın toplasan 3 milyarı geçmez masrafı... Ev önemli şimdi alacağınız ev 3 sene sonra 3 katı değerle satarsınız..

Borçsuz evlenmek güzel ama nasıl olsa çalışıyorsunuz evlendikten sonra da ödenebilir..
aynen canım biz de düğünü borçsuz yapmayı ,evlenmeden de ev almayı düşünüyoruz birimizin maaşını eve yatırsak bize gerisi yeter çünkü çocuk falan yokken.ama nasıl yapmalı bilemedik.

evet canım 85 aldım kpssden bürocuyum :) sen ne bölümü mezunusun

bankacılık ve sigortacılık 86.58 benim de. il ayrımı yapacakmısın. ben yapmıyorum çünkü kadro az gelebilir bölüme. ailemden ayrılmakta istemiyorum ama mecbuuur :KK14: erken yaşta fazla yük bindirmek istemiyorum kendime de hayırlısı :KK51:

1 maaşla ev eşya düğün diğeriyle normal hayat mı ?
Yaşadığınız şehiri dokayısıyla ev fiyatlarını bilmiyorum.
Bana zor göründü açıkçası. O ev için para biriktirmeniz kredisiz almaya kalksanız veya peşinatı biriktirmek iateseniz enaz 2-3yıl sürer.

Bana zor göründü açıkçası. O ev için para biriktirmeniz kredisiz almaya kalksanız veya peşinatı biriktirmek iateseniz enaz 2-3yıl sürer.
evlilik öncesi 2-3 yıl iki maaşla para biriktirme dönemi sonra evlenmeden ev alıp tekini eve yatırma .biriktirilen paranın bi kısmıyla düğün yapma düşüncesi aslında.yine zor mu olur.

ilk başta bir artı bir ev alıp sonradan büyüğüne geçmeyi düşünüyoruz bir de.

damat adayının ailesi destek olmaları gerekirken köstek de olmasınlar da. hiç para biriktiremeyedebilir.
zira eşim 4 yıl çalışmış olmasına rağmen, evlenirken kenarda 1 lira parası bile yoktu. çalışmaya başladığı andan itibaren bütün masrafları ailesi eşime yüklemişler.
ayrıca neden ev için acele ediyosunuz ki, evlenin borçlarınızı ödeyin gezin tozun hayatınızı yaşayın evi daha sonra düşünün.

X