Evlenmeden önceki hayatım çok sosyaldi.

uniquemls

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2025
19
6
1
24
Merhaba herkese, evleneli 3 hafta oldu ve eşimin olduğu memlekete gelin geldim. Burada eşimin ailesi ve arkadaşları dışında kimsem yok. Evet belki arkadaşları var hepsini tanıyorum ama kurulan iletişim bir yere kadar oluyor malesef. İnsanın kendi arkadaşı gibi olmuyor. Benim kendi arkadaşlarım hep şehir dışında kaldı malesef herkeste kendi hayat koşuşturmasında olduğu içinde arada bir konuşabiliyoruz. Bulunduğum il de çok küçük, sosyal açıdan çok fazla yapılacak bir şeyin olmadığı bir yer. Halk eğitim kursları falan varmış ama evime çok ama çok uzak o yüzden bu seçeneği de eledim malesef. Ben nasıl arkadaş bulacağım, nasıl sosyalleşeceğim. Eşimle de elbette sosyalleşiyoruz onu çok seviyorum ama insan hemcinsi bir arkadaş arıyor kendine... Evlenmeden önceki hayatım çok sosyaldi. Şimdi bi anda böyle olunca inanılmaz dibe düştüm. Lütfen bir akıl verin...

işe girin ,
hem ekonomik gücünüz hem de iş arkadaşınız olur .

işe girin ,
hem ekonomik gücünüz hem de iş arkadaşınız olur .
Konuda açıklamayı unutmuşum. Lisans mezunuyum severek okuduğum bir mesleğim var fakat mesleğim tek bir ilde toplanmış bir durumda reklamcılık sektöründe iş bulabilmem için İstanbul'a gitmem gerekiyor. Bunuda şuan ne yazık ki yapamam, homeoffice olarak başvurduğum işlerde de İstanbul'da ikametgah şartı arıyorlar. Kendi işimi yapmayayım başka iş yapayım desem yaşadığımız il de iş imkanı o kadar kısıtlı ki neredeyse hiç yok. Nişanlılık sürecimizde o kadar fazla işe başvurdum ki hiçbirinden net bir geri dönüş alamadım, aldıklarımda ya bulunduğum ili ya da saçma sapan şeyleri sorun etti. Yani malesef iş konusunu birikim yaptıktan sonra kendi işimi kuracak şekilde planlamaya karar verdim. İşe girmem imkansıza yakın. Yok çünkü.

O zaman AÖF ikinci üniversiteyi okuyun ,
Hem yeni meslek eklenir , hem de kendinizi geliştirmiş olursunuz .
Dil kursu vs. ekleyebilirsiniz CV'nize .

Ben eğitimimi nasıl geliştirebilirim diye soru sormamıştım aslında nasıl sosyalleşebilirim, arkadaş bulabilirimdi sorum. Eğitimim konusunda planlarım izlediğim yollar var zaten. Şuan ki içinde bulunduğum durumu en hafif nasıl atlatırım, sosyalleşirimdi sorum. Eğitim ile ilgili verdiğiniz öneriler için teşekkürler ihtiyacı olanlara verirseniz önerinizi daha mantıklı olur

Hiç yaşınıza yakın komşunuz falan yok mu, en azından gün içinde bir kahve içebileceğiniz mesela? Küçük ve yabancı şehirde sosyalleşmek de zor ya çalışmadan hakikaten. Fakat daha çok yeni gitmişsiniz. Öyle hemen arkadaş bulmayı da beklemeyin. Orda bir hayat kurmak lazım alışmak lazım önce. Zamanla olur böyle şeyler.

Apartmandaki komşularımla tanışma fırsatım olmadı doğru düzgün henüz yan komşum benden yaşça büyük. Çaprazda bir komşum var onun yaşları bana yakın ama o da sanırım çalışıyor çünkü birkaç kez üniforma ile görmüştüm günün hangi saatleri evde bilemediğim için kapısını çalıp tanışmayı denemedim ayıp olur diye aslında haklısınız aceleye gelmiyor böyle şeyler ama işte insan boşluğa düşmüş gibi hissedince kendimce bir yol arıyorum

Bulunduğun yerde gezi kulubü, kitap kulubü gibi kulüpler varsa onlardan birine katıl. Yakın şehirlere tur düzenleyen firma varsa gezi turlarına katıl. Halk Eğitim kurslarına katılabilirsin. Bazı kafelerde workshoplar oluyor, bunlar iyi olabilir. Belediyenin kurslarına katılabilirsin. Oturduğun apartmandaki komşulara bir tatlı dağıtıp tanışabilirsin , evine davet edersin.

Bunlar dışında bir öneri olmaz sanki.

Bir tane köpek sahiplenirseniz sabah akşam tuvalete çıkarırken diğer köpek sahipleri ile tanışıp arkadaş olma şansınız olur. Hatta veterinere götürünce sıra beklerken bile orada da yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Köpek bakımı çok zor evet ama dünyadaki en güzel duygu onun karşılıksız sevgisini hissetmek. Kimse olmasa bile size çok iyi arkadaş olurdu. Yemeğiydi, suyuydu, tuvalete çıkarması vb. sizi çok oyalar bence.

Bir yerden sonra kimseye ihtiyacın olmadığını ve kendine yettiğini farkediyorsun.Görüştüğüm hiçkimse yok.Tek başıma eve çıkmışım da öyle takılıyorum moduna girdim bu aralar ve gitikçe de benimsemeye başladım.Arada annemlere gidiyorum.Öğrencilerim var.Akşama kadar onlarlayım.Akşam açıyorum tv yi karşısında yemeğimi yiyorum.Çayımı demliyorum.Miss

3 hafta olmuş daha bir dur sosyalleşmeyiver

Ben komşulara karşı çok önyargılıydım. Komşudan arkadaş olmaz diye. Ama oluyormuş. İki tane çok samimi arkadaşım oldu beraber çıkarız gezeriz ve herşeyi çok rahatlıkla konuşuruz.

evliliğimin ilk senesi ben de böyleydim. başka şehire geldim. kimseyi tanımıyordum. çok sıkılıyordum. eve misafir gelsin ben çıkayım vb ama artık değiştim. kimseyi istemiyorum kafam rahat tek başıma daha özgürüm ve kimseyi de aramam yanımda. kendim gezer tozarım. ohh mis.

Bı kadar iş olmayan yerde yaşayanlar nerelerde çalışıyor da orada yaşıyor?

Yani hep yaziyorum, evlenme sebebiyle sehir degistirmek bazi durumlarda hoc dogru degil .. iyice dusunup orda is bulabilir miyim, cevremi briakabilir miyim diye dusunmek gerekiyor hele ki Turkiyede tek bi sehirde adamakilli istihdam var o da Istanbul, evlenip istanbuldan tasinmak hic akil kari degil.r

Ya bunu ben de anlamıyorum, bir oturulur konuşulur orta yol bulunur belirlenir. Seçeneklere göre yerleşir düzen kurarsın ama burda bazı konularda evlenen hooop kocanın yanına çöküp hayatı silip atıyo sonra gurbete geldim burda hayat yok burda iş yok.Ordakiler nasıl yaşıyordu onca zaman orda iş olmasa yaşayan olmaz. Ama böyle körlemesine evlenilmez ki.

İstanbul'dan taşınmadım ki ben başka bir ilden gelin geldim hiç İstanbul'da da yaşamadım, benim iş sektörüm İstanbul'da sadece öyle bi sorun var. Kafamda planlarım elbette var ama onların da vakti var o vakitler gelene kadar kendimce sosyalleşmeyi istemiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…