Evlenmeden önceki hayatım çok sosyaldi.

uniquemls

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2025
19
7
1
24
Merhaba herkese, evleneli 3 hafta oldu ve eşimin olduğu memlekete gelin geldim. Burada eşimin ailesi ve arkadaşları dışında kimsem yok. Evet belki arkadaşları var hepsini tanıyorum ama kurulan iletişim bir yere kadar oluyor malesef. İnsanın kendi arkadaşı gibi olmuyor. Benim kendi arkadaşlarım hep şehir dışında kaldı malesef herkeste kendi hayat koşuşturmasında olduğu içinde arada bir konuşabiliyoruz. Bulunduğum il de çok küçük, sosyal açıdan çok fazla yapılacak bir şeyin olmadığı bir yer. Halk eğitim kursları falan varmış ama evime çok ama çok uzak o yüzden bu seçeneği de eledim malesef. Ben nasıl arkadaş bulacağım, nasıl sosyalleşeceğim. Eşimle de elbette sosyalleşiyoruz onu çok seviyorum ama insan hemcinsi bir arkadaş arıyor kendine... Evlenmeden önceki hayatım çok sosyaldi. Şimdi bi anda böyle olunca inanılmaz dibe düştüm. Lütfen bir akıl verin...

Evlilik sebebiyle, iş, kurs gibi her türlü olanaktan uzak olduğu söylenen şehirlere gitmeyi hiç sağlıklı bulmuyorum açıkçası. Bu tarz evliliklerde kadınlar eşiyle sorun yaşamasada bireysel olarak hep eksik ve mutsuz oluyor aslında. Bu tabloya bir de çocuk ekleniyor. İyice köşeye sıkışıyor kadın. Bir sürü konu okuduk burada bile.
O yüzden her şeyi düşünmek lazım. Siz 3 haftada yalnızlık hissine bürünmüşsünüz birde yani.
Şimdi bireysel olarak ne yapabilirsiniz, normalde mesleğiniz ne bilmiyorum ama bahsettiğim döngüye girmemek için bir şeyler yapmanız gerekir. Sanal arkadaşlık sizi bundan kurtarmaz.

Son düzenleme:
Çok önyargılısınız ve çokta yanlış düşünüyorsunuz bence. Benim eşimin bulunduğu ilde güzel maaşlı eline bir daha böyle bir fırsat gelmeyecek bir işi vardı. Kendisi mühendis, şuan çalıştığı yerden başka herhangi bir yerde bu pozisyonda ve maaşta çalışması çok ama çok zor. Elbette oturup konuştuk bunları, ben en başından beri bunun böyle olacağını zaten biliyordum yazımda da işten dolayı muzdaribim demememe rağmen herkes bana işle ilgili öneriler vermeye başladı. Arkadaşlar benim derdim iş değil ki ben zaten kendi kafamda çeşitli konularda planımı programımı yaptım sadece vakitleri var onları bekliyorum. Bu vakitler gelene kadar da sosyalleşebileceğim öneriler almak için yazdım. Ama maşallah herkes sözleşmiş gibi öneri olarak iş bul yazıyor. Bulunduğum il de fabrikalar dışında adam akıllı iş yok mühendis olsaydım şayet ben de iş bulurdum kolayca. Bunun dışındaki işlerde de kusura bakmayın ama hakkım olarak çalışmak istemiyorum çünkü çoğunun saatleri bana uymuyor evli olanlar yeni evlenmişler beni anlayacaktır bu iş konusunda eminim. Ve ek olarak tekrar söylüyorum açtığım konu iş bulamıyorum yardım edin değil, nasıl sosyalleşebilirimdi. Biz böyle bir tercih yaptık eşimle, bunu yorumlamak size düşmez. Dünden beri tavsiye dışında her lafı işittim konuyu açtığıma pişman oldum gerçekten. Evlendiğim için topa tutulmadığım kaldı bi. Sağolun.

Son alıntımı okursanız durumu daha iyi anlayacaksınız.

ama bunu düşünmeniz, gerekirse bastan hic kabul etmemeniz lazimdi.
tabii ki simdi sifir sosyal cevreniz. ne bekliyordunuz ki?
benim nisanlimin da harika bir sosyal hayati vardi memleketinde. ev arkadasi ve onun sevgilisiyle beraber yasardi, ev arkadaslarinin kedisiyle oynar kopegiyle ormanda yuruyus yapardi, ailesine gider gelirdi, dostlariyla bahcede ates basinda eglenirdi, sabaha kadar süren partileri vardi, on yıldır aile gibi oldugu is arkadaslari vardi.
sonra yanima tasindi ve tam olarak sıfır noktasina geldi.
sifir yani, benden baska hic arkadasi yok. gectigimiz bir senede birkac sohbet edecek, bazen plan yapacak kisi buldu ama eski sosyal hayatinin yaninda lafi bile olacak seyler degil
ama bu bir secimdi ve bu secimin sonucu da buydu.
siz de bir secim yapmissiniz ve sonucu da bu
daha üçüncü haftadan "cok yalnizim" diye yakinmak size birsey katmaz. goc eden herkes cok yalnizdir.
yapacağınız sey mumkunse bir ise girip o vesileyle insanlarla tanismak
mümkün degilse kendinize seveceğiniz bir rutin olusturmak, oradaki hayatinizdan keyif almaya calismak.
universitesi olan bir sehirse mesela kulüp etkinliklerine bazen disaridan da insanlar katilir , kendinize uyan bir kulup bulup onlarla takilabilirsiniz . trekking yapabilirsiniz mesela, temayla agac dikmeye gidebilirsiniz mesela cogu kucuk sehirde var. hem gittiginizde de otobus dolusu insanla konusma imkaniniz var, belki bir arkadaslik baslayabilir.
ya da tegv varsa orada egitmenlik yapabilirsiniz. o da herkese acik. hem cok keyifli hem sosyal cevren cok olur. nerdeyse her sehirde arama kurtarma egitimleri oluyor egitimden sonra da sık sık bulusup tatbikat falan yapiyorlar. boyle seylere katilabilirsin.
ben de universitede küçük ve hicbir seyin olmadigi bir sehirdeydim. uni kuluplerinde su saydığım seylerin hepsine katildim ve kurdugum - bugune tasidigim dostluklarimin neredeyse tamami o kuluplerden oldu

Ehliyetiniz ve arabanız varsa , yakın il ilçelerdeki aktiviteleri araştırabilirsiniz.
Eşinizin arkadaşlarının yok mu eşi , sevgilisi onlardan fikir alabilir veya beraber bir şeyler yapabilirsiniz.

Bir ben sosyalleşmemek için elimden geleni yapıyorum sanırım, bazen kendime bile zor tahammül ediyorum. İşe girin diyen arkadaşlara kızmışsınız ama hayatınızın düzene girmesi için bundan başka bir seçeneğiniz yok gibi, ben de küçük bir şehirde oturuyorum ama hiç bunalmıyorum çünkü kalabalık ortamlardan hoşlanmıyorum. Bir diğer seçenek komşuculuk oynamak ama küçük yerlerin dedikodusu bol olur, o yüzden bir yerden sonra o da sarpa sarar.

Herkes yanlış düşünüyor bir sen mi doğru düşünüyorsun, hmm peki. Evliyim, çok da olmadı 3 senelik , hem de şehir dışında düzen kurduk, ve anlamıyorum seni anlayacaktır demişsin ama. Yorum istemiyorsan, tecrübeli insanlardan akıl almayı kabul etmiyorsan konu açmayacaksın. Otur evde o zaman her şeye hayır hayır o yok bunu biz düşündük zaten diye diye. Komşuculuk oyna, kek yap kısır yap doğur. (He hayatının hedefi bu olanlar yapsın tabi) Daha 3. Haftadan bu hale gelmezdin gerçekten düşünüp plan yapmış olsaydınız.

HAHAHAHAHAHA eziklediği şeye bak koptum, ezikleme eziklenecek duruma düşersin aşkom

Ben sizi anlayabiliyorum, bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor bu yüzden de konuşulsa, üstüne plan dahi yapılsa pratikte öyle olmuyor. Ben eşimle yurtdışına taşındım, 4 ay oldu yaklaşık. Türkiyedeki hayatım çok fazla olmasa da sosyal bir hayattı. Hala daha kendimi yalnız hissettiğim oluyor ama ben dil kursuna kayıt oldum, haftada 2 gün oraya gidiyorum, bu vesileyle de kurstaki insanlarla arkadaşlık kurdum. Ara sıra kurs dışında da kafeye çıkıp sohbet muhabbet ediyoruz. Kafa yapılarımız çok mu uyuyor, tabii ki hayır. Ama en azından kendimi sosyalleşmek için zorluyorum. Belki siz de farklı hobiler edinerek arkadaş çevresi oluşturabilirsiniz.

Yaşadığınız il de mutlaka küçükte olsa kitap kulüpleri vardır. Genelde 2 haftada bir buluşup okudukları kitaplar hakkında yorum yapıp sohbet ediyorlar. Sosyal medyadan öğrenebilirsiniz yoksa da siz açın bir sayfa mutlaka ilgilenen olacaktır.Sonra gezi turlarına katılabilirsiniz ve o gruplardan arkadaş edinebilirsiniz.Spor salonuna gidip orada bir çevre edinebilirsiniz . Ya da hiçbir şey yapamıyorsanız parklarda güzel sosyalleşme alanı olabilir

Ben planlarınızı çok merak ettim

Bı kadar iş olmayan yerde yaşayanlar nerelerde çalışıyor da orada yaşıyor?
Arkadaşımdan örnek verebilirim mesela Van Erciş’te öğretmen, eşi felsefe mezunu, çalışabileceği iş yok ilçede, ev hanımı. Biz eşimle ikimiz öğretmeniz, yine Van’da. Market ya da giyim mağazası dışında kadınlar için iş imkanları çok kısıtlı böyle şehirlerde.

Ben de onu soruyorum , burada hiç iş yok sıfır adet iş var demek ütopik. Terk edilir öyle bir yer. Çalışmayı tercih edeceğim iş yok denir. O senaryolarda muhtemel alternatifler bakılacak zaten. (Çakılı kadrolar zorunlu durumlar hariç) özel sektör işler için ille kadının tası tarağı toplayıp kuş uçmaz kervan göçmez yere gidip eve kapanıp oturması iyi bir plan değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…