Evlenmek bu kadar zor mu ?

Yaa evet, camasir makinesi internete bağlaniyormus, telefondan idare ediyomussun, ne gerek var acaba😞 bu arada ankastre set de dahil 15 civarına oluyo bizim, pazarlık yapın. Ucuk markalara cok para vermeyin, neticede elektronik şans isi biraz
Bizde Bosh alacağız. Ama ne kadar ekonomik olsun desem de bakıyorum hepsinin fiyatları yarışıyor.
Hatta Bosh eskiden çok pahalı derlerdi, şimdi bazı şeylerde uygun bile kalıyor.

Bizde Bosh alacağız. Ama ne kadar ekonomik olsun desem de bakıyorum hepsinin fiyatları yarışıyor.
Hatta Bosh eskiden çok pahalı derlerdi, şimdi bazı şeylerde uygun bile kalıyor.
Çünkü bosch un fabrikası turkiyede, eskiden almanyada üretilip turkiyede satilıyordu ve bosch cok pahalıydı, şuan arçelik-beko gibi, arcelikte de boschta da aynı fiyatı aldik

Ya size birşey sorsam. Konut kredisi çekerken geri ödeyeceğiniz aylık tutarın maasin yarisini gecmemesi gerekiyormus gibi birsey duydum. Bu dogru mu? Bilginiz vardir belki.
Bizim çektiğimiz kredide aylık ödeme tutarı benim maaşımın yarısından fazla. Ailenin toplam gelirine göre mi değerlendiriyorlar acaba bilemiyorum hiç.

Canım merhaba,az kaldı düğüne galiba.
Ben 2017 nin sonunda evlendim.
Gelinligim 3.500 liraydi ama gelinlikte gelinlikti yani.Kiralamistim.
Straplezdi, kol diktirdim,dantelden falan, düğmeler diktirdim bilek bölgesine. Kış düğünü olacağı icin uzunkollu istedim. Kuyrugu upuzundu
Cevremdekilere 10 bin desem yerlerdi yani

Ailemle aram cok kötüydü herseye bir laf ediyorlardi ve fikir veriyorlardi. Bilmemnerede gelinlik varmis 2500 lira mi ne sanki kendileri alacak gibi bende sorduklarinda 7.500 e kiraladik demistim. (Hak ettiler) :)

Daha hala öyle saniyorlar :D

Beyaz esyada OTV indirimi vardi butun beyaz esyalar buzdolabi camasir mak,bulasik mak,firin,setustu ocak,davlumbaz hepsi 9 bin tl tutmustu

Bizden once evlenenler sinir olmuslardi bana. Napim ben mi yaptim indirimi sanki. Markası da samsung 😁
Gelin başı kuaförüm 500 tl kina gecesine, 500 tl dugune ,yani 1000 tl aldı.

Ben ufak bir sehirde yasiyorum,ev kirami solemicem sinirlerin bozulmasin :) onun icin verdigin fiyatlar bana makul geldi
Ben şanslı zamana denk geldim ben evlendikten 9 ay sonra falan kriz tantanasi çıktı. Haliyle fiyatlar uçtu tabi.
6 bin gelinlik icin normal. Kuafor parasi cok normal

Ev fiyatlarinin istanbulda cok yuksek oldugunu biliyorum.Bir arkadaşım etilerde 3 bin tl kiraya oturuyor. Ki ucuz bile bu rakam.
Ev icin biraz daha araştırın. Gelinligi kirala. Hatta şöyle yap sec bitanesini orasina sunu istiyorum,burasi söyle olsun vs vs diye eklettir. Gelinlikcilerde sezon ya suanda,uyanıklık yapiyorlardir.
Su zamanda evlenenlerin isi daha da zorlasti.
Ben evlendigimde çeyrek altın 250 tlydi suanda 450 tl
😁😁 Allah yardımcın olsun. Kuaforde icine sinen bir yer ise fiyat gercekten normal.

Buzdolabi ve camasiri 7500e aldi nisanlim, bosch marka otv indirimi zamaninda. Bulasigi biz alicaz ama ben 4 programlı alicam onlar daha uygun, kendi evimizde suan kullandığımız 8 programlı ve biz hep aynı programda calistiriyoruz😂 Gereksiz özelliklerle sisiriyolar fiyatlari😏
4 proglamlı kullanıyorum asla tavsiye etmem hiç memnun değilim doğru dürüst kurutmuyor bile

İstanbul’da yaşıyoruz. Ama gerçekten şöyle normal statüdeki evler bu fiyatlara ulaşmış. Belki inandırıcı gelmeyecek ama bu dediğim yerde daire bile kalmamış.
Gelinliğe zaten o fiyatı vermeyeceğim. Ben sadece piyasada ki rakamlara inanamadım.
Kajmery34,
İstanbul için 3200 TL kira, 300 TL aidat çok normal fiyatlar, 4/4'lük bir sitede oturayım, yüzme havuzu, spor salonu, cafe, 7/24 güvenlik, kapıcı hizmeti, havuz ve bahçe bakımı olsun dersen aylık kiran 4000 TL altında olmaz, aidatlarda dairelerin metrekaresine göre değişkenlik gösterip 500-700 arası oynuyor ki bunlar dairelerden oluşan siteler, villa olan sitelere bakayım dersen aylık kira bedeli olarak minimum 15 bin lira kirayı, 1500-2000 lira aidatı gözden çıkaracaksın.

Velhasıl verdiğin fiyatlara şaşırmadım, site içinde 3200 liraya daire bulduysan şanslısın, müstakil apartmanlarda dahi 2000 liradan aşağı kiralanan yer yok, kiraların nispeten uygun olduğu semtler vardır elbette ama İstanbul'da belli bölgelerde oturacaksan fiyatlar bu.

3200 tl kira bir sitede 3+1 ler için falan geçerli. siz ne büyüklükte ev bakıyorsunuz? 300 tl aidat 3200 tl kira için çoook ucuz. 1+1 lerde 1500 tl kiraya sitelerde 350 tl aidat alıyorlar. hangi site bu ?

gelinliği satın almak zorunda değilsiniz, kiraladığınızda çoook daha uygun. en yakın arkadaşım kendine göre diktirdi ama kiraladı, düğünden sonra geri verdi, ona rağmen ciddi fiyat farkı oldu.

kuaför için önden prova yapacaksanız fiyat artmış olabilir. çünkü provada da aynı emeği veriyorum diyip x2 yapıyorlar gelin başı fiyatını..

Yaaa, cok şaşırdım, hangi marka? Servis cağırdiniz mi? Kurumaması normal değil, bizim yazlık evdeki 3programli bile kurutuo 58dk da yıkıyoruz kupkuru cikiyo
Bosch aldım ben hem de ultra sessiz diyor ama sessiz de değil servisi çağırmadım kaldı öyle yani 2 kez kuru çıkıyorsa 1 kez nemli kalıyor kupkuru olmuyor aslında satıcı da yanılttı beni yok annesinde 8 programlı varmış kullanmıyormuş fark ediyor bence 😐 annemin arçelik var ve çok eski canavar gibi yıkayıp kurutuyor çevremdeki kimse memnun değil o markadan özellikle de bulaşık makinesinden yoksa çamaşır mak memnunum

Yaaa, cok şaşırdım, hangi marka? Servis cağırdiniz mi? Kurumaması normal değil, bizim yazlık evdeki 3programli bile kurutuo 58dk da yıkıyoruz kupkuru cikiyo
Benimki de kurutmuyordu ,Siemens marka son model aldık güya ;adamlar ekstra parlatıcı koymanız lazım diyerek gittiler .

İstanbul’da çok daha uygun alternatifler isteseniz bulursunuz 3200 tl kiralı ev nerede mesela? Semtine değmezse hiç oturmazdım ayrıca gelinliğe 10 bin çok bende çok gezdim ama 2 yıl önce 2500 tl ye istediğim model fransız dantelli diktirdim ve aldım çok içime sindi kuaför de çok iyiydi 550 tl gelin başı makyaj halledildi

Evet tabi o da etken. Normal bir dairede otursam 2000e bulabilirim. Ama benim nişanlım geç saatlere kadar çalışıyor. Ben öyle tek başıma güvenlik olmadan korkarım.
İnanın normal kuaförler bile direkt 800 lira diyor. Kötü bir kuaföre de gitmek istemiyorum. Sonuçta bir kere olacak🙄
Bir kere mi olacak 2.dugununuz degilmi siz bu mantikla daha cok kaziklanirsiniz ne gerek var gelinlige dugune sade beyaz bir elbise bide nikah tamam su firsatcilara para kazandirmayin artik

Nerde yaşıyosunuz bilmiyorum ama mutlaka çoook daha ucuz bi ev bulabilirsiniz. İkinci el çok temiz eşyalar var şimdilik onlardan edinebilirsiniz, aman yok artık bi gelinliğe de o kadar para zaten verilmez o paraya buzdolabı çamaşır makinesi falan alınır giyin sade beyaz bi elbise ne olacak sanki... bikaç saat sürüp bitecek bi düğün için bu kadar uğraşmaya ve harcama yapmaya değer mi? Üstelik ne giyerseniz giyin nasıl olsa dedikodu yapmak için gelen güruh yine beğenmeyecek -ki bu güruh azımsanamaz-.

Nerde yaşıyosunuz bilmiyorum ama mutlaka çoook daha ucuz bi ev bulabilirsiniz. İkinci el çok temiz eşyalar var şimdilik onlardan edinebilirsiniz, aman yok artık bi gelinliğe de o kadar para zaten verilmez o paraya buzdolabı çamaşır makinesi falan alınır giyin sade beyaz bi elbise ne olacak sanki... bikaç saat sürüp bitecek bi düğün için bu kadar uğraşmaya ve harcama yapmaya değer mi? Üstelik ne giyerseniz giyin nasıl olsa dedikodu yapmak için gelen güruh yine beğenmeyecek -ki bu güruh azımsanamaz-.
Samimiyetle yorum yapmışsınız fakat konu sahibi ucuz ev,ikinci el eşyalar,sade bir beyaz elbiseyle evlenmek istemiyor ki
Güvenlikli site içerisinde güzel bir muhitte daire metroya avmye dolmuşa yakın :KK49:
Özel tasarım 40 bin liralık modellerdeki gelinlik
Ve o kiradaki ev içinde eşinin sahibi olduğu yerlerde tasarlanip yapilan özel mobilyalar:halay:
Yani konu sahibimiz memur yada maaşlı işte çalışıp kıt kanaat idare etmeye çalışan,geçim derdinin içinde gelinlik alacak paramız yok,mobilya nerde en ucuz vs demiyor
Ben bu lüksü bu fiyata istemiyorum diyor:))

Samimiyetle yorum yapmışsınız fakat konu sahibi ucuz ev,ikinci el eşyalar,sade bir beyaz elbiseyle evlenmek istemiyor ki
Güvenlikli site içerisinde güzel bir muhitte daire metroya avmye dolmuşa yakın :KK49:
Özel tasarım 40 bin liralık modellerdeki gelinlik
Ve o kiradaki ev içinde eşinin sahibi olduğu yerlerde tasarlanip yapilan özel mobilyalar:halay:
Yani konu sahibimiz memur yada maaşlı işte çalışıp kıt kanaat idare etmeye çalışan,geçim derdinin içinde gelinlik alacak paramız yok,mobilya nerde en ucuz vs demiyor
Ben bu lüksü bu fiyata istemiyorum diyor:))

Yedi yıldır anneannemin eski koltuklarını, babaannemin eski perdelerini, annemin de eski beyaz eşyalarını kullanıyorum. Evlendikten sonra benim evimde yaşamaya devam edeceğiz çünkü öldürseler elimde eşya varken yenisini almam 😄 konu sahibinin kendi tercihi tabii ama ben olsam ya da ben öyle olmam zaten fakirlik kanıma işlemiş çünkü 😄

Canım merhaba,az kaldı düğüne galiba.
Ben 2017 nin sonunda evlendim.
Gelinligim 3.500 liraydi ama gelinlikte gelinlikti yani.Kiralamistim.
Straplezdi, kol diktirdim,dantelden falan, düğmeler diktirdim bilek bölgesine. Kış düğünü olacağı icin uzunkollu istedim. Kuyrugu upuzundu
Cevremdekilere 10 bin desem yerlerdi yani

Ailemle aram cok kötüydü herseye bir laf ediyorlardi ve fikir veriyorlardi. Bilmemnerede gelinlik varmis 2500 lira mi ne sanki kendileri alacak gibi bende sorduklarinda 7.500 e kiraladik demistim. (Hak ettiler) :)

Daha hala öyle saniyorlar :KK70:

Beyaz esyada OTV indirimi vardi butun beyaz esyalar buzdolabi camasir mak,bulasik mak,firin,setustu ocak,davlumbaz hepsi 9 bin tl tutmustu

Bizden once evlenenler sinir olmuslardi bana. Napim ben mi yaptim indirimi sanki. Markası da samsung 😁
Gelin başı kuaförüm 500 tl kina gecesine, 500 tl dugune ,yani 1000 tl aldı.

Ben ufak bir sehirde yasiyorum,ev kirami solemicem sinirlerin bozulmasin :) onun icin verdigin fiyatlar bana makul geldi
Ben şanslı zamana denk geldim ben evlendikten 9 ay sonra falan kriz tantanasi çıktı. Haliyle fiyatlar uçtu tabi.
6 bin gelinlik icin normal. Kuafor parasi cok normal

Ev fiyatlarinin istanbulda cok yuksek oldugunu biliyorum.Bir arkadaşım etilerde 3 bin tl kiraya oturuyor. Ki ucuz bile bu rakam.
Ev icin biraz daha araştırın. Gelinligi kirala. Hatta şöyle yap sec bitanesini orasina sunu istiyorum,burasi söyle olsun vs vs diye eklettir. Gelinlikcilerde sezon ya suanda,uyanıklık yapiyorlardir.
Su zamanda evlenenlerin isi daha da zorlasti.
Ben evlendigimde çeyrek altın 250 tlydi suanda 450 tl
😁😁 Allah yardımcın olsun. Kuaforde icine sinen bir yer ise fiyat gercekten normal.
Kuzum tesettürlü olduğum için hazır gelinliği döndürme şansım yok. Çünkü benim istediğim tarz gelinlikler tek beden oluyor. Yani arkası ipli olmadığı için uyanı bulmak çok zor.
Gelinliği 4 bin gibi halledeceğim sanırım.
Beyaz eşyaların hepsini Bosh alacağız o da bir 15 tutuyor. Bunlarda orta segmentte ki ürünler bu arada. Ben benimkini bir türlü ikna edemedim ki otv indirimi varken almaya😬
Evin yeri de çok güzel , içi de çok güzel.
Kuaför gerçekten işinin ehli ama benim aslında derim 2 kere makyaj ve baş yaptırmak. Çünkü öncesinde çekim yaptıracağız😌
Teşekkür ederim güzel görüşün için ❤️

Kajmery34,
İstanbul için 3200 TL kira, 300 TL aidat çok normal fiyatlar, 4/4'lük bir sitede oturayım, yüzme havuzu, spor salonu, cafe, 7/24 güvenlik, kapıcı hizmeti, havuz ve bahçe bakımı olsun dersen aylık kiran 4000 TL altında olmaz, aidatlarda dairelerin metrekaresine göre değişkenlik gösterip 500-700 arası oynuyor ki bunlar dairelerden oluşan siteler, villa olan sitelere bakayım dersen aylık kira bedeli olarak minimum 15 bin lira kirayı, 1500-2000 lira aidatı gözden çıkaracaksın.

Velhasıl verdiğin fiyatlara şaşırmadım, site içinde 3200 liraya daire bulduysan şanslısın, müstakil apartmanlarda dahi 2000 liradan aşağı kiralanan yer yok, kiraların nispeten uygun olduğu semtler vardır elbette ama İstanbul'da belli bölgelerde oturacaksan fiyatlar bu.
Mune abla aynen fiyatlar öyle. Bazı arkadaşlar o kadar çok biliyor ki , yok nerede oturacaksın ,yok fiyatları abartıyorsun diyorlar.
Gerçekten uygun fiyata bulduğumu düşündüm şu an.
Teşekkür ederim abla yorumun için.

e madem uygun fiyata buldum diyorsunuz neden kiradan da dert yandınız anlamadım :) herşeyin bedeli var. siz herşey tam olsun, kaliteli olsun istiyorsunuz sonra pahalı diyorsunuz. yorumlar bu yüzden.
gücünüz varsa zaten ödersiniz kim ne diyecek.
sanırım siz en kalitelisi en ucuza olsun diyorsunuz. öyle anlaşılıyor yani.

Bosch aldım ben hem de ultra sessiz diyor ama sessiz de değil servisi çağırmadım kaldı öyle yani 2 kez kuru çıkıyorsa 1 kez nemli kalıyor kupkuru olmuyor aslında satıcı da yanılttı beni yok annesinde 8 programlı varmış kullanmıyormuş fark ediyor bence 😐 annemin arçelik var ve çok eski canavar gibi yıkayıp kurutuyor çevremdeki kimse memnun değil o markadan özellikle de bulaşık makinesinden yoksa çamaşır mak memnunum
Benimki de kurutmuyordu ,Siemens marka son model aldık güya ;adamlar ekstra parlatıcı koymanız lazım diyerek gittiler .
Hmm, bosch biraz sikinti o zaman, bizde 2 bulaşık makinesi var sürekli kullandığımız evimizdeki beko 8program, yazlık evde ise beko 3 program, ikisinde de hic kurutma sıkıntısı olmadı, her ikisinide 58dklik programda calistiriyoruz, nişanlım çamaşıri buzdolabını bosch alınca bende bulaşıgi da aynı alalım diye düşünmüştüm, ama şuan vazgeçtim gibi, en azından kendi memnun olduklarımıza bakiyim.. yorumlar icin tesekkurler😊

3200 tl kira bir sitede 3+1 ler için falan geçerli. siz ne büyüklükte ev bakıyorsunuz? 300 tl aidat 3200 tl kira için çoook ucuz. 1+1 lerde 1500 tl kiraya sitelerde 350 tl aidat alıyorlar. hangi site bu ?

gelinliği satın almak zorunda değilsiniz, kiraladığınızda çoook daha uygun. en yakın arkadaşım kendine göre diktirdi ama kiraladı, düğünden sonra geri verdi, ona rağmen ciddi fiyat farkı oldu.

kuaför için önden prova yapacaksanız fiyat artmış olabilir. çünkü provada da aynı emeği veriyorum diyip x2 yapıyorlar gelin başı fiyatını..
Ev 3+1 ama şöyle diyeyim sitede sadece güvenlik ve otopark var. Hani öyle peyzaj düzenlemesi vs yok.
Ben burada ki bazı kadınların uzayda yaşadığını düşünmeye başladım. Bakın siz ne kadar güzel söylemişsiniz 1+1 lerin bile kirası o derece uçuk.
Henüz daha kuaförler o konuyu konuşmadık. Ama tabi ki prova makyajı istiyorum.
Gelinlik konusunda bende öyle yapmayı düşündüm. Kiralık olunca 4 eğer satılık alırsam 6.5 olacağını söyledi. Ciddi bir fark var arada. Hem ben ne yapacağım ki o gelinliği bir daha.
Teşekkür ederim yorumlarınız için-❤️

Back
X