Evlenmek bu kadar zor mu ?

Hahahahahhahahahaa :KK70:
Ya bir anlık ciddiydim onu da bozdun :KK70:
Enişten hayatta kabul etmez. Bana ne istersen o olacak diyor. Kendisinin de ilk evliliği olacağı için çok hevesli canım. Ben yok falan da diyemiyorum. Nasılsa kendisi yapmış demesin diye 😬
Düğünüme gel birlikte oynayalım ❤
Size değer veriyor ne güzel 🤩Çok şanslısınız erkeğin bu kadar hevesli olması çok güzel.

Istanbul un nefesindesiniz acaba benim bir tanıdığım süper bi sitede oturuyor 1400tl kira veriyor 400 aidat aidata havuz hamam spor salonu bina temizliği herşeyi icinde

Merhaba canım
Evler için bir şey diyemeyeceğim onlar uçmuş ama daha az saygın bir muhitte normel bir daireyi başka fiyatlarda bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
Gelinlik fiyatlarina çok şaşırdım daha gecen yıl 3 bin tl ye çok güzeller vardı. Sanırım araştırma yaptığınız semtle ilgili olabilir. Başka semtlere bakin daha orta halli olan semtlere.
İstanbul dışında da arayabilirsiniz belki gelinlikleri. Büyük ihtimal orta halden yüksek halliye geçiş maddiyatli oldugunuz için biraz yüksek yerlere bakmış olabilirsiniz.
Canım merhabalar .
Baktığımız muhit bir bağdat caddesi değil ama fena da sayılmaz. Sadece ulaşım için tercih edeceğim bir yer. Şimdi bir yerle daha görüştük o mesela 2400 müş. Hemen gidip oraya bakalım dedik. İnan bir evler var 4-5 binden bahsediyorlar ve evler kutu gibi.
Gelinlik için de 4 bine ayarladım gibi. Umarım daha da uygun bir yer bulurum.
Benim istediğim gelinlik hazır dantel değil o da epey fiyata etki ediyor.
Görsellere baktın mı bilmiyorum ama boydan attığım gelinlik cohouse de 40 bin tl .

Herkesin kafasinda istanbuldaki butun evler 3lira mi gibi bir algi oluştu. 😁😁

İstanbulda bazi semtlerde 1500 liraya rezidansta bile oturabilirsin, bazi semtlerde 1500 liraya yikinti ev bile bulamazsin.
Konu sahibinin istedigi semtteki fiyatlar oyle butun istanbul degil tabi ki. Ama git uygun fiyatli ev bul demekle de olmuyor.

İnsanin calistigi yer de onemli, İstanbulda trafik cok buyuk bir zaman kaybi. Bizim kendi evimiz var ama esimin işinden dolayi evimizde oturmuyoruz mesela. O yuzden taaa istanbulun bir ucunda evler ucuz diye kalkip herkes oraya gidemez. Bazi seyleri anlamak bu kadar mi zor.
Hay ellerine sağlık :D
Benim nişanlımın iş yerleri hep farklı yerlerde. Daha doğrusu hepsi çok lüks semtlerde. Dükkan kirası 60 bin lira düşünün ki ev kirası ne kadardır.Sancaktepede mesela kiralık dairelerin kirası 800-900 ₺ arası. Ama yol masrafı ? Çekilen trafik ? Bunları kimse hesaplamak istemiyor 😬

Istanbul un nefesindesiniz acaba benim bir tanıdığım süper bi sitede oturuyor 1400tl kira veriyor 400 aidat aidata havuz hamam spor salonu bina temizliği herşeyi icinde
Merhabalar . Şu an baktığımız ev üsküdar ve ataşehir arasında aslında tam olarak.
Sıfır bina ve daha hiç kimse oturmamış.

Gelinlik için Kadıköy'deki gelinlikçilere bakın, ben 4,500 TL'ya istediğim gelinliği diktirdim.
Ayakkabımı yine Kadıköy'den 200 TL'ya aldım. Kın gecesi ve nikah kuaförü için toplan 450 TL, düğün için 750 TL ödedim.

Semt olarak nerelere baktığınız çok önemli, yani gelinlik fiyatını Nişantaşı'ndan aldıysanız çok normal. Ev için Bağdat Caddesi'ne bakıyorsanız çok normal o fiyatlar.
Gelinlikçi olarak önereceğiniz yerin adını alabilir miyim ?
Ben tesettürlü olduğum için inanın fiyatlar 2katı.
Çünkü saçı açık insanlar fön bile çekse oluyor ama bizimki öyle olmuyor. Kısacası fırsatçılık yapıyorlar.
Baktığımız ev üsküdar ve ataşehir arasında bir yerde. Hemen metroya 5 dakika diyebilirim.

Canım merhabalar .
Baktığımız muhit bir bağdat caddesi değil ama fena da sayılmaz. Sadece ulaşım için tercih edeceğim bir yer. Şimdi bir yerle daha görüştük o mesela 2400 müş. Hemen gidip oraya bakalım dedik. İnan bir evler var 4-5 binden bahsediyorlar ve evler kutu gibi.
Gelinlik için de 4 bine ayarladım gibi. Umarım daha da uygun bir yer bulurum.
Benim istediğim gelinlik hazır dantel değil o da epey fiyata etki ediyor.
Görsellere baktın mı bilmiyorum ama boydan attığım gelinlik cohouse de 40 bin tl .
Baktim ama goremedim mesajlarda 😔
4 bin iyi fiyat şimdi her şey pahalı. Benim özel dikim ve full cam boncuk islemeydi 4000 e bu şekilde bulursun özel dikim çok işçilikli sadece semt önemli işte.
Evet İstanbul da yasayanlara hayretle bakıyorum çoğu ev kutu gibi bir arkadasima gittiğimde boguluyorum sandım balkonlar dipdibe falan gökyüzünü goremiyorsun nerdeyse umarım gönlüne göre bulursun sen.
Birde eşyaları da halletmedyseniz halledin çünkü kendin sececeksen kumaş rengi olsun değişiklik olsun en az 1 ay istiyorlar sıkıntı olmasın. Beyaz esyacilarda 1-15gun içinde getirebiliyor

O ne öyle ya hangi semt bu? Geçen sene evlendim gelinliğimi 2300 e diktirdim. İstanbul merkezde oturuyorum 1250 tl kira veriyorum yeni site (2+1 ama)aidat 150 lira. Epey uçmuşlar. Saçımı makajımı da kına düğün dış çekimde aynı kişiye yaptırdım toplam 1000 tl ödedim
Simdi sislide merkez aslinda gaziosmanpasada ama ikisi ayni degil

Konuyu takipteyim. Benim de evlenmeme yaklaşık 1 sene var, şimdiden çok gerildim. Eşyaları şimdiden almıyorum, kenara para atıyorum o zaman alırım diye ama giderek artıyor fiyatlar, para biriktirmem de bir işe yaramayacak bu gidişle. Evi yine gene iyi bulmuşsunuz; arkadaşım nereden baksan en az 15 senelik bir siteye (asansörleri sürekli bozuluyor, evde hamamböcekleri kol geziyor, salon hariç odalar küçük ve 3 kat üstün sesi dolby digital eve geliyor), 1750 lira kira, 450 lira aidat veriyor yakıt dahil değil. Ev İstanbul'da bile değil üstelik. Benim evim de küçük ve eski bir binada, site değil, asansörü yok. Ona rağmen sırf muhitinden dolayı baya yüksek bir kira veriyorum. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.

Baktim ama goremedim mesajlarda 😔
4 bin iyi fiyat şimdi her şey pahalı. Benim özel dikim ve full cam boncuk islemeydi 4000 e bu şekilde bulursun özel dikim çok işçilikli sadece semt önemli işte.
Evet İstanbul da yasayanlara hayretle bakıyorum çoğu ev kutu gibi bir arkadasima gittiğimde boguluyorum sandım balkonlar dipdibe falan gökyüzünü goremiyorsun nerdeyse umarım gönlüne göre bulursun sen.
Birde eşyaları da halletmedyseniz halledin çünkü kendin sececeksen kumaş rengi olsun değişiklik olsun en az 1 ay istiyorlar sıkıntı olmasın. Beyaz esyacilarda 1-15gun içinde getirebiliyor
Canım nişanlımın mobilya dükkanı var onlar hazır sayılır. Yani seçimini falan yaptım çok önceden :)
Benim ki kasnak işi diye geçiyor. Senin için yeniden ekliyeyim dur ❤️
F5D674AE-B0CE-4C3E-864E-6DA066736F41.webp

Teşekkür ederim ❤ Ne kadar güzel bir yorum bu böyle . İnşallah ölene kadar böyle oluruz.
Diğer yorumlarınızdan anladığım kadarıyla 2.evliliğiniz olacakmış. İnanın çok sevindim kendinize değer veriyorsunuz ve böyle olduğunuz için de karşı taraftan değer görüyorsunuz.Her son yeni bir başlangıçtır sözüne bir kez daha inandım. Dilerim mutlulugunuz daim olur🤗

İstanbul’da yaşıyoruz. Ama gerçekten şöyle normal statüdeki evler bu fiyatlara ulaşmış. Belki inandırıcı gelmeyecek ama bu dediğim yerde daire bile kalmamış.
Gelinliğe zaten o fiyatı vermeyeceğim. Ben sadece piyasada ki rakamlara inanamadım.

3200 kira vereceğinize kredi çekip ev alırsınız :KK57:

Gelinlik içinse eger vaktiniz varsa İzmire bakmanızı öneririm

Kuaför fiyatları aşağı yukarı her yerde aynı. Biz de 850 gibi bir rakam ödedik. Duvağı takana kadar 150 lira olan topuz duvak takılınca 850ye fırlamıştı.

Allah yardımcınız olsun,bu devirde evlilik epey zor

Konuyu takipteyim. Benim de evlenmeme yaklaşık 1 sene var, şimdiden çok gerildim. Eşyaları şimdiden almıyorum, kenara para atıyorum o zaman alırım diye ama giderek artıyor fiyatlar, para biriktirmem de bir işe yaramayacak bu gidişle. Evi yine gene iyi bulmuşsunuz; arkadaşım nereden baksan en az 15 senelik bir siteye (asansörleri sürekli bozuluyor, evde hamamböcekleri kol geziyor, salon hariç odalar küçük ve 3 kat üstün sesi dolby digital eve geliyor), 1750 lira kira, 450 lira aidat veriyor yakıt dahil değil. Ev İstanbul'da bile değil üstelik. Benim evim de küçük ve eski bir binada, site değil, asansörü yok. Ona rağmen sırf muhitinden dolayı baya yüksek bir kira veriyorum. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.
Paranın değeri azalıyor ve her şey sürekli zam yiyor.
Bir süpürge bile 1500 den başlıyor. Evet bulduk ama bana bu bile çok geliyor. Sonuçta o kadar da lüks bir semt değil.
Allah hepimize yardım etsin. İnşallah içimize sinen şeyleri bulabiliriz.

Back
X