Evlenmek bu kadar zor mu ?

Merhaba kk nın tatlı hatunları.
Keyifler yerindedir umarım.
Aslında dertten çok isyan etmek için yazacağım bugün.
Düğünüme 2 aydan kısa bir süre kaldı. Yaşadığım sorunları az çok bilenleriniz vardır. Nişanlımın kardeşinin kanser olması , ekonomik kriz derken biz epey bir maddi olarak yaralandık. Çok şükür şimdi işleri daha yoluna girdi.
Şimdi yavaş yavaş evimizi aramaya başladık. Ama ben daha evvel üzerine düşmediğim için rakamları duyunca şok geçirdim. Site içinde bir daireye baktık. Öyle geniş bir daire olmamasına rağmen kirası 3200₺ ayrıca aidatta 300₺ . Biz bunu duyunca inanılmaz şaşırdık. Çünkü cidden o parayı etmeyecek bir evdi. Ve sosyal faaliyet alanı falan da yoktu.
İkinci olarak gelinlikçi bir arkadaşım var. Ona gittik. Yeri güzel bir muhitte. Bana çok sıradan bir gelinlik için 10bin tl fiyat çekti. Neymiş kriz varmış. Sonrasında başka yerlerde sorunca bir baktım piyasa ciddi manada bu rakamlarla dolu.
Resmen krizi fırsata çevirmeye çalışmışlar.
Hadi dedik onu da hallederiz. Bu sefer kuaför aramaya başladık o da nereden baksanız en aşağı 1000₺.
Daha bunun içinde beyaz eşyamız vs yok. Ve çok şükür maddi durumumuz iyi. Ama buna rağmen bile zorlanacağız gibi duruyor.
Sizler bu durumları nasıl hallettiniz?
Ben daha evvel evlenmiştim evet ama o zaman cidden çok uygundu her şey. Mesela gelinliğime o zaman 2,5 vermiştim.
Şimdi aynı gelinlik 6 bin olmuş.
Cidden yuva her mana da çok zor kuruluyor.
İç dökmemi okuduğunuz için teşekkür ederim.
Bencede çok abartılı fiyatlar. Durumunuz iyi diye vermeyin bu fiyatları lütfen. Gidin gezin o para ile.

Gelinlik normal ama o kira ancak rezidans falansa oluyor
Bence sen gelirimiz iyi diye çıtanı yüksek tutmuşsun.Yoksa daha yeni evlendi kuzenim ve gelinliğini üç bine diktirdi.Rezidansta oturmadığın sürece de o kadar kira verilmez.Kuzenim çekmeköyde 900’e oturuyor.İçi de gayet bakımlı bir ev.

Aslında ev bakarken ikimizin de istediği bir yerde olsun diye düşündük. Hem onun iş yerine hem de aileme yakın bir yer olsun istiyoruz. Çekmeköy taraflarına ulaşım çok sıkıntılı ve inanın site içinde daireler bile 3000₺. Oralara da baktık epey.

O ne öyle ya hangi semt bu? Geçen sene evlendim gelinliğimi 2300 e diktirdim. İstanbul merkezde oturuyorum 1250 tl kira veriyorum yeni site (2+1 ama)aidat 150 lira. Epey uçmuşlar. Saçımı makajımı da kına düğün dış çekimde aynı kişiye yaptırdım toplam 1000 tl ödedim
Nerede diktirdiniz acaba ? Bir de orası nerede bir site ? Avrupa yakası ise orası çok daha uygun oluyor ama bize uzak.

10 bin vereceğine atla gel izmire daha ucuza bulursan gelir gidersin bile :KK70:

Valla tr nin duru hiç iyi değil herşey ateş pahası bildiğin nefes alıyoruz sadece yaşıyoruz sanıyoruz sizin durumunuz iyiymiş neyse ki bu durumda bile şok geciriyorsun bizim gibi fakirleri düşün bide :KK53: Allahtan evlendik zamanında kurtulduk 🤣
Hahah bibiş ya:D
İzmire geleyim gelmesine de bunun provası var . Onu nasıl halledeceğiz :D uçak biletleri ile zaten yine aynı paraya denk gelir.

3,5 ay önce evlendim. bende fiyatlar güncel :) vaktiniz varsa gelinliğe aralıkta bakın. sezonun en ölü olduğu zamanlar, nakitte yarı yarıya düşürtmüştük fiyatı.

ev kirası için yapacak birşey yok. belki de site içinde değil de aidatı daha düşük tek bir apartman dairesi bakabilirsiniz? illa ki birşeylerden vazgeçmeniz gerekecek, ya muhit, ya daire büyüklüğü vs. hangisi olmazsa olmazınız ona karar verin. ve bence ev kiralamayı da üniversite açılış sezonu sonrasına bırakın.

ilk evliliğinizden kullanılabilir durumda beyaz eşya vs yok mu?

Bencede çok abartılı fiyatlar. Durumunuz iyi diye vermeyin bu fiyatları lütfen. Gidin gezin o para ile.
Zaten artık meslek soranlara da yalan söylüyorum. Çünkü onu öğrenince direkt fiyat çıkıyorlar.
Biz de öyle düşünüyoruz. Resmen çöpe atılmış bir para gibi.

3,5 ay önce evlendim. bende fiyatlar güncel :) vaktiniz varsa gelinliğe aralıkta bakın. sezonun en ölü olduğu zamanlar, nakitte yarı yarıya düşürtmüştük fiyatı.

ev kirası için yapacak birşey yok. belki de site içinde değil de aidatı daha düşük tek bir apartman dairesi bakabilirsiniz? illa ki birşeylerden vazgeçmeniz gerekecek, ya muhit, ya daire büyüklüğü vs. hangisi olmazsa olmazınız ona karar verin. ve bence ev kiralamayı da üniversite açılış sezonu sonrasına bırakın.

ilk evliliğinizden kullanılabilir durumda beyaz eşya vs yok mu?
Kasımda olacak düğünümüz. Ve o zaman da evlenen çok fazla insan varmış. Bunu da yeni öğrendik😬
Açıkçası evimde vakit geçirmeyi sevdiğim için evde pek taviz vereceğim bir durum yok.
İlk evliliğimde sadece bulaşık makinam vardı. Onu da zaten verdim birine.
Ki ilk evliliğimden kalma hiç bir çöpü bu evime sokmayı düşünmüyorum.

Hahah bibiş ya:KK70:
İzmire geleyim gelmesine de bunun provası var . Onu nasıl halledeceğiz :KK70: uçak biletleri ile zaten yine aynı paraya denk gelir.
İzmir istanbul bi ara ucal bileti baktım 22 si tarihi yanlış hatırlamıyorsam 140 tlye vardı :70:
Bedenin standart diye düşünüyorum mesela 36 :KK12::KK12: gel hazır al git :27: nasıl bir model istiyorsun atsana merak ettim kasnak model falan demişsin hic bilmem :110:

Kasımda olacak düğünümüz. Ve o zaman da evlenen çok fazla insan varmış. Bunu da yeni öğrendik😬
Açıkçası evimde vakit geçirmeyi sevdiğim için evde pek taviz vereceğim bir durum yok.
İlk evliliğimde sadece bulaşık makinam vardı. Onu da zaten verdim birine.
Ki ilk evliliğimden kalma hiç bir çöpü bu evime sokmayı düşünmüyorum.
kasım için evet, ne yazık ki gelinlik fiyatı anlamında zor bir dönem. belki düğünü davetlileri biraz daha sade tutabilirsiniz.
açıkçası ben bu hazırlık döneminde geriye dönüp baktığımda, örneğin düğünüm bu kadar abartılı olmasa da olurmuş, nikah olsa da olurmuş diyorum. ama balayıma verdiğimiz her kuruşa iyi ki diyorum. iyi ki vermişim. gerekirse düğünü yapmaktan vazgeçerdim, balayımdan geçmezdim. kına vs yapmadım hiç de eksikliğini hissetmedim. her odayı düzmeyebilirsiniz. benim biri çocuk odası olmak üzere öylece bekliyor yarı boş. hiç de rahatsızlık duymuyorum. :)

İzmir istanbul bi ara ucal bileti baktım 22 si tarihi yanlış hatırlamıyorsam 140 tlye vardı :KK70:
Bedenin standart diye düşünüyorum mesela 36 :KK12::KK12: gel hazır al git :KK53: nasıl bir model istiyorsun atsana merak ettim kasnak model falan demişsin hic bilmem :110:
Canım ben tesettürlüyüm. Ondan dolayı özel dikim şart . Dur hemen bulup atayım :D

Ne siteymiş o öle 5 yildizli mı töbe töbe o kIrayi vereceğime kredi cekerim ayda 2bin lira olucak sekilde ev alirim.
Allah.kolaylik versin gerçekten ortalik firsatcilarla dolu kriz kriz ekonomik kriz bole yapilinca kriz duzeliyor mu anlamak mumkun degil bu millet nasıl evlencek nasil cocuk buyutcek okutcak nerde bu devlettt ulaaaann diye bagirasim var :))

Kirasi 3.500tl olan evi ayda 2lira ödeyecegin krediyle alamazsin. 😂😂 Bir akilli siz degilsiniz. 3.500 kira veren zevkinden vermiyor.

Metroya çok yakın bu tutmak istediğim yer.
Ben güvenliksiz bir yerde de oturmak istemiyorum. Nişanlım eve geç geliyor çünkü ve ben cidden korkarım.
Evet aynen öyle çok uçuk rakamlar dönüyor. Allah hepimize yardım etsin.
Istanbulda. Güvenli ve metroya yakınsa çok da uçuk diyemeyiz bu fiyata.

Gelinlik evet çok pahalı. 10 bin lira ile insan küçük ev aletlerini alabilir.

Kuafor ise bin lira uygun bile sayilir. Ağda, manikür. kına saçı, düğün saçı. E kuaföre yanina gelecek olan kardes kuzen makyaji da eklenirse... bana uygub geldi

Ama kira konusunda daha esnek olmanızı öneririm.

Valla ben 3bin lira kira verecegime cekerim bi kredi ev alirim. Onun taksidini oderim. Haraç verir gibi kira mi verilir Allasen 🙄

istediğim gelinlik şu şekilde ; Bibibella Bibibella
1B5DAD5C-1A03-474C-9359-62371C5B8FE6.webp
1B5DAD5C-1A03-474C-9359-62371C5B8FE6.webp A47078DB-7FFC-4B1D-AA99-2D69A93A2072.webp

Kirasi 3.500tl olan evi ayda 2lira ödeyecegin krediyle alamazsin. 😂😂 Bir akilli siz degilsiniz. 3.500 kira veren zevkinden vermiyor.
Bunu anlatamadım. Siz benden daha güzel açıklamışsınız. Zaten faizlerde aşırı yüksek. Biz eve kredi çeksek aylık ödemesi 5600 gibi bir rakamdı.

istanbuldaysanız kiralar bu durumdadır ama bahsettiğiniz fiyata daha güzel evler bulursunuz bence. güneyde küçük bir ilçede yaşıyorum burada bile kiralar 1500 den başlıyor o yüzden şaşırmadım. ben evlenirsem gelinliği kiralarım ömür boyu bir daha giyemeyeceğim bir şey için 10 bine ne gerek var ki? seçiminizi bilemem ama ben sade ve kiralık bir gelinlikle hallederdim. düğünle ilgili başka masraflarınız (salon,kına,yemek vs. ) olacak mı bahsetmemişsiniz ama açıkçası ben düğün işlerini çok önemsemiyorum milleti eğlendirmek yedirmek içirmek için bir sürü para dökülüyor. düğün için harcayacağım parayla tatil yapmayı eşimle eğlenmeyi gezmeyi tozmayı tercih ederim. sade bir nikah töreniyle halleder geçerim.mutluluklar diliyorum.

Siz çok lüks yerlere bakmışsınız ,havaya girmişsiniz metroya yakın nezih bi semte 3+1 evde 2000 tl ye oturuyoruz ,üstelik gece 3- 5 te bile çıkıp yürüyebiliyoruz ,gelinlik içinde fatih i gezin oleg cassiniye bakın 6500 e ne gelinlikler var ,gelin başı 500 den fazla değil nezih semtimde ,
Bunlar sizin tercihleriniz şartlar böyle değil ,kendinizi kandırmayın

Back
X