Evlenmek bu kadar zor mu ?

Ben şikayet etmiyorum ,hem şikayet edip neyse ki param var demiyorum , zaten istanbulun geneline göre lüks bir yerde oturuyorum ,eğitim kültür seviyesi yüksek bu benim tercihim ,gerçekten piyasa çok durgun ,fiyatlar çok düşük ,makyaj kuaför vs de
normal sartlardaki musteriler icin kampanyalar evet guzel ama isin icine gelin basi girince vay babam vay oluyor fiyatlar
dugun salonu gibi dusunun sandalye masa bir masa ortusu 2 muzik sistemi 3 5 maytap 10.000 15.000
adam iki dugunde butun malzemenin tek seferlik parasini aliyor
 
Ev konusunda haklısın canım kiralar aynen o şekilde, benim oturduğum yer de öyle. Güvenlikli, spor salonu havuzu olan sitelerde 2+1 ler bile 3 bin liradan aşağı değil maalesef. Gelinlik konusunda da 3 4 binden fazla vermek gereksiz masraf bence, araştırmaları genişletip daha uygununu da bulabilirsin. Kuaför konusuna gelince bence en önemli şey saç ve makyaj o yüzden 1000 tl çok da yüksek değil gelin başı için .
 
Baktığınız ev kadıköy taraflarinda mi yoksa o fiyata oralarda duymuştum ve gereksiz pahali😃 ayriyeten gelinlik için kadıköye bakabilirseniz bütün gelinlikçilerin 10 bin demeyeceğini daha aşağıda fiyat vereceğini düşünüyorum. tabi yine maalesef ucuz değil artık hiçbir şey:işsiz:
 
Gelinlik ve kuaför ücretleri evet o fiyata artık. Ama kira için çok çok daha uyguna bulabilirsiniz. Baktığınız muhit neresi çok merak ettim.
 
Kendi istediğim model gelinliği yaşadığım şehirdeki en iyi gelinlikçilerden birinde 4000e diktirdim.
Bana çok uçuk geldi fiyatlar
 
Benim hiç hevesim yok böyle evlilik olaylarında.
Gelinlik yerine beyaz uzun bir elbise aldım 240 tl idi 2016 da
Ayakkabıyı 30 tl indirimden buldum çarşıda bi ayakkabıcıdan.
SaÇ makyaj ve maniküre de 130 tl vermiştim. Şehrin en iyi kuaförüydü

Ama ben çok sallamamıştım zaten evlendikten 4 sene sonra yaptık bunları da :)

O kadar pahalı bir gelinlik gerçekten şart mı?
Ev bence istanbul için uygun sayılır. 2500 bandında bulsanız daha iyi tabi.
Kuaför eğer sadece siz değilseniz yani yanınızdakiler de varsa uygun geldi bana
 
O ne öyle ya hangi semt bu? Geçen sene evlendim gelinliğimi 2300 e diktirdim. İstanbul merkezde oturuyorum 1250 tl kira veriyorum yeni site (2+1 ama)aidat 150 lira. Epey uçmuşlar. Saçımı makajımı da kına düğün dış çekimde aynı kişiye yaptırdım toplam 1000 tl ödedim
Siz cok ucuza yapmissiniz. Bahsettiginiz fiyatlar cok cok uygun.gelin saci cekim 1000 tl ye supermis bedava. Istanbul.icin kiraniz da cok.cok uygun. Neresi merak.ettim
 
Ayrıca bir yakınım beyaz şık bir elbise aldı, altına da tarlatan... Toplam 500 liraya mal oldu kendisine. Şimdiki aklım olsa ben de öyle yapardım çünkü gelinliğim dolapta duruyor öylece.
 
Benim gelinliğim özel el işlemesiydi çokta lüx bir mekandan aldık .3500 tl ödedim ve gelinliğim dillere destan oldu çok çok güzeldi tek tasarımdı . Hatta düğünümden hemen sonra istiyen oldu ve sattım 10 bin liraya nasıl bi gelinlik baktınızki
 
Daha uygunu var merak etmeyin. Bakis acinizi degistirin :) istanbuldasiniz sanirim kiralik daire konusunda evet istanbul oyle. Ama diger sehirlerde alternatif cok. İstanbulda kiraya yorum yapmak zor ama 2000 liraya filan iyi daireler var. Lüks semtler haric
 
3200 kiralik evde de oturmayi verin durumunuz yoksa. Herkes kendi durumu olcusunde bi evde oturmalı. Gelirim belliyse lux semtlerde ev bakmam gelirime uygun otururum. 10 binliralik gelinlik de fazla ucuk geldi. Su devirde her butceye gore hersey var. Param var modunda yazmissiniz.
 
Son düzenleme:
Merhaba kk nın tatlı hatunları.
Keyifler yerindedir umarım.
Aslında dertten çok isyan etmek için yazacağım bugün.
Düğünüme 2 aydan kısa bir süre kaldı. Yaşadığım sorunları az çok bilenleriniz vardır. Nişanlımın kardeşinin kanser olması , ekonomik kriz derken biz epey bir maddi olarak yaralandık. Çok şükür şimdi işleri daha yoluna girdi.
Şimdi yavaş yavaş evimizi aramaya başladık. Ama ben daha evvel üzerine düşmediğim için rakamları duyunca şok geçirdim. Site içinde bir daireye baktık. Öyle geniş bir daire olmamasına rağmen kirası 3200₺ ayrıca aidatta 300₺ . Biz bunu duyunca inanılmaz şaşırdık. Çünkü cidden o parayı etmeyecek bir evdi. Ve sosyal faaliyet alanı falan da yoktu.
İkinci olarak gelinlikçi bir arkadaşım var. Ona gittik. Yeri güzel bir muhitte. Bana çok sıradan bir gelinlik için 10bin tl fiyat çekti. Neymiş kriz varmış. Sonrasında başka yerlerde sorunca bir baktım piyasa ciddi manada bu rakamlarla dolu.
Resmen krizi fırsata çevirmeye çalışmışlar.
Hadi dedik onu da hallederiz. Bu sefer kuaför aramaya başladık o da nereden baksanız en aşağı 1000₺.
Daha bunun içinde beyaz eşyamız vs yok. Ve çok şükür maddi durumumuz iyi. Ama buna rağmen bile zorlanacağız gibi duruyor.
Sizler bu durumları nasıl hallettiniz?
Ben daha evvel evlenmiştim evet ama o zaman cidden çok uygundu her şey. Mesela gelinliğime o zaman 2,5 vermiştim.
Şimdi aynı gelinlik 6 bin olmuş.
Cidden yuva her mana da çok zor kuruluyor.
İç dökmemi okuduğunuz için teşekkür ederim.
Kiraya o kadar para vereceğinize konut kredisi çekip ev alın derim. Konut kredileri şu an 0,99. Tam ev alma zamanı bence. Biz 2 hafta önce başvurmuştuk konut kredisine, bu gün bütün işlemleri tamamladık. Yani hızlı bir şekilde sonuçlandırırsınız, düğüne kadar bitmiş olur işlemler.
 
O kiraya vereceğiniz paraya ev alır insan kredi öder cidden düşünüyor musunuz o kadar kira vermeyi yani 3200 tl her ay çöp olacak onun yerine kredi çekin ev alın krediye gitsin madem.3 yıl önce evlendim ve herşey daha uygundu mesela eşyalarımı en iyi markalardan aldım marka veremiyoruz sanırım toplam 40 binlira tuttu şimdi aynı eşyayı 100 bin e belki alırım gelinligim 2 buçuk kuaför um de ücretsiz di gelinlik aldığım yerle anlaşmalı bir kuaförde yaptırdım. Allah yardımcınız olsun.
 
Ben şuna bile çok kızgınım. Belediyeden nikah memuru gelecek 600 küsur ödeme yaptık. Niye ya niye?? Nikah için niye ödeme yapıyoruz, yapıyorsakta 600 küsur ne? Belediye niye var?
Tamamen herkesin birbirini soymaya calıştıgı bir ülke. Ne koparırsam kar mantığı. Bu yüzden de sırtı yere gelmeyecek bu ülkenin
Yani ilk defa böyle bisey duyuyorum ve yuh diyorum.
 
En iyisi gidiceksin belediyeye atıcaksın imzayı, sosyal medyadan da duyuracaksın biz evlendik diye. Oldu bitti :)

Halkımızın çoğu partisine laf gelmesin diye görmezden gelmeye çalışsa da babalar gibi ekonomik kriz içersindeyiz. Malesef durum bu yapacak bi şey yok.
 
Kiraya o kadar para vereceğinize konut kredisi çekip ev alın derim. Konut kredileri şu an 0,99. Tam ev alma zamanı bence. Biz 2 hafta önce başvurmuştuk konut kredisine, bu gün bütün işlemleri tamamladık. Yani hızlı bir şekilde sonuçlandırırsınız, düğüne kadar bitmiş olur işlemler.
O kiraya vereceğiniz paraya ev alır insan kredi öder cidden düşünüyor musunuz o kadar kira vermeyi yani 3200 tl her ay çöp olacak onun yerine kredi çekin ev alın krediye gitsin madem.3 yıl önce evlendim ve herşey daha uygundu mesela eşyalarımı en iyi markalardan aldım marka veremiyoruz sanırım toplam 40 binlira tuttu şimdi aynı eşyayı 100 bin e belki alırım gelinligim 2 buçuk kuaför um de ücretsiz di gelinlik aldığım yerle anlaşmalı bir kuaförde yaptırdım. Allah yardımcınız olsun.
Evin satılık fiyatını sormadım ama sanırım 800-900bin vardır. Ve sizin dediğiniz gibi rakamlarla geri ödemesi olmuyor maalesef . Yoksa bizde alırdık evi 😔
 
Back
X