Evlenmek... Bu süreci nasıl atlatıcam bilmiyorum! Fikirleriniz lazım.

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.342
Kızlar merhaba.

Evlenicem diye bir yola çıktım ama zorlanmaya başladım. Tıkandım kaldım adeta yok yok bu zorlanmak değil.

Konuya geleyim. Sevgilimle 5 ay sonra düğünümüz var. Babam yok, annemle yalnız yaşıyorum başka kardeşim falan da yok. Annemle bütçemiz ortak bu yüzden her şeyimi kendim yapıyorum da diyemem her şeyi annem de yapıyor diyemem. Biz yapıyoruz. Sevgilimde de durum şu, eve para vermiyor. Tüm maaşını kenara koyuyor. Yani ona da her şeyi kendisi yapıyor diyemeyiz. Ailesinin de eline para saymak şeklinde olmasa da desteği var.

Artık eşyaları alalım konusuna geldik haliyle. En başından konuşulan şey her şeyi beraber yapmaktı. Bunu konuşurken hayatımda maddi ve manevi olarak babam vardı. Ama işler haliyle biraz değişti, ister istemez. Mobilyalarımızı seçtik sevgilimle, 7500 tl tutacak mobilyası, beyaz eşyası vs her şey paket halinde. Şimdiye kadar annemle beraber mutfak eşyasıdır, küçük ev aletidir, biraz ev tekstilidir vs şeylere 3000 tl harcadık. Daha alınıyor da, bilirsiniz bitmiyor yani.

Annem de diyor ki madem paket alacaksınız ki zaten ucuz seçtiniz düğün paketini karşı taraf alsın, daha halısı perdesi vs var. Onları da beraber yaparsınız. Ya da onların birini biz yaparız birini onlar yapar. Ama illa diretilecekse buna da para verilsin diye o zaman gidip 12500lük paket alalım, tamam o zaman ben de yarı parasını veririm diyor. Yokuşa sürebilecek gibi. Sevgilimin ailesi zaten 7500 tutuyorsa 3000 3500 falan versinler diyor. Annem onların erkek tarafı olarak biraz daha fazla masraf yapması gerektiğini düşünüyor.

Anneme hak vermiyorum diyemem. Yanlı davranmak da istemiyorum. Sonuçta biri annemse diğeri de eşim olacak insan ve ailesi. İyi giden bir ilişkimiz var. Bu sabah sevgilimle konuşurken sevgilim de "sen söylesen hepsini ben yaparım sorun değil ama annenin söylediğinde ortak yapmak diye bir şey yok" dedi. Bozuldum haliyle. Bir şey de diyemedim.

Siz ne düşünüyorsunuz? Durumun bu olmasında abes bir şey var mı benim göremediğim? Nasıl geçer bu 5 ay?

İki tarafın da maddi durumu el veriyorsa destek olsun, çünkü borçlar çok fazla olunca huzur mutluluk da kalmıyor. Benim halılarımı müdürümle görümcem, perdemi diğer görümcem, beyaz eşyamı da ailem almıştı

İşin içine para mevzusu girince neden böyle olur anlamam. Bence aileleri karsıtırmayın. Nişanlınız ile birlikte neyi nasıl yapmak istiyorsanız öyle yapın, paranız yettiği kadar. Ev kurarken herseyin dört dörtlük olması zordur zamanla herşeyinizi tamamlarsınız.

Bizde evlenirken herşeyi kendimiz alırız gibi davrandık aldıkta ,ama daha sonra eşimin ailesi üstlendi borçları sonuçta oğlumuz ev kuruyo dediler, bu şekil başladıysanız sizde ikiniz çalışıp ödersiniz onlarda içlerinden gelirse yardım ederler diye düşünüyorum, zorunda bırakmak pek hoş değil bana göre durumları varsa zaten yardım ederler diye düşünüyorum

kim ne kadar yapabiliyorsa o kadar destek olsun neticede el değil ya evlat kaldı ki siz anne kız arkanızda bilmem akraba desteği falan var mı ama erkek tarafının biraz daha sahiplenici olmasını bekliyo insan

Ortak alinmasi en mantiklisi
Biz evlenmeye yakin taksitle almistik
Odemekte cok zorlandik tabi bizde ailelerin durumu yoktu
Durumlarda uygunmus cok ucuz paketlerden almayin 2 gunde kirilir dökülür astari yuzunden pahaliya gelir

İyide anneniz sizi tek başınıza evlendirmeye çalışıyor kolay değil ..
Karşı tarafın biraz halden anlaması lazım ..
Bence en mantıklısı siz kendiniz alın eşyalarınızı ..
İki kişi çalışıyorsunuz sonuçta .
Eğer nişanlın sana destek olacak bir insansa,
hiç boşuna nişanlının ailesinin ağzına laf verme .
Çeyiz denilen şey bitmez ..
Ya da nişanlın da buna yanaşmazsa,
beyaz eşyaların hariç küçük aletleri alma evlendikten sonra al ..

hayırlı olsun öncelikle evliliğiniz.
sakın ola benim annem senin annen moduna girmeyin. eşinizle annenizin arasını daha şimdiden bozmayın.
kafanıza yatıyorsa siz kendi fikrinizmiş gibi söyleyin. yatmıyorsa da annenize böyle uygun olmaz deyip konuyu kapatın.
ha babanız vefat mı etti yoksa ayrılar mı bilemiyorum. ama ortada baba yoksa karşı tarafın bunu kendi düşünmesi gerek. 2bayandan çok beklentiye girilmemeli diye düşünüyorum.

olmadı mecbur biraz borca girin gelen takıyla falan kapatırsınız. huzurunuzu bozmamaya çalışın.
anneyi de kırmayın zira sizin bütün varlığınız annenizdir. onunda gönlünü hoş tutarak halledin.

biz herşeyimizi nişanlıyken aldık. sadece salon parasını eşimin ailesi verdi. yavaş yavaş da borçları kapattık. herkes hazır düğüne geldi..

Kızlar merhaba.

Evlenicem diye bir yola çıktım ama zorlanmaya başladım. Tıkandım kaldım adeta yok yok bu zorlanmak değil.

Konuya geleyim. Sevgilimle 5 ay sonra düğünümüz var. Babam yok, annemle yalnız yaşıyorum başka kardeşim falan da yok. Annemle bütçemiz ortak bu yüzden her şeyimi kendim yapıyorum da diyemem her şeyi annem de yapıyor diyemem. Biz yapıyoruz. Sevgilimde de durum şu, eve para vermiyor. Tüm maaşını kenara koyuyor. Yani ona da her şeyi kendisi yapıyor diyemeyiz. Ailesinin de eline para saymak şeklinde olmasa da desteği var.

Artık eşyaları alalım konusuna geldik haliyle. En başından konuşulan şey her şeyi beraber yapmaktı. Bunu konuşurken hayatımda maddi ve manevi olarak babam vardı. Ama işler haliyle biraz değişti, ister istemez. Mobilyalarımızı seçtik sevgilimle, 7500 tl tutacak mobilyası, beyaz eşyası vs her şey paket halinde. Şimdiye kadar annemle beraber mutfak eşyasıdır, küçük ev aletidir, biraz ev tekstilidir vs şeylere 3000 tl harcadık. Daha alınıyor da, bilirsiniz bitmiyor yani.

Annem de diyor ki madem paket alacaksınız ki zaten ucuz seçtiniz düğün paketini karşı taraf alsın, daha halısı perdesi vs var. Onları da beraber yaparsınız. Ya da onların birini biz yaparız birini onlar yapar. Ama illa diretilecekse buna da para verilsin diye o zaman gidip 12500lük paket alalım, tamam o zaman ben de yarı parasını veririm diyor. Yokuşa sürebilecek gibi. Sevgilimin ailesi zaten 7500 tutuyorsa 3000 3500 falan versinler diyor. Annem onların erkek tarafı olarak biraz daha fazla masraf yapması gerektiğini düşünüyor.

Anneme hak vermiyorum diyemem. Yanlı davranmak da istemiyorum. Sonuçta biri annemse diğeri de eşim olacak insan ve ailesi. İyi giden bir ilişkimiz var. Bu sabah sevgilimle konuşurken sevgilim de "sen söylesen hepsini ben yaparım sorun değil ama annenin söylediğinde ortak yapmak diye bir şey yok" dedi. Bozuldum haliyle. Bir şey de diyemedim.

Siz ne düşünüyorsunuz? Durumun bu olmasında abes bir şey var mı benim göremediğim? Nasıl geçer bu 5 ay?

Babanızı yakın zamanda kaybettiyseniz dinamikler değiştiyse ben sevgilinizin biraz daha anlayışlı olmasını beklerdim. Benim eşimin de babası yok ve düğün zamanı ben bunu dikkate alarak davrandım. İnsanlar biraz daha empati yapmalı bence.

Annen haklı zaten bi dünya masraf yapıp almissnz bazı şeyleri erkek tarafı madem oğlunu evlendirio üstüne düşeni yapmalı 7500 lirayı bolmeniz bile saçma bence birakn onlar alsn ben olsam annemi düşünürdüm evlenip gdiceksn ve o kadın tek bu kadar yüklenme bence

Kızlar merhaba.

Annen hakli. Senin basinda bir baban yok, annen yanliz kalacak ve paraya ihtuyaci olacak. Kadincagiz tek basina nasil yapsin. Ayrica ev esyalari ne alaka ortak alinacak?
Ben sadece buyuk eşya olarak bulasik makinami almistim..

bilgece'ye katılıyorum, eğer sen ve nişanlın değil de aileler alacaksa eşyaları, erkek tarafının maddi durumu müsaitse, neden ortak alınsın?
kız tarafı sadece yatak odası + bulaşık veya çamaşır makinası alır
geri kalanı erkek tarafı alır

ha gerçekten durumları yoktur, ne ala
2 aile el ele verir, ortak çözüm bulunur, o ayrı

bilgece'ye katılıyorum, eğer sen ve nişanlın değil de aileler alacaksa eşyaları, erkek tarafının maddi durumu müsaitse, neden ortak alınsın?
kız tarafı sadece yatak odası + bulaşık veya çamaşır makinası alır
geri kalanı erkek tarafı alır

ha gerçekten durumları yoktur, ne ala
2 aile el ele verir, ortak çözüm bulunur, o ayrı

Bi de bir aile evladini evlendirmek icin birikim yapmaz mi? Vallahi ben burda duydum ailelerin yardim etmedigini. Bizde aileler yardim etmezse kinanirlar. Cocuklari borclu evlendirdi derler.
Bi de kizin babasi yok.
Annesini de dusunmesi lazim.
Erkek tarafi ac gozluluk yapiyor. Ve çok ayip gerçekten. ..

bu işlerde iyi niyetli kalbi temiz insanlara denk gelmek ne kadar önemli...bi arkadaşın kuzeni bizde kız tarafına kurban alınır diye diye her sene koç aldırıyolar kendilerine yaa el insaf

İkimizin de ailesi karışmayalım kendiniz halledin modunda değil. Sonuçta evladımızsınız, elimizden geleni yapacağız modunda. Ailelerle sorunumuz yok. O kadar rezillik yaşadım ki babam yüzünden, vefat etmedi. Maddi durumu çok iyi, ayrılar, bile isteye destek olmuyor. Bunu bildikleri halde tek bir şey söylemediler Allah razı olsun. Bu konuda patlak verir miyiz bilmiyorum.

Kız tarafı-erkek tarafı gibi değiliz şu an. Yani düğün pk almak istiyoruz. Onun içinde hepsi var. Halı ya da perde de onu kapatır diye düşünmüştüm ama sevgilimde laf oldu işte.

Bi de bir aile evladini evlendirmek icin birikim yapmaz mi? Vallahi ben burda duydum ailelerin yardim etmedigini. Bizde aileler yardim etmezse kinanirlar. Cocuklari borclu evlendirdi derler.
Bi de kizin babasi yok.

yani bu zamanda birikim yapmak zor eskisi gibi değil yok deniyosa ve samimi iseler anlayış gösterilmeli bence, ama bazı aileler var yemez oluyo o ayrı

Ben mutfak ve yatak odasını yaptım diyebilirim. Büyük eşya olarak fırın ve süpürge aldım. Tülleri ben diktirmistim. Halıları eşim almıştı. Diğer büyük eşyalar ve düğünü eşim yaptı. Ailesi hiç bir şey yapmadı.

Bi de kizin babasi yok.

evet bizde de aileler yapar
ben de ilk defa burada gördüm herşeyi kendileri yapan çiftleri
maddi durumu müsait olmayan ailelere hiç birşey diyemem, fakat durumu olduğu halde yapmayanlar da varmış...
ben de olsam anneme yüklenmemeye çalışırım

X