Evlenmek Için Yeterlimi Sizce Bunlar? 1 Hafta Içinde Cevap Vermek Zorundayim Yardimm

• Konu Sahibi Konu Sahibi can00
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
C

can00

Ziyaretçi
merhaba kızlar... bu aralar canla aramız iyi en azından geçmiş yüzünden kavga etmiyoruz sizlerin tavsiyeleriyle o kızı agzıma bile almıyorum ama sizlere soracagım sey bazen bende tedirginlikler oluyor ama bu ara coğaldı çünkü can ailesiyle konusmus beni istemeye gelcekler belkide3 evlilik sendromu yasıyorum onuda bilemicem ama sizce ben canı gerçekten seviyomuyum yoksa bu tedirginliğim normelmi? canla 2 seneye yakın beraberliğimz oldu ailem biliyor canı. ama canın bilmediği tek kusur var ailemin düşüncesine göre canın maddiyatı yok babasını küçük yasta kaybettiği için eve can bakıyor. şimdi ben para olayını önemsemiyorum ama annem cok önemsiyor beni burdan birileri istemişti zenginler annemde keşke bunu alsan rahat edersin dedi bende hayır dedim tavrımı koydum annemin fakirliği yüzünden canı istememesi benide tedirgin ediyor cünkü ilerde nasıl geçinceksiniz bilmiyorum askla karın doymuyo diyor üzülüyorum :1no2: 1seneye kalmadan ask sevgi bitiyo diyor sen calısmak zorunda kalcaksın diyor kıt kanaat geçinceksiniz diyo birde can ist. büyük sehirde yasıyor onuda söylüyorr bende bundanda cekiniyorum acıkcası ama sırf bu sebpten candan ayrılmayada gönlüm razı değil. candan önceki ilk ilişkimle canı kıyaslıyorum bazen tabi cana yansıtmıyorum can insan olraka cok iyi ve dürüst fikirlerime önem veriyo ama eskisi hiç önemsemezdii ama eskisini düşünüce cana nazaran sevgim daha bir farklıydı gözüm kara sevmiştim onu. onun için bir kere hiç düşünmeden borc almıstım ve onun borcunu ödemek zorunda kalmıstım. şimdi canla onu kıyasladıgımda can onla bir ömür geçirebilceğim kişi gibi görünsede ilk sevdiğim içimdeki heycan olarak daha bir baskaydıı yani onla daha değişik duygularım vardıı ama canlaa yeri geliyor arkadas gibiyiz yeri geliyor sevgili gibiyiz belkide bu benim canla daha önceden yakın arkadas olmamdan kaynaklanıyor. ama söylede bir durum var cansız bi dünya istemiyorum onsuz rahat değilim onun yanında cok rahat ve huzurluyum içimde bilmediğim güzel rahatlatıcı duygu var ask değil belkide ama karısıgım :1no2: sizlerede sormak istediğim sizce ben yeterince canı seviyomuyum sizce? ?bu benim için önemli çünkü iş ciddiye binicek.. arkadaslarımda bu zamana dek uzaktada birliktelik yasadın yakındada tatsızlıklardad oldu mutlulugunda ayrılmamıssın ki seviyosun bence herseyy ask değil diyolar senn onu ask olarak sevmeyebilirsin ama içinde ona karsı hoşlantı belkide diyolar kafam cok karıstıı ve benden ailmeden cvp bekliyolar ona göre 1 hafta verdiler eger tamam dersem haftaya gelip istiyecekelr benii .... o sebeple yardımlarınız bekliyorum sizce ne yapmalıyım????????*

Tam anlamadım ama eğer bir erkek evini geçindirecek maddi güce sahip değilse evliliği hiç düşünmemeli bence.:1no2:
İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor maalesef!benneyaptımki
Tek sorun maddiyat ise; evlilik için acele etmeyin,erkek arkadaşınız durumunu toparlasın,siz de güzel bir iş bulursunuz.Birbinize destek olarak mutlu olursunuz inşallah!yerimseniben

ya canım ben sevgiye aşk hakkında değilde baka bir konuda yotum yapacagım..

fakir diyorsun.. işi yoksa eger gerekten evlilik için yeterli değil..
annen şu konuda haklıki işi yoksa ne ile ev bakacak ne ile geçineceksiniz.
fakir olması hiç problem değil babasının parasından size ne ki..
önemli olan eşinde akıl olsun o parayı zaten zamanla aklıyla becerisiyle çalışkanlığıyla kazanır..
ama iş yoksa büyük problem..
bence iyi düşün seviyorsan eger iş bulmasını ve kendini toplamasını bekle derim ben..
çünkü ewlilikte sevgi aşk anneninde dediğin gibi en fazla 1 sene ondan sonra saygı ve geçim giriyor devreye..
para olamzsa malesefki aşk karın doyurmuyor !!!

sizin sevip sevmediğinize biz karar veremeyiz ki...bence sizde karar verememişsiniz ki hala kafanızda soru işareti var..maddiyat önemli... bilmiyorum işi gücü varmı ama ileride sıkıntı çekeceğiniz kesin ve bu sıkıntılarda ailelere yansıyacaktır..her evlilikte sıkıntı olur eğer en ufak bir sıkıntıda problem yaratacaksanız evliliği biraz erteleyin derim...ama bir elin nesi iki elin sesi var..ikinizde çalışarak istediğiniz gibi yaşayabilirsiniz..bizlerde çalışarak sahip olduk herşeyimize..hiç kimseden de maddi destek almadık..herşeyi kendimiz yaptık..sıkıntıyıda rahatlığıda kendimiz yaşadık..çok iyi düşünün gerçekten sizde tam karar vermiş havası bulamadım ben..
mutluluklar..

Senin ve Can ın durumu tam bir kaos...
Şimdi sen Can ı seviyorsun, ama Can dan önceki çocukla kıyaslıyorsun...
Can'dan önceki arkadaşı daha bri başka sevmişsin...
Ama Can'sız bir dünyada düşünemiyorsun...
Can çok iyi ama fakir...Annen zengin istiyor...
1 hafta sonra da istemeye gelecekler...

Valla senin durum çok karışık...

Allah yardımcınız olsun...
S

elendra söylencek söz bırakmamıssın harfiyen katılıyorum

ya anlamıyorsunuz beni... can su an calısıyor işsiz değil. ama ben ailemin bu sözlerinden korktum birde candan öncekinide gözü kara sevdim canı da sevdim ama o sekilde değil buunu demek istedim yoksa kararlıyım taibiki evlenmek istiyorum ama tedirgin oldugum konusları yazdım

cok saolun yanii. cok rahatlattınız.

canım eğer ki biriyle evlenmeyi düşünüyorsan
geçmişini unut birkere özelliklede kıyaslamayı
kıyaslama yaparsan işin işinden çıkamazsın
evlilik gibi ciddi bir karar alıyorsan eğer unut sen diğer erkek ark. canı kıyaslıyorsun
allah yadımcın olsun

yav ankamıyosn sanırım kıyaslama derken sizelere anlatıyorum işte anlayın diye.. candan öncekini gözü kara sevdim ama canıda seviyorum o kadar olmasada seviyoerum hemde cokk dedimm. sevgi çin yetrlimi diye sorayaım dedimm size anlatamk için kıyaslama yapcaktım tabiki nasıl anlatmama gerkiyodu ozaman. bu arada can calısıyo bir işi varr ggerekirse bende calısırım sorun o değil sorun ailem .. evliliğim kötü olursa bunu kafama kakacaklar bundan korkuyorumm onu diyorum sizce ne yapmalıyım dedimm.....

yav ankamıyosn sanırım kıyaslama derken sizelere anlatıyorum işte anlayın diye.. candan öncekini gözü kara sevdim ama canıda seviyorum o kadar olmasada seviyoerum hemde cokk dedimm. sevgi çin yetrlimi diye sorayaım dedimm size anlatamk için kıyaslama yapcaktım tabiki nasıl anlatmama gerkiyodu ozaman. bu arada can calısıyo bir işi varr ggerekirse bende calısırım sorun o değil sorun ailem .. evliliğim kötü olursa bunu kafama kakacaklar bundan korkuyorumm onu diyorum sizce ne yapmalıyım dedimm.....

evliliğinin kötü olup olmaması senin elinde ailenin değil
gerekirsede çalışırım diyorsun
hem kimin ne olucağı hiç belli olmuyor cnm
bir söz vardır zenginliğine bakma bi kıvılcım yeter güzelliğine bak bi sivilce yeter diye

cok saolun yanii. cok rahatlattınız.

herkes kendine göre yorum yapıyor,
ne bu havayasakkelime
beğenmiyorsan okuma,fikirlerini sorma!!!!
illa ayy ne güsel evlenin mi diyeceğiz?
şuraya dert yazıp yardım almak isteyipte işine gelmeyince çemkirenlere hayret ediyorum ya!!!
enteresan kişilikler mevcut,birde azarlıyor anlamıyorsunuz diye..

bi kere 1 hafta verdiler ne demek? 1 haftada karar vermezsen, o kisi seni terk mi edecek yani? neymis acelesi?

evlenmeyi dusundugum kisinin ailesi dese ki sana ancak 1 hafta, ben cok sinirlenirim sahsen, ne o sirada bekleyen varda buyrun gidin derim yani

Ben sadece kendi yaşadığımı anlatacağım, sen istediğin şekilde yorumla:

Eşim benle evlenene kadar aldığı maaşı komple ailesine veriyordu. Kendisine ait bir kırık iğnesi yoktu. Beraber herşeyin sahibi olduk. Benim de ailem yok. Çalıştık çabaladık. Evlendiğimizde çook eksiğimiz vardı. ama şimdi çok şükür herşeyimiz var. Sen seviyorsan (sevmek benim için aşkın çook üstündedir, aşk biter ama sevgi asla bitmez) gerisi önemli değil. Tabi enaz senin onu sevdiğin kadar Can'ın da seni sevmesi şart. Mesele sevgi ve birliktelik. Bu yola başkoyarsanız tek derdiniz para olsun. Allah başka dert, sorun vermesin. Biz evlenirken düğünümüzü bile işyerlerimizden borç para alarak yapmıştık. 1 yıl tvsiz ve yataksız (yatak odası takımındaki karyolanın içerisine yatak alamamıştık) kaldık. Bence çalışmayı seven ve seni ve ailesini başkalarına muhtaç etmeyecek çalışma azminde biriyse düşünme....

canın annesi hastanedee bizi evlenmemeiz görmeden ölmek istemiyo durumuda agırr bu yüzden aceleye getirdi yoksa can 1 sene sonra isticekti benii.....

öncelikle cok saol diyorum.. bende acele olsun istemezdim tabiki biz 1 sene sonra istiyoduk o sürede para biriktircektik fakat canın annesi kötü hastalıga yakalandı su an da hastanaede bir an önce evlenin diye vasiyetim var diyo kadın ölmeden görmek istiyor ondan yanii. ben canı seviyorum kimseyle kıyaslama yapmadım aklımdanda geçmes ama sizlere ilk ilişkimle anlatmama gerektiğini düşündüm. yani canla evlencem ama sadece o calısmayacak bende calısıyorum kursa gidiyorum yakında kuaför olcamm ..

<sen seviyorum diosun zaten, bunu bizim onaylamamıza gerek var mı? sen kıyaslayalım die eski ilişkini de anlatmışsın ama böle tarif etmekle anlaşılmas ki hissetmemiz lazım :)

neyse, evlilik konusuna gelelim.. yalnızca aşık mıyım seviyo muyum a göre evlilik kararı verilmes bi kere.. pekçok şeyi sorgulamak lazım:

geçinebilicek miyiz
ii anlaşıomuyuz
eğleniyo muyuz
birbirimize bişeyler katabiliyo muyuz vs..

ve bence (tamamen şahsi fikrim) en önemlisi bu adamdan bi çocuk yapmak istio muyum.. yani tek yönlü düşünme, başka açılardan da bak, ölç tart ona göre kararını ver..

Lalişime katılıyorum...

"İki gönül bir olunca samanlık seyran olur" sadece bir atasözü malesefyerimseniben

hepinize binlerce tteşekkür edrim. ben alcagım yorumları fazlasıyla aldım. biz canla birbirimizi seviyoruz 2 sene kadar birlikteliğimizde hep birbirimize destek olduk ben onla olmak istiyorum onsuz olmak istemiyorum ondan bi cocuk sahibi de olmak istiyorum parası yok varsın olmasın .. o calısıyosa bende calısırım yapmadıgım bir şey değill. ama karsındaki insan iyiyise seni hakediyosa deger veriyosaa bende de karsılıgını görür. bizim niyetimiz seneye evlenmekti borc yapmadan evlenmekti ama kısmet böyle olcak annesi ölüm döseğinde evlenmenizi görmek istiyorum demiş vardır bunda da bi hayır diyorum ailemlede konustum. istemye gelcekler herseyin hayırlısı diyorum . allah sükür sağlıgımız var elimiz ayagımız tutuyor birlikte calısırsak yapamayacagımız sey yoktur diyorum sonucta nice cok zenginler vardıı bir anda tepetaklak düşen nice fakirler vardı azimle zengine dönen diyerekten gerisini allaha havale ediyorumm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…