Evlenmek için ?

bana bunlar normal düşünceler gibi geldi. evlenmene az kalmış bu yüzden bazı korkuların var ama seviyosan seviliyosan mutluysan devam et zaten aşk geçici evlenince aşk gider sevgi kalır. bi de evlilikte olması gerekenler. saygı, sevgi , sadakat önemli olan bunlar

Dediğiniz şey insandan insana değişir. Ama ben aşık olmadığım biriyle sırf mantıklı diye yapamazdım, ama yapabilenler vardır. Hayattan beklentilerinizle alakalı.

Şöyle de bir şey var ki deli divane aşık olmak da yeterli bi kriter değildir evlenmek için. Bence...

Bence aşk şarttır. Bu hissi yaşamayarak evleneceksin. Ya daha sonra aşık olursan başkasına?
Onun vicdan azabı, pişmanlığı kötü olur.

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim zaman azaldıkça paniklemeye başladım.. Evlenirken maddi manevi hiç bir şekilde ailelerimizi karıştırmadık herşeyi kendimiz üstlendik.maddi olarakta şuan çok sıkışmış durumdayız iyice.. Bugün maaşımı çektim ve inanın bu ayki yemek param çıkmıyor bile.. yine çok şükür kimseye muhtaç olmadan yaptık herşeyi ama insan ister istemez zayıf düşüyo yorulmuş hissediyorum ve bu gerginlik içerisinde ne sevgimi hissedebiliyorum ne de hissettirebiliyorum.. çok heyecan duymam gerekirken olsada kurtulsak diyorum..bilmiyorum ben mi çok abarttım çoksa bunlar yorgun düşmekten mi ..

bence bu yorgunluktan olan bişey. çok stres yaptığın için bu olaylardan kurtulmak istiyosun bak az kalmış zaten evlenmene o zaman rahat edersin. sadece bi süre borçlarla uğraşırsınız borçlar bittikten sonra daha da rahatlarsınız

Bekarım, sevgilim bile yok ama bence biraz aşık olmak da lazım.
Tamam, sırılsıklam delice bir aşk olmasa da ileride yerini sevgi saygıya bırakacak aşk olmalı.

Kafan karışık, net değilsin!
Yani emin değilsin, emin olmazsan ileride bu hengame bitince "Aaa! Ne yaptım?" diyebilirsin. (Allah korusun)
Olayların akışına kapılmadan sakince bir dur düşün bence, sonuçta nikah masasından dönenler var ve mutsuz bir evlilikten daha iyidir diye düşünüyorum.

Ne kadar zamandır berabersiniz?
Her şey ani mi gerçekleşti?
Bazı şeyleri oturtamamış gibisiniz.

Öte taraftan en yakınlarımda yaşadım. Çok sevip aşık oldukları halde evlenirken bunalıma girdiler, ne yapıyoruz gibi düşündüler...

Son sözüm; Sakin kafayla dur, düşün ve YÜREĞİNİN SESİNİ DİNLE.

Allah yardımcın olsun.

Yanında mutlu olup iyi zaman geçirdiğin birini aynı zamanda özlemelisin, bişeyleri hep onunla paylaşmak gelmeli içinden ve beraber herşeyden keyif almalısın..

Ona güvenmelisin, inanmalısın ve fikrini önemseyecek kadar onu düşünmelisin..
Herşey bi yana, aynı yastığa baş koyacak hergün onu görecek kadar sevmelisin.. Aynı evde yüzyüzü hergün birbirinizi göreceğinizi düşünerek, kavga bile etseniz buna tahammül edebilecek güçte olup saygı duymalısın..

Beraber çocuklaşmalısınız zaman zaman,bu hoşuna gitmeli.. Nazını çekmeli, naz yapabilmelisin..

İleride O'ndan olacak bir çocuğun hayalini kurmalısın belkide..

Sadece mantık evliliğini doğru bulmuyorum çok süreceğine zamanla severim düşüncesine de inanmıyorum.. Ciddi bir kurum evlilik ve ciddiye almak lazım..

Hakkınızda hayırlısı olsun dilerim...

7 ay birlikte olduktan sonra nişanlandık.Ben çok güzel günler geçirdim onunla çok mutlu oldum.bazen mutluluktan ağladık onunla.. 1,2 defa küstük ama 2 gün sonra barıştık ama o 2 gün cehennem gibi geliyodu.ailemden ayrıyım başka bir şehire memur olarak atandım ramazan bayramında olsun kurban bayramında olsun her eve gidişimde o bayram bitsede kavuşsam diyodum kilo veriodum yoklugunda.kıskanıyorum da .. ama zaman geçtikçe o pır pır kalp atışlarının yerini acaba bugün ne yedi ya da akşama ne yemek ister ? ütülü gömleği var mıdır? gibi sorular almaya başladı. Bu evlilik işleri çok yordu beni .. hiç böyle hayal etmiyodum

Vallahi bu insandan insana degisir. Benim cogu arkadasim deli divane evlenmedi, baktilar adam duzgun biri, maddiyati da iyi, rahat yasayacaklar, tamam evleniriz dediler.

Benim icin deli divane olmak sart, yani istemedigim, arzu ve sehvet duymadigim biriyle degil ayni yataga girmek, elini bile tutmam.

Aşk denen duygu evliliğin devamında öyle alev alev devam etmiyor genelde , yani evliliğin devamı için aşk çok önemli bir kriter olmaktan çıkıyor ama başlangıcı , bu adam benim evleneceğim adam diyebilmek için '' aşk '' bence önemli bir kriter .

Ama zaten beraber güzel vakit geçirilen , sizi güldürebilen , dost olabilen adama bir de ten uyumu tutuyorsa aşık oluyorsunuz , oluveriyorsunuz zaten

Ee sizde nişanlınızla bunları yaşıyormuşsunuz , o zaman şuan ki ruh haliniz , evlilik hazırlıklarının stresi olabilir .

Mutluluklar dilerim ...

o zaman sizin içinde bulunduğunuz durum ; evlilik öncesi sendromu
evlenince geçer mutluluklar...

Yani bence evlilik için sadece aşk ya da sadece saygı yetersizdir. Herşeyin bir arada olması gerekir.
Bir insanla sadece iyi biri olduğu için, beni sevdiği için, ona saygı duyduğum için evlenmezdim benimde ne hissettiğim çok önemli benim için.

pardonda arkadaşım ne hayal ediyordun ki sen?
:26:
yani bu saydıkların zaten evlilikte olucak şeyler.. Önemli olan tüm zorlukları zor görülen şeyleride beraber paylaşmak.. İnan ben evlenmeden önce 1 kez yemek yapmışlığım yoktur, temizlik desen annemin zoruyla azcık yapmışımdır.. Sevmem de, hâlâ sevmiyorum.. Ama eşimle ortaklaşa yapıyoruz,yorulduğum noktada yardımcıdır bana.. Ama şimdi gelde bi gör..

seninki müstakbel eşini sevmemek falan değil,sanırım Gülümsün arkadaşımında dediği gibi "evlilik öncesi sendromu"

Cinsellik evliliğin temelini mi oluşturur, ya da ten uyumu olmadan evlenilmez mi ???? diyelim ki herşey yolunda , karşınızdaki insanı seviyorsunuz ve onunla vakit geçirmek hoşunuza gidiyor, herşeyi paylaşabiliyorsunuz, size güven veriyor. haliyle böyle bir zamanda güven veren bir erkeği bulmak da zordur. bütün bunları yakalamışken ten uyumunun olmadığı bi ilişki bitirilmeli mi yoksa herşey 4 4lük olmuyor diye kabul edip bu ilişkiye böyle devam mı etmeliyim, evlenmeli miyim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…