Evlenmek istemediğim için benden ayrıldı..

Bayannhhickimse

Lalaland
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2017
577
612
23
26
Merhabalar...
Bi süre önce erkek arkadaşımın evlenmek istediğini, benim ise okulumu bitirmeden böyle bi şeyi düşünmediğimi ve bu yüzden aramızın bozulduğunu yazmıştım. Tartışmanın bu kadar büyüyeceğini hiç düşünmedim. Baya ayrıldık şu an. Konu "seni beni hiç sevmedin dimi" ye gelince kendimi tutamadım, resmen evlenmek istemediğim için kötü düşünceli kız muamelesi gördüm. Sadece vakit geçirmek için sevgili olan kız muamelesi. Çok kötü hissettim. Ve daha da kötüsü şu an aynı evde yaşıyoruz. İki yabancı gibi resmen. Eşyalarımı toplayıp gitmek istedim ama "gideceğin bi yer yok saçmalama, bi kaç haftaya ben çıkarım evden" dedi. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Çok seviyorum, o da seviyor biliyorum ama çok fazla yıprattı bu süreç. Kim haklı sizce? Sırf onu kaybetmemek için evlenmeyi kabul mü etmeliyim... Kafam çok karışık

Derdinizi tam anlatamadınız mı acaba ?
Yani ailemizin eline bakarak mı yaşıyacağız?
Okulum bitmeden evlenecek durum da değilim herşeyimizin tam olmasını evime kendi maaşımla bir şey alamayacaksan nasıl içime sinecek?
Evleneceğim insan sen olmasan senle aynı evde ne işim olsun?
Neden acelen okul bitince evlenirsek ne olur ?
Hangi planın aksar?
Bunları acık acık izah etseniz bu kadar büyümezdi bence

Derdinizi tam anlatamadınız mı acaba ?
Yani ailemizin eline bakarak mı yaşıyacağız?
Okulum bitmeden evlenecek durum da değilim herşeyimizin tam olmasını evime kendi maaşımla bir şey alamayacaksan nasıl içime sinecek?
Evleneceğim insan sen olmasan senle aynı evde ne işim olsun?
Neden acelen okul bitince evlenirsek ne olur ?
Hangi planın aksar?
Bunları acık acık izah etseniz bu kadar büyümezdi bence
Bunların hepsini konuştuk ama hep bi kavga tarzındaydı. Kendisi bu yıl mezun olacağı için benim okumamı bi engel olarak görmüyor

Son sınıf. Bu yıl mezun olacak

Şuan aynı evdesin di mi? Evlilik gibi olmaz belki ama az cok ev içi uyumunuzu anlamışsındır. Ilişkin hakkında ne düşünüyorsun? O kişi senin evleneceğin kişi mi? Eğer senin de cok az kaldıysa, evlilik planın varsa bunu yapabilirsin. Ben 2 yıllık evliyim, hala okuyorum. Yüksek Lisansa başlıyorum şimdi. Bu hususta tamamen senin isteğin önemli.
Ama yok, ben yine de hazır değilim diyorsan, seni bunun için suçlayıp ilişkiyi ayrılığa götüren bir insani bırak, hiç adım atma. Elbet hatasını anlar, pişman olur ve oturup konuşursunuz.

Birak ayrilsin daha 19 yasindasin . Universitede hayatinin en deli dolu zamanlarini yaşamak varken. Beraber yasaman benim icinde yanlis ama hayat senin ilerde insallah karsina cikmaz bu durum . Yurda falan cikma imkanin varsa cik lutfen. Insan kocasina katlanamiyor bazen ayni evde sevgiliyle dusunemedim . bizde esimle unide tanisip 5 sene gezdik valla cokta guzel gunlerdi. Hayatini yasa bir evlilik baska sorumluluk

Daha kac yasindasiniz ne yasadiniz da evlenme asamasina gelip bir de karsi taraf istemeyince ayriliyorsunuz ne kadar çocukça... Ayni evde yasamak da evlenmenin provasi degil midir zaten? Normal ogrencilikte baslayan ve mezun olunca evlilik asamasina gelinen duzeyli bir iliski istiyorsan once evleri ayiracaksin. Her sey bir arada olmuyor malesef kendine hakim olmalısın kararlarin net olmali tutarsiz davranirsan karsi taraf ne bekleyeceğini ne isteyecegini tartamaz

Bunların hepsini konuştuk ama hep bi kavga tarzındaydı. Kendisi bu yıl mezun olacağı için benim okumamı bi engel olarak görmüyor

Kendisi yeni mezun olucak hali hazırda bir işi yok yani buda demek ki bir birikimi yok.
Tüm masrafları nasıl karşılamayı düşünüyor şuan öğrenci mantığında olduğu için ne var yea kalırız eşyalı evde diye bile plan yapmış tartışmadan karşılaşacağınız masrafları sizinde bu masrafları destek olmak istediğinizi anlatmalısınız sanırım ailelerdende ayrı bir şehirdesiniz ve okul bitince geri dönmek zorunda kalıcak bunun paniğini yaşıyor olabilir.
Yüksek lisans yapmasını teklif edin bu süre hem ona hem size iyi gelir benim sevgilimde ben ordayım diye yüksek lisans yaptı ikimizde okulu bitirdir döndük tam ayrı şehirlerde 2 yılımız olucak düğünümüz de.
Orta yolu bulmak cok zor değil ekonomik olarak özgürleşmelisiniz.

Neden evlenmek istemediğinizi açıkladıysanız ve bunun üzerine ayrılmaya karar verdiyse yapılacak bir şey yok malesef. Ama kavga tarzında konuştuğunuzu yazmıştınız. Sakin sakin bir araya gelip oturup konuşmayı önerin. Bu teklifinize de olumsuz cevap verirse evlenmeden nasıl biri olduğunu anladım diye mutlu olun derim ben. Geçmiş olsun. Anlayışlı insan bulmak çok zor bu devirde.

Biri sana seçim yaptırıyorsa, seni seçim yapmak zorunda bırakıyorsa ve o seçimde tercihlerin birine kendisini koyuyorsa,
O kişiyi tercih etme.
Bu baskı yöntemiyle kendi istediğini yaptırmaktan başka hiçbir şey değil.
Seni, onsuzlukla terbiye etmeye çalışıyor rağmen.
Yarın bir gün , istediği olmadığında "o zaman boşanalım" diyecek insan modeli bu.
Eğer şimdi onu kaybetmekten bu kadar korktuğunu ona gösterirsen,
yarın bir gün her istediğini sana , seni terk etme tehdidi ile yaptırmaya çalışacak.

Bir şeyi istemediğin halde seni buna zorlayan kim varsa o kişilere resti çek.
İnsanın anası, babası, kocası da olsa, her bireyin kendi sınırları vardır.
Ve o sınırlara kimseyi sokmamanı tavsiye edebilirim sana bir arkadaş olarak.

Ayrıca aynı evde yaşamakla evlenmek maalesef aynı şey değil. Evliliğin sorumlulukları daha bir başka.
O yüzden "nasılsa aynı evde yaşayabiliyoruz bir imza mı yeaaa?" şeklinde yanlış düşünme.
Evliliğin içine aileler de giriyor. Evli olup da aile parasıyla geçinmek son derece de saçma olur ayrıca.

Şuan aynı evdesin di mi? Evlilik gibi olmaz belki ama az cok ev içi uyumunuzu anlamışsındır. Ilişkin hakkında ne düşünüyorsun? O kişi senin evleneceğin kişi mi? Eğer senin de cok az kaldıysa, evlilik planın varsa bunu yapabilirsin. Ben 2 yıllık evliyim, hala okuyorum. Yüksek Lisansa başlıyorum şimdi. Bu hususta tamamen senin isteğin önemli.
Ama yok, ben yine de hazır değilim diyorsan, seni bunun için suçlayıp ilişkiyi ayrılığa götüren bir insani bırak, hiç adım atma. Elbet hatasını anlar, pişman olur ve oturup konuşursunuz.
Onunla evlenmeyi gerçekten çok istiyorum ama zaman bu olmamalı. Yani benim daha 4 senem var. Evlilik psikolojisiyle okumak nasıl olur bilmiyorum. Başka sorumluluklar üzerime biner mi onu da bilmiyorum...

Daha kac yasindasiniz ne yasadiniz da evlenme asamasina gelip bir de karsi taraf istemeyince ayriliyorsunuz ne kadar çocukça... Ayni evde yasamak da evlenmenin provasi degil midir zaten? Normal ogrencilikte baslayan ve mezun olunca evlilik asamasina gelinen duzeyli bir iliski istiyorsan once evleri ayiracaksin. Her sey bir arada olmuyor malesef kendine hakim olmalısın kararlarin net olmali tutarsiz davranirsan karsi taraf ne bekleyeceğini ne isteyecegini tartamaz
Aynı evde yaşamanın evlilikle hiçbi alakası yok emin olun. Ev arkadaşıyız. İkimiz de öğrenciyiz. İkimizin de hiçbir sorumluluğu yok. Düzeyli bi ilişki olması için de ayrı evlerde yaşamak gerekmiyor. Aynı evde yaşadığımızı öğrenince "ne kadar basit bi ilişki" tepkisini gördüğüm tek platform burası zaten çok ilginç. Dar kalıplardan çıksak mı artık...

Back
X