Evlenmek istemek,mutlu olmak suçmu? :(

foreveryours

Çınar'ım....
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2010
1.091
88
363
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba..
Sizleri okudukça çoğunuza üzülüyorum çoğunuza seviniyorum..Benden büyük ablalarım bana yardımcı oalbilirim diye düşündüğüm için size anltmak istiyorum yoksa rahatlıyamıcam...
21 yaşındayım. 15 yaşından beri sözlümle konuşuyorumm.Geçen sene sözlendik..Askere gidicekti oda 23 yaşında ama memur olduğu için daha kadrolu değildi kadroya geçiceği için askere gidemedi
.en azından 1 2 sene çalışıp öyle gideyim dedi..Kadroya yeni geçti.Biz daha fazla uzamadan evlenmek istiyoruz fakat olmuyor.
Nedeni ise askerlik ve annemle yani kaynanamla oturacağım için..Kaynanamı çok seviyorum..Annemle babam ayrı benim..
Ve ne zaman evimden çıkıp onlara gitsem daha yolda huzur buluyorum.
.Kadın kalkıp bana iş bile yaptırmıyo..Oturucamız sadece 2 sene..
Oda ev alıcaz onun peşinatını tamamlayana kadar..Ama ailem izin vermiyo..
Babam bu zamana kdar bana çok çektirdi ama gene babamdır diyorum kırmayayım diyorum olmuyor..
Dedem ananem annem babam kimse istemiyor.Şimdi ananemle babam kaynanamlara gidicekmiş onlarla konuşmaya..Babam galiba vazgeçicek orda bağrınıp
durucakk..Çocuk oyuncağımı bu 1 sene sözlü kaldı sen gelde vazgeçç...
Bana diyolarki kızım anneleri kırmadan hallet..Bizimde kızımız var.
Kalplerini kırma..Büyük bi ihtimalle 6 ay askerlik yapıcak.
Ama eğer şimdi evlenmezsem 4 sene mecbur beklicez ev için.
Uzatmayalım diyoruz mutlu olucam fakat beni dinlemiyolar.
Annemler sürekli affetmem diyo...Ve çoğu zamanda bana evden git kaç ona deyip duruyor..
Kötü bişey yapmak istemiyorum.Kimsenin kalbi kırılmasın..
Ama 2 sene dayanılmazmı..Sonra kendi evime çıkıp gidicemm...
Sözlüm evden işe işten eve giden biri...Ne içki içer ne sigara.hep beni mutlu etmek için uğraşıyor.
Hep dediği Allah bana seninle bi yuva kurmayı nasip etsin huzurlu mutlu oturalım...
Kaçmak istemiyorum aklımdan bile geçmiyo ama zorluolar..
Annem üzülücek diye ağzımı açamıyorum..Çok istiyorum ne zaman ben istiyorum desem kapıyı gösterip git diyoo...
Ama ben orda çok huzurluyum mutluyum....Temelli değil ev için 2 sene katlanılmazmı...Ben 4 sene daha beklemek istemiyorumm...
Ne önerirsiniz bana ne yapmalıyım..Eğer olursa bi kaç ay içinde evlenicez...Bende sizler gibi mutlu olmak istiyorum..

bence ailen haklı..
bir eve misafir gitmek ayrı evde yaşamak ayrı şeydir..
belki senin görmediğini ailen görüyordur..burada bile neler okuyoruz
hiç bir ana baba kızının mutsuz olmasını istemez canım..
hem daha küçüçüksün ya azıcık beklesen ne olurki..

sakın sakın evlenme 21 yasındasın daha 2 sene diyorsun ztn o iki sene senin eşinle geçireceğin en güzel günler. hem muhtemelen 2 yıl önce 5 sonra 10 olur uzar gider.. ailenin gördüğü bişeyler mutlaka vardır..

21 ve 23 yaşlarında evlenmek de neyin nesi?
Birkaç sene bekleseniz hem maddi hem manevi olgunluğa erseniz,sonra mis gibi kendi evinize kavuşsanız da öyle evlenseniz olmuyor mu?
Ne bu acele?
Neden bile bile sıkıntıya girmek ister ki insanlar?

Madem bizi abla gördün fikrimizi sordun bende sana evlenme diyorum.
Bekle 2 yılda olsa 1 yılda evliliğinizin en değerli zamanlarını ailelerin yanında geçirmeyin.
Bazı şeyler insan hayatında bir kez yaşanır buda o nadir zamanlardan biri.
Şimdi onunla olmak istemen çok normal ama sabretmen lazım.

ailen bu kadar ısrar ediyosa vardır bildikleri onlar senin mutsuzluğunu istermi hiç daha çok gençsin bekle bakalım hem onlarda sakinleşmiş olur ben 24 yaşındayım ama herşeyimiz tam olsun diye sevgilimle hala bekliyoruz sabırlı ol erken kararlar alma

öyle dışardan göründüğü gibi değil işte bazı şeyler..
o evin içine girip o insanlarla yaşamadan anlamazsınn huzur olacak mı olmayacak mı?
insan kendi canından kanından ailesiyle yaşarken ne münakaşalar yaşıyo. ama annedir babadır yeri gelir kızarsın sonra gönlün doğrulur.
kaynana kayınbaba aynı mı? bi laf söylerler zoruna gider sesini çıkaramazsın, öyle öyle saygı boyutları değişir.sonra çok pişman olursuuun!

Sadece kaynanam var.Evet bekleyin diyolar ama 4 5 sene beklemem gerekecek ve herşeyin zamanında güzel olduğunu düşünüyorum..Annem diyo biz sana gelemicez kaynanan olduğu için..Diğerlide öyle diyor.Nasıl gelicez sana,kaynanan olunca nasıl konuşucaz.Oda bana diyorki eğer yapamazsan ev işini erteler çıkarz ayrı eve..Bi bakarsın bi kaç ay olursa olur olmazsa kısmet değilmiş bi türlü toplarız o parayı diyor..Yani denemek amaçlı bakalım diyoruz.Geçinirsek otururm.olmazsa gideriz.

ne kadar iyi de olsa kaynana kaynanadır. Yarın öbür gün senin o evde kalmandan sıkıntı duyup seni sıkıntıya sokabilir. o zaman o 2 sene çekilmez olur. bence sen dinle anneni ne de olsa kendi öz annendir. elin annelerini kendi annen yerine koyma çünkü olamazlar.

ayrı eve çıkın kimsenin ağzının tadı bozulmasın hem ev araba zamanla alınan şeyler kasmayın kendinizi evliliğinizi riske atmayın

Bugün canım cicim diyen insanların yarın laf etmeyeceği ne malum?Ha dilerim böyle bir şey olmasın.Ancak ne kadar kötü olsa da ana-baba evi elin evinden bin kat daha iyidir.Ayrıca yaşlarınız da çok uygun değil.Hadi sözlünüz 27-28 yaşlarında olsa sizi idare eder derim.Bir tarafın olgunluğu kurtarıcı olur ama iki tarafında yaşı küçük.Ayrıca kayınvalide evinde iki yıl ev almak için bekleniyorken evlenmeden neden dört yıl?Anlayamadım gerçekten o yüzden soruyorum.Anne-babanızı dinleyin ne olursa olsun.Girip bakın aynı evde yaşayan gelin-kayınvalide sorunlarına.Sitede binlerce bu tarz konu var.Bir de sözlünüz askere gidince onlarla bir başınıza kalacaksınız.Yapmayın gözünüzü seveyim.Bu kadar göz karartmayın.Ayrıca aynı evi bırakın yakın yerlerde bile oturmamak lazım.Uzaktan iyi olunur da dipdibe olunca işler değişir.​

Canım daha çok küçüksün hayatın tadını çıkar,gez toz eğlen,doy bazı şeylere öyle evlen

Sana bir örnek vereyim
benim en yakın arkadaşımda (kendisi bilinçli,kültürlü,üniv.mezunu biridir)ama nasıl oldu da oldu "ben 2 sene kaynanamla oturcam çünkü ev alıcaz o sayede"dedi
şok olduk biz,kendisi de özgürlüğüne düşkün,çevresi geniş,kısacası herkese kendisini sevdiren cıvıl cıvıl biri,onun kaynanası da aynı senin ki gibi iş yaptırmaz ettirmez,bu gitti oturdu kaynanayla ama sorunu kayınpeder çıkardı
kaynana çok iyi bir kadın gerçekten de
kayınpederden bütün sülalesi yaka silkiyor öyle bir insan(kayınpederi eşimin köylüsü ordan biliyorum)

bunlar mecburen tartıştılar,evi zamanı olmadığı halde ayırdılar,yüklü bir borca girip ev aldılar
arkadaşım da işten ayrıldı manyak kocası çalıştırmadı şu an ayrı evdeler kredi ödüyorlar ama arkadaşımın babası maddi olarak yardım ediyor

babası olmasa ne yapacaklardı orası meçhul...

demem o ki ailenin içine girmeden kimin iyi kimin kötü olacağını bilemezsin

bende kaynanamı çok seviyorum ama 9-10 günde bir gidip geliriz,yakın oturmamıza rağmen

uzun lafın kısası mesafe koyman şart güzelim!!Allah yardımcın olsun..
Aileni dinle derim...

Canım madem sordun,sözümüzü de dinle..

Sakın kayınvalideyle yaşama..Bekar öl ama kayınvalide yanına evlenme.

Canım misafirliğe gitmek ayrı aynı evin içinde yaşamak apayrı.İnsan kendi ailesi ile bile aynı evin içinde bir sürü sorun yaşıyor.Ailenin lafını dinle yoksa çok pişman olursun.

Canım davulun sesi uzaktan herzaman güzeldir.. Bir insanı onunla birlikte yapamaya başladıkça tanırsın.. Sakın evlenme.. Hayata hayal ettiğinden daha farklı.. Bende daha 23 yaşındayım bekarım.. 2 senedir birlikteyim sevdiceğimle..Acelemiz yok 2 sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz.. Kısmette varsa zaten olur.. Daha 21 yaşındasın.. Kocanla geçireceğin en güze lzaman dilimidir zaten ilk yıllar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…