Evlenmek istemek ve evlililerin tepkisi

buarada bizim insanlarimizda evet su var; hic evlenmeyene kiz kurusu derler ay yazik diye acirlar.
evlenip bosanana; yazik kocasindan ayrildi tek basina hayatla mucadele etti derler
evlenip mutsuz olan evliliklerde, yazik cok cekti derler..
kisaca bu yuzden (istisnalar olduguna inanmak istiyorum ben ama) mutsuzsan bile mutluluk rolu yaparsan kimsenin sesi cikmaz.

tuhaf su elalem ne der meseleleri..

25ten sonrası bence kadın için ideal. anca okuldur, iştir yoluna giriyor. tanışmak, resmiyete dökmek falan da zaman istiyor, vs vs.

olgun bir şekilde olayları ve karşındakini değerlendirip, mantıklı karar verebiliyorsan evlilik neden olmasın ki

Bunu dedirten odunluk ve öküzlükte kocaları var da ondan.
Deseydin ya "sizin yanlış kişiyle yaptığınız evliliklerden banane" diye. :KK70:

Bunu duyunca da ya kocalarını "ama özünde iyi biri" diye korurlar, ya da "ama erkeklerin hepsi aynı" derler.. :KK70:

Ben zaman zaman sıkılsam da o kadar şikayetçi değilim. Eşim çok iyi ve merhametli biri..

İnsan bekar ve çocuksuz günlerini özlüyor evet. Ama sonra o zaman da evlenip çocuk yapmak isterdim kesin diye düşünüp işine gücüne bakmaya devam ediyor.. :KK45:

Bir de yeni nesil erkekler, kötü ilişki tecrubeleri oluyor. Ondan sonra değişiyorlar , aşık olmuyorlar , kadınları kullanmak istiyorlar. Aşık rolu yapıyorlar ama degiller .
Geçmişin intikamını onune cıkan yenı kızlardan cıkartıyorlar .

Her kadına paragoz sıfatı yapıstırıyorlar .

Bunlardan cok korkuyorum . Böyle birinin onume cıkmasından .

Ben evliliğe uzak bir insandım ama karşıma öyle bir adam çıktı ki şimdi evlilik muhteşem bir şey diyorum. İnşallah senin karşına da iyi biri çıkar. 26 yaş erken değil bence.

Dunyayi gezebilecek imkan ve istegi olan evliyken de geziyor. Evlendikten sonra "evlenme dunyayi gez" diyenler bekar olsalar dunyayi filan gezmezler emin ol, cok cok az çikar oylesi.
O kadar pisman olan boşansin buyursun gezsin dunyayi, her evlenmeyen dunya mi geziyor?
Burda da var o tiplerden evlenme ye, iç, gez, toz kalibiyla yaşayan. Dünyayi olmasa da gezmek bu kadar zor bisey degil ya 😁 evlenince hayati bu kadar ölmüyor insanin.

Ya da ne bileyim 30a kadar gezdim tozdum sonra evlendim diyorlar. Kimse kimseyi yemesin simdi kim kismeti ne zaman ciktiysa o zaman evlendi. Tamam simdi evleneyim der demez hayatinin erkegi onunde bitmiyor cunku. Oyle denk gelmis olabilir ama hayat o kadar planli yuruyen birsey degil herzmana.

Ben gezeyim, tozayim evlenince nasilsa pisman olacagim ve gezemeyecegim kafasi yaşasam omur boyu evlenmezdim heralde. Sacma bir evlilige bakiş acisi.

Tabi ki bekar gibi bir tek kendini dusunup, tek basina kararlar almiyorsun o ayri... ☺
İki kisilik dusunmeyi ogreniyor iki tarafta bu yani

Sanki herkes Evliya Çelebi, ülke ülke geziyorlar :KK70:
Benim gördüğüm evlenmemiş belli bir yaşın üstündeki hanımlar genelde kurs kurs gezip evlenmek isteyecekleri birinin karşılarına çıkmasını bekliyorlar.
Gezmek isteyen bekarken de evliyken de geziyor zaten aynen dediğiniz gibi :)

Çok pişmanlarsa kendileri boşansınlar o zaman

İşte ha deyince boşanmak kolay değil. Biraz da bu yüzden evlilerde ki bu dertli haller..

Hep sevgilisiyle, nişanlısıyla problem yaşayana 'evlilik için acele etme' dememiz bundan.

26 bence de evlilik için erken. Ama birini hayatına alıp tanımak için ideal süreyi verir sana..

Eşimle 27 de tanıştım 29 da evlendim. 32 yaşımda çocuk doğurdum. Gayet ideal bana göre..

Yasiniz bence gayet uygun kendinizi sizde hazir hissediyorsaniz. "Biz pismaniz asla evlenme" diyen insanlarida asla ama asla samimi bulmuyor. Genelde böyle insanlarda sosyal medyada "canim kocisim" tiplerinden dolananlar oluyor nedense. Evlendigine pismansa bir insan neden bosanmayi secmiyor madem? Ben bir yillik evliyim henüz ama Allaha sükür iyiki diyorum her zaman.

ben bekarken bukadar rahat degıldım
anneme babama hesap verıyordum zırt pırt arayıp nerdesın ne zaman geleceksın habersız bırakma dıyorlardı
o arkadasın ıcıme sınmedı onla gorusme dıyorlardı

evlendım ohooo ıstedıgım saatde eve gırıp cıkıyorum ıstedıgımle gorusuyorum ıstedıgımı yıyıp ıcıyorum sere serpe . aman su akrabam gorurse soz eder aman laf eder derdım yok esımle ıstedıgım gıbı cılvelesıyorum :KK70: rahatım sahsen .

yanı evlıyken nasıl oldugunuzla alakalı esımle bır donem hassas oldugum bazı konulara yeterlı ozenı gostermemesı yuzunden tek taraflı sadece benım acımdan :KK70: tartısma yasadım yanı tek ben tartıstım o hep haklısın dedı oyle bır sure gectı. sadece o an acaba ? dedım ve bunu ona blof yapmadan ısıne gelırse dıye soyleyınce kendıne cekı duzen vermesı sonucu tekrar eskı konforuma döndüm . bence evlılık cok konforlu bırsey .

ama su onemlı. sahsın aılesı, kulturu, begenı zevkler meslekler egıtım hepsı denk olmalı . dengını bulursan ıyı yoksa sızınde gordugunuz gıbı aman evlılık berbat derler o noktaya gelır :)

su yanılgıyada dusmeyın. bazı seyler olunca evlenınce duzelır belkı zamanla degısır soz verdı duzelıcem dedı yapmayacagım dedı gıbı seylere asla ınanmayın bır ınsan neyse odur kımse kımse ıcın degısmez. evlenırken bunu asla atlamayın cok onemlı bu

bırı sıze uyuyorsa uyuyor uymuyorsa uymuyor en ufak soru ısaretı evlılıkle sonuclanmamalı . evlenıp kutuklerıne gırecegınıze cocuklarını doguracagınıza soyunu cogaltacagınıza degsın

Evlilik hayati Bekar Hayatinla hic bi alakasi yok ondan böyle deniliyor. Sorumluluklarin artiyor Ev gecindirmek zor Zanaat heleki evlendigin kisi ile kafa yapiniz uyusmuyorsa cok daha zor.

kendim icin deyim evlenmeden önce gezmenin G si yokdu bende , evlendim esimle heryeri gezdik tozduk dahada büssürü yol var önümüzde ama ev gecindirmek zor onlarin sorumluluklarin altinda eziliyoruz bazen .

Ben 24 yasimda evlendim arkdaslar arasi en gec evlenen bendim ve diyorum ki hic acelesi yok akisina birakmak en iysi

Ablam yanımda şimdi eşinden boşanma aşamasında, istanbulda üniversiteden 3 arkadası var . Onlarla bulustuk . Konu bana geldi . İçlerinden en genci benim .

Hayırlı bir kısmet bulsam evlenmek istiyorum dedim . Hepsi hep bir ağızdan

Aaa evlenip ne yapacaksın bak biz evlendikte ne oldu pişmanız , bak ablana evlendi de ne oldu bosanıyor gibi şeyler söylediler . Yaşın çok genç dünyayı gez dediler ardından.

Ablam birşey demedi bu konuda .

Ya ben anlamıyorum . Bu evlilerin yanında evlilik konusu acılınca cogu evlenme pişmanız diyor .

26 küçük bir yaş mı ? Neden böyleler ?

Çok pişmanlarsa bosansınlar , Keşke öyle deseydim yüzleerine karşı . Ayıp olur diye demedim

Bu konuda 30 yasinda evlenmis biri olarak ne kadar akil verebilirim bilmiyorum ama esin iyi bir insansa inan dunyalar senin olur.
Esinlede gezilir. Esimle evlenmeden oncede ulke ulke geziyordum. Suanda esimle firsat buldukca ulke ulke geziyoruz. Butun mesele kafa dengi, merhametli, yardimsever bir insan bulmakta/denk gelmekte.

Sanki herkes Evliya Çelebi, ülke ülke geziyorlar :KK70:
Benim gördüğüm evlenmemiş belli bir yaşın üstündeki hanımlar genelde kurs kurs gezip evlenmek isteyecekleri birinin karşılarına çıkmasını bekliyorlar.
Gezmek isteyen bekarken de evliyken de geziyor zaten aynen dediğiniz gibi :)

Kolaydi oyle her kafasini esen dunya turlayacak. Bizim ulkemizde standart calisan kesime bakarsak senede en fazla iki kere tatile cikma durumu oluyor, maddiyata girersek bazilari yan şehre bile gidemiyor ne dunya turu...

Herkesin hayati farkli ayrica her evlenen maddi olarak asagi dusmuyor kimisi eş sayesinde eskisinden iyi imkanlari elde edebiliyor. Bekarken yapamadiklarini yapiyor gayet.
Oyuzden herkes kendine baksin.

Kolaydi oyle her kafasini esen dunya turlayacak. Bizim ulkemizde standart calisan kesime bakarsak senede en fazla iki kere tatile cikma durumu oluyor, maddiyata girersek bazilari yan şehre bile gidemiyor ne dunya turu...

Herkesin hayati farkli ayrica her evlenen maddi olarak asagi dusmuyor kimisi eş sayesinde eskisinden iyi imkanlari elde edebiliyor.

Aynen öyle.
Benim evlenme dediğim insanlar genelde şunlar oluyor; mesleği yok, kendisi çalışmıyor ya da istediği zaman çalışabileceği bir alanı yok. Şu an anne baba parasıyla geçim sağlıyor ve evlenince de eşinin maddi imkanlarına boyun eğmek zorunda. Ben bu kişiye evlenme diyorum. Çünkü evlilik demir leblebi, ne olacağı belli olmuyor.
Senin harika biri, beyaz atlı prens diye evlendiğin adam seyis çıkıyor, tutulup kalıyorsun.
Bir diğeri de sırf evlenmiş olmak için evlenmek isteyenler, yaşım geçti, geçiyor diye, etrafın baskısı sebebiyle çok da iyi tanımadan, iyi analiz etmeden, fazla sevip aşık olmadan evlenme niyeti olanlara evlenme diyorum.
Çünkü öyleyken insan iyi tanıyamıyor karşısındakini. Mutsuzluk çok büyük ihtimal oluyor.

Gerçi banane diyorum böyle boşan o zaman diyenleri okudukça da, evlen de gör dünyanın kaç bucak olduğunu diyorum ondan sonra :))

Haksız mıyım ama?
Boşanmak kolay olsa kimse mutsuz olduğu evliliği sürdürmez zaten, aldatma, şiddet filan onları ayrı tutuyorum tabii.
Tuvalet kağıdı bitiyor mesela, sen takmasan adam takmıyor yenisini.
Bu sebeple boşanır mı insan?
Ama birike birike evlilikten pişman oluyoruz işte.

Ben 6 yıldır adama çamaşır makinesi ne zaman çalıştırılırı öğretemedim. Bunun için pammık gibi adamdan boşanılır mı? :KK70:

Mutfağı toplar bulaşık makinesiyle gayet uyumludur, ama çamaşır olayını algılayamadı hala. Galiba erkeğin kendini mutfakta mutlu hissetmesi olayından.. :KK70:

Söylenirim, sızlanırım, deşarj olurum sonra işime bakarım. :KK45:

Ben 6 yıldır adama çamaşır makinesi ne zaman çalıştırılırı öğretemedim. Bunun için pammık gibi adamdan boşanılır mı? :KK70:

Mutfağı toplar bulaşık makinesiyle gayet uyumludur, ama çamaşır olayını algılayamadı hala. Galiba erkeğin kendini mutfakta mutlu hissetmesi olayından.. :KK70:

Söylenirim, sızlanırım, deşarj olurum sonra işime bakarım. :KK45:

Yani evet boşanamıyorsun durum öyleyken, ama kendi kendine de arada söyleniyorsun evlenmeseydim en azından senin donlarını yıkayıp arkanı toplamamış olurdum diye :KK70:
Bazen mutlu bazen mutsuz geçip gidiyor zaman.
Bana evlilik nasıl, mutlu musun ya da tavsiye eder misin diyenlere o an mutluysam evlen çok güzel derim, ama bir önceki gün kavga ettiysek evlenme deli misin, bekarlık güzel diyorum.
Çok da takmamak lazım insanların söylediklerini o yüzden :KK53:

Aynen öyle.
Benim evlenme dediğim insanlar genelde şunlar oluyor; mesleği yok, kendisi çalışmıyor ya da istediği zaman çalışabileceği bir alanı yok. Şu an anne baba parasıyla geçim sağlıyor ve evlenince de eşinin maddi imkanlarına boyun eğmek zorunda. Ben bu kişiye evlenme diyorum. Çünkü evlilik demir leblebi, ne olacağı belli olmuyor.
Senin harika biri, beyaz atlı prens diye evlendiğin adam seyis çıkıyor, tutulup kalıyorsun.
Bir diğeri de sırf evlenmiş olmak için evlenmek isteyenler, yaşım geçti, geçiyor diye, etrafın baskısı sebebiyle çok da iyi tanımadan, iyi analiz etmeden, fazla sevip aşık olmadan evlenme niyeti olanlara evlenme diyorum.
Çünkü öyleyken insan iyi tanıyamıyor karşısındakini. Mutsuzluk çok büyük ihtimal oluyor.

Gerçi banane diyorum böyle boşan o zaman diyenleri okudukça da, evlen de gör dünyanın kaç bucak olduğunu diyorum ondan sonra :))

Ben fikir sorulmadikca durduk yere evlenecegim diyene şart ne olursa olsun evlenme vs diye konuşmam zaten yapacak olan yapiyor, cok yakinim olmasi lazim.
Hani burada yazip soruyorlar kendimce yaziyorum yorumluyorum ama disarda kimseye evlenme demedim, evlilik tavsiyesi vermedim ozellikle sorulmuyorsa.

Şikayet edenlere ben de boşan diyorum. Evet herseyde de boşanilmiyor, evlilik bazen de zor oluyor, farkli donemlerden gecebiliyor insanlar, ben de zaman zaman eşimden şikayetlendigim olmustur (çevreme degil) ama suan bulundugum yerden geriye bakinca evlenmeseydim demiyorum. Bunu diyip evli kalmayi anlayamaz herkes.

Ben fikir sorulmadikca durduk yere evlenecegim diyene şart ne olursa olsun evlenme vs diye konuşmam zaten yapacak olan yapiyor, cok yakinim olmasi lazim.
Hani burada yazip soruyorlar kendimce yaziyorum yorumluyorum ama disarda kimseye evlenme demedim, evlilik tavsiyesi vermedim ozellikle sorulmuyorsa.

Şikayet edenlere ben de boşan diyorum. Evet herseyde de boşanilmiyor, evlilik bazen de zor oluyor, farkli donemlerden gecebiliyor insanlar, ben de zaman zaman eşimden şikayetlendigim olmustur (çevreme degil) ama suan bulundugum yerden geriye bakinca evlenmeseydim demiyorum. Bunu diyip evli kalmayi anlayamaz herkes.

Evlilikte tek bir doğru, tek bir gerçek olamaz ki
Milyarlarca insan var, değişik değişik hayatlar var
Dediğiniz gibi farklı farklı dönemlerden geçiyor insanlar
Bunun için fikir sormak, bir de verilen fikirden dertlenmek saçma zaten başlı başına.
İnsan birini tanır sever, onunla hayatını geçirmek ister evlenir.

Mesele yaş değil canım ,evlenince dünyanın kaç bucak olduğunu görüyorsun ondan :KK51:
Sadece yanlış evlilik yaparsanız geçerli o söz ;)

Dengeli uyumlı bir evlilik yaparsan gayette mutlu olursun konu sahibi yasında küçük değil gayet normal yas evlilik için.

Ayrıca evlilik Dünyayı gezip dolaşmaya engel değil.

Ablam yanımda şimdi eşinden boşanma aşamasında, istanbulda üniversiteden 3 arkadası var . Onlarla bulustuk . Konu bana geldi . İçlerinden en genci benim .

Hayırlı bir kısmet bulsam evlenmek istiyorum dedim . Hepsi hep bir ağızdan

Aaa evlenip ne yapacaksın bak biz evlendikte ne oldu pişmanız , bak ablana evlendi de ne oldu bosanıyor gibi şeyler söylediler . Yaşın çok genç dünyayı gez dediler ardından.

Ablam birşey demedi bu konuda .

Ya ben anlamıyorum . Bu evlilerin yanında evlilik konusu acılınca cogu evlenme pişmanız diyor .

26 küçük bir yaş mı ? Neden böyleler ?

Çok pişmanlarsa bosansınlar , Keşke öyle deseydim yüzleerine karşı . Ayıp olur diye demedim
26 yaşımda evlendim. 27de anne oldum. Şuan 28 yaşımdayım. İnsan tabiki arada sorumluluk sahibi olmadığı günleri özlüyo ama evlendiğime hiç bir zaman pişman olmadım. Doğru insanla olduğun zaman evlilik çok güzel gidiyo.

Back
X