Evlenmek istemek ve evlililerin tepkisi

Allah başka dert vermesin. Her evlilik mutsuz değildir ben tavsiye ederim mesela mutluş yuvamdan❤️

Yaşın küçük değil, ama zaten ha deyince tanışma, flört, düğün 1-2 yılı bulur. Onlar demiş olmak için diyorlar bir de. Aldırma onlara, ömür tek geçmez, yanında sevdiğin insan olmalı.

Evliler evli olmaktan şikayet edip bekarlik günlerini yad ederler. Ben dahil :) ama kimse de boşanmaz durduk yere hatta evlenmemiş olsalar çok mutsuz olurlar. Sen kimseyi dinleme valla ayrıca kendi görüşlerini ulu orta söyleme o ağızlarına laf verirsin tabikide

Ablam yanımda şimdi eşinden boşanma aşamasında, istanbulda üniversiteden 3 arkadası var . Onlarla bulustuk . Konu bana geldi . İçlerinden en genci benim .

Hayırlı bir kısmet bulsam evlenmek istiyorum dedim . Hepsi hep bir ağızdan

Aaa evlenip ne yapacaksın bak biz evlendikte ne oldu pişmanız , bak ablana evlendi de ne oldu bosanıyor gibi şeyler söylediler . Yaşın çok genç dünyayı gez dediler ardından.

Ablam birşey demedi bu konuda .

Ya ben anlamıyorum . Bu evlilerin yanında evlilik konusu acılınca cogu evlenme pişmanız diyor .

26 küçük bir yaş mı ? Neden böyleler ?

Çok pişmanlarsa bosansınlar , Keşke öyle deseydim yüzleerine karşı . Ayıp olur diye demedim
Herkes kendi hayatını yaşar. Canın ne istiyorsa onu düşün yap. Emin ol boşanan evlilik kötü diyenlerin çoğu 2. evlilik yapar. Sen de kafana yatan sevdiğin anlaştığın olursa evlen, başedilmez durumlar olursa o zaman düşünürsün. Hayatın ne getireceği bilinmez, kimse boşanmak üzere evlenmez. Onlar bunalıma girmiş boşver, sen kendi istediklerini düşün.

F filkale Konu sahibi bende 32 yaşında bekarım.
O evlenme diyenler biz kem gözlüler (!) Evliliklerine nazar göz değdirmeyelim diye küçük akıllarınca evlenme aman ne yapacaksın diyorlar.
Benimde cevremde var böyle biri.
Annemin arkadaşının kızı.
Kendisi 26 yaşından itibaren evlenemedim de evlenemedim diye kendini sigaraya vurmuş biri.
Ama bana 2 sene önce ben 30 yaşında iken evlenip ne yapacaksın çok da matah bir şey değil demişti.
O zaman çok pişman olmuştum.Keske bozsaydım sen neden evlendin o zaman diye..
Yani ben evli olsaydım bu densizliği yapmazdım.
Evlenmek istemek çok insani bir şey.
Bunu isteyince evlilik delisi mi oluyoruz yahu?

Ama birşey ekleyeyim burada bazı üyelerin dediği gibi sırf evli densin diye evlenilmez.Onu yapıp da evlenme diyenler haklı olarak evlenme diyordur.Pişmandır ve mutsuzdur.
Ama evli ve mutlu olanlar sırf sığ akıllarınca nazar değdiririz diye evlenme edebiyatı yapıyordur.

O yüzden evli ve mutlu kadınlar evlenme deyince ben hihi deyip geçiyorum.. Çünkü inandırıcılık sıfır..:KK47:

Son düzenleme:
Benim is yerimdekiler de daha 20-22 yaslarindalar. Koca da koca , ceyiz de ceyiz, evlilik teklifleri muhabbetleri... daha bugun sac teline altin baglamislar su dolu bardakla "kac yasinda evleneceksin" fali baktilar kendilerine.
ben de iclerinde 28 yasinda,bekar,mutlu, 20 ulke gezmiş, 30 yas hedefi 30 ulke gezmek olan biri olarak yaşlarının cooook genc oldugunu, bu yaslarda hevesle evlenen herkesin bir sure sonra hayatini yasayanlara heves ettigini,evliligin kadin icin yorucu ve kendinden vermesi gereken bir surec oldugunu anlatmaya calisiyorum ama onlara gore evde kaldigim icin dinlemiyorlar :))
Oysa yolda kaldim :) hayatim romantik acidan da keyifli ama iste 28 yasinda beyaz gelinlik giyememis olmayi eksikligim olarak görüyorlar 😂😂
Siz de onlardansiniz bence.
Evlenin madem, kime ne?

Ben evlenmeyin demiyorum kesinlikle ama tek derdi evlilik olanlardan da olmayın. Takıntı haline gelince doğru karar vermek zor olur çünkü.

23 yaşında evlendim, evlendiğim yaş için hiç pişman değilim. İlk 4 yıl çocuk düşünmediğimiz için de gezdik, tozduk,zorlukta yaşadık ama o zaten hayatın getirisi, bekarkende sıfır sıkıntıyla yaşamıyorsun sonuçta.

Ben 24'te ve bence erken evlendim, fakat asla pişman değilim. İyi ki evlenmişim. Önemli olan doğru kişi olması, insanların çoğu yanlış tercihler yapıyor bu yüzden pişmanlar.

• Beğen
Reactions: 000
Hayir erken bir yas degil. Sen bakma kimseyi hicbir zaman memnun edemezsin. Ayrica evlilik cok cok güzel bir sey. Önemli olan dogru insanla olmasi.

34 yaşında 2 çocuk annesiyim, eşimi seviyorum , güzel denilebilecek bir evliliğim var.
Ama bekarlara ben de ( özellikle 25-26 yaş civarı olanlara) evlenip ne yapacaksın bekarlığın tadını çıkar diyorum.
Bu evlenme demek değil ama evlilik de bence çok elzem bir müessese değil.

Ablam yanımda şimdi eşinden boşanma aşamasında, istanbulda üniversiteden 3 arkadası var . Onlarla bulustuk . Konu bana geldi . İçlerinden en genci benim .

Aaa evlenip ne yapacaksın bak biz evlendikte ne oldu pişmanız , bak ablana evlendi de ne oldu bosanıyor gibi şeyler söylediler . Yaşın çok genç dünyayı gez dediler ardından.

Ya ben anlamıyorum . Bu evlilerin yanında evlilik konusu acılınca cogu evlenme pişmanız diyor .

Çok pişmanlarsa bosansınlar , Keşke öyle deseydim yüzleerine karşı . Ayıp olur diye demedim
Evlilik çemberine girince öyle hadi olmadı boşanalım olmuyor ne yazık ki. Yani evlenme diyen insanlara boşanın diyemezsiniz. Onlar size olabilecekleri söylüyorlar; dikkate alıp almamak size kalmış. Ha zaten kim ne derse desin o b.ka batmadan anlamıyor kimse gerçekleri.

Evlenince farklı sorunlarla karşılaşabiliyorsun güzellikleri de var: öyle bekarken kurduğun hayaller gibi olmuyor her zaman evli olanlar da bunu söylemek istemişlerdir mesela evliyken güzelbir akşam olsun diye düşündüğün aksam eşinle tartışıp ayrı odalarda takılabiliyorsun:) veya cinsel problem olabiliyor ailelerle ilgili sorun çıkabiliyor eşler arasında evdeki sorumluluklarla ilgili tartişma olabiliyor: güzellikleri de var sevdiğin adama sarılıp uyumak birlikte vakit geçirmek vs: evlilik bunların bütünü yaşanan sorunlar kişileri yıprattığı için evlenme demeleri normal ne yaşadıklarını bilmiyoruz sonuçta:
sorun varsa boşansınlar madem demek de olmuyor çünkü karşındakinin düzeleceğini umuyorsun bende de hata var bundan sonra düzelir dıyorsun öyle diye diye zaman geçiyor:
not: klavyemde sorun var nokta koyamadım:)

Sevgi ve saygı olduktan sonra evlilik güzel tabi ama doğru insanı bulmak değil de insan bulmakta güçlük çekiyoruz artık o yüzden çekilmiyor kimse hakkında hayırlısı..

• Beğen
Bekarken toz pembe geliyor gerçekten her şey eskiden bu kelime anlamsız gelirdi. Ne alaka ben gerçekleri görüyorum diye düşünürdüm. Ama evli olunca ve eşten dolayı değil hayatın getirdiği bazı zorluklar oluyor. Bazen büyük sabır bazen fedakarlık vs..

Bence tam zamani.
Siz onlara bakmayin.
Ben 25imde evlendim, cok da mutluyum.
Simdiki aklim ve imkanlarim olsa evlenirmiydim hayir, bir az dunyani gezmek isterdim ama evlenmesem bile dunyani gezme gibi bir şansim olmayacakti oyuzden pisman degilim)))
İnsALLAH kalbi guzel biriyle evlenir, mutlu bir evlilik yaparsinuz.

Ne zaman hazırsan o zaman evlenirsin ve doğru insanı bulduğunda evlenmek için değil beraber yaşlanmak için evlenirsin

• Beğen

Bende 25 yasindaydim yeni evlendim 26 ideal. Isteme nisan derken 27. Gercekten seni anlayan seven sayan birini bulursan evlilik guzel sey bence ben bekarlara evlenmeyin demiyorum mesela.
Cogu zaman es ailesi sorunlu oluyor es iyi olsa bile moral bozuyor bu durum ama esin anlayisli olup hak verince o da tolere ediliyor.
Annelik cok yakin geliyor bana mesela yeni atandigim icin su an dusunemiyorum ama biraz duzenim oturunca cocuk dusunuyorum mesela bence her kadin mutlu bi yuva kurup anneligi tatmali.
Evlilik kotu giderse de hersey allahtan, kumar gibi bisey evlilik. Dilerim mutlu bi yuvan olur.

Neden öyle söylediklerini söyleyeyim sana. Çünkü bütün hayatın değişiyor, artık istediğin kadar özgür olamıyorsun. Akşam izleyeceğin filmi diziyi bile beraber seçmek zorundasın. Koca bir evin yükünü sırtlıyorsun. Çamaşır bulaşık yemek hele bir de çalışıyorsan yorgunluktan ölüyorsun. Ölsemmi uyuşmamış diye düşünürken eşin geliyor sevişek mi diyor🤨👊🏻 Reddersen surat yapabiliyor, reddetmezsen içinden gelmeden yapmak çok zor... onu geç, bir sürü düğün borcu, araba borcu, ev borcu derken hayatın heba oluyor. Sen new York’a gitmeyi hayal ederken ancak semt pazarına kadar gidebiliyosun çünkü Türkiye’de büyük oranda şartlar böyle. Evde Heryerden don çorap topluyorsun. Temizliyorsun uğraşıyorsun ama öyle kalmıyor....bir de bınun kaynanasıdır, etlisidir, görümcesidir.. uğraş dur. Sen bayramda annene gitmek istersin, o kendi anasına gitmek ister. Sen tatile gitmek istersin, o babasına gitmek ister. Sen zaten yorgunluktan bitmişsin aylarca, bi huzur istersin ama kaynanan sana o huzuru yedirir🍽 Ruh eşini bulmadan sakın ama sakın evlenme, yoksa bunların hepsi gün geçtikçe daha çok batacak. Ya da evlen, o zaman kendin anlayacaksın zaten. Sen bilin🙃

Back
X