Evlenmek istemek ve evlililerin tepkisi

Ablam yanımda şimdi eşinden boşanma aşamasında, istanbulda üniversiteden 3 arkadası var . Onlarla bulustuk . Konu bana geldi . İçlerinden en genci benim .

Hayırlı bir kısmet bulsam evlenmek istiyorum dedim . Hepsi hep bir ağızdan

Aaa evlenip ne yapacaksın bak biz evlendikte ne oldu pişmanız , bak ablana evlendi de ne oldu bosanıyor gibi şeyler söylediler . Yaşın çok genç dünyayı gez dediler ardından.

Ablam birşey demedi bu konuda .

Ya ben anlamıyorum . Bu evlilerin yanında evlilik konusu acılınca cogu evlenme pişmanız diyor .

26 küçük bir yaş mı ? Neden böyleler ?

Çok pişmanlarsa bosansınlar , Keşke öyle deseydim yüzleerine karşı . Ayıp olur diye demedim
Insanlarin laf olsun diye hal uzeri konusmalarini bu ksdar takarsaniz ohooo

Bence de yaşın küçük değil geç de değil ideal. Ayrıca evlilik çok güzel birşey

Evlilik güzeldir sevdiğinle değer görüp değer verdiğinle. Evlenmek için evlenme. Doğru evlilik zor ama bekar arkadaşlarıma bakıyorum onlarda dünya telaşında onlarada basit değil. Ammaaaannn boşver sen onları

Benim çevremde aynı evlende gör evlenip napcan dediler durdular şakayla karışık. Rahatlık anlamında diyorlardır😂

Keşke soyleseymişsiniz.
Madem pismanlar bosansinlar.
Böyle konusanlar çok fenadirlar önce onlar koşa koşa evlenir. Evlenenlere yada evlenmek isteyenlere evlenme derler.
Bana da çocuk için aman yapma napacaksin çok zor diyorlardı. E madem böyle düşünüyorsun neden doğurdun, ver yetiştirme yurduna baksınlar dogurmasaydin, ben dogurcam dedim. Mosmor olmuştu.

Ablam yanımda şimdi eşinden boşanma aşamasında, istanbulda üniversiteden 3 arkadası var . Onlarla bulustuk . Konu bana geldi . İçlerinden en genci benim .

Aaa evlenip ne yapacaksın bak biz evlendikte ne oldu pişmanız , bak ablana evlendi de ne oldu bosanıyor gibi şeyler söylediler . Yaşın çok genç dünyayı gez dediler ardından.

Ya ben anlamıyorum . Bu evlilerin yanında evlilik konusu acılınca cogu evlenme pişmanız diyor .

Çok pişmanlarsa bosansınlar , Keşke öyle deseydim yüzleerine karşı . Ayıp olur diye demedim
Evlenince anlayacaksın ne kadar haklı olduklarını 😂

Olur ki evlenirseniz bu sefer aynısını çocuk için yaşayacaksınız. İnsanlar hem sizden delicesine çocuk bekleyecek hem de çocuk yaptıktan sonra hayatın bitti diye içinizi karartacak.

Şu an taze hamile biri olarak sürekli "ooo bunlar daha iyi günlerin, çocuk olana kadar yaşa yaşayacağını" cümlesini duyuyorum.

Evlilikle ilgili de şunu diyebilirim size. Eşimden önce bir ilişkim olmadı, modern görücü usulü tanıştık, size göre çoooooook daha erken bir yaşta evlendim. Pişman değilim, seviyorum, seviliyorum, değer görüyorum. Tartışmalarımız da oluyor ama birbirimize anlayışla yaklaşabiliyoruz. Şu zamana kadar hiçbir arkadaşıma aman evlenme, başını yakma demedim. Doğru kişiyi bulduysan, değer görüyorsan neden olmasın dedim. Genelde gördüğüm evliliği pişmanlık olarak gören insanlar evlenmiş olmak için evlenen kişiler. Yanlış bir ilişki içinde olduklarının farkında olmadıkları için suçu evliliğe atıyorlar.

Sorumluluk anlamında hiç sıkıntı yaşamadım, çünkü dediğiniz gibi bekarken de sorumluluk alan bir insandım. Ve yaş çok önemli bir kriter. 23 yaşında evlendim, 2 sene daha bekleyeyim desem hiç evlenmezdim sanırım :)
Çünkü şimdi şimdi anlıyorum evlilik insanı olmadığımı. Zaten hiç evliliğe sıcak bakan, beyaz gelinlik giyeyim de salınayım diyen, çeyiz dizme derdinde biri olmadım ama nasıl oldu, basiretim mi bağlandı bilemiyorum 23 yaşında evlendim. 24 yaşında anne oldum. Bu da evliliğe soğuk bakmamın sebeplerinden biri oldu. Kızımı çok seviyorum ama psikolojik olarak anne olmaya hazır mıyım değil miyim düşünme fırsatım olmadı. Sürpriz bir gebelik, sağlık sorunları, hayat boyu bir daha anne olamama korkusu ile doğurdum. Evliliğim de çok problemliydi, dışarıdan herkesin gıpta ettiği, ne efendi, ne iyi adam dediği eşim bildiğiniz 10 yaşında bir çocuk ruhunda çıktı. Nişanlı kaldım, sözlü kaldım ama hiç anlayamadım bu tarafını.
Bütün bunlar benim evliliğe bakışımı tamamen negatif hale getirdi ama artık çok geç, 1 yaşında kızım var :)) içinde bulunduğum durumu mutlu hale getirmeye çalışıyorum ben de.
Ama söylediklerinizde ve fikirlerinizde çok haklısınız, yaş çok çok önemli, belli bir eşiği geçtikten sonra insan değer mi diye soruyor kendine.
Ailelerden, insanlardan bence hiç çekinmeyin burada okuduğum kadarıyla gayet sağlam bir duruşunuz var. Kimseye pabuç bırakacağınızı zannetmem, kendinizi ezdirmezsiniz gerisi de önemli değil ❤
Sevdiğiniz birlikte hayatı paylaşmak istediğiniz biri varsa eminim evlilik çok güzel birşey olur.

Çok teşekkür ederim. Evet kolay kolay kendimi ezdirecek biri değilim. Ama sabırlı bir insan da değilim. Evlilik biraz sabır işi sanırım. Tepki vermeden önce durup sakince düşünmek gerekiyor.
Ben burada okuduğum konularda kendimi düşünüyorum ve 10 olaydan 8'inde adamı boşuyorum :)
Tabii boşanmak bu kadar kolay değildir ama insan "madem kolay değil neden evleneyim ki" diye düşünüyor.

Hepimiz her kararımızı 50 defa düşünerek almıyoruz, bazen hayat sürükleyip götürüyor. Sizinki de öyle olmuş biraz.
Ama eşiniz iyi bir adamsa, çok büyük problemler yoksa zamanla her şey hallolur bence. Bazen şartlara ayak uydurmak lazım. Kızınızla beraber o da olgunlaşır da siz de feraha çıkarsınız umarım :KK200:

İşin özü evlensen pişmansın evlenmesen pişman.

Ben demiyorum evlenin diyorum ama doğru zamanda acele etmeden. Keske esimi daha erken tanıyıp evlenseydim diyorum mesela.

Back
X