• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek istiyorum ama ailem istemiyor..

daha çok küçüksün niye hemen evlenmek istiyorsun
acele edipte yanlış yapma bence her şey rayına otursun
sonuçta ailen iyiliğini ister

belki tepki çekicem yazdıklarım için ama anladığım kadarıyla babanın maddi durumu gayet iyi sen şu anda sadece maneviyata bakıyosun fakat bi evlen önüne dünya kadar borç çıkacak maddi sebepler belki aranızı bile açıcak..malesef bunlar hayatın acı gerçekleri...hani derler ya davul bile dengine

evlenmek üzereyim..
:nazar:

lütfen kendinizi benim yerime koyarak fikirler verin.. napmalıyım..

19 yasndayım düzgün ve beni seven bi erkek arkadasm var.. bende onu cok seviyorm..

babam erkek arkadasmı memleketine ve işine göre yargıladı 2 kere uzun uzun konustturdum ama babam hiç yanasmıyo. ben evlenmeye karar verdim.yasımla ilgisi yok babamın.. kotu kalplı bi adam ya ailemle ilgili boyle dusundum için utanıorm ama gercek bu..

babam hiç normal,ii bi adam degil.. hatta bazen yeter diip kurtulmak istyorum ailemden...ama tabiki aile cok önemli ve arkamda olmaları cok öönemli.. ama nabcamı bilmiorm..babam soylu bi kesimden geliomuş. erkek arkadasm mobilya üretiminde calısıo. babam bin lira ne ki geçindiremez seni dio. ayrıca erzurumlu erkek arkadasım.. babam begenmio.. amele oda ailesi de filan dio.. inanılmaz küfürler edio.. sakın onları kapıma getirme filan dedi.

ama ben herseyi hazırladm.ailesiz evlenmek cok zor cok kotu ddiip duruolar bende buna katılıorm ama seviorm ve evlendmde cok mutlu olcama inanıorm.. kendim calısıp catalıma kasıgma kadar herseyii kendim aldım.evlenmeye hazırım..ailem asla istemediklerni defalarca söylüolar..
bana sorarsan evlenme derim babanın bi bildiği vardır yinede

Sevmek,değer görmek güzel şeyler.Ama ben inanın sadece bu sebeplerle evlenmek istediğinizi düşünmüyorum.Siz hayır diyeceksiniz yine.Ancak size böyle geliyor onu söylemeliyim.Siz ailenizin o huzursuz ortamından o kadar sıkılmışsınız ki erkek arkadaşınızda size farklı yaklaşınca ister istemez evlilik düşünüyorsunuz.Bir yandan anlıyorum sizi...Huzursuz bir ailede yaşamak dışarıdan gözüktüğü kadar kolay olmuyor.Bilmiyorum belki çokta mutlu olursunuz ama en azından bir-iki yıl daha bekleyin.Bu arada çalışmaya devam edip kendinizi ilerletin.Sonrasında aynıysa düşünceleriniz tekrar çıkın ailenizin karşısına.​

Erzurumlu diye beğenmeme olayını geç fakat şimdi baban ona öyle diyorsa arada inanki fark vardır
Evlenirsen gelir burda yarın ''kaynanamla fikirlerimiz hiç uyuşmuyor, bana çok karışıyor, eş kadar aile gerçekten çok önemliymiş'' gibi konular açarsın.
Eşi ve eşinin ailesi bölümüne bakarsan olayların çoğu görümceden eltidendir kaynanadandır. Bence bu yaşta hayatın zorluklarını da bilmiyorsun, arkada destekçiniz olmadan 1000 lira ile ne yapacaksınız? sen de çalışırsın ama önce sağlam bi işin olmalı, şurdan çıktım buna girerim tarzı hayatla eşya alınmaz ev geçindirilmez, biraz daha büyümelisin ve daha gerçekçi bakabilmelisin. O zaman da evet bu doğru adam diyorsan tamamdır, ama bence şuan %90 yanlış yapıyorsun. Ailenden kurtulmayı düşünüyorsun sadece şuan. Şimdi dertlerin ucu sana dokunuyor babanın evinde, ama kendi yuvanı kurunca dertleri ucu değil başı da sana dokunacak, sorumluluk binecek omuzlarına. Hayat evlenince güzelleşiyor sevdiğimiz insanla birlikte olduğumuz için, ama dert tasa kalmıyor sanma, aksine kat kat artıyor.

Canım o beğenmediğin,kötü kalpli dediğin babanı,kayınpedere ağzını açamadığında,kazık gibi lafları yutup oturduğunda mumla ararsın..

Babanın yalnızca erkek arkadaşının amele olmasının,1000 tl kazanmasının,Erzurumlu olmasının olduğunu hiç sanmıyorum..

Bu kadar şiddetle karşı çıktığına göre senin görmezden geldiğin veya görmezden gelmek istediğin şeyler var..

Çok iyi bir insansa,iyi bir işi varsa,ailesi iyiyse,yaşın da sorun değilse neden seni vermek istemesin?

Benim babam beni,eşime hiç tereddüdsüz verdi..İşi,gücü,insanlığı herşeyi 10 numaraydı..Herşey ağız tadıyla oldu..

Ablamı vermem de vermem diye tutturdu..Evden gelin mi çıktı cenaze mi belli olmadı..Sonunda haklı olduğu anlaşıldı..

Baba aynı baba..Neden böyle olmuş olabilir,bi düşün istersen..

Babanın vardır bu kadar ortalığı ayağa kaldırmasının sebebi..

Kendin çalışıp bir bir aldığın çeyizler ateşten halka olur da boğazına geçer..

Çeyizle,herşeyi göze alıp çekip gitmekle dört yan güllük gülistanlık olacak sanma..

Sonra o eve "baba sen haklıymışsın" diye iki çocuğun elinden tutup dönmek de var..

Aklını başına topla..

19 yaşındasın bu acele ne???
ayrıca babanın erkek arkadaşının işini aşağılıyor ama sende eczanede çalışııyormuşsun ....
kendinin elit bi insan olduğunu düşnen insan yargısız infaz yapmaz ve tanımadığı insanlara küfrler savurmaz..
bence acele etme evlilik için...ne kadar akside olsa ailenen en az 3 sene beklemeni tavsiye ederim....

sevgilin iyi bir insan olabilir ama zamani gelecek bunlar bile sana yetmeyecek..
mesela;ailenin durumu iyiyse sevgilin sana bu imkanlari saglayamayacak onceleri cok onemsemeyeceksin zamanla borc odedikce,istediklerini alamayinca,cocugun da olup sevinclerin yarim kalinca ilk kavgalariniz baslayacak..halam oldu oldu dirildi senelerce evlenecem diye simdi parasizliktan dert yaniyor.hersey parami degil.ama bu devirde gecimek icin lazim.cunku askin yerini hayatin gercekleri aliyor.
bir digeri;bircok kisiden de okumussundur. aile,kultur farki bircogu o zaman ki aklim olsa evlenmezdim diyor.basta soylenen ben ayak uydururum,kulagimi herseye tikarimlar, yine hayatin bir baska yuzu gorulunce,kulak falan tikanmiyor.yuttukca yutuluyor.
ha sen sansli bir kesimde olabilirsin.bunlardan bir tanesini yasamayacak.ama herzaman evlenilir.en onemlisi senin hayatini kurman.birgun tozpembe bulutlar gittiginde arkanda ailen ve bir meslegin olsun hep yaninda olsun.
aileni de yadirgama.evlenmene karsilar diye senin kotulugunu istiyorlar degil.
baban kizmasina,kufretmesine ragmen yine de ona firsat vermis,telefonda da olsa gorusmus.kestirip atmamis..

Bende hem ailene hem kendine biraz zaman ver.Yaşın küçük.Evli olan çoğu kişi sana evlenmek diyecek.Evlilik kötü bir şey olduğundan değil,sadece tecrübelerinden ve seninde yanlış yapmanı istemediklerinden.

İnsan en sevdiği kişiyle evlensede her anında Ailesini arıyor.Ve erkek ailenle bağının olmadığını bilidği zaman seni istediği gibi ezeceğini biliyor.Sahipsiz olmaktansa evlenmemek daha iyi...

ZAMANA BIRAK NE OLURSA OLSUN ACELE ETME.UNUTMA TECRÜBELERİMİZDEN DOLAYI YORUM YAPIYORUZ.ayrıca bende severek evlendim ailemden uzakta herşey hoşgörüyle oldu üstelik internetten tanışıp evlendim yaşım 20 idi.Pişman olmadım iyiki evlendim ama Ailem olmasaydı onlarlar iletişimim kopuk olsaydı evliliğimden de birşey anlamazdım...LÜTFEN ACELE ETME...

babam 55 yasnda, annem 45. ' babam annemi 33 34 yasnda bi kadnla aldatıo. annemi psikologma götürdüm.şizofreni belirtileri var tedavi olması lazm dedi. evde 1 gram din yok.. ben arkadasmın annesi mine anneden öğrenerek namaz kılmaya basladm ve ikiside karsıma geçip gülüp durdular.. ' ve ben çok mutsuzm evde..

Evlenmek istememdeki tek sebeb evim değil.. Aykut.. onu gercekten seviyorum.. ve o kadar temz ve ii bi insan ki.. tanısanız eminim ole diceksiniz.. ailem de tanısaydı sevcekti ama tanımak bile istemediler sadece küfürler edip durdular..

Bi söz duymustum Mine anne'den ;

'parası,dış güzelliği vs olanla değil ; içi, dini güzel olanla evlen ' die.

Şimdi bole gelir ilerde değişcek diosunuz biliorrm. ama aykutla huzur buluyorm.. evde sadece Allah'la konusuyorm.. :/(

özür dilerim ben olayı böyle bilmiodum o zmn evlen allah illaki yardım edecek sana annen içinde çok üzüldüm off off

ne olursa olsun canım anne ve babanın 'kötüsü' olmaz..!!
dizlerine başını koyup bir parça şevkatlerine hep ihtiyacım olacak..
bu fırsatın varken onları ezip geçme..şu an evde sorunlar yaşanıyor olabilir babandan kaynaklanan ama şunu da unutma annenin de sana ihtiyacı var..

19 yasındayım rahat bi 15 senedir sureklı gerilimli ev.. annenin babanın kotusu oluyo malesef.. o kadar ozlerdim ki kücükken onlar uyudunda sessizce gider öper kacardım. cunku ızın vermezlerdi. dizlerne basımı fılan koymadm yani.:14:
annemin yanında olmaya calıyorum ama o farklı bi frekansda.. babamda öyle..

belki tepki çekicem yazdıklarım için ama anladığım kadarıyla babanın maddi durumu gayet iyi sen şu anda sadece maneviyata bakıyosun fakat bi evlen önüne dünya kadar borç çıkacak maddi sebepler belki aranızı bile açıcak..malesef bunlar hayatın acı gerçekleri...hani derler ya davul bile dengine

babamın emekli maası 1 5 milyar. . annem 2,5 milyar. eve giren para 4 milyar...

40 dı en son öyle bi borc var. evi gören siz ne yiip içionz der yani.. ben zaten maddi sıkıltı yasıorm.evlenince bu cok sarsmaz.

Canımmmm evet evlilik için yaşın küçük... Liseyi bitirdim diyorsun... Eczanede çalıştım diyorsun.....
Olmazsa başka iş bulurlar diyorsun...... durr bakalımmmm..:45: Ne güzel eczanede bişeyler öğrenmişsindir..
Ünv düşünmüyormusun..?
Eğer bir abla tavsiyesi istiyorsan ösys ye hazırlan ve ünv oku..!!!
Bu yaşlarda ancak okumak önemli evlilik değil..! Yokk ben illede evlenicem evden kurtulmak istiyorum vede çook aşığımdiyorsan ozaman aöf oku...! ama oku! Allah korusun olurda
ilerde pişmanlıkların başlarsa kendi kendine yetecek güçlü bir bayan olman lazım..
Dine yönelişin ve ne istediğini bilmen hoşuma gitti.. Sen zaten başın secdede oldukça kolay kolay yanlış şeyler yapmazsın.. Allah seni hertürlü dardan zorluktan çıkarır kapısına gelenleri geri çevirirmi hiçç..?
Neye karar verirsen ver ünv okumanı istiyorum canım belkide eczacılık fakultesi ni kazanırsın hee..?? (ay ben bile yazarken heyecanlandım, keşke bana kaybolan yıllarımı verseleeer......:78: )
Hayellerin bunlar olmalı seninn... :40:
Ayaklarının üzerinde durmalısın...
Sevgilin kaç yaşında..? Erzurumlular iyidir mutaassıp'dır..(bence) :1:
Ailesiyle tanıştınmı? ne diyorlar sana yaklaşımları nasıl?

Eczanede lise 1 in yazından beri her yaz 3 ay calıstım. baya iyi biliyorum diebiliriz. Aykut' da aöf okumamı istyo aslında o benden cok istiyo. yani bunu gerceklestrcem zaten.. Allah seni de korusun abla.. sevgilim 28 ysnda. Aileyle tanıstım.. cok sıcak cok tatlılar... abisinin esine sordm konustuk. seni yönlendirmek istemem ama emin ol ben allah dan korkan insanım kötü olsalar bunu saklayamazdım dedi.. 17 senelik evliyim dedi. eşim de aileside beni bir kere bile kırıp üzmediler dedi. kayınvalide' ..M.. ' de cok tatlı yani zaten diğer gelinlerne de kaynanalk yapmamıs. hepsi cok mutlular.. ' Aykut yani sevgilim o kadar ii birisi ki herhangi kelime anlatamıo onu.. ' yani evlenince değil,bu evde kalırsam üzülmeye dewam edicem..

Evlenmek icin acele etmenin nedeni evdeki mutsuzlugun anladigim kadariyla. Ama senin asil yapman gereken bir universiteye gitmek. Yurtta kalirsan hem evden de uzaklasmis olursun. bir suru farkli arkadasin olur, dunyayi gorusun degisir.
sana sevgilinden ayril diyemez kimse, ayrilma da zaten, ama kendi kisiligini tamamlamadan kimseye hayat boyu beraberlik sozu verme. ben 19 yasindaki halimi dusunuyorum da...iyi ki tutup evlenmemisim o zamanlar asik oldugum kisiyle. o kadar cok degiseceksin ki daha. bu degisiminin harmani kaynana koca elti muhabbetleri olmasin, universite, kultur, egitim ve ozgurluk olsun. sevgilinle de gercek bir sevgi yasiyorsaniz beraberliginiz senelere ve senin degisimine de dayanir. ama su anda en degerli varligini, gencligini harcama bikac hormon yuzunden.

Burnunun dikine giden baba sözü dinleyemeyenin mutlu olduğunu görmedim er yada geç baban haklı çıkacak onun hayat tecrübesi var ,senin yok

bence evlen baban seni kendi gibi bir dinsize vereceğine bu çocukla evlen anladıgım kadarıyla bu dinini bilen bir tip
yorumu okudugum da cok sasırdım .konu sahıbıne nasıl akıl verıyorsunuz boyle .dın ırk mezhep ılıskılerını ele alarak yorum yapmıssınız .babasının dınsız oldugunu nereden bıldınız hemen .ayrıca onun dınını dınsızlıgı yargılamak sıze dusmemıs .O kendı hur tercıhıdır.ayrıca konu sahıbı babasına ne kadar ofkelı olsada ,babası ıcın boyle agır hıtamlarda bulunamazsınız .babasının dınsızlıgı cocugun dınını tartısmak sıze dusmemıs .
kusura bakmayın ama efesle kınıyorum sızı .

Back
X