• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek istiyoruz ama ayrı şehirlerde olmak zorundayız?

ilham_perisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2008
483
2
118
Merhaba arkadaşlar güzel fikirlerinize çok ihtiyacım var çünkü işin içinden çıkamıyorum.Ben 23 yaşındayım gerek ailevi gerek maddi durumlar yüzünden eğitimimi ertelemek zorunda kaldım ve üniyi gecen sene kazandım.Gecen sene hazırlık okudum bu yıl 1. sınıfa geçtim önümde 4 yılım var.Erkek arkadasımla Allah nazarlardan saklasın çok mutlu giden bir ilişkim var oda benden 1 yaş büyük,ağustos ayında evlenme teklifi etti eylülde sözlendik,seneye yazın nişan yapıcaz kısmetse.Şimdi gelelim sorunuma,biliyorsunuzki bu tarz işlerin uzadıkça tabir-i caizse cılkı çıkıyor,bizde 3. sınıfa geçeceğim yaz düğün yapalım diyoruz.Yapalımda yapmasına ben farklı bir şehirdeyim sizce 2 sene evli olup evimizi kurup benim okula gitmem normal mi?Yoksa 4 sene nişanlımı kalacağız nasıl olacak ben çıkamadım işin içinden mezun oldugumda 27 yaşında oluyorum zaten bende sevdiğimle güzelce yuvamı kurmak istiyorum :43: Okulu ölsem bırakmam öyle bi aptallık hayatta yapmam istediğim bölümde okuyorum,yatay geçişide deneyeceğim 2 sene sonunda ama ya olmazsa??? :43:

bence acele etme okulunu bitir. nasılsa nişanlykende evliylende ayrı kalcaksınız. Bekle ki evlendiğinizde ilk yıllarınızı birlikte geçirin . ne o ole sen orda o orda :D

kimi evlenmek ister evlenemez kimi de istemez evlenmesi gerekir off plan yapmamak en iyisi:31:

3.5 ay yaz tatillerim 1 ay sömestrım var,her dönem bikaç ay ayrı kalıcaz ve ben 2 haftada bir istanbula geliyorum zaten,öyle yapanlar var sorun olmaz diyenlerde var,sözlümde destekçim ama dediğim gibi sizlerinde fikrini almak istedim...

Canım bence gerçekten çok istiyorsan fazla fazla çalışıp yatay geçiş yapmalısın...Evlilik teklifi ve sözlenme olayı yanlış zamanda olmuş. Okulunu hiç bir sebepten dolayı bırakma. Zorlukla imthan edilmişsin, maddi durumlar vs sebebiyle geç kalınmış. Bu şansını elinden kaçırma

Merhaba arkadaşlar güzel fikirlerinize çok ihtiyacım var çünkü işin içinden çıkamıyorum.Ben 23 yaşındayım gerek ailevi gerek maddi durumlar yüzünden eğitimimi ertelemek zorunda kaldım ve üniyi gecen sene kazandım.Gecen sene hazırlık okudum bu yıl 1. sınıfa geçtim önümde 4 yılım var.Erkek arkadasımla Allah nazarlardan saklasın çok mutlu giden bir ilişkim var oda benden 1 yaş büyük,ağustos ayında evlenme teklifi etti eylülde sözlendik,seneye yazın nişan yapıcaz kısmetse.Şimdi gelelim sorunuma,biliyorsunuzki bu tarz işlerin uzadıkça tabir-i caizse cılkı çıkıyor,bizde 3. sınıfa geçeceğim yaz düğün yapalım diyoruz.Yapalımda yapmasına ben farklı bir şehirdeyim sizce 2 sene evli olup evimizi kurup benim okula gitmem normal mi?Yoksa 4 sene nişanlımı kalacağız nasıl olacak ben çıkamadım işin içinden mezun oldugumda 27 yaşında oluyorum zaten bende sevdiğimle güzelce yuvamı kurmak istiyorum :43: Okulu ölsem bırakmam öyle bi aptallık hayatta yapmam istediğim bölümde okuyorum,yatay geçişide deneyeceğim 2 sene sonunda ama ya olmazsa??? :43:

Belli ki örgün okuyorsun. Evlenmek için okulun bitişini beklemek en mantıklısı. 27 yaş evlilik için geç bir yaş değil.
Öğrenciyim. Evliyim ve mahvolmuş durumdayım.Üstelik örgün değil uzaktan okuyorum. Evlendiğimde 26 yaşımdaydım ve öğrenciliğimin ilk senesiydi. Herşeye yetişmeye çalışmak çok zor.
Eskilerin tabiriyle önce hoca sonra koca. :)
Başarılar...

hamile kalmayacağından eminsen evlen yoksa başka türlü bekleyin yani nişanlı ne olacak ki...

sevgilin teklifi yaparken bunları hesaba katmamış o zaman biraz bekleyebilir

Canım bence gerçekten çok istiyorsan fazla fazla çalışıp yatay geçiş yapmalısın...Evlilik teklifi ve sözlenme olayı yanlış zamanda olmuş. Okulunu hiç bir sebepten dolayı bırakma. Zorlukla imthan edilmişsin, maddi durumlar vs sebebiyle geç kalınmış. Bu şansını elinden kaçırma

Okulu asla bırakmam öyle birşey söz konusu bile değil,aslına bakarsan canım ikimizde istedik böyle olmasını,nebileyim işte biran önce adını koyalım mutlu olalım istedik :16: birde eve bırakıyor,geliyor vs. insanları biliyorsunuz,öylesi daha iyi olur dedik.İnşallah yatay geçiş olayı gerçekleşir yoksa biraz zor günler bizi bekliyor olacak :44:

Bana çok mantıklı bir fikir gibi gelmedi.
2 yıl ayrı kalacaksınız. İki haftada bir kaç günlüğüne görüşmek, yaz tatillerinde bir araya gelmek ilişkinizi yıpratacak.
Yuva kuramadan sorunlarla boğuşabilirsiniz. Bu da derslerinize yansır.
Ayrıca okulunuz bittiğinde yaşınız çok da büyük olmayacak (evlilik için).
Okulunuz bitene kadar nişanlı kalmanız daha iyi.

Belli ki örgün okuyorsun. Evlenmek için okulun bitişini beklemek en mantıklısı. 27 yaş evlilik için geç bir yaş değil.
Öğrenciyim. Evliyim ve mahvolmuş durumdayım.Üstelik örgün değil uzaktan okuyorum. Evlendiğimde 26 yaşımdaydım ve öğrenciliğimin ilk senesiydi. Herşeye yetişmeye çalışmak çok zor.
Eskilerin tabiriyle önce hoca sonra koca. :)
Başarılar...
Teşekkür ederim,annemde sen okulu ve evi bir arada yürütemezsin çok yıpranırsın kızım diyor,hakkımızda hayırlısı olsun,mutluluklar dilerim size de.

Bana çok mantıklı bir fikir gibi gelmedi.
2 yıl ayrı kalacaksınız. İki haftada bir kaç günlüğüne görüşmek, yaz tatillerinde bir araya gelmek ilişkinizi yıpratacak.
Yuva kuramadan sorunlarla boğuşabilirsiniz. Bu da derslerinize yansır.
Ayrıca okulunuz bittiğinde yaşınız çok da büyük olmayacak (evlilik için).
Okulunuz bitene kadar nişanlı kalmanız daha iyi.

Bende gel gitleri yasıyorum,öyle olursa neolur böyle olursa neolur diye...27 yaş geç değil evet bende aynı fikirdeyim fakat 4 yıl nişanlı kalma ve akabinde gelişecek şeyleri kestiremiyorum,evlilik içinde aynı sorun olabilir tabii bilemiyorum.

canım ayrı şehirlerde bi evlilik nasıl yürür bilemiyorum sevgili olmak çok farklı evli olmak çok farklı bence okulunu bitirip kafan dinç bi şekilde evlenmelisin ikisini bir arada yürütmen zor olabilir

Kesinlikle okulunu bitir ama ilişkilerin uzadıkça cılkının çıktığına kalıbımı basarım. Araya özlem giriyor ve iki taraf da birbirine sarıyor, birbirini yiyor. Aslında uzayan ilişkilerde elde hiçbir şey kalmıyor. Kavuşsan da fark etmiyor. Ben böyle 4 yıl 5 yıl 7 yıl nişanlı kalıp evlenip bir ay içinde de boşanan kişiler gördüm.. Bunu kimse de inkar edemiyor maalesef....

Yerinde olsam okulumu bitirirdim. Gerisini de akışına bırakırdım. Çünkü bu zaman içerisinde sen neler göreceğini yaşayacağını bilemezsin. Bi bakmışsın birisi çıkmış karşına, öyle kalakalmışsın... Bi bakmışsın şuanki sözlün insan değilmiş...
Biz insanız...
Okulunu bitir, akışına bırak...

Tecrübeyle sabittir...

Kesinlikle okulunu bitir ama ilişkilerin uzadıkça cılkının çıktığına kalıbımı basarım. Araya özlem giriyor ve iki taraf da birbirine sarıyor, birbirini yiyor. Aslında uzayan ilişkilerde elde hiçbir şey kalmıyor. Kavuşsan da fark etmiyor. Ben böyle 4 yıl 5 yıl 7 yıl nişanlı kalıp evlenip bir ay içinde de boşanan kişiler gördüm.. Bunu kimse de inkar edemiyor maalesef....

Yerinde olsam okulumu bitirirdim. Gerisini de akışına bırakırdım. Çünkü bu zaman içerisinde sen neler göreceğini yaşayacağını bilemezsin. Bi bakmışsın birisi çıkmış karşına, öyle kalakalmışsın... Bi bakmışsın şuanki sözlün insan değilmiş...
Biz insanız...
Okulunu bitir, akışına bırak...

Tecrübeyle sabittir...
Hayat okadar değişken ki ve insanlarda.Buna bu 2 sene içinde çok iyi emin oldum tecrübeyle sabit benimkilerde :1: Allah kimseyi şaşırtmasın ve hakkımızda hayırlısı olsun demekten başka bişey gelmiyor elimizden bu durumda,şimdi öyle birşey ki ben severek bilerek ve isteyerek sözlendim,sözlümden yana şuan zerre kadar sıkıntımda yok destekçinimde diyor sen yeterki oku ama çok daha fazla uzatmayalım yuvamızı kuralım diyor,iki ucuu pis değnekkk diye buna diyolar sanırımmmm... :1:

Benimde üniversite okuduğum dönem de 3. sınıfta nişanlı bir arkadaşım vardı. Yaz tatilinde düğün yapıp evlendiler, yani evlendiklerinde 1 sene daha eğitimi vardı. Bu arada eşi kendisinden büyüktü ve çalışıyordu. Evlerini memleketlerine kurmuşlardı. Benim 7 senelik bir ilişkim var ve Allah izin verirse imzamda da göründüğü gibi 7 ay sonra ancak sözlenebiliyoruz :) askere gitmediği için babam söz dahi yapmadı ve 1 sene önce aileler tanıştı, öyle de stres böyle de akışına bırak gitsin, ben yıllardır öyle yapıyorum :) önümüzde de 2 sene falan var evlenmeye.. :34:

Son düzenleme:
evlilik çok farklı sorumluluklar gerektiren bir müessese. eğer evlenme sevdiğinle birlikte olma isteği ön planda ise okulunu dondurabilirsin bir iki yıl yada derslerin iyiyse yatay geçiş yapabilirsin. Ayrı şehirler fikri yeni evli insanlar için pek sıcak fikir gibi gelmedi..

bence evlenin gitsin, bi arkadaşım evlendiği günün ertesi okuluna döndü, 2 yıl ayrı kaldılar, ikisi de sabretti,kız okulunu bitirdi doğuya atandı 1,5 yıl yine ayrı kaldılar, şimdi tayinleri aynı yere çıktı, kız öğretmen oldu :34:

Benimde üniversite okuduğum dönem de 3. sınıfta nişanlı bir arkadaşım vardı. Yaz tatilinde düğün yapıp evlendiler, yani evlendiklerinde 1 sene daha eğitimi vardı. Bu arada eşi kendisinden büyüktü ve çalışıyordu. Evlerini memleketlerine kurmuşlardı. Benim 7 senelik bir ilişkim var ve Allah izin verirse imzamda da göründüğü gibi 7 ay sonra ancak sözlenebiliyoruz :) askere gitmediği için babam söz dahi yapmadı ve 1 sene önce aileler tanıştı, öyle de stres böyle de akışına bırak gitsin, ben yıllardır öyle yapıyorum :) önümüzde de 2 sene falan var evlenmeye.. :34:
Hakkında hayırlısı olsun canım,ee neoldu peki bi arıza çıkmadı arkadaşının evliliğinde değilmi?Çok zor olmuşmuydu o 1 yıllık süreç neler gözlemledin :9: şimdi çok ilginçtir ki dışarda bazı arkadaş yada büyüklere danıştığım zaman bişey olmaz idare ediverirsiniz 1-2 yıl,öyle yapanlar çoook var diyorlar burdada herkes okulu bitir yürütemezsin zorlanırsın demiş. :14: insan neyi duymak istiyorsa onu algılarmış gerçi nebileyim işte amaaaann off off :37:

evlilik çok farklı sorumluluklar gerektiren bir müessese. eğer evlenme sevdiğinle birlikte olma isteği ön planda ise okulunu dondurabilirsin bir iki yıl yada derslerin iyiyse yatay geçiş yapabilirsin. Ayrı şehirler fikri yeni evli insanlar için pek sıcak fikir gibi gelmedi..

Yatay geçiş deniycem derslerim çok güzel :) ama benim bölüm biraz sıkıntılı şöyle ki torpili bol olan hak yenen zorr bi bölüm neolursa olsun deniycem ama canım.

27 yaş geç bir yaş değil ki hem okula bitene kadar herşeyini alırsınız fazla fazla öğrencilik de zahmetli ve masraflı çünkü.İkisinin birden yürümesi yorucu olmalı.En az borçla kapatırsınız bu dönemi rahatça evlenirsiniz.Hem mesleğinizi elinize alırsınız.

Back
X