Evlenmek istiyoruz ama :(

bal_hatun

Meleğimi Sen Koru Rabbim <3
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012
1.733
429
173
Merhaba kızlar ben yeniyim aranızda... dert mi bilmiyorum ama şöyle bir durum var 11 aylık bir birlikteliğim var ikimizde öğretmeniz. o atandı ben özel bi dersane de çalışıyorum. annem,teyzelerim halalarım ve onun ailesinden herkes biliyor. ama sorun şu ki babama nasıl anlatacağım :( erkek arkadaşımın mezhebi farklı caferi. babama göre hak değil ( kendi mezhebini çok biliyor gibi) ve oldukça önyargılı.ben ailemin tek çocuğuyum.nasıl söyleyebilirim sizce. erkek arkadaşım söyle stersten kurtulalım diyor. sizce ne yapmalıyım...:50:

söyle ve kurtul.. her gün ölmektense bir kere de biter..

Söyleyin söylemesine eli mahkum söyleyeceksiniz de,

ailenizin kabul etmeyecegini bile bile, neden böyle bir şeye kalkışıyorsunuz?

Kabul etmemek değil, kabul eder ama çok sorun çıkar. babam bana çok düşkün bende ona . Annem tanıştı çok efendi biri kızım söyle sen babana senden duysun zaten anlıyor ama başkasından değil senden duysun bir iki gün kızar köpüpür ama sonra durulur dedi. erkek arkadaşımda söyle gerekirse soruştursun beni gelip tanışayım o da tanısın diyor. bu arada nasip olursa ağustos eylül gibi istemeye gelecekler. ben şimdiden erken olur diye düşünüyorum ama annemler falan söyle babanda tanısın biraz diyor.

İster istemez kabul eder diye düşünüyorum mezhep yüzünden ayırmaz sanırım sizi ama bir takım sorunların çıkması doğal çoğu insan sıcak bakmıyor çünkü ama söyleyin rahatlayın derim nereye kadar söylemeyeceksiniz ?

Bu konuda ben de sorun yaşadım ailemle. Fazla tutucu bir aile sayılmayız ama bu konuda gösterdikleri geri kafalılık beni çok üzüyordu ilk zamanlar.. Sonra tanıştırdım, tanıdıkça sevdiler. Önyargıları ortadan kalktı.
Bence sizin burdaki hatanız daha evvel söylememek olmuş. Belki mezhep ayrılığına değil de, sizin bu gizleme durumunuza daha çok kızacak babanız... Kim bilir.
Bunu öğrenmenin en kısa yolu, bir an önce söylemek olacaktır...
Mutluluklar dilerim :)

caferi nedir yahu, peygamberimiz zamanında mezheplermi vardı, o ölünce herkes her telden çalmaya başladı, eşimin küçük teyzesinin kocası alevi diye yapmadıklarını bırakmamışlar dünya tatlısı bi insan, onu beğenmezler, diğer teyzesinin eşide sünni yani onlar için ideal, adam sarhoş ayyaş zaten boşanıyolar şimdi, küçük teyzesi annesine diyomuş anne benim kocam alevi diye beğenmiyosunuz eniştem sünnide noluyo içkici kumarcı bi adam, cevap şu: bizden olsunda çamurdan olsun

malesef toplumumuzdaki ön yargı bitmek bilmiyor..insanları tanımak yerine sen şucusun ben bucu derdinde herkes..

sen seviyorsan istiyorsan önünde kimseler duramaz arkadaşım...ailende kabul edecek.bak gör ki ileride de çok sevecekler tanıdıkça genelde böyle olur çünkü ama ilk

dönemler zordur.kolay gelsin mutluluklar

Seni çok iyi anlıyorum.. Bizim de mezheplerimiz farklı gerçi sevgilim sünni, ben aleviyim ama.. Babamın görüşü çok katı değil ancak, sevgilimin ailesi bu konuda daha ılımlı diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Tanıştır tabi,ne olacaksa bir an önce olsun..

Din mezheplere bölünemez... Ayrıca hadi babanız sabit fikirli peki sevgiliniz için çok mu önemli caferi olmak...Çok bağlı bilen değilse,babanla aralarında inatlaşma olmazsa sorun olmaz.. Annen de yumuşatır babanı :1:

arkadaşım bence sen söylemelisin. Genelde kız aileleri evlatları için her türlü fedakarlığı yapıyorlar, ailen ilk başta sorun çıkarabilir, doğaldır da zaten. Ama sen eğer kendine ve karşındaki insanın duygularına güveniyosan, babanla konuşmalısın.

caferi nedir yahu, peygamberimiz zamanında mezheplermi vardı, o ölünce herkes her telden çalmaya başladı, eşimin küçük teyzesinin kocası alevi diye yapmadıklarını bırakmamışlar dünya tatlısı bi insan, onu beğenmezler, diğer teyzesinin eşide sünni yani onlar için ideal, adam sarhoş ayyaş zaten boşanıyolar şimdi, küçük teyzesi annesine diyomuş anne benim kocam alevi diye beğenmiyosunuz eniştem sünnide noluyo içkici kumarcı bi adam, cevap şu: bizden olsunda çamurdan olsun

Bu zihniyet işte bizi bitiren, başka birşey değil... :19:

Caferi diye bi mezhep yok evet
Ama ben ayrıma karşıyım
Sizin de anneniz filan biliyor ve karşı çıkmıyorsa, babanızı da ikna eder herhalde

Ancak siz çok iyi düşünmelisiniz
Caferiler nedir ne değildir bilmiyorum, çokta mühim değil zaten insanlıktır önemli olan
Ancak onların tarafından da babanız gibi düşünenler varsa çok zorluk çekersiniz..

Kızlar çok sağolun :34: inanın ki cesaret geldi. ben tarih okudum ünv.de kızlar tezimi de islam mezhepleri üzerine yazdım ve anladım ki mezhep falan fasa fisoymuş.lakın gel bunu babaya anlat. gerçi anlamıyor değil ama işte nasıl söyleyeceğim onu bilmiyorum. sevgilimin ailesi öyle çok koyu değil bizimkilerden farkları yok. kendi içlerinde yaşıyorlar.benim içinde sen bilirsin kızım diyorlar. sevgilime gelince ailenin yanında onlar gibi ibadet ederim ama kendi evimizde bildiğim gibi yaparım sana da saygı duyarım diyor.zaten psikolojik danışman ve rehber öğretmen olduğu için adam ayrı bi anlayışlı :9: çok sağolun kızlar peki sizce yaza isteme olucak şimdi söylemem erken mi olur???????

Back
X