• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek..Yepyeni bir düzen..

seymasklgn

S-Ş
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013
322
6
318
Öncelikle merhaba:3:
Bu soruyu ınternettede arastırabılırdım ama bızzat üyelerden yorum ve bilgi almak istedim:31:
Düğün paketleri varmış mağazalarda?Bunlar ne kadara mal oluyor toplu sekılde yanı bu bıcımde almak mantıklı mı?Tabıkı taksıt taksıt olacak bunların ödenmesi..Mobılya paketleri varmış,beyaz eşya paketleri varmış..Yeni bir ev oluşturmak ne kadar tl'ye denk geliyor butun eşyalarıyla kısacası?Bunu cok merak ediyoruz Sözlümle..Tabı yıl olmuş 2014 hersey pahalı,ev kurmak zor..Ama arada sevgi varsa Allah bir kapı acar bence:31::26::16:

Bu soruyu ınternettede arastırabılırdım ama bızzat üyelerden yorum ve bilgi almak istedim:31:
Düğün paketleri varmış mağazalarda?Bunlar ne kadara mal oluyor toplu sekılde yanı bu bıcımde almak mantıklı mı?Tabıkı taksıt taksıt olacak bunların ödenmesi..Mobılya paketleri varmış,beyaz eşya paketleri varmış..Yeni bir ev oluşturmak ne kadar tl'ye denk geliyor butun eşyalarıyla kısacası?Bunu cok merak ediyoruz Sözlümle..Tabı yıl olmuş 2014 hersey pahalı,ev kurmak zor..Ama arada sevgi varsa Allah bir kapı acar bence:31::26::16:

paketler standart olduğu için zevkinize uymayabilir ... biz de evleneli 1 hafta oldu yaklaşık 35 40 bin tl ye mal oluyor :51:

Eşya seçimine bağlı..
Başlangıç olarak ekonomik, orta halli seçimler yapalım.
Borçlarımız bitince, kendimizi toparlayınca, kendi evimize alınca, fiyata bakmadan en en en güzelini alırız derseniz
15-20 bine mobilya+beyaz eşya halledilebilir..

Ama yok en baştan en güzelini, en kalitelisini istiyorum dersen 30-40 bini bulur bence..:ssz:

Henüz 1 buçuk aylık evli bir bayan olarak diyorum ki bizim mobilya ve beyaz eşyalarımız yaklaşık 40.000 ' e mal oldu... eğer sizin için şu an da çok kaliteli ve gösterişli şeylerin olması önem taşımıyorsa paketler gerçek anlamda çok ekonomik oluyor.. uzun süre eşya değiştiremeyeceğim için ben kaliteli olmasına özen gösterdim.. şu da var eğer evlendiğinizde tayinci bir aile olacaksanız paketler çok çok iyi :34:

biz herşeyin uygununu aldık ve uygunada getirdik baya evlilik masraflarını mesla köşe koltuklarımı puf ve ara sehpalar dahil üreticiden aldık 900 tl ye tay tüyü ve süngerini daha iyisini istediğimiz içindi ki normalde daha da uygundu üreticileri bulursan çok uyguna alırsın eşyalarını

paketler standart olduğu için zevkinize uymayabilir ... biz de evleneli 1 hafta oldu yaklaşık 35 40 bin tl ye mal oluyor :51:

Eşya seçimine bağlı..
Başlangıç olarak ekonomik, orta halli seçimler yapalım.
Borçlarımız bitince, kendimizi toparlayınca, kendi evimize alınca, fiyata bakmadan en en en güzelini alırız derseniz
15-20 bine mobilya+beyaz eşya halledilebilir..

Ama yok en baştan en güzelini, en kalitelisini istiyorum dersen 30-40 bini bulur bence..:ssz:

Henüz 1 buçuk aylık evli bir bayan olarak diyorum ki bizim mobilya ve beyaz eşyalarımız yaklaşık 40.000 ' e mal oldu... eğer sizin için şu an da çok kaliteli ve gösterişli şeylerin olması önem taşımıyorsa paketler gerçek anlamda çok ekonomik oluyor.. uzun süre eşya değiştiremeyeceğim için ben kaliteli olmasına özen gösterdim.. şu da var eğer evlendiğinizde tayinci bir aile olacaksanız paketler çok çok iyi :34:
Hepinize teşekkür ederimmm :34:

biz herşeyin uygununu aldık ve uygunada getirdik baya evlilik masraflarını mesla köşe koltuklarımı puf ve ara sehpalar dahil üreticiden aldık 900 tl ye tay tüyü ve süngerini daha iyisini istediğimiz içindi ki normalde daha da uygundu üreticileri bulursan çok uyguna alırsın eşyalarını

Valla asla vestel almayin ben söyleyeyim de. :) :D ama en az şöyle bi 25 gider. Ben kaliteli alinmasi taraftariyim. :(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım ben bu yıl nisanda evlendim tüm mobilyalarım nakit 6.500 TL tuttu

çoğu kişi evlenmeden önce yada evlenirken iyisi olsun bikere olsun diye düşünür ama şartlar ah o şartlar biz eşimle daha nişanlanma isteme olmadan birgün dolaşırken gittik modalife a ordan yemek odası oturma odası yatak odası ortopedik yatak hepsini 4200 e anlaştık 200 peşinat verebildik ve 10 ayda taksit yaptık her ay taksidi ikiye bölerek ödedik ((burada tek tavsiyem modalifetan almayın teslimat aşamasında insanı çok uğraştırıyolar eksik geliyo peşinde koşuyosun zaten strestir bilmem nedir insan çileden çıkıyor)) mobilya taksitleri azalmaya yakın samsung tan beyaz eşyalarımız aldık şükür ki bulaşık makinamızda eşimin arkadaşından düğün hediyesi oldu yoksa aldırmıcaktım biz eşimle herşeyimizi bu şekilde yaptık ailelerimizden hiç destek almadan evimizde olan toplu iğneyi bile giyimimizden gezmemizden arttırıp taksitle aldık çok şükür halimize aslında önemli olan ne kadar alındığı değil onları huzurla ağız tadıyla kullanmak nasip olsun inşallah hepimize..

Aaa cok iyimis nereden yaptiniz alisverisinizi..Bencede kış daha mantikli yaz tam dugun sezonu oldugu icin fiyatlar nornalin yukarsinda oluyor :)

Evet canım düğün alışverişlerini kışın tamamlamak çok mantıklı. Düğünümüzü nisanda yaptık düğüne kadar herşeyi tamamlamıştık. İzmir'den aldık canım biz. Sen hangi ildesin

Evet canım düğün alışverişlerini kışın tamamlamak çok mantıklı. Düğünümüzü nisanda yaptık düğüne kadar herşeyi tamamlamıştık. İzmir'den aldık canım biz. Sen hangi ildesin

Istanbul :-) Benimki askerden yeni geldi Izmirden o yuzden oralarida bilirim az cok :)

eşyalara bakmadan önce evi kararlaştırın bence çünkü boyutları konusunda sıkıntı yaşabilirsiniz :34: büyük küçük nasıl olacak ölçüleri ne olacak hepsi önemli sıkış sıkış bir evi ben sevemiyorum maalesef

Istanbul :-) Benimki askerden yeni geldi Izmirden o yuzden oralarida bilirim az cok :)
Tavsiyem bayrampasadaki spotcular carsisi bizim market var yanında. Biz beyaz esyalari oradan aldik Bosch tan bayada ucuza geldi mesela bayiide 3100 tl olan buz dolabi orada 2900 e filan aldik garantide filan bir sorun olmuyo zaten servis kurulum yapiyo. Mobilyalar icin cok secenek var eger fiyatlar uyarsa Doğtaş modelleri cok şık :)

Fiyat olarak durumunuzun el verdiği ölçüde iyisini almaya çalışın derim ben. sonuçta kalitesiz olunca kullanuşsız ve kısa ömürlü olur bu da israf aslında...kendimce tavsiyelerim;
Beyaz eşyayı en kalitelilerden alın. Elektronik sonuçta ve yıllarca kullanacaksınız.
Salon için de gümüşlük vitrin vs şeyler almanızı tavsiye etmem, boşa kalabalık ve demode. yemek masası konsol koltuk takımı sehpa yeterli. gümüşlük vitrin ıvır zıvır çok gereksiz gerçekten.
eve alacağınız halıların hepsini en iyisinden almaya gerek yok salon oturma odası ve yolluk kaliteli, geri kalanlar normal birşey olsun. özellikle mutfağa kilim tarzı kolayca makinede yıkanabilecek bir halı alın.
yatak odası konusunda da evinizin genişliği önemli, sığar mı sığmaz mı hesap edin öyle alın.
25-30 bin civarı olur ortalama olarak. eşyada mühim olan az öz ama kaliteli olması...

Tavsiyem bayrampasadaki spotcular carsisi bizim market var yanında. Biz beyaz esyalari oradan aldik Bosch tan bayada ucuza geldi mesela bayiide 3100 tl olan buz dolabi orada 2900 e filan aldik garantide filan bir sorun olmuyo zaten servis kurulum yapiyo. Mobilyalar icin cok secenek var eger fiyatlar uyarsa Doğtaş modelleri cok şık :)
evet bayrampasa gercekten mantikli hatta oradan daha yeni koltuk takimi aldik (aile evine yani) normal fiyatinin baya altinda màl oldu oldukca kaliteli..Bu aklimda kalsinnn

Fiyat olarak durumunuzun el verdiği ölçüde iyisini almaya çalışın derim ben. sonuçta kalitesiz olunca kullanuşsız ve kısa ömürlü olur bu da israf aslında...kendimce tavsiyelerim;
Beyaz eşyayı en kalitelilerden alın. Elektronik sonuçta ve yıllarca kullanacaksınız.
Salon için de gümüşlük vitrin vs şeyler almanızı tavsiye etmem, boşa kalabalık ve demode. yemek masası konsol koltuk takımı sehpa yeterli. gümüşlük vitrin ıvır zıvır çok gereksiz gerçekten.
eve alacağınız halıların hepsini en iyisinden almaya gerek yok salon oturma odası ve yolluk kaliteli, geri kalanlar normal birşey olsun. özellikle mutfağa kilim tarzı kolayca makinede yıkanabilecek bir halı alın.
yatak odası konusunda da evinizin genişliği önemli, sığar mı sığmaz mı hesap edin öyle alın.
25-30 bin civarı olur ortalama olarak. eşyada mühim olan az öz ama kaliteli olması...
bencede beyaz esya kesinlikle kaliteli olmali sonra omurleri kisa oluyor parayi havaya atmis gibi oluyorsun..25-30 pek bisey degil aslinda birikir bence zamanla:17:

Öncelikle merhaba:KK3:
Bu soruyu ınternettede arastırabılırdım ama bızzat üyelerden yorum ve bilgi almak istedim:KK31:
Düğün paketleri varmış mağazalarda?Bunlar ne kadara mal oluyor toplu sekılde yanı bu bıcımde almak mantıklı mı?Tabıkı taksıt taksıt olacak bunların ödenmesi..Mobılya paketleri varmış,beyaz eşya paketleri varmış..Yeni bir ev oluşturmak ne kadar tl'ye denk geliyor butun eşyalarıyla kısacası?Bunu cok merak ediyoruz Sözlümle..Tabı yıl olmuş 2014 hersey pahalı,ev kurmak zor..Ama arada sevgi varsa Allah bir kapı acar bence:KK31::26::KK16:
Canım benim 3,5 yıl oldu evleneli ama hala çok yakından takip ederim bu tarz şeyleri o yüzden yardımcı olabileceğimi düşündüm sana.Eşimle evimizi ikimizin ortak tanıdığı iç mimar bir arkadaşımız vardı ona döşetmiştik her şeyiyle kendisi ilgilendi eşyalarla birlikte 55-60 milyar gibi bir mevla tuttu evin içi sadece mimar arkadaşımıza verdiğimiz paranın dışında tabiki bu.Tabi her şeyin en iyisinden oldu ama eğer bizim bütçemiz kısıtlı mimara falan yaptıramayız diyorsanız yine de bir 15-20 mılyarı gözden çıkarın inanın o kadar rahat tutuyor buzdolabıydı camaşır makınesiydi bulaşık makinesiydi sadece beyaz eşyalar 6-7 mılyar zaten..

Back
X