• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek zorunda mıyız?

Yahu at gibi yarışıyoruz, oku sınava gir, mezun ol tekrar sınava gir atan ya da sağlam bir iş bul derken yaş zaten 28 30 oluyor.
Ne evde kalması, emin olun evde olsaydınız çoktan evlenmiştiniz zaten:)

Pek severler gün timleri ev kızlarını gelin yapmaya, buradan çıkardığım sonuç bu.
Aman bir evlenen pişman, bir evlenmeyen.
Bence o baskı tamamen ‘biz bir halt ettik başımızı yaktık, sen de yan’ demenin hallicesi.

Yaşım 30 hala bekarim. Ilişkilerim oldu ama evlilikle sonuçlanamadı bir türlü. Taliplerim oldu her kız gibi. Evlenmek icin evlenseydim çoktan evlenirdim ama içime sinmeden gerçekten sevip sevilmeden evlenmek istemedim. Ama artik her yerde karşıma çıkan mahalle baskısından çok bunaldım. Insanlar sürekli eksikmisim gibi davranıyor. Geçen kuzenin ergen kızına gelinlerine kötü davranmamasini öğütlüyordum. Bak bi gun sen de evleneceksin dedim. herkesin içinde bana demez mi "yok ben senin gibi evde kalıcam.." konu nerden bana dolaştı geldi anlamadim. Ufacık kız icin bile dalga malzemesi olduk. Dün de misafirliğe gittim bi yere. Yaşlı bi teyze vardi. Güzel yemek olunca kaynanan seviyormuş dedi. Misafirliğe gittigim kişi, o evlenmedi kaynanası yok dedi. Teyze de demez mi "nee bu daha evlenmemis mi?" Evlenmedik diye insanların ezme küçümseme çabasını ben anlamıyorum. Evlenmek zorunda miyiz ya? Valla artik sinirlerim bozuluyor böyle şeylere. Sırf bunlar sussun diye evleneyim mi yani? Sırf toplumda eksik duruma dusmeyim diye sevmedigim birisiyle evleneyim mi? Ne istiyor bu insanlar bekarlardan?
Malum evlenmeyi başarı sayan o kadar çok insan var ki. Sen kalbin ısınmadan evlenmemekte doğru yapıyorsun

Gerçekten de mahalle baskısı yada terörü...
Keşke dünyaya bir daha gelsem evlenir iyim acaba? Asla
Evlenip mutsuz olsanız kimsenin haberi olmayacak, ağlasanız kimse silmeyecek.
Maalesef ülkemiz de erkeklein büyük bir çoğunluğu oturmamış karakter, şişmiş ego ve kesilmemiş göbek bağından ibaret.

27 yasindayim ayni baskıyı bende yaşıyorum. Bu baskiyı yaşamayan bilmez. Bu baskı insana hatalar yaptırır. Ama unutmayalım siz de ben de evlenmediğimiz icin eksik değiliz. Sadece bunu doğru kişiyle yapamayacaksak eğer istemiyoruz. Bu bu kadar basit.kendi kafanızı kendiniz de karıştırmayın. Kulaklarımızı tıkayıp islerimize yoğunlasacagız ne yapalım. :) sevgiler.

Aynen valla.
Sanki evlenince madalya takacaklar bize :D
Gerci bazi insanlarin gözünde otomatik olarak level atliyorsun. Ama sirf bu baski yüzünden de evlenilmez.
Es kötü cikinca kapali kapilar ardindan biz cekecegiz sonuclari.. baskicilar degil.

Ohoo bu kadar takarsan...
Keske benim de yüzüme soyleyen olsa ama arkamdan konuşuldugu kulagima geliyor ki onlarin da cogunu dinlemiyorum.
Evliyim ama cocuk yapmiyoruz diye arkamdan kısır, eşi sevmiyor ondan yapmiyor diyenler filan varmış, kimbilir daha neler vardir da haberlerini almak istemiyorum bir defa aldim. :)
2 cocuklu ama kocasinin yuzunu goremeyen, cunku kocasi eve gelmiyor aylardir kagit ustunde evli kadin bana bunlari soyleyen ustelik 😂😂😂

Sana baski yapip, ezikleyenler de mutluluktan ucmuyordur evliliginde muhtemelen👍👍👍
O kadar mutsuz ve boş insanlar ki. Başkalarında eksik gördüklerini dedikodu malzemesi yapıp güya onu ezmeye çalışıyorlar.akillari tek buna yetiyor çünkü. Elalem susmaz susmuyor. Sebep bu.herkesi kendileri gibi mutsuz yada problemli sanıyorlar.

Screenshot_20191230-011402.webp
Screenshot_20191230-011402.webp

Hayır değilsin ama sınır çizmek zorundasın. Bir de mümkünse çevreni değiştir. Akraban olsalar bile böyle muhabbetleri açacak kişilerin yanında durma; hep bir işin olsun. 😉

Benim ablam evlenmedi yakında 37 yaşına girecek hayatından memnun. Biz isterdik tabi ama kendi kararı artık bişey diyemiyoruz
Kimsenin dediğini de takmaz zaten
Karşınızda doğru bir erkek olduktan sonra evlilik çok güzeldir. Yaradılışımızdan ötürü erkekler kadınlara, kadınlar erkeklere ihtiyaç duyar. Siz demekki evlenecek kadar benimsememişsiniz hayatınıza giren kişileri evlenebilmek için pek çok kriter lazım
Bunları barındıran erkek bulmak tabiki zor
Patavatsızlık edenlere cevap vermezseniz daha çok kırarlar kalbinizi ve bu sizi dahada mutsuzluğa sürükler. Sizi kırmaktan çekinmeyen insanların kırılmamaları için neden uğraşasınızki? Artık günümüzde 30 yaş o kadar ileri bi yaş değil zaten. Şu evde kalmış tabiri de son derece nahoş. Eğer bunu bi yetişkinin ağzından duyarsanız lütfen sessiz kalmayın. Keşke herkes sadece kendi hayatıyla ilgilense kimse bu kadar huzursuz olmazdı

Yaşım 30 hala bekarim. Ilişkilerim oldu ama evlilikle sonuçlanamadı bir türlü. Taliplerim oldu her kız gibi. Evlenmek icin evlenseydim çoktan evlenirdim ama içime sinmeden gerçekten sevip sevilmeden evlenmek istemedim. Ama artik her yerde karşıma çıkan mahalle baskısından çok bunaldım. Insanlar sürekli eksikmisim gibi davranıyor. Geçen kuzenin ergen kızına gelinlerine kötü davranmamasini öğütlüyordum. Bak bi gun sen de evleneceksin dedim. herkesin içinde bana demez mi "yok ben senin gibi evde kalıcam.." konu nerden bana dolaştı geldi anlamadim. Ufacık kız icin bile dalga malzemesi olduk. Dün de misafirliğe gittim bi yere. Yaşlı bi teyze vardi. Güzel yemek olunca kaynanan seviyormuş dedi. Misafirliğe gittigim kişi, o evlenmedi kaynanası yok dedi. Teyze de demez mi "nee bu daha evlenmemis mi?" Evlenmedik diye insanların ezme küçümseme çabasını ben anlamıyorum. Evlenmek zorunda miyiz ya? Valla artik sinirlerim bozuluyor böyle şeylere. Sırf bunlar sussun diye evleneyim mi yani? Sırf toplumda eksik duruma dusmeyim diye sevmedigim birisiyle evleneyim mi? Ne istiyor bu insanlar bekarlardan?
30 yaş evde kalmış mı sayılıyormuş ? evlilik için en ideal yaş 30 dan sonrası bence. 20 lerinde insan hem daha ne istediğini tam olarak bilmiyor, hemde hayatın gençliğin tadının çıkarılması gereken yaşlar. erkenden yapılan başarısız evliliktense, ayakları yere sağlam basan iki insanın başarılı evliliğini tercih ederim.

Evli biri olarak cevap veriyorum :kesinlikle şart değil.hatta saçmalıktan başka birşey değil.ama şu toplum baskısı denen lanet şey varya işte hepimiz onun eseriyiz :)
Not:bunları 8senelik evlilikte gayet saygılı sevgili mutlu huzurlu bir anne olarak yazıyorum.siz düşünün artık evlilik nekadar gerekli :)

geçen anneme dedim ,şimdiki aklım olsa sperm bankasından alır çocuk yapardım die , bayılıyodu kadın:)

Birincisi daha çok gençsiniz her şey bitmiş gibi düşünmeyin. Elbet nasibiniz sizi bulur. Ben de bekarım 36 yaşındayım neler duydum neler.. hala duymaya devam ediyorum. Maalesef toplumumuzda bayan tek yaşayamaz imajı var ve evlenmediyse vardır bir sorunu gözüyle bakılıyor. 42 yaşında kuzenim var erkek evlenmedi kimse ona bir şey demez, bana gelince ohoo... ben artık ya tersleyip atıyorum ya da dalga geçiyorum makaraya alıyorum. İnsanları değiştiremeyeceğimize göre nasıl o anda rahatlayacaksak öyle davranmalıyız. Dediğim gibi daha çok gençsiniz kulak asmayın. Rabbim gönlünüze göre birini karşınıza çıkarsın inşallah. ❤️

benım konudan tek anladıgım sızın evlenememenız degıl etrafınızdakı herkesın terbıyesız olusu
kendınızı o cevreden kurtarın o cevreden cıksa cıksa ne cıkar zaten , gelen talıplerın neden ıcınıze sınmedıgı bellı sıze o cevreden mutluluk gelmez

sinir oldum terbıyesızler ya

evlenene madalya takılmıyor arkadasım sıkıntı yok bekar hayatın tadı ayrı evlılıgın tadı ayrı sen doya doya yasa erkekten cok ne var herseyın yerı zamanı var hayırlı guzel zaman gelınce evlılıkte olur elbet , burda okudugum gordugum bazı kızlar gıbı sırf evlenmek ıcın evlenmemenıze sevındım dogru ınsana denk geldıgınızde zaten olur ıyı olacaksa olsun yoksa zaten geregı yok

Evlilik bir başarı değil ki. Elbette herkes evlenmek zorunda değil. Evlendiği için bekar arkadaşlarıyla irtibatı koparan tipler var bu ülkede, teyzelerin laf sokması çok normal geliyor artık 🤦 Allah akıl fikir versin ne diyeyim. Hiç sıkmayın canınızı. Evlenenleri de görüyoruz, sanki herkes masal hayatı mi yaşıyor deyin hiç olmadı.

Not: Evli ve mutluyum 😅 Ama evliliği eşimle tanışana kadar hiç düşünmedim. Tek derdim kariyerdi. Ama Allah bana onu nasip etmedi onun yerine eşimi gönderdi. Kader işte 🙋

Back
X