Evlenmekten güvenmekten korkuyorum!

Benimde öyle bilmiyorum ne olacak tamam evlenmek çok önemli bir şey değil olmazsa olmaz değil ama görücü geliyor etraftan teklif geliyor ama sen ne yapacağını bilmiyorsun ne yapacağını korkuyorsun bu da ister istemez baskı oluşturuyor:\
Olmazsa olmaz değil ama insan niçin istemesin ki. Benim için de acelesi yok ama hayatımı evlenmemiş, çocuk sahibi olmamış olarak bitirmek hiç istemem. Neyse dua edelim, güzel evlilik yapan kime sorduysam bol bol dua edin diyor :)

ne kadar güzel beklentileriniz var.elbette karakter uyum vs çok önemli ama bunları da istiyorsunuz zaten.
inşallah gönlünüzce biri olur.

mesleğinizi yaptığınız yerden birileriyle tanışabilirsiniz.neden acele ediyorsunuz ki. daha da kötüsü neden umutsuzluğa kapılıyorsunuz.

görücü olarak da evlenebilirsiniz elbet. ama gelen kişiyi iyi bir araştırmak lazım.bir de beğeniyor musunuz gerçekten bu da önemli. hoşunuza giden biri olursa araştırırsınız.görüşür edersiniz sonra yavaş yavaş tanırsınız birbirinizi. tabii buna açık olmalı aileler.

Yaşım 24 aslinda hazir değilim ama zamani gelince evleneceğim konusunda umudum da yok.
aa niyemiş canım....
Gördün diye şıp diye evlenmek zorunda değilsin. Aracılar seni iyi tanıyor, önceliklerini biliyorlarsa bu bir artı

Bir iki tanesini çok düşünmeden gör, n'olcak? Çok matrak bile olabiliyor. Sonra hatırlayıp gülüyorsun. İçinin ısınıdığı biri olursa tanımak istediğini söylersin. Zaten 3-5 konuşunca daha rahat hissedeceksin yanında.
Baktın olumlu, iyice tanırsın. Oluru yoksa kes at.

Kasma bu kadar. Rabbim güzel insanlarla karşılaştırsın.

Son düzenleme:
BDV forumuna dini içerik karıştırmak YASAK. Kriter belirtiyorsunuz ama işin içine imanı, namazı, abdesti falan karıştırıyorsunuz. Bir Derdim Var forumuna yazmamanız gerekiyor dinle alakalı şeyleri. Çünkü din, inanç vs bunlar bireysel şeylerdir ve sadece kişinin kendisini ilgilendirir ama böyle herkese açık platformlarda insanlar tartışmaya girip inanç konusundaki fikirlere saygı duymuyorlar. Birisi inançla alakalı kendi fikrini belirtiyor mesela ama o yazılanı okuyan bir diğeri yazılan fikre yönelik cevap yazıyor, polemiğe giriyor falan halbu ki sadece yazanı ilgilendirir ama insanlar buna uymuyorlar. Tartışmalar yaşanıyor ve konular kapatılıyor. Site kuralı. Yasak. O okypete
Merhaba herkese ben okulu bitirdim, mesleğime başladım. Sürekli görücüler geliyor ama ben cesaret edip hiçbiriyle gorusemiyorum. Tanışmadan yüzlerini bile gormeden geri çeviriyorum. Yaklaşamıyor korkuyorum. Ben imanlı namazli abdestli harama bakmayan iyi huylu ahlaklı biriyle evlenmek istiyorum ama böylesi karşıma çıkmayacak diye korkuyorum. Çünkü her namaz kılan gerçekten iyi huylu ahlaklı gerçek imana sahip olmuyor ne yazık ki. Bir de tanimiyorsun ya kötü huylu biri çıkarsa diye de korkuyorum. Babamda benim bu konularda çok tutucu biraz cahil zihniyete sahip hem de kötü birine gitmemizden korkuyor. Görücü olunca sinirleniyor. Biraz bunaldim arkadaşlarım hep nisanlandi. Ne yapsam bilemedim. Icim doldu sanırım burada yazıp biraz konusmak iyi gelebilir

BDV forumuna dini içerik karıştırmak YASAK. Kriter belirtiyorsunuz ama işin içine imanı, namazı, abdesti falan karıştırıyorsunuz. Bir Derdim Var forumuna yazmamanız gerekiyor dinle alakalı şeyleri. Çünkü din, inanç vs bunlar bireysel şeylerdir ve sadece kişinin kendisini ilgilendirir ama böyle herkese açık platformlarda insanlar tartışmaya girip inanç konusundaki fikirlere saygı duymuyorlar. Birisi inançla alakalı kendi fikrini belirtiyor mesela ama o yazılanı okuyan bir diğeri yazılan fikre yönelik cevap yazıyor, polemiğe giriyor falan halbu ki sadece yazanı ilgilendirir ama insanlar buna uymuyorlar. Tartışmalar yaşanıyor ve konular kapatılıyor. Site kuralı. Yasak. O okypete
Yasak olduğunu bilmiyordum ama dini konu açmak yasak sanırım ben direk dini konu açmadım durumumu net anlatabilmek için bunu söyledim sadece bir cümle dinine bağlı bir insan be kimse bana münasakaya sebep olacak bir yorum yapmadı saygılı davrandılar koca yazi icunden bir cümleye bakarak dini icerek demek çok yanlış geldi bana çünkü olay çok farklı birçok insan derdini anlatırken böyle cumlelere uer verebilir. Eğer siz bu cümleye odaklanmayip bunu yazmasaydiniz kimse dinle ilgili bir durum olduğunu dusunmeyecekti çünkü herkes sorunun özünü anlamış en azindan yorum yapanlar

abdesti namazı baş kriter olarak koyma
evlilik yürümesi için çooook daha önemli şeyler var
dediğin gibi iyi huylu olmalı
en önemlisi AŞK/SEVGİ olmalı.
Kimyanız tutmalı.

ama bunu da insanlarla görüşüp tanışmadan anlayamazsın ki
görücü gelse 1-2 görüşceniz karşılıklı 3. görüşmede hadi söz olsun diyecekler (daha iyi tanıyamadan hop işler ciddileşecek)
ee tanımadığın insanla sözlenince sonra kötü çıktı diyelim. sözü nişanı atmaya cesaret edemeyip evleniyo kızlar.
diyelim adam kötü çıktı, bu defa da ya boşanma olacak ya da cesaret edilemeyip sineye çekilecek......
şu yazıyı babama göstersem de anlasa sevdiğim insanla evlenmek istediğimde haklı olduğumu.

Merhaba herkese ben okulu bitirdim, mesleğime başladım. Sürekli görücüler geliyor ama ben cesaret edip hiçbiriyle gorusemiyorum. Tanışmadan yüzlerini bile gormeden geri çeviriyorum. Yaklaşamıyor korkuyorum. Ben imanlı namazli abdestli harama bakmayan iyi huylu ahlaklı biriyle evlenmek istiyorum ama böylesi karşıma çıkmayacak diye korkuyorum. Çünkü her namaz kılan gerçekten iyi huylu ahlaklı gerçek imana sahip olmuyor ne yazık ki. Bir de tanimiyorsun ya kötü huylu biri çıkarsa diye de korkuyorum. Babamda benim bu konularda çok tutucu biraz cahil zihniyete sahip hem de kötü birine gitmemizden korkuyor. Görücü olunca sinirleniyor. Biraz bunaldim arkadaşlarım hep nisanlandi. Ne yapsam bilemedim. Icim doldu sanırım burada yazıp biraz konusmak iyi gelebilir
Allah gonlunuze gore versin. Bol bol dua edin! Belki o icinizi rahatlatir sonra onunuze cikan nasipleri tanimaya niyetlenirsiniz.

Yasak olduğunu bilmiyordum ama dini konu açmak yasak sanırım ben direk dini konu açmadım durumumu net anlatabilmek için bunu söyledim sadece bir cümle dinine bağlı bir insan be kimse bana münasakaya sebep olacak bir yorum yapmadı saygılı davrandılar koca yazi icunden bir cümleye bakarak dini icerek demek çok yanlış geldi bana çünkü olay çok farklı birçok insan derdini anlatırken böyle cumlelere uer verebilir. Eğer siz bu cümleye odaklanmayip bunu yazmasaydiniz kimse dinle ilgili bir durum olduğunu dusunmeyecekti çünkü herkes sorunun özünü anlamış en azindan yorum yapanlar
İstediğime odaklanırım. Senin bir cümle dediğin şey senin derdinin tamamı aslında. Kural ihlali yapıyorsun ve ısrar ediyorsun. Neyse, yönetime bildirdim artık karar onların. Asıl konuya gelince; yıl olmuş 2015 hâlâ daha namaza niyaza göre karakter tahlili yapılması komik. Evliliğe hazır değilim çünkü karakterlerine güvenemiyorum desen anlarım da imanlı olmak, namaz kılmak gibi şeyler bir insanı iyi yapmaz ne var yani sen şimdi namaz kılmayanlara kötü insan mı demek istiyorsun? Senin sevgiden, aşktan haberin yok mu?

Bir insanı tanıdığında önce namazı, niyazı, imanı var mı diye bakıp diğer şeyleri gözardı edersen çok yanılırsın. Ben demiyorum ki alkolik olmasını önemseme. Ama ilk masaya oturduğunuz anda adama alkol kullanıyor musun, namaz kılıyor musun diye sorup aldığın cevapların sana uymasına aldanma. Sen gibi düşünen çok yakın bir arkadaşımla papaz olduk bu konuda. Göya dindar, alkol kullanmayan, namazlı niyazlı, dürüstlük abidesi ayı yavrusu sevgilisi için çok hata etti. Noldu sonra; çocuk onu terketti eski sevgilisi için..
Ondan önceki sevgilisi de 5 vakit namaz kılmayan, arada sırada arkadaşlarıyla alkol alan dürsüt temiz bir çocuktu. Tüm çevre de bu çocuğu daha iyi bulmuştu hep.
Velhasıl; bir geniş bak olaya olmazsa olmazlarını da ara tabi ama sakın kimseye ay bu dindar diye yem olma. Kendin de demişsin hepsi göründüğü gibi olmuyor haricinde evlenmek bir adamın kirli çamaşırını gönüllü yıkamak da demek, öpüşmek de demek, sorun olunca birlikte katlanmak da demek. Sevgi, aşk duymadığın biriyle bunları yapamazsın.
Çok anne ağzına bakıyor veya cesaretsizdir, ileride yalnız kalırsın.
Allah korkusu, merhameti olan adam iyidir ben onu bilir onu söylerim.

İstediğime odaklanırım. Senin bir cümle dediğin şey senin derdinin tamamı aslında. Kural ihlali yapıyorsun ve ısrar ediyorsun. Neyse, yönetime bildirdim artık karar onların. Asıl konuya gelince; yıl olmuş 2015 hâlâ daha namaza niyaza göre karakter tahlili yapılması komik. Evliliğe hazır değilim çünkü karakterlerine güvenemiyorum desen anlarım da imanlı olmak, namaz kılmak gibi şeyler bir insanı iyi yapmaz ne var yani sen şimdi namaz kılmayanlara kötü insan mı demek istiyorsun? Senin sevgiden, aşktan haberin yok mu?
Yordun beni sen yazma bana lütfen sikayetinide yaptın tamam yorumunda eksik kalsın gerginlik yapmazsanız olmaz

dini olarakta bir insanla 3 kez görüşebilirizsiniz boyle önyargılı olmayın...

Bu işler şöyle olmuyor mu ya?

Görücü gelir, siz beğenirsiniz, sonra telefonlarınızı verirsiniz.
Telefonda veya yüzyüze birbirinizi tanımaya çalışırsınız.
İçiniz ısınırsa ailelere haber verirsiniz,
Söz-nişan olayına geçilir.

Eskisi gibi, görücü geldi, kızı istedi, hop verdim gitti kaldı mı günümüzde!
Dindar bir çevrede yetiştim, dindar bir evlilik yapmak isteyen arkadaşlarım da vardı, konu sahibinin gibi önceliği bu olan. Hepsi de bu şekilde evlilik yoluna girdiler.
Hem çalışıyorsunuz zaten, nasıl iş arkadaşlarınızla görüşüyorsunuz.
Eşiniz olacak kişiyi tanımak için de elbette görüşeceksiniz.
Size uymuyordur el ele tutuşmazsınız öpüşmezsiniz amenna. Ama tanımak için görüşmek neden yanlış olsun ki.

O yüzden korkmadan görücülerinizi davet edin.
Çevrenize de bakının :)

Benim nişanlım da 5 vakit namaz kılardı alkol asla ağzına sürmezdi tam senin gibi hayalimdi yani noldu nişanlandık her gün ağlar oldum küfür etti emirler vermeye başladı saygısızlaştı ama bunları yaparken namaz da kılıyordu.
Yani namaz kılanlara da güvenemeyeceğiz artık.
işte "namaz kılmak" var bir de "namazı dosdoğru kılmak" diye bir ibare var.. Rabbim hakkımızda hayırlı olan, her gün şükredebileceğimiz merhametli sadık eşler nasip etsin inşallah...

Back
X