• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlardan soğudum :(

Herkese merhabalar. Gece gece kendimi çok yalnız ve mutsuz hissedince aklıma burası geldi ve içimi dökmek için bir şeyler yazmak istedim. Kendimi bildim bileli insanların arasında tedirgin hissetmişimdir fakat buna rağmen güvendiğim, sevdiğim, içimi açtığım çok fazla dostum arkadaşım da oldu. Yeri geldi çok fedakarlıklar yaptım. Bana yapılan bazı saygısızlıkları karşımdakini kırmayım diye görmezden gelmeye çalıştım. Fakat sanki bu bir hataymış gibi hep bunları yaptığım insanlardan darbeler yedim. Normalde konuşkan bir insanken soğuk, çekingen bir yapıya büründüm. İş yerimde yalnızım, iş için gittiğim şehirde yalnızım, ailemin yaşadığı şehirde yalnızım. Kimseye güvenemiyorum, herkes her an bir kötülük yapacakmış gibi geliyor. Hal böyleyken kötülerin, kabaların, düşüncesizlerin değer gördüğüne şahit oluyorum. Yaşar Kemal'in "Sen iyi bir adamsın, onun için seni çok öldürmüşler." sözünü doğrularcasına şeyler yaşıyorum ve artık iyi niyetimden vurulmaktan çok yoruldum. İnsanlardan korkuyorum ve kendimi kimseye açmak istemiyorum. Çok arkadaşım var ama kendimi çok yalnız hissediyorum. En son birini sevdim onun yüzünden de erkeklere olan güvenim sarsıldı. Sanki hiçbir zaman gerçekten sevilmeyecekmişim gibi hissediyorum. Bu sevgi yalnızca karşı cins anlamında değil her türlü insan ilişkileri için söylüyorum. Tüm bu düşünceler de beni intihar fikrine kadar yöneltiyor fakat imanlı bir insan olduğum için yapmıyorum. Biraz karışık yazmışım ve niçin yazdığımı da bilmiyorum fakat belki bu tarz şeyler yaşayanlar vardır aramızda ve paylaşırlar da bir nebze olsun derdimizi paylaşırız diye düşündüm. Ayrıca terapi almayı düşünüyorum bu konularda faydası olur mu? Ve 26 yaşındayım herkesten darbe yiye yiye tükendim; güvenmek, sevmek, gerçekten sevilmek ve kendi yuvamı kurmak istiyorum. Bu konuda da ailem baskı yapıyor, beni anlamıyorlar. İşin içinden çıkamıyorum. Severek sevilerek olsun istiyorum fakat olmuyor sırf evlenmek için evlenmek istemiyorum. Ailem ise beni buna sürüklüyor resmen. Bu konuda da dua istiyorum. Allah razı olsun herkesten, her şeyin hayırlısını nasip etsin...
Bu kadar büyük ne yaşadınız ki? Bir iş ya da sosoyal arkadaş en fazla ne yapmış olabilir ki?

Yaşar Kemal aynı kitabında der ki: Dünyada her iyilik unutulur, unutulmaz ya unutulur diyelim, hiçbir zaman, hiçbir insanın unutamayacağı bir güzellik var, o da bir insanın bir insandan gördüğü yürekten bir sevgidir..
Gerçekten samimi ve içten sevgiyi bulduğunuzda siz de böyle diyeceksiniz. Sizin karşınıza çıkan insanlar sevilmeyen türden zaten..
bana da umut oldu bu ya :)

Yaşınız çok genç umutsuzluğa kapılmayın.
Önce siz kendinizi çok sevip değer verin.( Daha fazla) iş ortaminda yerden çöp kaldırsaniz " BEN BU ÇÖPÜ YERDEN KALDIRDIM" diye gözlerine sokun.Asla mütevazi olmayın.Olaylar durumlar insanlar karşısında önce kendinizi ve çıkarlarınızı düşünün.
Neden mi? Çünkü hayatta başımiza ne gelirse insanligimizdan iyiligimizden geliyor malesef.
Bir de herseyinizi asla herkesle paylasmayin gizemli olun.Bakin nasil peşinizden koşacaklar

Gün sonunda kimseye güvenememeyi unutmayin.Sadece sizi önemseyen kişilere güvenin.
43 yaş hayat tecrübesi ben yediğim kazıklardan sonra artik böyle yapıyorum🙃
Yazınız o kadar motive edici ki. Gerçekten yaptığım tüm hataları çok güzel tespit etmişsiniz. Kendini çok gösterme çabasında biri olmadigim için iş ortamında da hep mütevazı davranıyorum. Hayatımın farklı alanlarında da. Onun dışında dost sandığım herkese her şeyimi anlatıyorum ama bu gerçekten hataymış. Dediginiz gibi gizemli olmak en güzeli herkesi özel alanımıza almamalıyiz. Bugün dost görünen yarın düşman oluyor. Teşekkürler yorumunuz için🙏

Senden de razı olsun🙏
O kız o kadar da yüzsüz olamaz bence, eğer o kadar yüzsüz çıkarsa senin asilliğin en iyi cevap olur. Tabi böyle dediğime bakma bende yaşadığımda gözlerim dolmuştu lavaboya gidip bi güzel ağlayıp ondan sonra aynada kendime güçlü olacaksın konuşması yapıp tekrar çıkmıştım😂Eğer ağlayacak gibi olursan hemen lavaboya git içini boşalt ve devam et☺️
Inanin yüzsüz olacak potansiyele sahip. Bizim iş ortamında sevgili olduğumuz duyulunca sevgilime onu mu tercih ettin bizden olmaz mı gibi sözler söyleyerek kafasını karıştırmaya çalismisligi bile var. Eski sevgilime de artik güvenmediğim için her şey olabilir diyorum. Ben içi dışında biriyim duygularım yüzüme hemen yansır ama onlara karşı güçlü durmak umursamaz olmaz en iyisi olacak dediginiz gibi. Tavsiyeleriniz aklımda 😊

Bu kadar büyük ne yaşadınız ki? Bir iş ya da sosoyal arkadaş en fazla ne yapmış olabilir ki?
Ben detaylara girmek istemedim çünkü amacım sadece içimi dökmekti. Ama kısaca kime güvendiysem biraz sonra gerçek yüzlerini gördüm ve bu da beni insanlardan kaçmaya izole etmeye sevk etti. Yorucu bir durum ve daha hayatımı bile tam kurmadım. Bu psikolojiyle kimseye de güvenemem gibi geliyor o yüzden çıkmazda hissediyorum. Olay kısaca bu. Sevgiler..

Ben tamam daha ne öğrenebilirim ki dediğim nokta da yine öğrenecek çok şeyim olduğunu anlıyorum
😂😂 işin içinden çıkamayınca durumumuza gülüyorum artık. Inanin ben de çok sey yaşadım artık olgunlaştim diyorum hiç ummadigim yerden yeni bir hayat dersi alıyorum. Önceden çok umutlu çok hayal kuran birisiydim artık bunu bile yapamaz oldum. Keşke bizim gibi hissedenlerin toplandığı bir terapi grubu olsa 😓

😂😂 işin içinden çıkamayınca durumumuza gülüyorum artık. Inanin ben de çok sey yaşadım artık olgunlaştim diyorum hiç ummadigim yerden yeni bir hayat dersi alıyorum. Önceden çok umutlu çok hayal kuran birisiydim artık bunu bile yapamaz oldum. Keşke bizim gibi hissedenlerin toplandığı bir terapi grubu olsa 😓
Keşke canım ama ben destek almaya karar verdim açıkçası çnkü kırmaz inciltmez dediğim insanların kırdığını incittiğini gördükçe dayanamıyorum açıkçası ben

Inanin yüzsüz olacak potansiyele sahip. Bizim iş ortamında sevgili olduğumuz duyulunca sevgilime onu mu tercih ettin bizden olmaz mı gibi sözler söyleyerek kafasını karıştırmaya çalismisligi bile var. Eski sevgilime de artik güvenmediğim için her şey olabilir diyorum. Ben içi dışında biriyim duygularım yüzüme hemen yansır ama onlara karşı güçlü durmak umursamaz olmaz en iyisi olacak dediginiz gibi. Tavsiyeleriniz aklımda 😊
Çok garipmiş Allah böylelerinden korusun hayatımız boyunca inşallah 🙏

Sizinle aynıyım.Aynı yaştayız.Kendimi çok yanlız hissediyorum.Kimseye güvenemiyorum kız erkek.Kücükken cok iyi niyetli bir kızdım.Saftım.Zamanla insanlardaki kötülükleri görünce iyi düşünceli olamayan bir kız oldum malesef.Herseyde herkezde bir bit yeniği aramaya çalışıyorum.Insanları vefasız ve çıkarcı buluyorum.Dişardan soğuk duruyorum , çekingenim.Ama bir iki muhabbet sonrasi sıcak, samimi olabiliyorum.Kimseye kötülüğüm olmaz kinseyi kırmam ama kazık yiye yiye negatif bilinc okuyan , olayları kötüye yoran biri oldum.Ailem hep iyi niyetli , masum insanlar ve bu iyi niyetlerinden hep enayi yerine kondular.Bunun doğru olmadıginı biliyorum ama hep art niyet arar oldum .Actığım forumlara bakabilirsiniz hep yanlızlıktan şikayet etmişimdir.Buarada hiç ilişkim olmadı.Mufazakar bir çevrede yetistim.Bende muhafazakar biriyim.Birileri tarafından sevmek sevilmek istiyorum mutlu bir yuvamın olmasını istiyorum.Karsıma iyi birinin çıkmamasından çok korkuyoru.Banada dua edermisiniz r.etsem hayırlı eş ve mutlu bir pikoloji için

Keşke canım ama ben destek almaya karar verdim açıkçası çnkü kırmaz inciltmez dediğim insanların kırdığını incittiğini gördükçe dayanamıyorum açıkçası ben
Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de destek almayı düşünüyorum ama işe yaramaz gibi geliyor. Aslında işin temelinde umursamaz olmak yatıyor gibi hissettim ama yapımız gereği olamıyoruz.

Sizinle aynıyım.Aynı yaştayız.Kendimi çok yanlız hissediyorum.Kimseye güvenemiyorum kız erkek.Kücükken cok iyi niyetli bir kızdım.Saftım.Zamanla insanlardaki kötülükleri görünce iyi düşünceli olamayan bir kız oldum malesef.Herseyde herkezde bir bit yeniği aramaya çalışıyorum.Insanları vefasız ve çıkarcı buluyorum.Dişardan soğuk duruyorum , çekingenim.Ama bir iki muhabbet sonrasi sıcak, samimi olabiliyorum.Kimseye kötülüğüm olmaz kinseyi kırmam ama kazık yiye yiye negatif bilinc okuyan , olayları kötüye yoran biri oldum.Ailem hep iyi niyetli , masum insanlar ve bu iyi niyetlerinden hep enayi yerine kondular.Bunun doğru olmadıginı biliyorum ama hep art niyet arar oldum .Actığım forumlara bakabilirsiniz hep yanlızlıktan şikayet etmişimdir.Buarada hiç ilişkim olmadı.Mufazakar bir çevrede yetistim.Bende muhafazakar biriyim.Birileri tarafından sevmek sevilmek istiyorum mutlu bir yuvamın olmasını istiyorum.Karsıma iyi birinin çıkmamasından çok korkuyoru.Banada dua edermisiniz r.etsem hayırlı eş ve mutlu bir pikoloji için
Sizin yazınızda da ben kendimi gördüm adeta. Hatta ailelerimiz bile benzer insanlarmış. Zaten onlar bizi böyle temiz yetiştirdiği için bu çağa ayak uyduramıyoruz diye düşünüyorum artık. Iliskim olmadı demissiniz. Benim kısa süreli bir iki ilişkim oldu ama inanın olmasa daha iyiydi diyorum. Bana acıdan ve kimseye güvenemeyen bir kalpten başka bir şey bırakmadılar. Sevmek ve sevilmek en doğal hakkımız. Bu şekilde olsun istiyorum ben de sizin gibi. Hayatini düzene sokmaya çalışan insanların sadece mantığına uydugum için düşündüğü biri olmak istemiyorum. Biri için özel olmak ve birinin bizim için özel olması istediğimiz bu. Size dua edicem siz de bana edin lütfen. Allah her şeyi gönlümüze hayallerimize göre yaşatsın 🙏

Sizin yazınızda da ben kendimi gördüm adeta. Hatta ailelerimiz bile benzer insanlarmış. Zaten onlar bizi böyle temiz yetiştirdiği için bu çağa ayak uyduramıyoruz diye düşünüyorum artık. Iliskim olmadı demissiniz. Benim kısa süreli bir iki ilişkim oldu ama inanın olmasa daha iyiydi diyorum. Bana acıdan ve kimseye güvenemeyen bir kalpten başka bir şey bırakmadılar. Sevmek ve sevilmek en doğal hakkımız. Bu şekilde olsun istiyorum ben de sizin gibi. Hayatini düzene sokmaya çalışan insanların sadece mantığına uydugum için düşündüğü biri olmak istemiyorum. Biri için özel olmak ve birinin bizim için özel olması istediğimiz bu. Size dua edicem siz de bana edin lütfen. Allah her şeyi gönlümüze hayallerimize göre yaşatsın 🙏
Evet.Ben artık yaşımda ilerlediği içinmi bilmiyorum kendimde karşı cins tarafından sevgi eksikligi hissediyorum hiç ilişkim olmadiği için cnm.Ve aynı ortamda birbirilerini sevip aşk yaşayıp evlenen ve mutlu evliligi olan insanlara özenmeye basladım.Geçmiste inan hiç istemezdim.Gerçi ailemi çook seviyorum onlarla huzurluyum ama mutlu bir yuvamın olmasını istiyorum, karşı cins tarafındanda sevilmek istiyorum.Tamam karşiliklı dualaşalık inşallah

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de destek almayı düşünüyorum ama işe yaramaz gibi geliyor. Aslında işin temelinde umursamaz olmak yatıyor gibi hissettim ama yapımız gereği olamıyoruz.
Bana bir kere bir arkadaşım şey demişti ne zaman kendni düşüneceksin diye anlamadım dedim herkesi fazlasıyla düşünüyorsun ne zaman kendini düşüneceksin diye. İnsanlara hayır demeyi öğrenmek gerek mesela ben bunu yapamıyorum ve hani artık bir yerden destek almam gerek şiddetli baş ağrıları ile uğraşıyorum nörolojiye bile gittim :(

Evet.Ben artık yaşımda ilerlediği içinmi bilmiyorum kendimde karşı cins tarafından sevgi eksikligi hissediyorum hiç ilişkim olmadiği için cnm.Ve aynı ortamda birbirilerini sevip aşk yaşayıp evlenen ve mutlu evliligi olan insanlara özenmeye basladım.Geçmiste inan hiç istemezdim.Gerçi ailemi çook seviyorum onlarla huzurluyum ama mutlu bir yuvamın olmasını istiyorum, karşı cins tarafındanda sevilmek istiyorum.Tamam karşiliklı dualaşalık inşallah
Aynen ben de lisede vs sadece derslerime odakliydim ama her şey zamanında güzel diye düşünüyorum. Ben de etrafta birbirini bulmuş insanları gördükçe özeniyorum ama neyin ne olduğunu da bilemeyiz. Hayırlısı herseyin

Bana bir kere bir arkadaşım şey demişti ne zaman kendni düşüneceksin diye anlamadım dedim herkesi fazlasıyla düşünüyorsun ne zaman kendini düşüneceksin diye. İnsanlara hayır demeyi öğrenmek gerek mesela ben bunu yapamıyorum ve hani artık bir yerden destek almam gerek şiddetli baş ağrıları ile uğraşıyorum nörolojiye bile gittim :KK43:
Evet evet bu tarz bir yorumu bana da yapmıştı yakın çevremden insanlar. Fazla fedakarlık fazla iyi niyet fazla nezaket.... bunların hepsi bizleri birilerinin gözünde değerli kılmıyormuş ne yazık ki. Hatta saf, kullanılacak insan konumuna getiriyormuş. Bu konuda destek bence de gerekli ama ben kendi adıma daha güçlü olmak için kendimi değiştirmeye karar verdim. Biraz bencil olmak, önce kendimi düşünmek bunları kendime hatırlatacağım. Çünkü düşününce hep böyle olmamaktan kaybetmişiz ve hayat bize önceliği kendimize vermemiz gerektiğini öğretiyor surekli. Sağlık problemi için de üzüldüm. Nerede okumuştum hatırlamıyorum ama birisi üzüntüden yumurtaligini kaybetmiş. Bunu okumak da beni sarstı açıkçası. Önce kendim diyeceğim artık.

Back
X