evlenmekten korkmak hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sen şu yazdıkların gibi yaşamaya kalkarsan tekrar üzülme olasılığın daha fazla, mutlu olmandan.
Niye dersen kovalıyo gibisin halbuki akışına bırakman lazım.

Nette mi tanıştınız mesela buna verdiğin cevabı göremedim. Nette tanıştıysanız; daha kendi milletimizin adamına sanalı bırak yüzyüze bile güvenemezken elin dilini bile bilmediğin adamını sanalda nasıl tanıyıp da evlilik hayali kurabildin:26:.

Seninki biraz ne olursa olsun ben evleneyim de durumu olmuş, halbuki yaşın daha çok genç akışına bıraksan bi'bakarsın aşk ayağına kadar gelir.

ben bir evlilik yaşadım ve bu evliliği bitirdim. şu an 29 yaşımdayım.güvenim sıfır.bir erkeğin bir kadına sadık kalıp onu mutlu edebileceğine inanmıyorum.
en son biriyle görüştüm.yurtdışından kendisi.bangladeşten.daha önceden anlaşmıştık o türkiyeye gelecek burda yaşayacaktı.dün de diyor ki ya ben yurtdışından iş bulursam kore Japonya veya Amerika o zaman ne düşünürsün? ben gelemem çünkü mesleğim var dedim.peki mesleğini benim gideceğim ülkeye aldıramaz mıyız dedi.hayır bu çok zor dedim.neyse.
şu ana kadar konuştuğum erkekler içinde en temizi en güveniliriydi.bu da yan çizmeye başladı.türkiyede yaşayacaksın Türkçe öğrenmen gerekli diyorum hemen bana sen de Bengalce öğreneceksin diyor.
bu da olmayacak gibi.
kızlar kendimi çok kötü hissediyorum.zaten antidepresan kullanıyorum.bugün de içmedim onun da etkisi var :(((
sözün kısası eğer bununla olsaydı evlilk gözüme daha kolay görünüyordu ama artık yaşım da ilerledikçe hiç istemez oldum en iyilerden biri buysa artık.offf offf saçmalıyorum belki ama ben evlenmekten de kötü söz duymakdan da bir erkeğin sorumluluğunu almaktan da korkuyorum.evleneceğim adam beni bebek gibi nazlamalı.bana hiç kızmamalı ben yaşayamadım bazı şeyleri o yüzden çocuk kaldım biraz.ve karşıma çıkacak adam beni üzer diye korkyuyorum.hiç evlenmezsek olmaz mı? :(((ne gibi olumsuz sonuçları olur hiç evlenmemenin?

istediğiniz tarzda birini bulmak yalnızca Türkiye'de değil dünyada bulmak da çok zor...Şimdiki erkekler nazlanan kadınları sevmiyor...Ben yeni evliyim.Nazlanmak şurada dursun,sıkıldığımı bile söylesem alınıyor eşim.Çünkü hayat bu yüzyılda artık çok zor.Binlerce problemimiz var.Hayatı biraz tiiye almayı öğrenmeniz lazım.
Nazlı insanlar yalnızca karşılarındaini yoruyor.Eşimin bana yaptığı gibi...Hele de bu bir erkekse elbette daha yorucu.Erkekler güçlü kadınları sever.
Eğer antidepresan kullanıyorsanız,düzeninizi değiştirmek hele hele de başka bir dil bilmediğiniz bir kültürde yaşamaya çalışmak sizi çok yorar.dibe batarsınız.Çünkü anladığım kadarıyla boşanmak ve hayatın size yaşattığı birtakım güçlükler sizi yeterince yormuş.sizin sıfırdan başlamaya veya hayatınızı yine bir erkek için değiştirmeye ihtiyacınız yok.eğer istediğiniz hayatı elde edemezseniz ,yaşayacağınız hayal kırıklığı sizi bitirir.
siz öncelikle,şu anki işiize gücünüze devam edip hayatınızı monotonlaştırmak demiyeyim de düzene oturtmanız lazım.kendinizi toplamalı ayaklarınızı yere sağlam basmalısınız.psikolojinizi tam düzeltmeden,kendi kendinizi mutlu etmeyi öğrenmeden başkasının sizi mutlu etmesini beklemeyin....
çünkü hayatınıza girecek olan kişi sizin düzeninizi deiştirecek ve sizi daha mutsuz edecek.siz düzelmeden başkasına kapı açmayın derim ben...

Şimdiye kadar doğru insanın karşına çıkmamış olması bundan sonra da çıkmayacağı anlamına gelmiyor ki..

Malum insanın ne zaman geleceği hiç belli olmuyor..

Bir de güvenmiyorum kimseye demişsin..

Geldiğinde sende o güven duygusu oluşur zaten anlarsın diye düşünüyorum..

Dedim ya sekerim, adami tanimiyorum. Imkanlar icin de geliyor olabilir, sevgi icin de. Soylemeye calistigim sey , gozunu acik tutman , her anlamda. Bu adamla hemen evlenmeye kalkismaman, yuz yuze tanidiktan sonra acele karar vermemen, olcup tartman. Bence adami, ne hissettigini ve kendinin ne hissettigini iyice anlamaya calismalisin once, sonra bir karar vermelisin. Bence bunu adama da soyle, yan yana gelmeden etmeden, acele karar vermek istemiyorum de bakalim, ne tepki verecek?
Ne is yapiyor egitimi ne? Bu adami, ailesini ne kadar taniyorsun sekerim?

Benim tanidigim Hintli erkeklerin hepsi ana kuzusu. Avrupa'da yasayanlar bile evlenirken anneciklerinin ayarladigi gorucu usulune uymak zorundalar. Hint kulturundeki aileler, cok garip, asiri baskici ve korumaci bence. 25 yasindaki adam bile, ne yemek yapmayi ne de tek basina hayatta kalmayi biliyor, her aksam ailesin 30dk en az rapor veriyor resmen.Avrupa'da yasayani da boyle, Amerika'da olani da. Bu kultur hakkinda mesela bunlari biliyor muydun? Bence ailesinin tepkisini sor. Benim Hintli komusmun annesi , baska bir bolgeden bir kizla evlenecegini duyunca hastanelik olmustu (ya da numara yapmis bilemicem artik:1:).Adam da anakuzusu oldugu icin evlenmedi tabi, simdi de her gun kizin face den resimlerine bakiyor. Boyle bir annenin oglunun yabanciya gidecegini duyunca verecegi tepkiyi dusun, seninkinin ailesi ne diyor mesela bu ise? Bu konuyu hic konustunuz mu?
evet canım konmuştuk.hatta biraz önce konuştum kendisiyle.ailem çok karışmayacaktır diyor.ben sadece ama sadece senin yanında olmak istiyorum diyor canım.ailesi ile de internette konuştum.çok karşı çıkıp gitme demiyorlar bildiğim kadarıyla.

ayrıca o şu an okuyor kendi ülkesinde bilgisayar mühendisliği.2 ya da 3 yıl sonra gelebilecek.
ayrıca ben bu çocukla 2 ay felan arkadaş gibi görüştüm. bana kızkardeşim diyordu.zamanla onun karakteri cinsellikten bahsetmemesi çok hoşuma gitti.ilk önce ben hoşlandım.söylemedim ama belli ettim.ama zamanla o da hoşlandı benden sonra ilk o açıldı ben de kabul ettim.

Daha önce görüştüğünüz bir erkek müsvettesi sizden yediğinizin içtiğinizin parasını da istemişti değil mi? Öyle hatırlıyorum sanki...
Bangladeşli çocuktan beklentiniz ne ki ?
Yurdum erkeklerini çözemiyoruz Türk kadınları olarak, kaldı ki başka bir ırktan-üstelik erkek :30:
O gelecek ya da siz gideceksiniz, ne gerek var bütün bunlara, daha sıradan-daha fazla sevebileceğiniz-daha sorunsuz biri olsun hayatınızda :34:

Daha önce görüştüğünüz bir erkek müsvettesi sizden yediğinizin içtiğinizin parasını da istemişti değil mi? Öyle hatırlıyorum sanki...
Bangladeşli çocuktan beklentiniz ne ki ?
Yurdum erkeklerini çözemiyoruz Türk kadınları olarak, kaldı ki başka bir ırktan-üstelik erkek :30:
O gelecek ya da siz gideceksiniz, ne gerek var bütün bunlara, daha sıradan-daha fazla sevebileceğiniz-daha sorunsuz biri olsun hayatınızda :34:

evet canım doğru hatırlıyorsun..yediğimin içtiğimin parasını istemişti.
ama ben bu çocuğu çok sevdim inan.onun samimiyetini km.lerce öteden hissedebiliyorum

inan çok kişiyle görüştüm ama böyle masumunu görmedim.
aslında kötü huylu bir türk erkeği ile evlenmektense iyi huylu bir Bangladeşli ile evlenmeyi tercih ederim açıkçası canım.ama 2 yıl beklemek şartların ağırlığı biraz düşünüyor beni.

Son düzenleme:
evet canım doğru hatırlıyorsun..yediğimin içtiğimin parasını istemişti.
ama ben bu çocuğu çok sevdim inan.onun samimiyetini km.lerce öteden hissedebiliyorum

inan çok kişiyle görüştüm ama böyle masumunu görmedim.
aslında kötü huylu bir türk erkeği ile evlenmektense iyi huylu bir Bangladeşli ile evlenmeyi tercih ederim açıkçası canım.ama 2 yıl beklemek şartların ağırlığı biraz düşünüyor beni.

Aşk, huzur ve güvenle besleniyor. Km'lerce ötede bir adama nasıl güvenebilirsiniz ki ?
2 yıl-birşeyler paylaşmadığınız birine güvenmek için çok uzun bir zaman. Şartları zorlamayın, evlenip huzursuz olmaktan, bekar ve mutlu yaşayın :34:

Aşk, huzur ve güvenle besleniyor. Km'lerce ötede bir adama nasıl güvenebilirsiniz ki ?
2 yıl-birşeyler paylaşmadığınız birine güvenmek için çok uzun bir zaman. Şartları zorlamayın, evlenip huzursuz olmaktan, bekar ve mutlu yaşayın :34:

yani onunla olmaz mı diyorsun?

şimdi siz onu türkiyeye gelmesine ikna edebilirsiniz ama şunu biliyorum ki biraz zaman geçtikten sonra kendi ülkesine dönmek isteyecektir.sonuçta bu adamın ailesi yok mu? herhalde var.onları özleyecektir ve bu yüzden ülkesine geri dönecektir.sizide kendisiyle götürmek istediğinde siz gitmeyeceksiniz ve kavgalar başlayacak allah korusun 2.boşanma gerçekleşecek sizin adınıza.bence biraz düşünün.evliliktende besbelli bu yüzden korkuyorsunuz.artık evleneceğiniz kişiyle ömrünüzün sonuna kadar yaşlanmak istiyorsunuz ama bence bu kişiyle zor.siz onu o sizi sevmiş olabilir ama sevmekte herşeyi halletmiyorki.zaten kaderinizde bu kişi varsa olacaktır yoksa yok ama elbet karşınıza iyi biri çıkacaktır.daha 29 yaşındasınız ve 6 yıl oldu boşanalı.daha zamanınız var yeniden evlenmeye.önemli olan işiniz var.kendi ayaklarınız üstünde durmayı biliyorsanız sorun yoktur.

canım bence kendi ülkenden birini bulman daha mantıklı...

sonuçta o kişiye ne kadar güvenebilirsin ki, sadece yazışıyor yada telle konuşuyorsunuz. buraya gelip gelmeyeceği de kesin değil ki. sen tekrar üzülme diye söylüyorum. zaten evlilik konusunda ve ailen konusunda yeterince üzülmüşsün

Bangladeşli mi? Bangladeş'e gittim. Gitmez olaydım. Berbat bir yer. O ülkede yaşanan sefaletin, pisliğin, taassubun hayalini kurmak zor. Vazgeçilmez bir insan değilse bu ülkeyle bir bağınız olmasa daha iyi olur. Herşey gönlünüzce olsun.

Bangladeşli mi? Bangladeş'e gittim. Gitmez olaydım. Berbat bir yer. O ülkede yaşanan sefaletin, pisliğin, taassubun hayalini kurmak zor. Vazgeçilmez bir insan değilse bu ülkeyle bir bağınız olmasa daha iyi olur. Herşey gönlünüzce olsun.

canım ne zaman gittin? hangi şehrine gittimn? gerçekten çok mu kötü yaşıyorlar? anlatır mısın gözlemlediklerini?

Yabancı iki insanın birlikte yaşaması son derece zor birde siz bu kişiyi sadece iyi olarak biliyorsunuz ,nasıl yemek yer ,günlük hayatta neler yapar davranışları nasıldır,nelerden oşlanır yani yaşam şekli size çok garip gelebilir önce yanında biraz zaman geçirmeniz tanımanız lazım sadece iyi olduğu için evlilik düşünmeniz çok sakıncalı bence.

Yabancı iki insanın birlikte yaşaması son derece zor birde siz bu kişiyi sadece iyi olarak biliyorsunuz ,nasıl yemek yer ,günlük hayatta neler yapar davranışları nasıldır,nelerden oşlanır yani yaşam şekli size çok garip gelebilir önce yanında biraz zaman geçirmeniz tanımanız lazım sadece iyi olduğu için evlilik düşünmeniz çok sakıncalı bence.

çok teşekkür ederim canım mesajın için.evet çok haklısın.iyice gözlemlemem gerekiyor.emin olmam gerekiyor.sonuçta kısmet kaderimde varsa olacak ama yazdığın bu mesaj benim olaya farklı bir açıdan bakmamı sağladı.ben bunu hiç düşünmemiştim.nasıl yemek yer neler yapar felan.birinde kamerada kafam ağrıyor demişti ve kafasına yağ sürmüştü.oralarda birinin başı ağrıyınca öyle yaparlarmış dedim yıkicak mısın başını yok dedi.böyle yatacam.bu garip gelmişti mesela bana.

Back
X