Evlenmekten korkuyorum :(

SalvaMea

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2007
760
4
116
Eskişehir
ciddi bir ilişkim var ama konu evliliğe geldiğinde ben tıkanıp kalıyorum.
evlilikler çok zor yürüyor bu devirde geçim derdi,erkeklere olan güvensizlik vs..
kime sorsam aman ne yapacaksın evlenip dertsiz başına dertmi alacaksın diyor.
gerçekten evlilikler dertmidir ? korkularım yersizmi benmi çok düşünüyorum acaba :( ??

fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim ..

kendi ayakları üzerinde duran biri olursan ve evlilikte yaşanabilecek sıkıntılara karşı gelebileceksen evlilik o kadarda zor değil,kendini gerçekten hazır hissettiğinde evet de,umutsuzluğa kapılma herşeyin hayırlısı olsun...a.s.

hoppalaaa korkma canım benim hayatına anlam katan gözlerine her baktığında içinin eridiği bir insanla hayatını paylaşmanın nesi korktucu.
Güven, sevgi, saygı varsa hiç korkma ama bunlarden biri eksikse haklısın geçim derdi çoluk çocuk diyorsun böyle düşünürsen zaten işin içinden çıkamzsın Allah yuva kurana yardım edermış. Kendine ve sevdiğin insana güven gerisi gelir. Mutluluklar şimdiden :)

İnsan kendini ewliliğe hazır hissettiğinde evlenmeli
Sırf evlenmek için degil
karsılıklı sevgi,saygı,huzur,aşk olmalı
daha pek çok sey lazım
evlenmek için acele etme derimm...
önce gerçekten hazır hissetmelisin

sıkıntılar gelip geçici...
bir birinize destek olduğunuz taktirde neler aşılamazki...
boşver diyen insanları asıl sen boşver emin ol onlar evlilikte beklentilerini bulamayanlardır..
yahut gerçekten aşık olmamışlardır...
kendini hazır hissediyorsan...
karşındaki insana gerçekten güveniyorsan...
evliliğin bilincinde olup-evet ben evliliğin sorumluluğunu taşıyabilecek güçteyim/güçteyiz diyebiliyorsanız neden olmasın?
bana sorarsan evlilik mükemmel...
her sabaha gözlerini sevdiğin kollarında açıyorsun...
varmı bundan daha güzel bi his.....

Günümüzde ki gençlerin çoğu böyledir canım. bende çok korkuyorum.
Sorumluluk almak, erkeklere güvensizlik, endişeler vs. Ama kendimi hazır hissettikden sonra bir problemin olcağını düşünmüyorum.
Önce sen kendine diyeceksin evet ben evlenebilirim, o sorumlulukları alabilirim bi de karşına güvendiğin biri çıktığı zaman ki ilişkin varmış zaten zamanla içindeki korkularda geçer... kaydirigubbakcemile5

ciddi bir ilişkim var ama konu evliliğe geldiğinde ben tıkanıp kalıyorum.
evlilikler çok zor yürüyor bu devirde geçim derdi,erkeklere olan güvensizlik vs..
kime sorsam aman ne yapacaksın evlenip dertsiz başına dertmi alacaksın diyor.
gerçekten evlilikler dertmidir ? korkularım yersizmi benmi çok düşünüyorum acaba :( ??

fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim ..

evet evleneceğim erkek bu diyorsansa,istediğin bütün özellikleri taşıyorsa...
neden olmasın ki....
canım her evlilik kötü diye bişey yok....
kötü olduğu kadar iyi giden evliliklerde var...
bekarlıkta nereye kadar canım ya...
hiçkimse ömür boyu yanlız yaşayıp ölmek istemez....:ecrin_bebek:

her evlilikte iyi ve kötü var mesala birininin maddi durumu iyi birinin kötü birininin kocası iyi birinin kötü her evlilikte mutlak maddi ve manevi iyi ve kötü yanları vardır kimse kendi evliliğinden örnek gösteripte evliliğe iyi yada kötü diyemez evlilikler kumar gibidir sözler geride kaldı artık tamamen şans meselesi evlencek olan sensin sana bol şanslar umarım evliliğinde istediğin her şey gerçekleşir ve kötü evlilikleri olanlarada ALLAH tan evliliklerinin iyi olmasını diliyorum

bence maddi özgürlüğün olduğu sürece sevdiğin ve sevildiğin sürece diğer sıkıntılar sıkıntı değil bence..

valla bende bilmiyorum evlen desem dert evlenme desem dert..
işi gücü varsa maddi durumu sizi doyuruyorsa özellikle de ailesi sizden uzak olacaksa evlen diyebilirim :delphin
:

ne yalan soyleyım bende korkuyorum...
etrafımda ve derdım vara yazılan hersey benı evlılıkten soguttu...
gecım derdı...erkeklere guvenmemek..hatta kandı cınslkerıme bıle guvenmemek...
ınsanı huzursuz edıyor...dogru ınsansa bıle evlenıp yasayıp gormek gerekıyor..
hep erkekler evlenınce degıyor dıyorlar....dogrumu bılemem ama ...
ınsan urkuyor..

Kendini hazir hissedip hissetmemekle alakali canim.
Korkular endiseler hayatimiz boyunca hep var aslinda, sadece büyük kararlar aldigimizda daha fazla hissediyoruz bunu.

Önce kendi ayaklarinin üzerinde durmalisin. En önemlisi bu. Evliyken bile birine maddi anlamda bagimli olmamalisin.
Sorumluluk alabilmelisin.
"Cocuk" olmamalisin. Akli basinda olmalisin.

Bunlar zaten zamanla olur, su an hazir degilim diyorsan bekle biraz, acele ise seytan karisir, Rabbim gönlündekini hakkinda hayirli eylesin canim, öpüyorum..

ne yalan soyleyım bende korkuyorum...
etrafımda ve derdım vara yazılan hersey benı evlılıkten soguttu...
gecım derdı...erkeklere guvenmemek..hatta kandı cınslkerıme bıle guvenmemek...
ınsanı huzursuz edıyor...dogru ınsansa bıle evlenıp yasayıp gormek gerekıyor..
hep erkekler evlenınce degıyor dıyorlar....dogrumu bılemem ama ...
ınsan urkuyor..

sankı ben yazmısımmfisfisfis

doğru insanı bulduysan kesinlikle evlilik güzel birşey...bende evlenmeden önce çok korkuyordum,ya yapamazsam diyordum,aklıma getirmediğim şey yoktu
ama çok şükür ki hiç korktuğum şeyler olmadı....
evleniceğin kişinin karekteri nasıl ,güçlü bi karektere sahip olması,elinin ekmek tutması,ve sorunsuz bir ailesinin yani iyi bir ailesinin olması,ve seni kesinlikle sevmesi lazım...bunlar onda varsa eğer bence korkma....ailesi ve karekteri düzgünse çok fazla düşünme bence....evliliklerde tabiki sorunlar yaşanıyor,
her ailede yaşandığı gibi,ama elele verdikten sonra çözülmeyecek problem yok...
korkunu bi şekilde yenmen lazım, hayatını bu korkuyla geçirecek değilsin heralde dimi?..etrafına çok fazla kulak asma bence, herşeyin iyisi olduğu gibi kötüsü de var,hayat bu kime ne yaşatacağı hiç belli olmaz....

Evliliğinde sorun yaşayanlar - dertleşmek veya çözüm bulabilmek amacıyla burada konu açıyorlar canım.
Bunlar evliliklerin tamamını yansıtmaz ki. Her konuda da olumsuzluklar ön plana çıktığı için
sessiz çoğunluğun aslında mutlu ve sıkıntısız yaşadığını unutuyoruz.
Elbette yolunda giden mutlu evliliklerin sayısı da çok fazla. Fazla ince eleyip sık dokumaya gerek yok bence.
Sevip güvendiğin bir insansa - el ele güzelliklere yelken açın. Herşey gönlünce olsun canım.

Valla bence de korkman çok normal.. Öncelikle bence evlilik herkese göre değil.. Yani bazı insanlar çok pozitiftirler ve küçücük şeylerle de mutlu olabilirler.. Ama bazı insanlar için somut şeyler gerekir, çok şükür evim var, eşim var v.s diyerek mutlu olabilecek (yani elindekilerle yetinecek ve istediği gibi olmadığı zaman üzülmeyecek, daha fazlasını istemeyecek) insanlar evlenmeli. Aklın bekarken yaptığın şeylerde örneğin arkadaşlarınla gezip tozmalarda, aklına estiği gibi davranabilmekte, yorgunsan&canın istemiyorsa tembellik yapmakta kısacası özgürlüğünde kalacaksa bence hiç bulaşma. Şimdi gez toz, çocuk sahibi olmak istediğin zaman, her türlü özveride bulunmaya hazır olduğun zaman imzayı at.
Başından bir evlilik geçmiş biri olarak söylüyorum, evlilik bana göre değil, çok sevdiğim hep yanımda olmasını istediğim bir sevgilim de var ama o imza atıldığı zaman hiçbirşeyin şimdi ki gibi olmayacağını da çok iyi biliyorum artık. Ben çocuk sahibi olmayı düşündüğüm gün evliliği ciddi olarak düşüneceğim.

kork canım kork çokda iyi yapıyorsun korkmakla.çünkü gözü kapalı atlarsan evlilik denen kurumun içine çokda hoş şeyler yaşanmıyor.ancak.herzaman kötü olacak diye bir kaidede yok.gerçekten tanıdığına ve mutlu olacağına inandığın biriyse neden olmasın.sonuçta korkunun ecele faydası yok.şaka şaka bazı şeylerden eminsen.kendine eziyet etme cnm.sevgilera.s.

1)Onun için elde var bir konumuna düşmeyeceksen,
2)Gerektiğinde maddi ve manevi anlamda tek başına ayakta kalabilmeyi göze alabilecek güce sahipsen,
3)Evlilikte saygıyı koruyabileceksen, bir bardak suda fırtına kopartmadan sinirlerine hakim olarak sorunların üzerine gidebileceksen,
4)Ailesini sevmesen bile sayacak kadar kabullenebileceksen,
4)Evliliğin kontrolünü elde tutabilmeyi becerebileceksen,
5)En önemlisi onun bütün bu çabaya değeceğini düşünüyorsan
Korkman için içn hiç bir sebep yok.
Evlenebilirsin:)

tatlım yanında huzur buluyorsan sana güven veriyorsa kollarına aldığı zaman kendini küçük bir çocuk gibi onu da koca bir dağ gibi hissediyorsan, zor anında ilk onun adı aklına geliyorsa durma evlen derim:)

Back
X