Evlenmeli mi evlenmemeli mi?

maimiamai

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2020
15
13
3
28
Merhaba herkese, 6 senelik bir ilişkim var. İkimiz de universiteyi bitirdik ve evlilik konuşulmaya başlandı ancak kafamda soru işaretleri var sizin fikirlerinizi merak ediyorum ben işin içinden çıkamadım.
Sevgilim bana sevgisini fazlasıyla gösteren, değer verdiğini hissettiren, ilgili biri. Ayrıca uzun mesafe ilişkisi yaşadığımız dönemde dahi gözüm kapalı güvendiğim biri.
6 yılın ilk bi kaç senesi aynı şehirdeydik, son senelerde ise uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz.

6 yıldır beraberiz ama ortak sosyal çevremiz yok genelde sadece ikimiziz. Zaten sevgilim asosyal biri aksine bense sosyalimdir. Onun annesi ve ablasıyla tanıştım. Bireysel olarak iyi insanlar, konuşurken bir sorun yaşamadık. Annesiyle babası ayrılar. Babası zaten sorumsuz biriymiş evle ve çocuklarla ilgilenmemiş. Annesi de bu durumdan etkilenmiş ve psikolojisi pek normal değil ancak bana hep iyi davranıyor. Sevgilime küçüklüğünden beri evin tüm sorumluluğunu yüklemişler. Babasının alkol ve kumar problemi var. Universite bitince babasının yanında çalışmaya başladı. Ancak babasının iş ortakları ve çalışanları hiç güvenilir kişiler değil. Onların da kiminin alkol problemi var kimi karısını aldatıyor kimisinin de ahlaken geçmişi parlak değil. Sevgilim artık hep onlarla takılacağı için onlardan etkilenir miyiz onlar ilişkimizi etkiler mi diye kafamda soru işaretleri var. İş ortaklarıyla pek muhatap
olmak istemiyorum ama ister istemez onun tüm günü orda geçecek. Ailem de bunları bildiği için ilişkimizi onaylamıyorlar ama onu bireysel olarak seviyorlar. Çevresinden dolayı onaylamıyorlar. Bir iki ay içinde istemeye gelmeyi düşünüyorlar. Ailem de kararı bana bıraktı.
Sonuç olarak biz bunca sene bireysel bi ilişki yürüttük ancak evlenince ailesi, iş ortakları sizce bizi etkiler mi? Siz olsanız napardınız?

Sevgılınızın karakterı nasıl?Baskalarındsn etkılenırmı?Bılıosun kımseye guven yok.

Açıkçası iş çevresi bence de önemli. Ortak sosyal çevreyi de bir o kadar önemsiyorum.
Tartışırken sebepler, adamın tavırları
Evlenince ailesinin sizden ve oğullarından beklentileri
İş sektörü ve ortaklardan ayrılma ihtimali gibi şeyleri düşünmeniz lazım.
Üzüm üzüme baka baka...

iş çevresi önemli ama siz zaten güveniyormuşsunuz . birde bu çevrenin içini bu kadar nasıl biliyorsunuz ki karısını aldattığını falan

İş ortakları etkiler sevgilinizi

Ailenizi dinleyin. Kişi ne kadar iyi olursa olsun çevresi de önemli. En çok da ailesi. Evin tüm sorumluluğunu üstlenmiş erkek evlat evlendikten sonra rahat bırakılmaz hatta kıskanılır. Maddi manevi ailesi sömürebilir. Eşiniz kendi kurduğu aileyi listenin alt sıralarına atar. Bu kısmı sadece anneyle yaşanabilecek sorunlar. Bir de babası ve çevresi var. Bu durumun hiç şaştığını görmedim. Böyle bir riske giremezdim

ama her türlü insan her yerde var eşini aldatan alkol bağımlısı uyuşturucu bağımlısı gibi tipler her yerde var maalesef birde arkadaşınız düzgün karakterli birisi ise onu sırf bu yüzden bırakmanız da ne kadar doğru tabi ailenizin görüşleri de önemli.

Aynısını düşündüm
Is aradı bulamadı mecburen basladı deseydı, evlen dinleme kimseyi derdım.
Ama kolayına gelmıs mezun olup dırekt babasının yanında ise baslamıs.
Annesi de ongorulu bence kı evlensin ıstememıs kızı

Hiç bana düşmez farkındayım ama 6 yıl harcamışsınız bu kişiye dile kolay. Hala emin değilseniz o süre boşa gitmiş hayatınızdan sanki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…