• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeli miyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Küçük yaşta daha okul bitmeden üstelik.
Kaçarak evlenenlerin konularını okuyun ve tekrar düşünün. Erkek arkadaşının maddi durumu nasıl iyi oluyor çalışıyor mu ne iş yapıyor?
Kendine ait aktif olmauan mermer ocağı var eğer evlenirsek aktif hale getirip kazanabilir

Evlenmemelisin.

Madem maddi durumu yerinde bir adamdan bahsediyoruz, alacak ailesini karsisina konusacak. Ne demek ailesi izin vermez? Isini gucunu oturtmus bir adam, ailesini ikna edecek.

Yoksa yagmurdan kacarken doluya tutulursunuz.

Her seyin ustesinden geliriz diyisinize siz de inanmiyorsunuz. Inansaniz konu acmaz evlenirdiniz. Daha cok kucuksunuz. Yapmayin. Elin kahrini cekene kadar bir kac yil daha ailenizin kahrini cekin. Simdi evde mutsuzsunuz. Bu yuzden bu adam size sahane geliyor. Ama 19 yasindaki kiza kacalim diyen bir adam oyle hayal ettiginiz gibi iyi bir adam degil. Bir nevi denize dusmus yilana sariliyorsunuz.

Aslaaa. Atalarimiz der ki Elin ogluna guvenme bence de guvenmemen lazim ailenin yaptiklarini da anlatma yarin basina kalkar ve emin ol ki kurtulmak icin evlendiginde daha buyuk bi belaya dusersin evlilik kurtulus degil
haklısınız teşekkür ederim

Ailen bu kadar kotuyse neden onlari uzmek istemiyorsun?
Sanki zaten kacmak istiyorsunuz da aile baskisi bahane gibi geldi bana.
Eger surekli sözel ve fiziksel siddete maruz kaldigim bir ailem olsaydi, kocaya kacacagim ama onlari uzmekten korkuyorum demezdim...
Maruz kaldigin muameleden kurulmanin baska yollari da var, okulda guvendigin hocalarinin birinden destek isteyebilirsin mesela,
Devlet yurduna yerlestirip is bulabilirler, egitimini tamamlayana kadar burs ayarlayabilirler sana.
Cok utopik seyler degil bunlar, benim ogrencilik donemimde okulun kutuphanesinde vs gorevlendirilen arkadaslarimz vardi.
Yani ozetle once bir bagimsizligini kazan, kendi ayaklarin uzerinde dur, büyü, olgunlas, sonra evlilik konusunu dusunursun.

Evlenmemelisin.

Madem maddi durumu yerinde bir adamdan bahsediyoruz, alacak ailesini karsisina konusacak. Ne demek ailesi izin vermez? Isini gucunu oturtmus bir adam, ailesini ikna edecek.

Yoksa yagmurdan kacarken doluya tutulursunuz.

Her seyin ustesinden geliriz diyisinize siz de inanmiyorsunuz. Inansaniz konu acmaz evlenirdiniz. Daha cok kucuksunuz. Yapmayin. Elin kahrini cekene kadar bir kac yil daha ailenizin kahrini cekin. Simdi evde mutsuzsunuz. Bu yuzden bu adam size sahane geliyor. Ama 19 yasindaki kiza kacalim diyen bir adam oyle hayal ettiginiz gibi iyi bir adam degil. Bir nevi denize dusmus yilana sariliyorsunuz.
Kendisi benden 1 yaş büyük o da okuyor. İşi şuan yok ama aktif hale getirebileceği bi mermer ocağı var

Kendine gel.bu yasta evlenmek ne demek..okulunu bitir ise gir ondan sonra iliskiniz hala devam ediyorsa evlenirsiniz tabii..
Ailene de bu zaman zarfinda katlanmalisin..baska yollarla aileden biraz uzak sekilde dayanmalisin.aileden kacmak icin bu yasta evlenilmez

Ailen bu kadar kotuyse neden onlari uzmek istemiyorsun?
Sanki zaten kacmak istiyorsunuz da aile baskisi bahane gibi geldi bana.
Eger surekli sözel ve fiziksel siddete maruz kaldigim bir ailem olsaydi, kocaya kacacagim ama onlari uzmekten korkuyorum demezdim...
Maruz kaldigin muameleden kurulmanin baska yollari da var, okulda guvendigin hocalarinin birinden destek isteyebilirsin mesela,
Devlet yurduna yerlestirip is bulabilirler, egitimini tamamlayana kadar burs ayarlayabilirler sana.
Cok utopik seyler degil bunlar, benim ogrencilik donemimde okulun kutuphanesinde vs gorevlendirilen arkadaslarimz vardi.
Yani ozetle once bir bagimsizligini kazan, kendi ayaklarin uzerinde dur, büyü, olgunlas, sonra evlilik konusunu dusunursun.
ne olursa olsun onlar benim ailem ve bunu duyduklarında ya kalp krizi geçirlerse dite endişe ediyorum kimsenin vebalini alamam üzerime derdim bu

Merhaba kızlar 19 yaşında ankarada dört yıllık bir bölümde okuyorum. İkinci sınıfa geçtim. 1 yılı geçen aşk dolu çok güzel bir ilişkim var. Ailemle aram pek iyi değil zaman zaman bana şiddet uyguluyorlar evimizden kavga eksik olmaz hakaretler küfürler ... erkek arkadaşım da artık bu duruma dayanamıyorum onun da ailesi okulı btmeden evlenmesine izin vermez benimde . Kaçalım diyor. Maddi açıdan sokıntımız pek olmaz onun maddi durumu iyi. Herşeyin üstesinden gelebiliriz. Ben sadece ailemi üzmek istemiyorum ama bir yandan da kurtulmak artık sevdiğim adama kavuşmak istiyorum. Bana bi akıl verin
Eline mesleğini almadan sakin evlenme. Daha çok küçüksün burada neler okuyoruz görmüyor musun.. En sevdiğin insan bir gün yabancı olabiliyor. 3 yıl 4 yıl sonra pişman olursan gidecek hiç bir yerin olmaz.. Okulunu bitir işine gir ondan sonra hala seviyorsan evlenirs8niz. Aile baskısından kurtulmak için evlenenlerin bir çoğu pişman oluyor

valla tebrikler ben bugün biraz fevriyim ama demek istediğimi harika cümlelerle açıklamışsınız

Estağfurullah.
Zaman mı değişiyor gençler mi bir acayip oldu bilmiyorum.
Hadi ana babası okutmayan ya da krndi okumayan kızlara yahu gğzelim öyle böyle diyoruz ki biraz zihni açılsın doğruyu eğriyi görsün.
E ünv ortamına girmiş belli bir hedefe yönelmiş bir genç kıza ne diyeceğiz?
Bu kadın milleti ne zaman akıllanacak?

Estağfurullah.
Zaman mı değişiyor gençler mi bir acayip oldu bilmiyorum.
Hadi ana babası okutmayan ya da krndi okumayan kızlara yahu gğzelim öyle böyle diyoruz ki biraz zihni açılsın doğruyu eğriyi görsün.
E ünv ortamına girmiş belli bir hedefe yönelmiş bir genç kıza ne diyeceğiz?
Bu kadın milleti ne zaman akıllanacak?

haklısın canım aynen öyle
valla bende üzülüyorum böyle duyunca sinirleniyorum

Okulunu bitir, mesleğini eline al, bağımsızlığını kazan, sonra ister evlen, ister ayrı eve çık. Bir hapisten çıkıp diğerine girmek de nedir? Sevgilinin durumunun iyi olmasının bir önemi yok, sen bağımsız olabilmelisin. Eğer bağımsız olamazsan, kocan seni aldattığında buraya gelip konu açarsın kaçtım mesleğimyok babam istemiyor vs. Kısacası canım, okulunu bitirip mesleğini eline almadan EVLENME.

Kendisi benden 1 yaş büyük o da okuyor. İşi şuan yok ama aktif hale getirebileceği bi mermer ocağı var

Ailenden uzakta okumuyor musun ? Evde değilsen tatilden tatile sabredebilirsin. Bazı tatillerde yaz okulu falan bahane edip gitmezsin. Bu yaşta evlilik kararı vermek için çok erken.
Ayrıca mermer işi öyle şıp diye olmuyor. Hadi açtım çıkardım sattım değil yani. İzin almak lazım, piyasa bulmak lazım.

20 yaşında :kızgın:

çocuk 20 sen 19 ünv okuyorsun kaçıp evlenmeyi düşünüyorsun ya

Okulunu bitir, mesleğini eline al, bağımsızlığını kazan, sonra ister evlen, ister ayrı eve çık. Bir hapisten çıkıp diğerine girmek de nedir? Sevgilinin durumunun iyi olmasının bir önemi yok, sen bağımsız olabilmelisin. Eğer bağımsız olamazsan, kocan seni aldattığında buraya gelip konu açarsın kaçtım mesleğimyok babam istemiyor vs. Kısacası canım, okulunu bitirip mesleğini eline almadan EVLENME.
Anladım teşekkür ederim haklısınız

Ailenden uzakta okumuyor musun ? Evde değilsen tatilden tatile sabredebilirsin. Bazı tatillerde yaz okulu falan bahane edip gitmezsin. Bu yaşta evlilik kararı vermek için çok erken.
Ayrıca mermer işi öyle şıp diye olmuyor. Hadi açtım çıkardım sattım değil yani. İzin almak lazım, piyasa bulmak lazım.
Yok aynı evdeyiz

Kendine ait aktif olmauan mermer ocağı var eğer evlenirsek aktif hale getirip kazanabilir
Sadece mermer ocağına güvenerek gelecek yaşantınızı kurmayın.Daha çok gençsiniz anlaşamayıp ayrılabilirsiniz, dünyanın bin türlü hali var. Okulunuzu bitirin mesleğiniz güvenceniz olsun, ayrıca aileniz ne kadar kötü olursa olsun küstürmeyin. Hiç beklemediğiniz bir anda desteklerine ihtiyacınız olabilir. 3 yıl daha sabredin okulunuzu bitirin, kendinizi garantiye alın sonra istediğiniz hayatı yaşayın.

Yani aktif değil kendine ait olan ama isterse açıp çalıştırabilir kendi ailesinden bağımsız
canim o mermer ocagini erkek arkadasina kim vermis ailesi
tapu erkek arkadasindaysa birsey diyemem
yapabilir olabilirlerle olmaz bi hayat kuracaksan yaptik oldu olacak
1 sene cok erken bir sure kaldiki yasin cok kucuk fikirlerin degismeye cok musait senin yasindakiler bir hafta birine asik olup aglarken obur hafta baskasina asik olabiliyorlar bu erkek arkadasin icinde gecerli
biraz daha sksan disini sanki hersey daha guzel olacak

20 yaşında :kızgın:

çocuk 20 sen 19 ünv okuyorsun kaçıp evlenmeyi düşünüyorsun ya
Ben zaten kaçıp evlenmekten yana olsam buraya başlık açıp konu üzerinde düşünmem kaçarım. Ailemi düşünüyorum önce evlensem bile okuluma devam edicem napar eder okurum zaten o da benim okumamdan yana. Burda sadece bana aunulan bir teklifi düşünmek tartmak için başlık açtım.

Huzursuz bir ortamda yaşamak eminim çok zordur. Kan bağınız olsa bile bu kişilere ve ortama tahammül etmek zorunda değilsiniz. Ama bunun çözümü üniversite ikinci sınıfta hele hele 19 yaşında evlenmek değildir. Bölümünüzü bilmiyorum ama çok ağır bir bölüm değilse, yarı zamanlı bir iş bulup öğrenim kredisi de alarak evden ayrılın. Devlet yurduna geçin, çıkmazsa, arkadaşlarınızla ev tutun. Ama sakın bu yaşta ve okulu bitirmeden üstelik de kaçarak evlenmeyin. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak da var ne yazık ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X