- 25 Nisan 2014
- 4.058
- 7.534
- 168
Eger seviyor ve deger veriyorsaniz araniza sogukluk girmesine izin vermeyin,
Fakat yalvaran sık bogaz eden kadin pozisyonuna da dusmeyin...
Belli ki gelecekte yaninizda istediginiz kisiler birbirinizsiniz... bu karari onceden vermissiniz.
Ancak kurumsallik ve bundan kacmak apayri bir konu...
Ya gercekten maddi ve is olarak kendini garantiye almak istiyordur ya da bunu biraz da bahane olarak kullanip zaman kazanmak istiyordur...
Iki durum da "hazir" olmadigni gosterir,
Mutlulugunuzu stresin haricindeki tedirginlikler ile yer degistirerek golgeleyecek kadar aceleye getirmeyin... onun rahat hissetmesini saglayin.
Tabi onun da size karsi sorumluluklari var, net olmali... ve en azindan kararsizlik veya maddi sebeplerle hazir olmamasi nedeniyle alacagi kararlari hem size dayatmamali hem de ailelere karsi zorlugu size yukleyerek siyrilmaya kalkismamali. Bu konuda tavic vermemenizi oneririm. Anlayisin da belli sınırlari vardir...
Tekrar beğenicektim de kendimi sapık gibi hissettim, bugün paso senin yorumlarını beğeniyorum.

Ben şunu bilir şunu söylerim: Bir kadın evliliğe 1 hazırsa, erkek 2 olmalı. Kadın evlenmeyi 1 istiyorsa erkek 2 istemeli. Çünkü kadınlar evliliğe hazır değillerse dahi evlendikten sonra adapte olmak zorunda kalıyorlar/bırakılıyorlar. Ellerinden geleni yapıyorlar 'Yuvayı dişi kuş yapar' hesabı. Hele ki bizim saçını ailesi, yuvası için süpürge etmek üzere büyütülmüş Türk kadınları... Ama erkeklerde böyle olmuyor. Hazır değillerse amiyane tabirle tüm sorumluluğu karılarının üstüne yıkıyorlar ve çaba göstermiyorlar. Evliliğin kendisini kadına ettikleri bir lütuf gibi görüyorlar, 'Seni nikahıma aldım, daha ne istiyon' dercesine. Bu nedenle istesen bile 'İstemem yan cebime koy' modunda olacaksın.