• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeyinnnnnnnn

Doğru insanla evlendigini düşünen zaten evlenmeyinnnn demez. Yanlış insanla evlenip evlenmeyinnnn diyen yoruma muhtaç vence. Evlenmeyinnnn bacım katılıyorum bende. Mutluları Allah daha da mutlu etsin gözü olanın gözü çıksın. Ben gibi mutsuz olanlara da rabbim hayırlı kapısını açsın

İkinizde inatçı karakterlerdeyseniz işiniz zor,oturup düzgünce konuşmayı denediniz mi? Size fikir veriyorum ama bende evlilikten korkuyorum :olamaz:

Normalde inatçı taraf bndim o bbnden özür dilemeyene kadar konusmazdım. Adam sabahtandır benimle konuştuğu tek sey cocuk uyandımı ve atletıne bısı değmiş bu yanı

Valla nasıl bakarsan öyle yaşarsın belkide sen mutlu olduğunu sanıyorsundur belkide sen çoğu şeyi görmüyor yda görmezden geliyorsundur. Neden diyorum biliyor musun bende gözümü açtığım sevgilimle çok mutluyuz sanıyordum çok aşıktım çok güzeldi herşey kötü olması için sebep yoktu 5 sene geçti az değil . Sonra içime bi şüphe düştü bi ayrılıkta meğersem aldatılıyormuşum o pembe masalı ben kendi kendime çizmişim yani en başından beri hep birileri mi vardı o sözlere ne oldu hep mi böyleydi hep mi kandırıldım yani bin tane şeyi sorguluyorsun . Demem o ki inş senn öyle değildir tabi ama bazen mutlu olduğumuza biz inanıyoruz kör bakarak
O zaman o evlilik değil evcilik olur. Evlilik sevgililik gibi olmuyor. İnsanı olgunlaştırıyor. Karşılıklı saygı sevgi anlayış varsa iki taraf da sorumluluklarının farkındaysa yürütülebilir oluyor. Diğer türlü çekilmez olur zaten. Umarım sizde gönlünüze göre hayırlı bir evlilik yaparsınız.

Arkadas bu nasıl iş oyle herkez mutlu mesut yaşayıp gidiyo bır bizmi tartışıyoruz? hiç inandırıcı değilsiniz .Insan kendı ailesiyle bıle çatıştığı oluyor .sız "bız kocişkolarımızla mutlu mesut yaşayıp gidiyoruz çok anlayışlıyız birbirimize karsı " ne ıciyonuz bqnqda verin .Masallah hepimizde ne sabır varmıs oyle atında ufak atın barı

Tartışmadan evlilik olmaz tabi ki. İki farklı insansın, annenle babanla kavga ediyorsan eşinle de kavga edersin.
Ama tartıştık diye mutsuzum, aman sakın evlenmeyin, boşanmak istiyorum diyip diyip o evde oturmaya devam etmek kişinin kendi tercihi. He seviyorum ayrılmam diyorsan da o zaman mutsuzum sözlerini, boşanacam laflarını bırakıp evlilikte mutlu olmak için neler yapacağını düşünmen lazım. Tartışmak dünyanın sonu deil bana göre. Saygı sınırı aşılmadığı sürece tartışmak iyidir, ama her daim mutsuzum diyorsanız da evliliğe devam etmek için sebep yok.
İnsanları mutlu oldukları için suçlamadan önce bunları da düşünün bence.

Tartışmadan evlilik olmaz tabi ki. İki farklı insansın, annenle babanla kavga ediyorsan eşinle de kavga edersin.
Ama tartıştık diye mutsuzum, aman sakın evlenmeyin, boşanmak istiyorum diyip diyip o evde oturmaya devam etmek kişinin kendi tercihi. He seviyorum ayrılmam diyorsan da o zaman mutsuzum sözlerini, boşanacam laflarını bırakıp evlilikte mutlu olmak için neler yapacağını düşünmen lazım. Tartışmak dünyanın sonu deil bana göre. Saygı sınırı aşılmadığı sürece tartışmak iyidir, ama her daim mutsuzum diyorsanız da evliliğe devam etmek için sebep yok.
İnsanları mutlu oldukları için suçlamadan önce bunları da düşünün bence.

Mutlu olduğum anlar var yazdıö yorumda eşimi seviyorum da oda bni seviyor. Benım sinirlendim asamadıgımız bazı konular var anlaşamıyoruz oyızdende tartısıyorz .Bu bı kıyaslama bekarkenkı hallerimi özlüyorum hepsi bu. Kimseyi sucladıgımda yok inşallah mutlu olurlar. Ama bız hiç tartısmayız mutlu mesut gecınırız diyen bana samimiyetsiz gelıyor

Mutlu olduğum anlar var yazdıö yorumda eşimi seviyorum da oda bni seviyor. Benım sinirlendim asamadıgımız bazı konular var anlaşamıyoruz oyızdende tartısıyorz .Bu bı kıyaslama bekarkenkı hallerimi özlüyorum hepsi bu. Kimseyi sucladıgımda yok inşallah mutlu olurlar. Ama bız hiç tartısmayız mutlu mesut gecınırız diyen bana samimiyetsiz gelıyor

Evlenmek b.k yolu deyince, insanlar da evliliğini savunmak ister, bu çok da anormal bir durum deil bence :)
He seviyorum mutluyum diyorsan da o zaman evliliği kendinize de kötülemeyin. Bilmem inanır mısın ama enerji diye bişey de var, sürekli olumsuz konuşup olumsuz düşününce insanın başına da gelir.
Dediğim gibi eğer bu evliliği devam ettirmekse niyetiniz o zaman orta bir yol bulacaksınız. Bak burda bir sürü tavsiye de verilmiş, alttan al denilmiş, o sinirliyken sus denilmiş, evliliği güç gösterisine dönüştürmeyin denilmiş. Bu tavsiyeleri uygulayanlar kocişimle mutluyuz diyorlar zaten. (Kociş de neyse..)
Mesela sürekli eşinizi eleştirmeyin. Atleti dışarı çıkarsa çıksın, saçı rüzgarda dağılırsa dağılsın. Bunlar sizin aile huzurunuzdan önemli olmasın. Sürekli eşinizi değiştirmeye çalışmayın, hele ki bundan rahatsız olduğunu söylediyse. Sus diyorsa susmak zorunda değilsiniz ama sustuysanız ve o konuşmaya devam ederse odadan çıkın gidin, bırakın kendi kendine konuşsun vs vs.

Evlenmek b.k yolu deyince, insanlar da evliliğini savunmak ister, bu çok da anormal bir durum deil bence :)
He seviyorum mutluyum diyorsan da o zaman evliliği kendinize de kötülemeyin. Bilmem inanır mısın ama enerji diye bişey de var, sürekli olumsuz konuşup olumsuz düşününce insanın başına da gelir.
Dediğim gibi eğer bu evliliği devam ettirmekse niyetiniz o zaman orta bir yol bulacaksınız. Bak burda bir sürü tavsiye de verilmiş, alttan al denilmiş, o sinirliyken sus denilmiş, evliliği güç gösterisine dönüştürmeyin denilmiş. Bu tavsiyeleri uygulayanlar kocişimle mutluyuz diyorlar zaten. (Kociş de neyse..)
Mesela sürekli eşinizi eleştirmeyin. Atleti dışarı çıkarsa çıksın, saçı rüzgarda dağılırsa dağılsın. Bunlar sizin aile huzurunuzdan önemli olmasın. Sürekli eşinizi değiştirmeye çalışmayın, hele ki bundan rahatsız olduğunu söylediyse. Sus diyorsa susmak zorunda değilsiniz ama sustuysanız ve o konuşmaya devam ederse odadan çıkın gidin, bırakın kendi kendine konuşsun vs vs.
İşte sorun o ya bana sus diye bağırdı sustum yıne konusmaya devam etti dayanamadım bnde konustum yıne bağırdı .Psıklojık şiddet resmen karşıdaki insanın susmasını istiyosan sende susacaksın. Dedıgin gibi en iyisi odadan cıkmak kulaklıgı takmak

İşte sorun o ya bana sus diye bağırdı sustum yıne konusmaya devam etti dayanamadım bnde konustum yıne bağırdı .Psıklojık şiddet resmen karşıdaki insanın susmasını istiyosan sende susacaksın. Dedıgin gibi en iyisi odadan cıkmak kulaklıgı takmak

Hepsinin çözümü var, hele ki geçinmeye gönlün varsa. Odadan çıkmak egondan bişey kaybettirmez, tam tersi “bak seni nasıl da sallamıyorum” demiş olursun.
He ama yine diyorum işin içinde saygısızlık, küfür, hakaret varsa belli ki eşiniz yanlış bir insan. Doğrultmak için ben olsam çabalamam. Ve sanırım ancak da böyle bir durumda bekar zamanlarıma özenirim, keşke evlenmeseydim derim. Bir de ev işi yaparken bunu diyorum ama şu an konumuz bu değil :)

Hepsinin çözümü var, hele ki geçinmeye gönlün varsa. Odadan çıkmak egondan bişey kaybettirmez, tam tersi “bak seni nasıl da sallamıyorum” demiş olursun.
He ama yine diyorum işin içinde saygısızlık, küfür, hakaret varsa belli ki eşiniz yanlış bir insan. Doğrultmak için ben olsam çabalamam. Ve sanırım ancak da böyle bir durumda bekar zamanlarıma özenirim, keşke evlenmeseydim derim. Bir de ev işi yaparken bunu diyorum ama şu an konumuz bu değil :)
Yok kesınlıkle kufur siddet yok saygısızda degıl nie boyle parladı bnde anlamadım işyerinde sıkıntı yaşıyo bu aralar blkıde oyüzden normalde hep bni alttan alan adam delirdi

Yok kesınlıkle kufur siddet yok saygısızda degıl nie boyle parladı bnde anlamadım işyerinde sıkıntı yaşıyo bu aralar blkıde oyüzden normalde hep bni alttan alan adam delirdi

İşleri yoluna girene kadar biraz da sen alttan alırsan bişey kaybetmezsin. Hem o zaman belki evlenmeyinnn diye konu açıp evlenmek üzere olanları etkilemezsin de :)
Bir de her tartışmayı dünyanın sonu gibi görmemen lazım. Ben bazen unutuyorum bile, biz en son küs müydük diye soruyorum bazen :) çok takmamak lazım yani.

Ben de çok mutluyum ama annemlerden uzak olmak o kadar zor geldi ki bazen keske diyorum eşim annemlere yakin olsa ne yapalim:KK60:

illa ki kavgalar oluyor bazen çok saçma nedenlerden. bazen de geçerli nedenlerden, mesela geçen gün kaynanamin kredi karti 1900 tl idi ve ben hayret ettim sadece yarısını ödedi eşim, biz de biraz sıkıştık bu ay ben gittim ekstra kredi çektim arabayı yükselttik diye. 1 yıldır hiç sormadım annene ne kadar veriyorsun diye? aksine ver mutlaka diyordum biliyorum yani. ama 1900 düşününce ben kabul edemiyorum. kavga etmedim büyütmedim ama sadece market alışveriş i olamaz annen ne almış böyle diye sordum . O da işte biraz boş yere harcamaz annem demeye getirdi ama ben bundan sonra gizli kenara para atacam. hayır maaş im var okey de 700 olsa anlayacam ama 1900 ü kabul edemedim. faturalarını bile ödüyoruz yani.

Kardeşim sen doğru insanı bulamadıysan bizim suçumuz ne, saçmalamayın. Çiçek gibi evliliği olanlar da var. O evlilikten bal gibi çocukları olanlar da. Anlaşabildiğin gözün kapalı güvenebileceğin biri olduktan sonra. Doğru karar verirsen çokta güzel bişey. Bu dünyaya tek kalmak için gelmedik

Tüm sayfaları okumadım ama bencede genelleme olmamış :) ben de mutlu olanlar kategorisindeyim ve hiç pişman değilim eşimle evlendiğim için :dondurma:

Hiçmi kavga etmıyosunuz evinizde huzursuzluk cıkmıyomu .Kaç aylık evlsıın
Hiç kavgasız bir hayat olmaz...olsa da içindekiler mutlu olamaz...bambaşka iki insanın getirdiği bambaşka hayatlar birleşirken tamamen aynı çok uyumlu olamaz...huzursuzluk olmamasına odaklanmaktan çol huzursuzlukların nasil yönetilip düzeltileceğine odaklanmalı

Evli olan ilişkiden şikayet eder, tek olan yalnızlıktan.
Hayatı biriyle paylaşmanın kolay olduğunu kim söyledi. Romantik komediler yüzünden insanlar evlenince sonsuz bir mutluluk yaşayacağını zannediyor galiba. İnsan aynı evde büyüdüğü kardeşiyle bile anlaşmazlık yaşıyor.
Durumunuza, yani kendinize ve eşinize dışardan bakmaya çalışın. Objektif olun. Gerekirse ilişkide olgun taraf siz olun. Bunu kendi gelişiminiz için yapın.

Her erkek ayni degil ayrica cogumuz karsidakinin eksiklerini huyunu bile bile evleniyoruz suc bizde yani... Duzgun bir erkekle evlendikten sonra evlilik cok mukkemmel bisey.. Ben de yanlis bitini sectim evimde kavga gurultu eksik olmadi ama umutsuz degilim evlilikten sogumadim karsima bu sefer duzgum biri cikarsa tekrar evlenmeyi dusunuyorum

Back
X