Evlensen bir dert, evlenmesen bir dert.

yasemin2012

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
166
8
0
İngiltere
Son zamanlarda cok kafama takilan bir konu bu. Sevmedigim biriyle evlenmek. Sirf evlenmis olmak icin evlenmek cunku 35 yasindayim. Yalniz kalmak korkutuyor beni. Bazen madem bekledin bundan sonra da bekle diyorum ama bilmiyorum. Niye bu yasima kadar bekledim. Oncelikle yurt disindayim. Rahatsiz oldugu icin ablama ve cocuklarina baktim. Arada okudum, yuksek lisans bile yaptim ama simdi yalnizim. Iliskilerim hic uzun surmuyor. Ingilizler beni cok cekmiyor. Turkiye'de olsaydim kesin evlenirdim diyorum ama evlenseydim bosanabilirdim de. Turkiye'ye donmek istiyorum ama bu simdilik imkansiz en az iki sene daha calismam gerekiyor burda. Yaz tatillerinden nefret ediyorum. Ornegin tatile geliyorum, tatilden sonra tekrar ozluyorum Turkiye'yi. O yuzden kesin donus disinda gelmek istemiyorum. Simdiye kadar baskalarinin hayatini yasadim artik kendi hayatimi yasamak istiyorum. Kafam karmakarisik...

Son düzenleyen: Moderatör:
üzülmeyin lütfen elbette doğru insanı bulacaksınız bir gün ve kesinlikle evlenmek için evlenmeyin

Dogru insan yoksa benim icin hala bekle dermiydin.

doğruya en yakını da olabilir...ama bi yaştan sonra da insan gerçeklik kavramını yitiyor...şöyle olsun böyle olsun çok hayali şeyler arıyorlar...haliyle kimseyle anlaşıp evlenemiyorlar...tabi bu benim şahsi düşüncem ben gözlemlerim...

Burdaki turk cevresini gorsen inan bana hayale gerek kalmiyor. Turkiye icin dogru olabilir ama burasi boyle degil. Ya iki sene bekliycem ya da siradanin altinda biriyle evlenicem.

istemediğin biriyle özellikle sevmediğin biriyle kesinlikle hayatını paylaşma
babamın dayısını örnek vericem sana adam annesinin isteği üzerine 15 yaşında flan
evlenmiş 50 yaşına kadar hayatı zehir olmuş resmen anlatıyorlar gün yüzü görmemiş
neyse adamın eşi öldü çok değil babamın dayısı 6 ay sonra başka biriyle evlendi eskiden
komşularının kızıymış tanıdığı bildiği ve sanırım sevdiği:)şimdi herkes adama gençleşmişsin
diyoadam nasıl mutlu nasıl enerjik eşiyle gezmedik yer bırakmıyorlar ne hoş kafa dengi
sevdiğin bi insana ömrünü adamak
sakın hata yapma sevmiyorsan

şu genc yaşında yaşadığınla kalacaksın emin olll
herşey genclıkte güzelll...evlilikte öylee

Son düzenleme:

Sanirim iki sene bekliycem:))

canım Allah senin kadrini kıymetini bilecek,ayakalrını yerden kesecek doğru insanı tez zamanda karşına çıkarsın inşallah.(amin)

şu genc yaşında yaşadığınla kalacaksın emin olll
herşey genclıkte güzelll...evlilikte öylee

Nasil yani anlamadim. Simdiki aklim olsaydi ablama bakmazdim, cocuklarini da koruyucu aileye verirdim. Istedigim gibi hayatimi yasardim ama geriye donulmuyor. Bundan sonra ne yapsam da hayatima baslasam diyorum. Genclikte evlenmek daha guzel tabi ki.

Bence yaşın gayet normal.Doğru insan seveceğin insan karşına çıkacaktır elbette.Bu yaşlarda alınan kararların daha doğru ve mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Dogru insan yoksa benim icin hala bekle dermiydin.

herkes icin birileri dogru insandir..

ama bu kimsenin 4/4luk oldugu anlamina gelmez.. saygi en baska sevgi sadakat guven onemli olan.. mutlaka kusurlari olacaktir ileride karsiniza cikan insanlarin da sizin bizim hic mi yok?

cok fazla ayrintiya girmeden (ayrinti dediysem armudun sapi uzumun copu demeden yani) insanlari yargilayin ve kararlar verin.

bir bayan olarak endiselenmenizi anliyorum yas35 evlilik hayati sonrasi cocuk.. hangi arada derede ne zaman yapicam artik diye dusunmeyin. insanlarla tanismaya acik olun ve bol bol gozlem yapin, com ucuk beklentilerinizden arindiginiz gibi cok dusuk beklentiler icine de girmeyin.

sevgisiz bir evlilik ne kadar yururki.. sadece evlenmis olmak icin evenmeyin asla.

kendi sosyo-ekonomik durumunuza kulturunuze egitiminize hayata bakis aciniza uygun bir kismetiniz mutlaka vardir ve eminim nasil siz onu ariyorsaniz o da sizi ariyordur bir yerlerde.. yollarin kesismesi icin belki biraz sansa belki de gormek icin karamsarliktan kurtulup basinizi kaldirip gormenize gerek vardir...

Evlenmek tamamen nasip işi diye düşünüyorum.Yaşınız kaç olursa olsun,nerede olursanız olun o kişi gelicek ve sizi bulucak ve çook mutlu olucaksınız inşallah

Karamsar biri degilim oyle cok secici de degilim. Kusur aramiyorum insanlarda. Herkesin kusuru vardir, benimde. Sorunum yurt disinda olmam. Anlamaniz icin biraz daha acmam gerek sanirim ama fazla detaya inmek istemiyorum. Bu konuyu acma konusunda gercekten cok tereddut ettim. Degisik fikirlere gormek her zaman insanin ufkunu genisletir.

ben sizin konunuza ve yorumunuza dayanarak yorum yaptim.
ben de yurt disinda yasadim bir sure farkliliklar cok fazla kultur gelenek gorenek vs.. tahmin edebiliyorum problemleri.
umarim hayirlisi ile karsiniza cikacaktir nasibiniz.

merhaba,

evlilik ve kısmet ile ilgili bir şey duymuştum... inşallah faydası olur...sonuçta duadan kimseye zarar gelmez:))

bir suya 21 gün boyunca, her gün 101 defa ayetel kürsi okuyup suyu içiyormuşsunuz.. eğer bir kısmet kapalılığı gibi bir şey varsa açılıyormuş..

ben kendi hayatımda duaların büyük faydasını gördüğüm için paylaşmak istedim...

sevgilerimle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…