• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşalım biz bekarlarla

sesima

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2012
6
0
16
Ankara
en çok merak ettiğim bu günlerde kafamı kurcalayan şey evlendikten sonra hiç dedniz mi keşke daha farklı biriyle evlenseydim ya da şunlar da çok önemliymiş keşke dikkat etseydim?maddiyat ve karşıdaki kişinin aile yapısı nasıl etkilyor?

evlenirken aman masraf olmasın diye herşeyden çok kıstım. bir çok şey içimde kaldı, şimdiki aklım olsa bu kadar kısmazdım.

canım 4 senelik evliyim bir şeyler rayına oturuyor ama çok zor oluyor bu huzuru yakalamak için bu 4 seneye değer mi onu bilmiyorum. Keşke evlenmeseydim dediğim çok zaman oldu... bekarken hayat ne güzeldi hep düşünüyorum...

düğün arabasının arkasına "Rahat Battı" yazmışlar. tek bir cümle yetmiş:1:.

evliliğin hem artı hem eksi yönleri var. mutlu olduğunuzda dibine kadar mutlusunuz, üzgün olduğunuzda da dibine kadar üzgün:52:.

evlenirken aman masraf olmasın diye herşeyden çok kıstım. bir çok şey içimde kaldı, şimdiki aklım olsa bu kadar kısmazdım.

benımde sevgilim ve ben maalesef çok zor şartlarda evlenicez bende böyle yapmayı düşünüyorum bir yandanda acaba bu kadar fedakarlığa değer mi değerim bilinir mi yoksa

süründürülen erkek daha mı çok kıymet biliyor diye düşünmeden edemiyorum....

gerçi sevgilimin bu gune kadar bir tane bile garip davranışını görmedim bana karşı ama araya resmiyet girince herşey değişiyor sanırım...

bütün bekarlara tavsiyem
gelinlik, saç, makyajve gelin fotograflarının iyi olması için asla fedakarlık yapmayın.

bunları istediğiniz gibi yaptırın. evinizde eşyanız olmasa da olur.

evlendikten sonra da eşya alırsınız. ama tekrar gelinlik giyemezsiniz....

Hiç demedim keşke farklı biriyle evlenseydim diye inşallah dememde... Evlilikte en önemli şey bana göre de alttan almayı bilmek... Her zaman bir tarafın alması değil tabiki iki tarafında gerektiğinde alttan almayı bilmesi gerek... :16::16::16:

annem hep ilk başta nasıl alıştırısan öyle gider isticeksin kızım dior:))

istersin ama buradaki dengeyi korumak lazım karşıdakinin durumu olduğu kadar, yoksa canını alacak değilsin, benim salaklığım elimde daha iyisini yapabilecek imkan olduğu halde aşırı kısmak oldu.

Son düzenleme:
benımde sevgilim ve ben maalesef çok zor şartlarda evlenicez bende böyle yapmayı düşünüyorum bir yandanda acaba bu kadar fedakarlığa değer mi değerim bilinir mi yoksa

gerçi sevgilimin bu gune kadar bir tane bile garip davranışını görmedim bana karşı ama araya resmiyet girince herşey değişiyor sanırım...

geri gelmeyecek şeylerde fedakarlık yapma, yukarıda ege1 adlı arkadaşın dediği gibi, gerekirse ucuz eşyalar alın, yine alırsınız ama düğün bir daha olmuyor :50:

Bende evlenirken isteklerimden kısmak zorunda kaldım maalesef ama hiç pişman olmadım keşke şunu yapsaydım demedim... Eşimde sağolsun hiç unutmadı bu fedakarlıklarımı... Ama şöyle bir şey söyleyebilirim kesinlikle çok istediğin şeylerden taviz verme... Mesela benim için fotoğraf çok önemliydi her şeyden kıstım ama ondan kısmadım... Bu sadece bir örnek :34::34::34:

ben de düğün istemeyen bir hatunum..:26:

acaba çok pişman olur muyum??

bu devirdee zor evlenmek gerçekten..ailelerimize çok yük olmadan

evlenmek isterim,düşüncem hep böyle oldu.."hani denir ya etimiz ne budumuz ne"

birileri gelir düğün salon ya da tutulan yerin parası çıkar mantığınıda hiç sevmiyorum..

daha doğrusu karşılıklı bir şeyler sevmiyorum..hani ben taktıydım o da takar gibilerinden..

ben her şey doğal olsun istiyorum:26:

ben nişan, söz gibi şeylerde istemiyorum. düğünde tabi... mümkünse nikahtan gideyim

tek istediğim gelinliği giymek...fransız dantelli olsun, uzun duvak... bi de ilk dans:123: eee daha nolsun :74::92:

en çok merak ettiğim bu günlerde kafamı kurcalayan şey evlendikten sonra hiç dedniz mi keşke daha farklı biriyle evlenseydim ya da şunlar da çok önemliymiş keşke dikkat etseydim?maddiyat ve karşıdaki kişinin aile yapısı nasıl etkilyor?

doğru kısıyle evlendıgımı düşünüyorum yıne tercıh hakkım olsa kesınlıkle esım derdım...aile önemli evt bende fazla iyi anlasamasamda ailesıyle gülünü seviyorum dikeninede katlanıyorum ...e maddiyat evliliğin gidişatını etkiler tabı ama aşılmayacak sorun degıl el ele verdıkten sonra sorun olmaz..bizim birbirimizden maddi beklentımız olmadı beraber calısıp beraber yiyip içip geziyoruz..

asla pişman olmadım tabi ki
ama pişman oldugum şeyler yaptım, mesela kız almaya geldiklerinde davullu zurnalı çıkmayı çok isterdim özenirdim başkalarından
ama görümcelerim "olmaz öyle şeeeeey" deyip kayınvalidem ve kayınpederimi dolduruşa getirdiler
eşim de "ocwmays istiyosa yapcam kimse karışmasın" dediyse de ben o gün tatsızlık yaşamamak için konuyu kestirip attım, istemiyorum dedim
çoook pişmanım, şimdi kız alma merasimi gördüğümde ağlayasım geliyo gerçekten içimde kaldı

onun dışında görümcelerim herşeye bişey dedi, eşim onları hiç dinlemedi her istediğimi yaptı Allah razı olsun hiçbişeyi eksik etmedi

içinde kalacak olan hiçbirşeyde fedakarlık edilmez, çok istediğin şeyleri yapmalısın
onun dışında yok gelenekmiş yok adetmiş yok gerekenmiş deyip sık boğaz etmeye gerek yok insanları
benim yaptığım çok fedakarlık oldu, eşim de her defasında söyler alnımdan öper
o bana yetiyo

Back
X