evlilik dışarıdan göründüğü gibi olmuyor ne yazıkki...çok severkte evlenseniz, görücü usulüylede evlenseniz..hiç aklınızın ucundan geçmeyeceği durumlar yaşarsınız..aslında evlilik rüyasıyla ayaklarınızın yerden kesildiği zamanlarda hiç te dikkat etmediğiniz olaylar eviliğinizin ilerleyen günlerinde sizin için büyük bir problem olacaktır...
işte bu rüya zamanlarında nelere dikkat edilmeli? hangi durumlar tehlike sinyali?
kaynana faktörü(iyi de var kötüde var)
elti faktörü( ' ' ' ')
görümce faaktörü
maddiyat faktörü
ailelerin denk olması faktörü
bekarlık arkadaş faktörü
cinsel uyum faktörü( aşırı istek, aşırı isteksizlik..ki bunu anlamanın nasıl bir püf noktası olabilir bilemiyorum..)
erkeğin-kadının ailesine düşkünlüğü
çocuk meselesi
çalışan kadınsanız, maaşın kullanım etkisi, erkek ya da kadında aşırı tutum yada aşırı savurganlık
erkeğin-kadının ( giyim,içki, gezme, arkadaş,tatil,temizlik,tertip-düzen, eğlenme anlayışı)
aklıma gelen temel konu başlıkları bunlar...bu konularda dikkat edilmesi gereken ince noktalar vardır..çoğu insanın hiç de dikkate almadığı..yardımcı olurmusunuz, tecrübelerinizi paylaşırmısınız?
bence en önemli kriter aşkın kısa süreli yoğun bir duygu olduğu ve gözü karartabileceğini unutmamak.
evlilik de önemli olan aşkı uzun süreli saygıya dayalı sevgi dolu beraberliğe döndürebilmek
işte o sürede bu yukarıda yazdığınız maddeler etkili oluyor.
bir kere baştan çok önyargılı yaklaşmamak lazım aile ilişkilerine, sonuçta sevgiliniz/nişanlınız/eşinizin o aileden çıktığını o otomatikman nefret etmeye programlandığımız kaynanın büyüttüğünü unutmamak lazım. Sonuçta armut dibine düşer, mutlaka nesil farkı , eğitim farkının yarattığı olumlu artılar olsa da bizde ailelerimize göre, temel değerleri ailemizden alıyoruz. bazı karakterleri kayınvalidemizde/pederimzide göremiyorsak yüksek ihtimalle aynı sorunları şimdi olmasa da eşimizde ileride görme şansımız yüksek olur.
Ben eşimle 4 sene çıktıktan sonra evlendim, söz/isteme sürecine kadar yaşadığı şehire gitmedim, ailesinin içine girmedim , istanbula geldiklerinde bir iki yemege gitmisligimiz var o kadar, yanlıs bir hareketmis, eğer şansınız varsa mutlaka iş ciddiye binmeden önce aile yasantılarını görmeye calısın derim , burda okuyorum sakın gitme etme laf söz olur ileride yüzüne carpar diye yazanlar oluyor ama benim nacizane fikrim bu tarz bir seyi ileride yüzüne carpma ihtimali olan bir aileye mümkünse gelin gitmeyin.
başka bir önemli nokta kendinizden taviz vermeyin , içinizden gelmiyorsa sırf eşiniz istiyor diye kapanmayın mesela, ya da askılı giyinen bir insansanız sizi hırkasız dısarı cıkartmam diyorsa kosarak kaçın.. herkes baştan kendi hayat tarzına uygun kız seçmeli, sonradan değiştirme çabaları ilişkileri olumsuz etkiler.
eğitim düzeyi önemlidir, önemsiz gibi gözükse de önemlidir, üniversite hayatı yaşamış bir kızın o hayatı hiç yaşamamış bri erkekle anlaşması zor olur , üniversite sadece meslek edinme yeri değildir o 4 sene boyunca sosyal açıdan da geliştiğiniz bir yerdir. siz üniversite okurken ne bileyim tiyatroya, sinemaya gitme alıskınlıgı kazanmıssınızdır, arkadaslarınızla cuma/cumartesi cıkıp
bir seyler yemeyi icmeyi dans etmeyi seviyorsunuz ama o sevmeyebilir ( her ikiniz aynı duzeyde egitime sahip olsanız da gecerli bir durum) bu da sorun yaratabilir.
maddi düzey de çok önemlidir, denk benzer olması hatta erkek tarafı lehine biraz daha olumlu olması bence iyidir, diğer türlü sıkıntılar çekilebilir. hatta en güzeli kız ve erkeğin az da olsa kendi birikimlerini yapıp öyle evlenmesidir. ailelerin karışma gücü sizin onların elindeki maddi gücü olan bağımlılığınızla doğru orantılı olarak artar.
evliliğe adım atmadan önce nasıl bir hayat yasamak istediginizi gozunuzde canlandırmakta fayda var, hayat bu tabii ne olacagı belli olmaz Allah'ın takdiri her zaman ama
gözü kapalı da evlilige atılmamak lazım.
her istediginiz de olmuyor tabi yeri gelince fedakarlık da yapıcaksınız hayallerinizden .
ama ben sunu ögrendim ailee yapısı cok önemli , o degismiyor yani insanın maddi durumu degisir iyiyken kötü kötüyken iyi olabilir, iyi bir meslege sahipse egitimi varsa üstünden gelinebilecek konular.
benim esimin ailesi muhafazakar benim ailem degil , sorunlar yasanıyor yani.
evlilik evet piyango ama sayısal lotodaki gibi bir bastan makineden alayım ne cıkarsa demek var bir de en azından ugurlu sayılarını yazıp sansını denemek :))