[LEFT]Bu sıfat kendi içinde çok anlam barındırıyor...oğullarına eş oluyorsunuz aileye gelin...
Gelin olunca durum değişir,size bakış açıları,beklentileri ve bitmek bilmeyen memnunıyetsizlikleri,yalnızca kayınvalide olsa amenna ama hayır birde görümceler eltiler kısacası eşinizin tüm ailesine karşı tek başınıza savaşmak üzere o aileye dahil oluyorsunuz..
Başlangıçta hersey muhteşemdir,çok iyi bir ailesi var dıye sevınır insanlara ah çok iyi bir kayınvalıdem ve görümcem var,ileride cok ıyı anlasacagız,tıpkı anne kız gibiyiz,görümcemde tıpkı ablam onları cok seviyorum diye masum düşüncelerle ilerlersiniz.
.
Düğün tarıhı yaklasır ve artık maskeler çıkartılmak üzeredir ve sen ne oldugunu anlamaya çalısırken bir bakarsın ki evlenmeşsin,sevdiğin insanlasın hersey güzel.O çok sevdıgın kayınvalıden ve dıgerleri evrım gecırmıslerdir artık, hersey aynıdırda onlar değişmiştir,çünkü artık yalnız ogulları değil onlarda sana sahıb olmuslardır ve o dogrultuda ılerlemeye çalısıp hamlede bulunacaklardır..
Hazırlıksızsın ılk başta bocalarsın hiçbirşey anlamazsın binbir fırça darbesiyle sonunda senide değiştirirler ve sende kendını koruma altına alırsın,konuşsan suçlusun,saygısızsın,sussan yine suçlusun..çünkü sen GELİNSİN
Kendi kızlarının yaşamasını istemediği şeyleri sana yaşatırlar.
Senin yaptıgın ,yediğin içtiğin ,gezdiğin tozduğun ,aldıgın verdiğin,geldiğin gittigin.vb. hersey göze batar...
Bütün beklentileri senin üzerinedir,saygılı olacaksın,hürmet edeceksin,haklı bile olsan kendını savunmayacaksın,çünkü sen 'Gelinsin' gelinler daima itaatkardır SUSUP boyun egeceksin...
Yıllardır süre gelen kayınvalide-gelin ilişkisini sen değiştiremezsin kalıplaşmş kayınvalide modeli oldukça yaygın oldugundan dolayı 10 kişiden 9'u bu modele sahibiz..
Benim kayınvalidem annem gibiydi nişanlıyken,her nedense düğüne 1 ay kala hepten değişti,şuan komşum gibi bile değil..bana yaşattıkları kötü günlerden sonra bende okadar çok değiştim ki onlara karşı bu değişimimi kabul edemiyorlar şimdilerde.
Mesafeliyim aramızda soguk rüzgarlar her ortamda esiyor,eşimle bu nedenle çok büyük sorunlar yaşadım haklı oldugumu düşünsede aslında oda içten içe ailesine karsı ömür boyu sıcak olmamı ve fedakarlık yapmamı beklıyor..Bunu çok iyi biliyorum.
Ve bu ınsanları uyardıgım halde hala evıme geldiklerinde duvarda asılı olan resimlerden tutun bardagımın rengine saçımın seklıne kadar karısırlar.. ve eger o resım oradan inmezse senın evıne birdaha girmeyız diyerekten eşimle sorun yaşamama sebep oluyorlar...
Bu yaşadıklarım normal şeyler çünkü ben 'GELİNİM ' :)
Ama susamıyorum!![/LEFT]