Evli, bebekli başarmis hanimlar destege ihtiyacim var. Yardim

hcahnm

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2022
57
9
6
26
Hanımlar Merhaba. Eğitmen öğretmen olduğum özel kurumdan doğuma yaklasmam sebebi ile ayrıldım. Yaklaşık 5 aydır da devlet adına sınava hazırlanıyorum ÖSYM.
Evlendim, evlendin artık çalışma bilmem ne. Ne öğretmenliği diyen arkaba vs insanlar öldü. Tabiiki takmadım. Benim hayalim öğrencilerin hayatına dokunabilmek oldu hep, hep de böyle.
Sonra hamile kaldım bırak hala ne devam ediyorsun dediler. Hamileyken sinav çalışmaya başladım. Öncesinde de girdim çalıştım ama nasip olmadı. Şimdi ise bebek geliyor ne sınavı diyorlar. Programlı çalışıyorum şimdi Allah var. Dogumum Aralık ayında. Aralık ayınagelmeden zor derslerin full konuları bitmiş oluyor. Bebek dogdugunda sadece soru çözüp değişik soru çeşidi görüp deneme kasmam gerek. Şimdi günde 4...5 saat çalışıyorum. Bebekle inşallah basarabiliirm. Başaran hanımlar, meslektaslarim motive hikayeleriniz var ise bahsederseniz çok mutlu olacağım. Buralara zor günlerden, zor zamanlardan geldim açıkçası. Bundan sonra her şey güzel olsun istiyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyorum. Not: Uykuya çok düşkün değilim. Not: evim ailelere yakın. :) şimdiden teşekkür ederim hanımlar.. siz nasıl çalıştınız süreçte nasıl ilerlediniz.

Günde 4-5 saat çalışmaya başladıysanız bu iş olur :) şöyle ki. 1 yılı tamamen buna vermeniz lazım bebek harici diyelim. Hani eşiniz desteği çok önemli bu süreçte. Bir yıl hayat memat meselesi şeklinde bu sınav odaklı yaşanmali. Gerekirse makarna yensin tüm gün. Eş ilgisinden sınava akacak bu ilgi yani.

Sabah kalkar kalkmaz deneme ile başlayıp tüm derslerden soru görmüş oluyorsunuz o mühim. Yapamadığıniz soruları çok iyi öğrenmek mühim.
Matematikte tyt yayını oneririm kesinlikle sınav formatında olan yayın tyt kpss değil. Onun dışında bilindik hocaların videosunu canlı ders izler gibi not alarak dinleyin ...

Ayy diyecek o kadar önerim var ki şu an bu saatte aklıma gelen bunlar. :)

Umarım güzel olur.

Tabi ki başarabilirsiniz.Bebekle sizi zorlar tabi buna da kendinizi hazırlamalı ve çevreye tamamen kendinizi kapatmalısınız.Olumsuz söylemleri duymamalisiniz.Tam olarak ne sınavına hazirlaniyorsunuz

Ben 3 aylık hamile iken Almanca sertifikası A1 sınavı için aylarca hem kursa gidip geldim hemde gece gündüz ders çalıştım
Şimdi 2. Basamak A2 sertifikası için derslere başlamam lazım ama bebekle çok zor oluyor benim için çünkü o uyuduğu andan itibaren sadece 1saat vaktim oluyor oda yetmiyor maalesef
Sizin çalışacağınız konu belki daha ağırdır ama demek istediğim olmayacak bir yanı yok sadece bebek doğduktan sonra ders çalışmak baya zor oluyor

Arkadaşım hamile olduğunü öğrendiği hafta çalışmaya başladı. 5-6-7 saat çalışıyordu günde değişiyordu. Doğumdan 4 gün sonra KPSS girdi hemde sezeryanlıydı buna rağmen. Çok iyi sıralama yaptı atanacak bir dahaki atamada muhtemelen. Bebekten sonra bir tık daha zorlaşacak tabii o yüzden tavsiyem aralık ayına dek 7-8 saat çıkarmanız. Onun haricinde taze anne olarak söylemek isterim ki bebekle de yapılabilir. Biraz zor olur yorulursunuz uykusuz kalırsınız ama olur. Sonuçta 6-7 ay kendinizi sıkıp inşallah ömürlük rahatlayacaksınız. İnsanlar için tavsiyem de çalıştığınızı hazırlandığınızı yaptığınızı birçok insana söylemeyin. Mod düşürüyorlar.

Hanımlar Merhaba. Eğitmen öğretmen olduğum özel kurumdan doğuma yaklasmam sebebi ile ayrıldım. Yaklaşık 5 aydır da devlet adına sınava hazırlanıyorum ÖSYM.
Evlendim, evlendin artık çalışma bilmem ne. Ne öğretmenliği diyen arkaba vs insanlar öldü. Tabiiki takmadım. Benim hayalim öğrencilerin hayatına dokunabilmek oldu hep, hep de böyle.
Sonra hamile kaldım bırak hala ne devam ediyorsun dediler. Hamileyken sinav çalışmaya başladım. Öncesinde de girdim çalıştım ama nasip olmadı. Şimdi ise bebek geliyor ne sınavı diyorlar. Programlı çalışıyorum şimdi Allah var. Dogumum Aralık ayında. Aralık ayınagelmeden zor derslerin full konuları bitmiş oluyor. Bebek dogdugunda sadece soru çözüp değişik soru çeşidi görüp deneme kasmam gerek. Şimdi günde 4...5 saat çalışıyorum. Bebekle inşallah basarabiliirm. Başaran hanımlar, meslektaslarim motive hikayeleriniz var ise bahsederseniz çok mutlu olacağım. Buralara zor günlerden, zor zamanlardan geldim açıkçası. Bundan sonra her şey güzel olsun istiyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyorum. Not: Uykuya çok düşkün değilim. Not: evim ailelere yakın. :) şimdiden teşekkür ederim hanımlar.. siz nasıl çalıştınız süreçte nasıl ilerlediniz.
Öncelikle şunu belirteyim, İlk günler, hatta belki ilk aylar çalışmaya hevesiniz, zamanınız, takatiniz olmayabilir. Bu durum geçici. Hormonlarınız ve yeni bir düzenle alakalı. O geçici anlar geçip gittikten sonra kendinizce , bebeğinizin düzenine göre bir planlama yapar çalışmalarınıza devam edersiniz. Çocuk hiç bir şeye engel değil sadece "bahane" olabilir.

içinizi gönlünüzü ferah tutun.
Umarım inşallah başarırsınız.
Benim ablam da doğum yapmıştı lohusa haliyle mecbur bi sınavı var di sınava girdi . Lisans diplomasi aldı .

Ben de iki küçük çocukla hazırlandım. Ev işini çok saldım hep idare edecek kadar yaptım. Siz de bebekten kalan zamanınızın çoğunu test çözmeye ayırırsanız, olur. Birini ayağımda sallardım, sallarken telefonda test çözerdim. Her anı değerlendirin, Allah gönlünüze göre versin hayırlısıyla.

Ben işe gidiyordum doğum senemede denk gelmediler benim tekniğim sana uygun değil ama şunu söyleyeyim
Aralık ayından sonra ne kadarlık konu kalacakki yeterki aralık ayına kadar konuları çalış yerinde olsam sonra hep video kaynakları dinleyip sadece denemeler için otururdum

Günde 4-5 saat çalışmaya başladıysanız bu iş olur :) şöyle ki. 1 yılı tamamen buna vermeniz lazım bebek harici diyelim. Hani eşiniz desteği çok önemli bu süreçte. Bir yıl hayat memat meselesi şeklinde bu sınav odaklı yaşanmali. Gerekirse makarna yensin tüm gün. Eş ilgisinden sınava akacak bu ilgi yani.

Sabah kalkar kalkmaz deneme ile başlayıp tüm derslerden soru görmüş oluyorsunuz o mühim. Yapamadığıniz soruları çok iyi öğrenmek mühim.
Matematikte tyt yayını oneririm kesinlikle sınav formatında olan yayın tyt kpss değil. Onun dışında bilindik hocaların videosunu canlı ders izler gibi not alarak dinleyin ...

Ayy diyecek o kadar önerim var ki şu an bu saatte aklıma gelen bunlar. :)

Umarım güzel olur.
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Tabi ki başarabilirsiniz.Bebekle sizi zorlar tabi buna da kendinizi hazırlamalı ve çevreye tamamen kendinizi kapatmalısınız.Olumsuz söylemleri duymamalisiniz.Tam olarak ne sınavına hazirlaniyorsunuz
Hem kpss hem dgs 2 ayrı üniversite mezunuyum. İkisinden de deneyeceğim şansımı. İkisi de olursa çok mutlu olacağım. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun güzel insan.

Öncelikle şunu belirteyim, İlk günler, hatta belki ilk aylar çalışmaya hevesiniz, zamanınız, takatiniz olmayabilir. Bu durum geçici. Hormonlarınız ve yeni bir düzenle alakalı. O geçici anlar geçip gittikten sonra kendinizce , bebeğinizin düzenine göre bir planlama yapar çalışmalarınıza devam edersiniz. Çocuk hiç bir şeye engel değil sadece "bahane" olabilir.
Çok teşekkür ederim güzel insan. Allah razı olsun

cocuk varken bir iste calisip kpss ye calisip atanan bile tanidigim var. imkansiz degil ama birkac kez denemeniz gerekebilir. bebek bakimi konusunda aile destegi alabilirseniz birazcik da uykusuzlukla yapabilirsiniz.

bölümünüz nedir atama puanı nedir? yani şimdi kpss biraz bunlarla alakalı. 70-75 hatta 80 bile bence temel olduktan sonra alınır önemli olan daha üst puanlar. ben de kpssye hazırlanıyorum. ama pek umudum yok kendim için. ama başaran çok fazla kadın var. sosyal medyada görüyorum hep. zaten bebekler ilk aylarda hep uyuyor 🤣

Back
X