• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli,Çalışan,AÖF okuyan ve Bebekli bayanlar yardımmm

casper87

mutluyuzzzz
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
825
24
118

Öncelikle inşallah konuyu doğru yere açmışımdır.

24 yaşındayım eşimde 32 yaşında ve 4.5 yıllık evliyiz.açıköğretim fakültesi 3.sınıf işletme okuyorum ve ve aynı zamanda çalışıyorum.
ben artık bebek sahibi olmak istiyorum ama hem çalıştığım hemde aöf okuduğum için yapabilirmiyim bimiyorum.aynı zamanda memur olmak da istiyorum.3.sınıf mayıs ayında bitecek ve acaba ozaman hamile kalsam 4.sınıfıda öyle yada böyle bitiririm diye düşünüyorum.çocuk olursada kayınvalidem bakacak evlerimiz biraz uzak bizde kalacak.memur olmayı da istediğimden 4.sınıfda dershaneye giderim kpss kazanır yerleşebilirim diye düşünüyorum.çok kararsız kaldım.

aranızda hem çalışıp hem aöf okuyan aynı zamanda bebeği olan varmı? kpss yi kazanıp da bebek sahibi olursam 2014 bulcak (en az 1 sene çalışmak gerekiyomuş 6 aylık doğum izni alabilmek için)tabii hemen kazanırsam oda..işten erken çıkıyorum 16:30 da .bebek uyurken ders çalışırım diyorum ama etrafımda görüyorum ağlıyolar,emzirmek gerekiyo gece uykusuz kalıyolar falan vazgeçiyorum.
yada mayısda hamile kalayım bebek olsun 4.sınıfı bi şekilde bitiririr.bebek olunca 1 yaşından sonra dershaneye giderim diye de düşünüyorum.kayınvalidem varken ders çalışabilirmiyim acaba bebekle diye de düşünüyorum.
yada ya sorun çıkar hamile kalamzsam diye de düşünüyorum bilmiyorum nolur bana bi akıl verin hepsi bi arada zor da olsa olurmu aranızda bu durumda ve yakını bu durumda olanlar var mı?:5::5::5:

Öncelikle inşallah konuyu doğru yere açmışımdır.

24 yaşındayım eşimde 32 yaşında ve 4.5 yıllık evliyiz.açıköğretim fakültesi 3.sınıf işletme okuyorum ve ve aynı zamanda çalışıyorum.
ben artık bebek sahibi olmak istiyorum ama hem çalıştığım hemde aöf okuduğum için yapabilirmiyim bimiyorum.aynı zamanda memur olmak da istiyorum.3.sınıf mayıs ayında bitecek ve acaba ozaman hamile kalsam 4.sınıfıda öyle yada böyle bitiririm diye düşünüyorum.çocuk olursada kayınvalidem bakacak evlerimiz biraz uzak bizde kalacak.memur olmayı da istediğimden 4.sınıfda dershaneye giderim kpss kazanır yerleşebilirim diye düşünüyorum.çok kararsız kaldım.

aranızda hem çalışıp hem aöf okuyan aynı zamanda bebeği olan varmı? kpss yi kazanıp da bebek sahibi olursam 2014 bulcak (en az 1 sene çalışmak gerekiyomuş 6 aylık doğum izni alabilmek için)tabii hemen kazanırsam oda..işten erken çıkıyorum 16:30 da .bebek uyurken ders çalışırım diyorum ama etrafımda görüyorum ağlıyolar,emzirmek gerekiyo gece uykusuz kalıyolar falan vazgeçiyorum.
yada mayısda hamile kalayım bebek olsun 4.sınıfı bi şekilde bitiririr.bebek olunca 1 yaşından sonra dershaneye giderim diye de düşünüyorum.kayınvalidem varken ders çalışabilirmiyim acaba bebekle diye de düşünüyorum.
yada ya sorun çıkar hamile kalamzsam diye de düşünüyorum bilmiyorum nolur bana bi akıl verin hepsi bi arada zor da olsa olurmu aranızda bu durumda ve yakını bu durumda olanlar var mı?:5::5::5:

walla ben sadece calısıp okuyorum 2.universite olarak..Kurumumda bebekli olanda var gaette rahat etti kızın annesi baktı bebege zaten vize ile final arası 1,5 ay kadar kısa bı sure..mayısta da okul bitmis oluyor..KPSS kısmı ve dersane kısmı sadece senı zorlar aöf zorlamaz gıbıme gelıyr

ben şimdilik çalışmıyorum ama memurluk işim olacak 1.5 yasında oğlum var 25 yasındayım bu sene kpssye girdim ama oğlişim yüzünden pek çalışamadım ama baska yerden nasibimi verecek allah inş benim yakınımda kimse yok memlekete bırakmak zorunda kaldım son bir ay oğlumu ancak o şekilde sınava calıştım neyse bende 3. sınıftayım daha baslamadm çalışmaya ama hem çalışıp hem sınavlar gözümü korkutmuyor deil
3 sınıf kolay hamilelikte pek bir sorunun olmaz doğumda yaza gercekleşir 4 sınıf vizlerine çok var oz amana kadarda byür dershane diyorsun 4 sınıf sonunda bebek bir yasında olur felan ya ne bileyim biraz işin karışık gibi ama mevlam kolaylık veriri bakanda varmış bebişine o uyuyunca felan calışırsın ben öyle yapyorum ama bazaen gece 2lere kadar çalıştığım oluyordu ve beim oğlum yarım saatte bir uyanırdı o nedenle pek istediğim basarıyı gösteremedim oğluma bakanım olsa sorun deildi belki ama önce işimi bulup sonra bebek yapmayı tercih ederdim ama sen bana göre sanslısın tabi bu yönde karar senin

ben şimdilik çalışmıyorum ama memurluk işim olacak 1.5 yasında oğlum var 25 yasındayım bu sene kpssye girdim ama oğlişim yüzünden pek çalışamadım ama baska yerden nasibimi verecek allah inş benim yakınımda kimse yok memlekete bırakmak zorunda kaldım son bir ay oğlumu ancak o şekilde sınava calıştım neyse bende 3. sınıftayım daha baslamadm çalışmaya ama hem çalışıp hem sınavlar gözümü korkutmuyor deil
3 sınıf kolay hamilelikte pek bir sorunun olmaz doğumda yaza gercekleşir 4 sınıf vizlerine çok var oz amana kadarda byür dershane diyorsun 4 sınıf sonunda bebek bir yasında olur felan ya ne bileyim biraz işin karışık gibi ama mevlam kolaylık veriri bakanda varmış bebişine o uyuyunca felan calışırsın ben öyle yapyorum ama bazaen gece 2lere kadar çalıştığım oluyordu ve beim oğlum yarım saatte bir uyanırdı o nedenle pek istediğim basarıyı gösteremedim oğluma bakanım olsa sorun deildi belki ama önce işimi bulup sonra bebek yapmayı tercih ederdim ama sen bana göre sanslısın tabi bu yönde karar senin

çok kararsız kaldım özelliklede dershane olayında dediğiniz gibi çocuk 1 yaşına falan gelir hafta içi kreşe versem haftasonu kayınvalideme bırakıp dershaneye giderim diye düşündüm.çünkü sadece 1 yaşına kadar kayınvalidem baksın istiyorum evlerimiz uzak.zor da olsa yapabilirim gibime geldi yazdıklarınızı okyunca bakalım bu mayısı atlatayım 3.sınıf bitsin hayırlısıyla olsun istiyorum

TAM BENLİK BİR KONU..
açıköğretim 2. sınıfken nişanlandım..3 de evlendim..4 hamile kaldım..okul öncesi eğitim okuyordum..4. sınıfta stajım olduğu için 1 yıl kayıt dondurdum..hamile halimle staj zor olur diye..sonra oğlum 1 buçuk yaşındayken stajımı da yaptım okulumuda birirdim çok şükür..evet biraz zordu ama sonunda geçti gitti..
kpss ye girdim ilk puanım iyiydi iptalden sonraki kötü..atanamadım..ama hayırlıs herşeyin..isteyinceoluyor merak etmetyin..kimse dört dörtlük değil..az temizlik yaptım..hergün yemek yapmadım..bazı işlerim aksadı bu sürede ama şimdi herşeyimi yapıp gayet rahatta gezip dolaşıyorumm.:71:.
bu arada 23 yaşındayım..

en iyisi herşeyi sırayla yapmak.Önce okulu bitirmek.sonra kpss ye hazırlanmak.sonra işe başlamak.ve sonra bebek.Bunlardan en önemlisi bebek çünkü.Çok ilgi istiyorlar.geceleri tam bir uyku uyunmuyo.saat başı kalkıyosun ki bölünen uykuyla insan dinlenemiyo.Oğlum iki yaşında kreşe başladığı halde çok zorluk çektik.Saat 4 te evde oluyordum.Yarım saat geç kalsam çocuğun içine3 dert oluyodu.özlüyo ve çok huysuzlanıyodu.bitmeyen ağlamalarla uğraşıyosun çalışan anneler bilir nekadar sabır ve emek gerektiğini.Muhtaç oluyolar anneyi istiyolar.ayrı kalmanın acısıda bi şekilde hem anneden hem çocuktan çıkıyo.bunlara dikkat etmeyen ailelerin çocuklarını lütfen gözlemleyin.anneleriyle bağları kopuk oluyo ve çok agresifleşiyorlar.bir insanın hayatındaki en önemli bağ anneyle olanıdır.Hayatın başlangıç noktasıdır anne.Bir çocuğun dünyaya gelmesini planlarken en en en uygun zamanı kollamak lazım.maddi manevi ve iş yoğunluğu herşeyi düşünmek lazım.bir taraftan ev işleri var.kayınvalidelerle çocuk yetiştirmek her zaman zor olur.annenizden gördüğünüzden daha farklı çocuk büyütme yöntemleri olur ve bunla boğuşursunuz.şekerli yoğurt vermeler.doktor bir yaşına kadar bal vermeyin inek sütü vermeyin der bi bakarsın veriyorlar.sizi çok her şeyi kolay düşünür gördüm.ben evliliğimin 6. ayında hamile kaldım istemeyerek .işe başlayalı 8 ay olmuştu.yine de çok zor bir süreçti.doğumdan önce çocuğuma nasılsa bakacak var dedim.ama doğduktan sonra tavırları ve olanları görünce kolay kolay kimseye emanet edemyeceğimi anladım.ki kucağımda uyurken kıkırdaması dünyanın en güzel şeyiydi.bunu hiçbir kadın mecbur değilse kaçırmamalı.bebeği her işinizi düzene koyduktan sonra düşünmenizi tavsiye ederim.bebek tonla işin arasında aradan çıaralım büyüsün denilecek birşey değildir.herşeye rağmen yürütülmesi gereken yoğun bir sorumluluklar silsilesini beraberinde getirir.yanlış düşünceler içindesiniz.

çok kararsız kaldım özelliklede dershane olayında dediğiniz gibi çocuk 1 yaşına falan gelir hafta içi kreşe versem haftasonu kayınvalideme bırakıp dershaneye giderim diye düşündüm.çünkü sadece 1 yaşına kadar kayınvalidem baksın istiyorum evlerimiz uzak.zor da olsa yapabilirim gibime geldi yazdıklarınızı okyunca bakalım bu mayısı atlatayım 3.sınıf bitsin hayırlısıyla olsun istiyorum

canım kreslere 3 yastan önce almıyorlar die biliyorum pek emin deilim ama sunu söyleyeyim bebek olduğu zaman onu kimselere veremezsin hep bir acaban olur için rahat etmez ben annemlere 1 ay bıraktım geceleri uyuyamıyordum bazende rüya göryordum çok huzursuz olyordum yani sende de bu duygular olur
ayshe nin dediği gibi olabilir onuda tebrik ediyorum ama istersen mayısı beklemeden bebği düşün dicem mesela şubatta hamile kalsan ekime doğum yaparsın 4cü sınıfa gecersin ama bebek çok küçük olur hemde dershane yok olmadı ya emzirmen lazım gelebilir hem sınav stresi hem bebiş olmaz bence sen 4cü sınıf ve dershane hemde bebiş işini unut okulu bitir sınavına gir öyle bebek düşün canım ya hem bebege hem sana yazık olur bence bu işler hesaplama ile olmaz mevlam ne eylerse güzel eyler nasip bakalım hakkında hayırlısı canım baska bişi diyemicem çünkü ben işin içinden çıkamadım
Bu arada ne okuyordun canım ?

elbette yapablirsiniz isterseniz.ben matematik bölümünde okuyorum benim sınıftan arkadaşım hem evli hem çocugu var hem çalışıyor hemde matematik gibi bir bölümde okuyor.hem okula gidip geliyor.hayat bu .isterseniz yapabilirsiniz.bence okul kısmını değilde çalışırken nasıl çocuk bakabilirim yada kim bakacak diye düşünün.açıköğretimde en azından okula devam etme zorunlulugunuz yok boş vakiştlerinizde muhakkak çalışırsınız.kolay gelsi.n

ben hem çalışıp hem okuyodum ama aöf değil. örgün eğitim ve devam zorunluluğu var
evliyim de tabi, bebeğim yok ama
bi yerden sonra zor geldi hayattan sıkıldım resmen bunaldım işi bıraktım
okula da 1 hafta gtmedim dinlendim okula devam ediyorum sadece

sen istiyosan olur olmaz diye bişey yok
ama bi sorun var bence
kaynananla aran nasıl? eğer kötüyse veya kötü olmayı bırak ne iyi ne kötü diyosan bile yapma derim
o sürekli evinde olucak ve sen diyosun ya bebek uyurken çalışırım kpss için dersaneye gtcem vs, aranız kötüyse başlar saymaya yok bi kpss'n eksiktiden girer, susturabilene aşk olsun...
sırf onun çenesi yorar seni.

canım kreslere 3 yastan önce almıyorlar die biliyorum pek emin deilim ama sunu söyleyeyim bebek olduğu zaman onu kimselere veremezsin hep bir acaban olur için rahat etmez ben annemlere 1 ay bıraktım geceleri uyuyamıyordum bazende rüya göryordum çok huzursuz olyordum yani sende de bu duygular olur
ayshe nin dediği gibi olabilir onuda tebrik ediyorum ama istersen mayısı beklemeden bebği düşün dicem mesela şubatta hamile kalsan ekime doğum yaparsın 4cü sınıfa gecersin ama bebek çok küçük olur hemde dershane yok olmadı ya emzirmen lazım gelebilir hem sınav stresi hem bebiş olmaz bence sen 4cü sınıf ve dershane hemde bebiş işini unut okulu bitir sınavına gir öyle bebek düşün canım ya hem bebege hem sana yazık olur bence bu işler hesaplama ile olmaz mevlam ne eylerse güzel eyler nasip bakalım hakkında hayırlısı canım baska bişi diyemicem çünkü ben işin içinden çıkamadım
Bu arada ne okuyordun canım ?

işletme okuyorum benimde aklıma geliyor tüm söyledikleriniz ama düşündükçe daha da imkansız gibi geliyor bebek olayı ondan sordum yapan varmı diye çok geçde kalmak istemiyorum bakalım hayırlısı neyse o olsun artık

ben hem çalışıp hem okuyodum ama aöf değil. örgün eğitim ve devam zorunluluğu var

ama bi sorun var bence
kaynananla aran nasıl? eğer kötüyse veya kötü olmayı bırak ne iyi ne kötü diyosan bile yapma derim
o sürekli evinde olucak ve sen diyosun ya bebek uyurken çalışırım kpss için dersaneye gtcem vs, aranız kötüyse başlar saymaya yok bi kpss'n eksiktiden girer, susturabilene aşk olsun...

kayınvalidemle aram iyi hemde çok iyi annem rahatsız olduğundan o bakacak bebeğe, bende kendim bakmak isterdim ama çalıştığım için mümkün değil.1 yaşından sonra çalıştığım kurumda alıyolar, hatta 8 aydan sonra o yüzden kreşe vermek istiyorum.çünkü kayınvalidem iyi bakar ama çok şımarık bi çocuk olur her dediğini yapar hatta bende kalır haftaiçi haftasonu sen alırsın rahat rahat ders çalışırsın diyo ama ben bırakamam gibime gerekiyor:14:

TAM BENLİK BİR KONU..
açıköğretim 2. sınıfken nişanlandım..3 de evlendim..4 hamile kaldım..okul öncesi eğitim okuyordum..4. sınıfta stajım olduğu için 1 yıl kayıt dondurdum..hamile halimle staj zor olur diye..sonra oğlum 1 buçuk yaşındayken stajımı da yaptım okulumuda birirdim çok şükür..evet biraz zordu ama sonunda geçti gitti..
kpss ye girdim ilk puanım iyiydi iptalden sonraki kötü..atanamadım..ama hayırlıs herşeyin..isteyinceoluyor merak etmetyin..kimse dört dörtlük değil..az temizlik yaptım..hergün yemek yapmadım..bazı işlerim aksadı bu sürede ama şimdi herşeyimi yapıp gayet rahatta gezip dolaşıyorumm.:71:.
bu arada 23 yaşındayım..

sizi çok takdir ettim moral oldu yazdıklarınız ne güzel inşallah bende yapabilirim bazı şeylerden fedakarlık etmek gerekiyor anladığım kadarıyla.sizin hakkınızdada hayırlısı olsun inşallah iyi bir yere yerleşirsiniz..:9:

en iyisi herşeyi sırayla yapmak.Önce okulu bitirmek.sonra kpss ye hazırlanmak.sonra işe başlamak.ve sonra bebek.Bunlardan en önemlisi bebek çünkü.Çok ilgi istiyorlar.geceleri tam bir uyku uyunmuyo.saat başı kalkıyosun ki bölünen uykuyla insan dinlenemiyo.Oğlum iki yaşında kreşe başladığı halde çok zorluk çektik.Saat 4 te evde oluyordum.Yarım saat geç kalsam çocuğun içine3 dert oluyodu.özlüyo ve çok huysuzlanıyodu.bitmeyen ağlamalarla uğraşıyosun çalışan anneler bilir nekadar sabır ve emek gerektiğini.Muhtaç oluyolar anneyi istiyolar.ayrı kalmanın acısıda bi şekilde hem anneden hem çocuktan çıkıyo.bunlara dikkat etmeyen ailelerin çocuklarını lütfen gözlemleyin.anneleriyle bağları kopuk oluyo ve çok agresifleşiyorlar.bir insanın hayatındaki en önemli bağ anneyle olanıdır.Hayatın başlangıç noktasıdır anne.Bir çocuğun dünyaya gelmesini planlarken en en en uygun zamanı kollamak lazım.maddi manevi ve iş yoğunluğu herşeyi düşünmek lazım.bir taraftan ev işleri var.kayınvalidelerle çocuk yetiştirmek her zaman zor olur.annenizden gördüğünüzden daha farklı çocuk büyütme yöntemleri olur ve bunla boğuşursunuz.şekerli yoğurt vermeler.doktor bir yaşına kadar bal vermeyin inek sütü vermeyin der bi bakarsın veriyorlar.sizi çok her şeyi kolay düşünür gördüm.ben evliliğimin 6. ayında hamile kaldım istemeyerek .işe başlayalı 8 ay olmuştu.yine de çok zor bir süreçti.doğumdan önce çocuğuma nasılsa bakacak var dedim.ama doğduktan sonra tavırları ve olanları görünce kolay kolay kimseye emanet edemyeceğimi anladım.ki kucağımda uyurken kıkırdaması dünyanın en güzel şeyiydi.bunu hiçbir kadın mecbur değilse kaçırmamalı.bebeği her işinizi düzene koyduktan sonra düşünmenizi tavsiye ederim.bebek tonla işin arasında aradan çıaralım büyüsün denilecek birşey değildir.herşeye rağmen yürütülmesi gereken yoğun bir sorumluluklar silsilesini beraberinde getirir.yanlış düşünceler içindesiniz.

söylediklerinizde haklı olabilirsiniz.elbette zorlukları var herşeyi en ince ayrıntısına kadar inanın bende düşündüm.ama 4,5 yıllık evliyiz eşim su anda 32 yaşında okulu bitirip yerleşene kadar 2013 -2014 yılını bulacak.kariyer yapayım derken bebeksiz kalmakda istemiyorum sizin dediğiniz gibide düşündüm ama çok geç oluyo işe gir 1 yıl dolmasını bekle hamile kalıp doğum iznine ayrılabilmek için ,zaman ilerleyecek o yüzden tek derdim.tabiki bende sorumluluğunun farkındayım yoksa elbette kayınvalideme bırakmak yerine ben kendim bakmak isterim.kayınvalideme 1 yaşına kadar bırakmak istiyorum sonra kreşe verip haftasonları ona bırakıp dershaneye giderim diye düşünüyorum.şu anda bile iş,ev ,ders zor ama bakalım isteyince belki olur kafam çok karıştı hayırlısı olur inş.mayıs ayı bi gelsin 3.sınıf bitsin bakalım nolcakk:32::32:

bende 24 yaşındayım eşimde 32 yaşında ve bende 4.5 senelik evliyim ama okumuyorum ben yazıyı okurken yoruldum da sen yaparken yorulmayacak mısın 11.5 aylık bebeğim var valla anamı ağlatıyor çocuk bakmayı o kadar hafife almayın derim başlı başına bir iş ve çok yorucu hem fiziken hem beyinen ve kayınvalidenize güvenerek çocuk yapmayın bugün varız yarın yokuz o zaman kim bakacak ayrıca ben bi çocuğu annesinin yetiştirmesinden yanayım
bence sırasıyla yapın hangisini daha çok istiyorsanız ondan başlayın hayat her zaman planladığınız gibi gitmez.

aöf çok rahat yaparsınız, gecen sene çok az bir çalışmayla sadece vize bütlere girerek tüm derslerimi verdim, özet kitaplar sağolsun :) ama kpss işi zorlar bence çocuk yapmadan önce memurluk işini halledin, zaten yaşınız çok genç çocuk için, hemen hemen aynı yaştayız hatta

ama bi sorun var bence

sizi çok tebrik ediyorum bende hem çalışıp hem okumak istiyorum fakat devam zorunluluğu var siz in hangi bölüm hangi üniversite 2. öğretim mi ben sağlık meslek yüksekokulu anestezi istiyorum cevaplarsanız çok sevinirim

sadece ilk mesajı okudum diğer arkadaşlar ne dediler bilemiyorum ama
öncelikle kolaylıkla atlatmanızı dilerim

ben aynen senin dediğin gibiyim :))
evliyim çalışıyorum bebeğim var aöf lüyüm :))
eşim çok anlayışlı evdeki her işte yemek temizlik aklına gelebilecek her konuda yardımcı oluyor bana..
bebeğime ablam bakıyor

yada şöyle anlatayım sabah kalkıyorum bebeğim 17 aylık
hemen süt içiriyorum üstünü giydiriyorum ablama bırakıyorum (ablamın evi yakın allahtan)
sonra hemen eve dönüyorum duşumu alıp hazırlanana kadar eşim kahvaltıyı hazırlıyor kahvaltı sonrası çıkıyorum evden..
akşam eve gelip çocuğu alıyorum çocuk uyuyana kadar tuvalete bile gidemiyorum
bu çok zor bi durum ama öyle..
çocuk uyuduktan sonra koştur ev işleri çamaşır bulaşık ütü vs..
sonra birazcık dinlenim diyorum ki saat olmuş 12 .. yatıyorum

bütün günüm böyle geçiyor kendi adıma kendim için bişey yapamıyorum

bu kadar şeyin arasında (ki yüzeysel olarak anlattım hayatımı)
bir de ders çalışmalar yokmuuuu hele aöf lü olunca koca kitap neresine nasıl çalışacaksın herşey sana bakıyor kursa gitmek mucize benim için... ama gidemiyorum zamanım yokkkkk
o yüzden kendi başıma kendi çabalarımla çalışmalayım derse..

ben bu sene kaydımı yeniletmedim
seneye devam edicem çünkü gerçekten çok bunaldım yoruldum psikolojim bozuldu yaa
zorunlu ihtiyaçlarıma bile zor zaman ayırabiliyordum
seneye devam edicem okula en azından bebekte biraz büyür

çok fazla zamanım olmadığı için acelece anlatmaya çalıştım
kısacasııı ; evli çocuklu çalışan ve okuyan bir kadın olmak çokkkk zor canım

ama biz kadınlar herşeyin üstesinden gelmeyi biliyoruz gerçekten
buna inanıyorum dışardan bu hayatı anlatsalar dayanamam derdim
ama şimdi ben bunu başarabiliyorum
sana da başarılar diliyorum
aklındaki soruların üstesinden gelebilirsin korkma
bu konuda en büyük destekçi ve yardımcı eşinse ..

kayınvalide konusu ise ;sen bilirsin
ama çocuk yokken herkes bakarım der çocuk olunca 1 saat dayanamazlar bunu bilirim.
hem çocuk bakmak büyütmek hakikaten bir sanattır öyle dışardan görüldüğü gibi değildir
benim ablam olması çocuğuma bakması ve evimizin yakın olması en büyük şansım
o olmasaydı kayınvalidem çok iyi olmasına rağmen bırakamazdım
işide okuluda bırakır çocuğumla ilgilenirdim sanırım..

çocuğu birine bırakmak en yakınında olsa çokkk zor bir durum

Son düzenleme:
sadece ilk mesajı okudum diğer arkadaşlar ne dediler bilemiyorum ama
öncelikle kolaylıkla atlatmanızı dilerim

ben aynen senin dediğin gibiyim :))
evliyim çalışıyorum bebeğim var aöf lüyüm :))
eşim çok anlayışlı evdeki her işte yemek temizlik aklına gelebilecek her konuda yardımcı oluyor bana..
bebeğime ablam bakıyor

yada şöyle anlatayım sabah kalkıyorum bebeğim 17 aylık
hemen süt içiriyorum üstünü giydiriyorum ablama bırakıyorum (ablamın evi yakın allahtan)
sonra hemen eve dönüyorum duşumu alıp hazırlanana kadar eşim kahvaltıyı hazırlıyor kahvaltı sonrası çıkıyorum evden..
akşam eve gelip çocuğu alıyorum çocuk uyuyana kadar tuvalete bile gidemiyorum
bu çok zor bi durum ama öyle..
çocuk uyuduktan sonra koştur ev işleri çamaşır bulaşık ütü vs..
sonra birazcık dinlenim diyorum ki saat olmuş 12 .. yatıyorum

bütün günüm böyle geçiyor kendi adıma kendim için bişey yapamıyorum

bu kadar şeyin arasında (ki yüzeysel olarak anlattım hayatımı)
bir de ders çalışmalar yokmuuuu hele aöf lü olunca koca kitap neresine nasıl çalışacaksın herşey sana bakıyor kursa gitmek mucize benim için... ama gidemiyorum zamanım yokkkkk
o yüzden kendi başıma kendi çabalarımla çalışmalayım derse..

ben bu sene kaydımı yeniletmedim
seneye devam edicem çünkü gerçekten çok bunaldım yoruldum psikolojim bozuldu yaa
zorunlu ihtiyaçlarıma bile zor zaman ayırabiliyordum
seneye devam edicem okula en azından bebekte biraz büyür

çok fazla zamanım olmadığı için acelece anlatmaya çalıştım
kısacasııı ; evli çocuklu çalışan ve okuyan bir kadın olmak çokkkk zor canım

ama biz kadınlar herşeyin üstesinden gelmeyi biliyoruz gerçekten
buna inanıyorum dışardan bu hayatı anlatsalar dayanamam derdim
ama şimdi ben bunu başarabiliyorum
sana da başarılar diliyorum
aklındaki soruların üstesinden gelebilirsin korkma
bu konuda en büyük destekçi ve yardımcı eşinse ..

kayınvalide konusu ise ;sen bilirsin
ama çocuk yokken herkes bakarım der çocuk olunca 1 saat dayanamazlar bunu bilirim.
hem çocuk bakmak büyütmek hakikaten bir sanattır öyle dışardan görüldüğü gibi değildir
benim ablam olması çocuğuma bakması ve evimizin yakın olması en büyük şansım
o olmasaydı kayınvalidem çok iyi olmasına rağmen bırakamazdım
işide okuluda bırakır çocuğumla ilgilenirdim sanırım..

çocuğu birine bırakmak en yakınında olsa çokkk zor bir durum

bakalım ilk defa başladık geçen ay çalışmalara hemen olmuyacak gibime geliyor o yüzden biraz zaman geçer hatta belki seneye mayısa kadar anca olur yada hamile olurum gibime geliyor, zor olacağının farkındayım ama insan istiyor sabırsız oluyor yoksa kpss için dershaneye gitmem gecikecek ve zaman geçicek.kayınvalidemle bir sorun yok allaha şükür ama o zmanda olmaz inşallah
dediğiniz gibi zor olacak zor olsada isteyince katlanıyor insan hayırlısı olsun diyorum kısmet ve sizi tebrik ediyorum ne güzel yapabilmişsiniz zor olsada.......

Back
X