• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli çiftlerin akşamları?

Akşam 3 saatimiz oluyor vakit geçiricek. Bazen yemek yenir bazen yenmez o üç saat içinde.çocuğumuz var ama onla bile vakit geçirdiği azdır. Bir bakmışım çocuk dursun diye tv den çizgifilm açmış kendisi telefonla oynuyor. Fazla konuşmuyoruz zaten . Mutfakta beraber oturalım hem işimi yapayım hem onla olayım diye ona göre yaptırdım . Şimdi o başka odada ben mutfakta.haftada1--2 max 3 gün aynı odadayız.Bu durumda hep içimi acıtıyor zaten :(

başka evliliklere bakarak kendi evliliğinizi değerlendirmemelisiniz.benim eşim ilgi alaka konusunda bildiğiniz odundur. şuraya konu açsam 150 kişi boşan der :)
ama çok saygılı, ağır başlı ve fedakar biridir. herkes birbirinden farklıdır sonuçta. her sarılıp open erkek seviyor ya da dürüsttür diye birşey yok sonuçta. eşinizi yapısına göre değerlendirmeniz en güzeli.

Ah keske o ilgili erkekler bi de durust olabilse. Haklısınız. Bunları dışarıda gordugum halde hala kendimi kiyaslayip uzulmem nahos. Bu konuyu açtığımda küstük onun dramatikligiyle dokturdum sanirim. Bi de tüm gün evdeyim tek gördüğüm kisi esim bigun boyunca. Hal böyle olunca kendi kendime kurup, her seyi uzerime alınıp huysuzlasiyorum. Esimle asamayacagim cok büyük sorunum yok. Adamın tepesine çıksam in demez, otururken gel diyince gelir yanıma. Ama bana kalsa hep o dusuncek hep o yapcak. Bu konuyu cabalasam asarim farkındayım. Geriye esimin inadı kalıyor o inat ettikce ben asabilesiyorum falan. Ne zaman ikimiz de kendimizden vermeye baslarsak o zaman huzura ericez.

Herkes aynı olamaz ya, bırak etrafındakiler gün sonu değerlendirmesi yapsınlar, fatura hesaplasınlar, son dakikada ne olduysa onu tartışsınlar. Sen git öp, kokla, sana kek yaptım bi bak bakalım tadına de, beğenmediği zaman zaten sana layık bir tat değildi de, bak ben film buldum bunu izleyelim de..
Bunlar mücadele değil, artık her çift birbirinden bekler oldu bazı şeyleri..

Herkes aynı olamaz ya, bırak etrafındakiler gün sonu değerlendirmesi yapsınlar, fatura hesaplasınlar, son dakikada ne olduysa onu tartışsınlar. Sen git öp, kokla, sana kek yaptım bi bak bakalım tadına de, beğenmediği zaman zaten sana layık bir tat değildi de, bak ben film buldum bunu izleyelim de..
Bunlar mücadele değil, artık her çift birbirinden bekler oldu bazı şeyleri..
Evet dün laf arasında o da ona yeterince ozen gostermedigimi hissettigini soyledi. Yaptığım birkac seyden ornek verip cok hosuna gittigini soyledi falan. Anladım ki beklentiler karşılıklı. O da önemsendiğini gormek istiyor.

Ben de evli değilim ama sevgilim çok ilgisiz. Ve sizin konunuzu okudukça dedimki o benim için birşey yapmıyor veya sevgisini tam olarak hissettiremiyor olabilir ama ben ne yapıyorum? Bence siz de burdaki diğer tecrübeli insanların da dediği gibi kendiniz çabalayın. Zaten siz onla ilgilendikçe sadece o değil siz de mutlu olacaksınız. Zamanla da evliliğiniz oturacaktır diye düşünüyorum, hem ne demişler yuvayı dişi kuş yapar :)
Birde çalışmıyorsunuz galiba, eğer iş bulma imkanınız varsa değerlendirebilirsiniz. Veya kendinize bir uğraş bulun, seveceğiniz bir kurs ya da spor gibi bir aktivite olabilir. Biraz da boşluktan oluyor çünkü böyle kendimden biliyorum :)

Bu arada konuyu okudukça evlenesim geldi, niyeyse seviyorum ben evli çiftlerin arasındaki muhabbeti :) İnşallah hepimizin mutlu, huzurlu, bir ömür sürer evliliği :)

Ben açıyorum kapıyı bazen hoşgeldin bazen sade gulumsuyorum o da gülüp ayakkabı çıkarma faslına geçiyor
Merhaba ,kapıyı açan sizsiniz neden o kadar sakin karşılıyorsunuz anlayamadım belki yapınız sakindir hoşgeldini gözleriniz parlayarak mutlulukla gülümseyerek söyleyip kapıda boynuna atlayıp öpebilirsiniz bana normali bu gibi geldi ama her ilişkinin dinamiği farklıdır tabi belki sizi öyle sakin enerjisiz algılıyorsa o da heyecan gösterip sarılıp öpmekten çekiniyodur fazla heyecanlı görünmemek için .. iletişim herşey... söyleyeceğimi yanlış anlamayın sakın, akvaryumdaki balıkla da sessizce tv izlenir ,konuşma ne kadar azalırsa iletişim o kadar kopacak tensel temas da öyle özlediğiniz bi çiçeği bi kediyi bile sarılıp öpmek isterseniz, birbirinizi seçmiş olmanız ve birbirinizden başkalarını asla düşünmeyecek istemeyecek olmanızın tek sebebi iyi anlaşıyor olmanız değil mi?? Bence bunu konuşmalısınız sizden mi bekliyor çekingen mi bir derdi bir sıkıntısı mı var sizin onu daha özenli karşılamanızı mı bekliyor sebep herneyse sizinle eleştirilmekten çekinmeden paylaşır umarım siz çok haklısınız ilişki sevgiyle iletişimle besleniyor.Mutlaka vardır bi sebebi zaman geçirmeden rutine dönmeden çözmenizi ve burada mutlu haberinizi paylaşmanızı bekleyeceğim,sevgiler

Sarılıp tv izlerdik , çok muhabbet etmeyi seven biri değil ben uğraşırdim dalasirdim güler eğlenirdik . Ama herşey bi gün bitiyor iyisiyle kötüsüyle . yaşadığımız güzelliklerin kıymetini bilmek bizim elimizde

Valla onu bunu bilmem erkekler evlendikten sonra kapana kısıldım psikolojisine giriyorlar.. bekarken cıvıl cıvıl olan adam evlendikten sonra üzerine ölü toprağı serpiliyor sanki uyuzlar :)

Ah keske o ilgili erkekler bi de durust olabilse. Haklısınız. Bunları dışarıda gordugum halde hala kendimi kiyaslayip uzulmem nahos. Bu konuyu açtığımda küstük onun dramatikligiyle dokturdum sanirim. Bi de tüm gün evdeyim tek gördüğüm kisi esim bigun boyunca. Hal böyle olunca kendi kendime kurup, her seyi uzerime alınıp huysuzlasiyorum. Esimle asamayacagim cok büyük sorunum yok. Adamın tepesine çıksam in demez, otururken gel diyince gelir yanıma. Ama bana kalsa hep o dusuncek hep o yapcak. Bu konuyu cabalasam asarim farkındayım. Geriye esimin inadı kalıyor o inat ettikce ben asabilesiyorum falan. Ne zaman ikimiz de kendimizden vermeye baslarsak o zaman huzura ericez.
yeni evliyken beklentiler çok oluyor. bende de vardı aynıları, eşinizi olduğu gibi kabullenememekten geçiyor. kimsenin evliliği mükemmel değil emin olun. burada kocasını övüp övüp bitiremeyen hanımlar, bir ay sonra aldatıldım diye konu açabiliyor. mükemmel diye bir şey yok. eşinizin olumsuz yönlerinden çok olumlu yönlerine odaklanın. tüm gün sadece eşinizi gördüğünüz için beklentileriniz artıyor. evliliğinizde tek sıkıntınız bu ise çocuk olduktan sonra düzelecektir.
ben kocamın başının etini yiyordum benimle ilgilen diye. şimdi Allah bağışlasın iki evladım var. kocamla uğraşmaya ne vaktim ne de halim oluyor :) o peşimde dolanıyor artık. Allah büyük dert vermesin. sevgisinden eminseniz, varsın sarmaş dolaş olmayı verin.

yeni evliyken beklentiler çok oluyor. bende de vardı aynıları, eşinizi olduğu gibi kabullenememekten geçiyor. kimsenin evliliği mükemmel değil emin olun. burada kocasını övüp övüp bitiremeyen hanımlar, bir ay sonra aldatıldım diye konu açabiliyor. mükemmel diye bir şey yok. eşinizin olumsuz yönlerinden çok olumlu yönlerine odaklanın. tüm gün sadece eşinizi gördüğünüz için beklentileriniz artıyor. evliliğinizde tek sıkıntınız bu ise çocuk olduktan sonra düzelecektir.
ben kocamın başının etini yiyordum benimle ilgilen diye. şimdi Allah bağışlasın iki evladım var. kocamla uğraşmaya ne vaktim ne de halim oluyor :) o peşimde dolanıyor artık. Allah büyük dert vermesin. sevgisinden eminseniz, varsın sarmaş dolaş olmayı verin.
valla benımde bır evladım var ama kocamdan hala ılgı beklıyorum .... karı koca olmak başka, ebeveyn olmak başka birşey benim gözümde...

L koltuk candır :) adama tek başına uzanma fırsatı vermiyorum koala gibi yapışıyorum :KK70:şaka bir yana film/dizi izlerken ya sarılırız ya dizine yatarım (uyuyakalırım tabi) ama baştan böyle gitti şimdi uzak otursam eşim çağırıyor yanına.
şimdi bu akıllı telefonlar, pc oyunları filan hepimizin iletişimini engelledi. arada sitem etsem eşim hemen savunmaya geçiyor şikayeti bıraktım ben de. kendisi sıkılınca siliyor o askeri stratejik oyunları vs...
6 yıldır evliyiz. 8 yıldır da birlikteyiz. eşimle ilk tanıştığım gün ilk kriterim iletişimdi. ben çok konuşan biriyim (mesaj boyutundan da belli olduğu üzere), karşımda hem beni dinleyen hem de yorum yapan biri istedim. eşime biz sevgiliyken "çok mu konuşuyorum? kafanı şişirdim" dediğimde "sen konuş, ne anlatırsan anlat bana şiir gibi geliyor" derdi. şimdi öyle düşünüyor mu bilmiyorum ama düşünmese de itiraf edemez gazabımdan korkar :KK53:

onun işi çok yoğun olduğu için benim kadar konuşmaz, anlatmaz ama ben her ayrıntıyı anlatırım sıkılmadan dinler. "sen ne düşünüyorsun?" dediğimde de yorum yapar.
bunun dışında ikimiz de siyasetle çok ilgili olduğumuz için uzun uzun ülke meselelerini konuşuruz (bu benim için çok önemli bir kriterdi, apolitik bir insanla hayatımı birleştiremezdim)

size tavsiyem ne yapmak istiyorsanız ilk adımı siz atın, karşı çıkacağını zannetmiyorum. ilgisini çekecek konu açın (yemekte,çay içerken, yatakta vs)
bir de biliyorum kötü bir alışkanlık ama ikimiz de sigara kullanıyoruz. sadece mutfakta/balkonda içtiğimiz için o zaman diliminde ayrı bir sohbetimiz var, mesela o gün önemli bişey olmuşsa sigara içerken konuşuruz genelde. çünkü film filan izlerken eşim kilitlenir ekrana, dinlemez konuşmaz.
teşvik etmek değil tabi ama içmiyorsanız en azından yemek zamanı gün değerlendirmesi faslı filan yapın. bir süre sonra alışkanlığa dönüşüyor.
pasif kalırsanız sessizlik ve bireysellik de bir süre sonra alışkanlığa dönüşür.

yanına yanaşıp oturabileceğim, filim izleyebileceğim bir an olmuyor ki yemekten sonra çocukların ödeviyle ilgilenirken sağolsun uykuya dalıyor sabahları 10 dakika görüşüyoruz bu yüzden kavga etme fırsatımızda olmuyor aslında iyi galiba ya

Ben de kadının odunuyum galiba
Hiç öyle öpme sarılma felan yapmam ya ne bileyim
Akşamları bu aralar sınava çalışıyorum
Boş olduğum zamanlarda
Beraber bir film izleriz
Onun dışında herkes kitabını, dergisini okur işte
Off çok sıkıcıyız şimdi yazarken anladım
Sınavım geçtikten sonra tiyatro sinema vs. gideceğiz bu kadar yani
Bilmem başka birşey yapmaya zaman yok

Back
X