• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli, cocuklu, hamile, calisanken yeniden okuyup meslek degistirmek

Ben devlet memuruyum formasyonda aldım ama öğretmenlik için tekrar sınava hazırlanmayı gözüm almadı,öğretmenliği çalışma saatleri açısından istiyordum,vazgectim,topyekün üniversite okumak meslek değiştirmek bana çok mantıklı gelmedi,bence de özel muayenehane alternatifini deneyin,ki ben de kendime devlette bi on yıl veriyorum en fazla sonrasında ben de kliniğimi açıcam.

İyi akşamlar merhaba bende tam olarak Bunu düşünüyorum yani yapmak istiyorum bende 28 yaşında Muhasebe mezunu muhasebeciyim hamilelik sürecinde sınavlara hazırlanıp bende meslek değiştirmek istiyorum yani kararlıyım aslında oğlum var 11 yaşında Muhasebe okurkenden oğlum küçüktü o dönem hem çalışıp hem okuyup hem oğluma baktım ben gerçi o dönem hayatımın şartlarından dolayı mecburdum.Şimdide bunu yapmak istiyorum hamilelik tekrar anne olmak değişik bir hırs ve güç veriyor bence şimdiden başarılar dilerim istediğiniz gibi olur.

tebrik ederim sizi en azindan insan isteyince basarabiliyor buna inaniyorum.

Siz, 30 yaşında 2ci üniversitenin hayalini kuruyorsunuz.Ben 30 yaşlarımda, ortaokul okumanın hayalini kuruyordum:KK23:
Bana göre eğitimin yaşı olmaz diye düşünüyorum.
Başörtü sorunu yüzünden, ben hiç bir zaman okuyabileceğimi düşünmüyordum bile.33 yaşında ortaokul diplomamı aldım.38 yaşındayım ve 15tatil sonun da, İmam hatip Lisesi Mezunu olacağım İnşallah:KK73::KK71:
40 yaşına merdiven dayayan birisi olarak ben, üniversite sınavına girmenin hayalini bile kuruyor isem şayet, siz hayli hayli 2ci üniversiteyi okursunuz diye düşünüyorumHoppa:KK39:
bence muhtesemsiniz umarim hakkinizda hersey hayirlisi olur. bence universite diplomasinida alirsiniz...

Bende gecen yil hamileyken boyle islere kalkistim illa psikoloji okuyacagim diye :) Ama 2 cocuklu ucretsiz izinli ev hanimi oldum :) ve bu isi coook sevdim cocuklarimi buyutuyorum mis.

Merhaba 33 yaşındayım engelli bir kızım var ikinci bebeği de düşünüyoruz bu sene tekrar kazandım üniyi ve çok memnunum. bu arada cuma sabahı dışında üni de ya da işte olmadığım bir an yok haftada 50 saat kendim ders anlatıyorum ama tekrar üni okumak bana enerji katıyor. geç değil yaşınız küçük bizim sınıf yaklaşık 70 kişi 50sinin ikinci-üçüncü üniversitesi..

Merhaba 33 yaşındayım engelli bir kızım var ikinci bebeği de düşünüyoruz bu sene tekrar kazandım üniyi ve çok memnunum. bu arada cuma sabahı dışında üni de ya da işte olmadığım bir an yok haftada 50 saat kendim ders anlatıyorum ama tekrar üni okumak bana enerji katıyor. geç değil yaşınız küçük bizim sınıf yaklaşık 70 kişi 50sinin ikinci-üçüncü üniversitesi..
cok tebrik ederim okulunuzda basarilar dilerim. acikcasi boyle gercek yureklendirici hikayelere ihtiyacim vardi. ama genel yorumlar dedigim gibi fazla realist ve insanlarin hevesini kiran yorumlaridi. umarim bende basarili olurum sizin gibi.

yapmayın allah aşkına..
gül gibi mesleğiniz var.
avukat oldunuz.. büro açtınız..
sadece masa başı olarak mı düşünüyorsunuz?
bir şirkette çalıştınız. ona hesap buna rapor.
devlete de girseniz aynısı.
mesajınızı görünce yaziym dedim ben avukatm lakin öyle masa başı çok yanlış.bi davayı kazanmak için verdiğim uğraş fiziki güç emin olun bir saha araştırması sizden çok çok fazla..üstelik yüzlerce avukat var.benim hayalimde diş hekimliğiydri hep.hayat işte.

İsterseniz okursunuz da

40 yaşında koşturamam deyip hukuk asla okunmaz

Benim tanıdığım emeklisi gelmiş hala çalışan devlette çok diş hekimi var

Ama ay ne güzel masa başı işim var çok rahatım diyen avukat duymadım daha

Bir de avukatlıkta devlet hastanesine hasta geldiği yoğunlukla para getiren iş gelmiyor kendiliğinden
tam olarak anlatmışsınız gerçekten

Ben tek çocukla ve çalışırken benzer bisey yapıyorum şu an, memurum unvan değişikliği için uğraşıyorum, farklı olarak benim yaptığım iş aynı kalacak maaşım epey farkedecek
Hem bu mesele için hem de sağlık sorunlarım gereği 2.çocuğu erteledim burayada sık girmiyorum sürekli ders çalışıyorum
bende bunu düşünüyorm şu ara.siz ne iş yapıbosns

Dis hekimligi bırakılıp avukatliga soyunulur mu ya? Bana hic mantikli gelmedi. Onun yerine dus calisip rahat bir bolumde uzmanlik almayi dusunmez misiniz?

Ben varım;) Ama hukuk dalları arasında geçiş yaptım. Avukatlıktan hakimliğe. Avukatlık sandığınız gibi masa başı bir iş değildir. Çooook yorucu bir meslek. Öncesinde hukuk okumak da öyle. İyi düşünün derim.

O iş oyle yapilir mi bilmiyorum.
Yalnız sizi tebrik ediyorum bunun düşüncesi icin bile.
Ben biri 1 biri 7 yasinda iki cocukla bir sokak otedeki markete gitmek icin bir gun onceden plan yapiyorum.
Siz biri minicik biri daha dogmamis bir bebekle yeniden üniversite okuyup is degistirmeyi planliyorsunuz.
Bravo! Hakkinizda hayirlisi olsu basarilar diliyorum

mesajınızı görünce yaziym dedim ben avukatm lakin öyle masa başı çok yanlış.bi davayı kazanmak için verdiğim uğraş fiziki güç emin olun bir saha araştırması sizden çok çok fazla..üstelik yüzlerce avukat var.benim hayalimde diş hekimliğiydri hep.hayat işte.
masa başı olduğunu söylemedim zaten..yanlış alıntı oldu galiba :)

devlette dis hekimiyim asil dusuncem hukuk okuyup avukat olmak. masa basi is dedigimde bu fakat iki cocuklu bir anneyken yeniden universiteye hazirlanip 4 yil okumak kolay birsey degil farkindayim. o yuzden boyle birseye kalkisip kalkismamak mantikli mi degil mi fikirlerinizi istiyorum

ee siz klinik açın, devletten ayrılıp kendi kliniğiniz olsun
avukat olunca da kendi büronuz oluyor sonuçta aynı mantık
ayrıca avukatlık masa başı değil maalesef.. duruşmalara, ordan oraya koşturuluyor

not: herkes aynı şeyleri söylemiş ama ben yine de hevesinizi kırmak istemem.. içinizde varsa okuyun tabi, güzel matematik yaparsınız, kazanma şansınız fazla olur
ben de avukatım mesela, şuan bir kurumdayım ama doğumdan sonra istifa edip 1 sene bebeğime kendim bakıp sonra büro açmak istiyorum
mesleğe yeni başlamış gibi sıfırdan olacak, açıkçası korkutuyor bu beni ama kurumlar da mesleği köreltiyor
herkesin hakkında hayırlısı olsun

Son düzenleme:
hanimlar basliktanda cok net anlasildigi gibi meslek degistirmek istiyorum ama basarabilirmiyim bilmiyorum. siz olsaniz boyle bir ise kalkisirmisiniz. aranizda bu sekilde 29 yasinda meslek degistirebilen varmi? Fikirlerinize ihtiyacim var.
Bunu bende istiyorum hem
hanimlar basliktanda cok net anlasildigi gibi meslek degistirmek istiyorum ama basarabilirmiyim bilmiyorum. siz olsaniz boyle bir ise kalkisirmisiniz. aranizda bu sekilde 29 yasinda meslek degistirebilen varmi? Fikirlerinize ihtiyacim var.
Ahhhh tek hayalim.isimi hic sevmiyorum(tabiiki elimden gelenin en iyisini yapiyorum ama zorla sevmiyorum iste)o kadar sevmiyorumki bunaliyorum aglayasim geliyor ben bu degilim diyorum.ogretmenim evet yarim gun evet tatili var.yemisim tatilini.keske 24 saat calissam ama sevsem.ben dogaya aidim hayvanlara aidim.tek hayalim doganin icinde bir kedi kopek oteli acmak.mesela antalyada.bildiginiz otel ama.icinde insanlarin degil hayvanlarin kaldigi.oraya tatile gelenler can dostlarini otelime biraksinlar benim.onlarda tatil yapsin.havuzlari olsun mesela otelin.kopekler gonullerince yuzsunler orada eglensinler bol bol.kedicikler icin genis mi genis yemyesil bir gezinme alani olsun.eglencelu oyuncaklari yumusacik yataklari olsun.sobra ven sabaahlari yuzumu yalayan kopegimle uyanayim kus civiltilariyla uyanayim.kalkinca kediler dolansin ayagima.mis gibi doga kokusunu soluyayim.cir cir boceklerini dinleyeyim.sonra bir de atim olsun.ozgurce kossun dogada.ustune binmeye vile kiyamayayim.kimsecikler onu kendi islerinde kullanamasin sirtina agirlik yuklemesin.ayrica bir bolumu olsun otelimin.orada yardima muhtac sokak hayvanlari kalsin sakat hayvanlar mesela.kazandigim para onlarada yetsin banada.cocuklarim ozgurce buyusun dogada.kotuluklerden uzak dogal saf.boyle iste.cok mu zorki?kimbilir belki birgun...

Bunu bende istiyorum hem

Ahhhh tek hayalim.isimi hic sevmiyorum(tabiiki elimden gelenin en iyisini yapiyorum ama zorla sevmiyorum iste)o kadar sevmiyorumki bunaliyorum aglayasim geliyor ben bu degilim diyorum.ogretmenim evet yarim gun evet tatili var.yemisim tatilini.keske 24 saat calissam ama sevsem.ben dogaya aidim hayvanlara aidim.tek hayalim doganin icinde bir kedi kopek oteli acmak.mesela antalyada.bildiginiz otel ama.icinde insanlarin degil hayvanlarin kaldigi.oraya tatile gelenler can dostlarini otelime biraksinlar benim.onlarda tatil yapsin.havuzlari olsun mesela otelin.kopekler gonullerince yuzsunler orada eglensinler bol bol.kedicikler icin genis mi genis yemyesil bir gezinme alani olsun.eglencelu oyuncaklari yumusacik yataklari olsun.sobra ven sabaahlari yuzumu yalayan kopegimle uyanayim kus civiltilariyla uyanayim.kalkinca kediler dolansin ayagima.mis gibi doga kokusunu soluyayim.cir cir boceklerini dinleyeyim.sonra bir de atim olsun.ozgurce kossun dogada.ustune binmeye vile kiyamayayim.kimsecikler onu kendi islerinde kullanamasin sirtina agirlik yuklemesin.ayrica bir bolumu olsun otelimin.orada yardima muhtac sokak hayvanlari kalsin sakat hayvanlar mesela.kazandigim para onlarada yetsin banada.cocuklarim ozgurce buyusun dogada.kotuluklerden uzak dogal saf.boyle iste.cok mu zorki?kimbilir belki birgun...
ne güzel bi hayal.içimi işitti.inşallah yaşamakta nasip olsn size

Back
X