Evli, çocuklu olup okul okuyan?

Askmanl1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
348
149
33
29
Merhabalar

Evli ve çocuklu olup okul okuyan varmı? Bı süreç Nasıl bir süreç zor mu? Zorlukları neler? Yoksa evli çocuklu olupta okumak zor değil mi? Lütfen bilgilendirin beni

illaki zorlukları var ama sen gerçekten istiyorsan gerekli ayarlamaları yaparsın ve başarırsın :))
Geçen sene bir velim vardı küçük bir oğlu olmasına rağmen eğitim fakültesindeydi duyduğum kadarıyla başarılı da bir öğrenciymiş
Ben de evliyim ve yüksek lisans yapıyorum bekarken ki gibi değil elbet ama eşiniz yardımcı olursa biraz da neden olmasın

Universitedeyken bölüm birincimiz, iki cocuklu, esi bir kaza sebebiyle yatalak kalmis, bir yandan okuyup bir yandan calisan bir kadindi.
Mucize gibi evet ama isteyince oluyor demek ki.

Merhabalar

Evli ve çocuklu olup okul okuyan varmı? Bı süreç Nasıl bir süreç zor mu? Zorlukları neler? Yoksa evli çocuklu olupta okumak zor değil mi? Lütfen bilgilendirin beni
Ben :) Tam okumak değil ama yüksek lisans için haftada 2 gün 5 saat mesafedeki başka bir şehre gidip geldim.
Tamam biraz evim dağınıktır, 3 çeşit yemek yapınca kendimi baş aşçı ilan ederim. Ama mutlu bir anneyim. Çünkü hayalimi gerçekleştiriyorum.

Benim annem bu yıl üniversiteye başladı mesela. Hem çalışıyor hem okuyor. Ama biz büyüdük artık, sizin çocuklarınız çok mu ufaklar? Zorlukları elbet olur bekar ve çocuksuzken bile kolay değil okumak. Ama değmez mi? Sonuna kadar değer. Vazgeçmeyin lütfen, başarabilirsiniz

Merhabalar

Doktora sürecindeyim, evli ve çocukluyum.
Lisans olsa yapamazdim. Evli ve okullu olur ama çocuk olunca biraz çocuğa yazık olur gibi geliyor..
Tabiki okula ve yoğunluğa bağlı biraz..

Benim bölüm iş sağlığı ve güvenliği ve iö. Bu sene başlıcam inşallah bebeğim o Zaman 5 aylık oluyor annem gelecek büyük ihtimalle yorumlarınız içini rahatlattı inşallah çok iyi olur ve işimi başarılı bir şekilde alırım

Ben varim.cooook zor tabiki. Sinav zamanlari hele cok zorluyor.

Nasıl zorluklar bakan biri yok diye mi
Yoo hayır annem baktı üstelik bizde kaldı gece gündüz. Benim bebeğim gece uyumazdi o zamanlar beni çok zorlamıştı. Sabah erken kalkiyordum birde.yorucu oluyordu uykusuzluk olunca iki kişi anca yetisiyordukk. Bide fen bilgisi öğretmenliği okuyorum.Tecrubesizim de tabi. Sizin yaş kac

Bende oyle evliyim cocugumda var bu yil bnde universite sinavina hazirlandim hafta ici hergun dershaneye gittim bir yil.. hemde kizimin birinci sinifiydi ... nasil yaptim ?? Esimin evde , cocukta yardimlari olmasa gercekten yapamazdim ... bunda en onemli faktorun eş oldugunu dusunuyorum

2. Lisansim eczaciligin son senesindeyim. 1.5 yasinda bi kizim ve karnimda 9 aylik bi bebek var. Daha yeni finallerimi bitirdim. Cok zor.. arkanda destekcin olmasi sart. Ben genc evlendim daha ilk lisasinsimin basindaydim ve esim hep destekciydi.. Onu bitirip mezun oldum ve denememize ragmen cocugumuz olmuyordu bende ikinci lisansa basladim. O aralar hamile kalmisim kizima sonrada oyle devam ettim. Allah razi olsun Esim kizimiza benden iyi bakar. Onun ailesi benim ailem.sinav zamani yemegimi eksik etmezler. Ben final zamani son 1 ay genelde hep ders calistigim icin ev isleri vs bi kenara kaliyor. Eger cocugun yoksa ve okuyorsan daha dusunme cocugu okulu bitir oyle. Herseyi dengelemek zor olan kendine guveniyorsan yaparsin!

Merhabalar

Bence ne kadar yogun bir bölüm olursa olsun evde olunmayacak saatlerde cocuga bakacak birisi varsa okul okumak cok da dert degil. Kendini devamli gelistirmen gereken bir iş daha cok yoruyor insani.
Mesela ben tıp fakultesi mezunuyum iki cocugum var, fakultedeyken dogmus olsalardi yine buyukler bakardi ben okula giderdim bi tek sınav zamanlari azcik fazla efor sarfederdim o kadar,kaldi ki hicbir zaman cok calismam gerekmedi,tatillerim benim olurdu, derslerimin erken bittigi gunler olurdu vs. Ama simdi calisiyorum ve hayatim cok daha yoğun,hatta keske becerebilsem ama beceremiyorum iş disinda kitap vs okumayi.

eşiniz destek verirse çocukla ilgili biriyse
neden olmasın
benim mezun olduğum dönemde 82 yaşında görme bozukluğu olan bir amcayla mezun oldum en zor okullardan birinden
yurtta kalırken yardimci ablamiz en baştan başladı okumaya hem de 2 çocukla liseden bile mezun oldu şimdi universite düşünüyor

Bizim sinifta var baya. Birinin bebegi kantinde buyudu yazik acirim o bebege kocasi bebegi kantindelerdi hep. Biri de colugu cocugu birakmis gelmis baska ile yurtta kaliuo falan. Yazik gunah ya o cocuklarin once anneye ihtiyaci var.

Ben varim. Okunuyor, zor degil o kadar.

Zamani iyi kullanmayi ne kadar cabuk ogrenirsen o kadar kolay rahat çıkarsın. Hayatini programla, sadece cocugun bozsun o plani. Uyumasin, oyun istesin vs..
Bunun disinda bozma. Bir sekilde düzenin olusur.

Mutlu anne mutlu cocuklar yetiştirir.

Basarilar..

O benim Can'ım :) açık öğretim değil örgün okuyorum ikinci öğretim ve bir oğlum var 16 aylık ilk senem bitti ikinci seneme geçtim başladığımda oğlum minicikti iş eşlerde bitiyor anlayışlı ve seni destekliyorsa hiç sorun olmaz benim bu dönem not ortalamam 4 üzerinden 3

Ben varım 8 yillik evliligimde aöf önlisans olarak 2 tane üniversite bitirdim kızım var evde okudum tabi ama olsun.

Azim varsa yaparsın canım az geyret lazım ama başarılamayacak birşey değil. Allah kolaylık ve zihin açıklığı versin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…