• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli dullar

Gxuxlsxuxm Sultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
6.201
43
156
Diğer
Esi olmayan bir Kadin yanliz basina herseyle mücadele eder...gerek cocuklari, gerek evinin sorumlulugu, gerek dis isleri, gerek ic isleri her isini kendi yapmasi gerektigni bilir ve bu sorumlulugu tasimak zorundadir...cünkü halk tabiri ile Duldur ve bunun bilincinde oldugu icin kimseden bir beklentisi olmaz....:delphin:

Peki ya esi olupta yinede herseyi tek basina yapan tüm sorumlulugu yanliz basina üstlenmek zorunda olan kadinlar yokmu? Basinda bir erkegin oldugnu bilmek ve yinede yanliz verilen hayat mücadelesi cok daha aci degilmi sizce?

Paylasmaksa eger evliligin anlami, ne kadar ve neleri paylasiyoruz eslerimizle?

Burda kast ettigim paylasim sadece ev islerinde yardim etmek, cocuk bakiminda destek olmak degil....cünkü bu isleri zaten yüzde 90 kadinlar yapiyor, yapmak zorunda bir sekilde...
Daha ziyade manevi acidan olan paylasimi kast ediyorum....

Kadinlar en cok sikayetci olduklari konu Ilgisizlik degilmi? Gerek cevremizde gerek burda sürekli bununla ilgili konular aciliyor....

Peki nasil bir ilgi bekliyoruz?....isden sonra eve yorgun argin gelen en fazla 3-4 saatini ailesinle gecirebilen bir adamdan ne gibi beklentilermiz var? Evde is güc mü yapsin?, Biz gezmeye gidelim o cocuklarami baksin yada sülük gibi yapisip dizmizden dibindenmi ayrilmasin???
Hayir....bir kadinin beklentileri cok daha farklidir

Bugün günün nasil gecti?,
Iyimisin?
Cocuklar neler yapti?
Özlemisim sizleri!.....Bir Kadinin esinden bekledigi seyler bunlar sadece

Bir erkek evde elini hicbirseye sürmese bile esine yanliz degilsin, her zaman seninle ve yanindayim hissini verebiliyorsa, iste o zaman evlilik budur...

Esi olmayan bir Kadin yanliz basina herseyle mücadele eder...gerek cocuklari, gerek evinin sorumlulugu, gerek dis isleri, gerek ic isleri her isini kendi yapmasi gerektigni bilir ve bu sorumlulugu tasimak zorundadir...cünkü halk tabiri ile Duldur ve bunun bilincinde oldugu icin kimseden bir beklentisi olmaz....:delphin:

Peki ya esi olupta yinede herseyi tek basina yapan tüm sorumlulugu yanliz basina üstlenmek zorunda olan kadinlar yokmu? Basinda bir erkegin oldugnu bilmek ve yinede yanliz verilen hayat mücadelesi cok daha aci degilmi sizce?

Burda kast ettigim paylasim sadece ev islerinde yardim etmek, cocuk bakiminda destek olmak degil....cünkü bu isleri zaten yüzde 90 kadinlar yapiyor, yapmak zorunda bir sekilde...

Kadinlar en cok sikayetci olduklari konu Ilgisizlik degilmi? Gerek cevremizde gerek burda sürekli bununla ilgili konular aciliyor....

Peki nasil bir ilgi bekliyoruz?....isden sonra eve yorgun argin gelen en fazla 3-4 saatini ailesinle gecirebilen bir adamdan ne gibi beklentilermiz var? Evde is güc mü yapsin?, Biz gezmeye gidelim o cocuklarami baksin yada sülük gibi yapisip dizmizden dibindenmi ayrilmasin???

Iyimisin?
Cocuklar neler yapti?

Bir erkek evde elini hicbirseye sürmese bile esine yanliz degilsin, her zaman seninle ve yanindayim hissini verebiliyorsa, iste o zaman evlilik budur...

çok güzel...gerçekten öle...biz kadınlar maddi yada sorumlulukların altından kalkabiliyoruz ama bunun için maneviyata ihtiyacımız var...bu kadar koştur ve bir tebessüm bile görme...olmaz ...eğer bu hayata katlanılacaksa beraber herşeyden önce manevi olarak tatmin etmeliyiz birbirimizi...ben eşime hep sölerim ben aşk evliliği yaptım aşk olmadan değerimi hissetmeden evli olmuşum param olmuş çocuğum olmuş bunlar ne işe yarar ki...:kedi:

allaha şükür eşim evin dış işlerine beni koşturmuyor, herhalde 8 sene yalnızyaşamasının vermiş olduğu bir sorumluluk olsa gerek diye düşünüyorum. faturalarla hiçbir şekilde ben ilgilenmiyorum, ay sonu geldiği zaman ben ödemem gerekenleri ödüyorum. eşimde aynı şekilde. herkes neyi ödemesi gerektiğini biliyor. elimizdeki parayıda harçlık yapıyoruz. ev işlerinde ise ben süpürüyorsam o silip toz alıyor, ben yemek yapıyorsam o kendi gömleklerini ütülüyor. yemek yapmak istemediğim zaman kendi girip yemek yapıyorki bu konuda benden çok daha başarılı. sanırım ben şanslı bir kadınım.

Iyimisin?
Cocuklar neler yapti?

çok güzel çok doğru yazmışsın sultanım.. mesela ben evli dul olmaktansa dul olmayı tercih etmiş bir kişiyim..Baktım ki herşeyin yükü ben de hiç yardımcım yok. bari gerçekten tek başıma olayım da kafa rahat etsin dedim..

öyle ilgisiz bi adamla düşünemiyorum:olmaz:

Allah a şükürler olsun bizimki sorar eder herşeyimle ilgilenir..

Kısaca hayatı paylaşmak,varlığını hissettirmek,
gerçekten her zaman yanında olduğunu bilmek,
güç verir insana,mutluluk verir,yalnız olmadığını bilir..

çok güzel çok doğru yazmışsın sultanım.. mesela ben evli dul olmaktansa dul olmayı tercih etmiş bir kişiyim..Baktım ki herşeyin yükü ben de hiç yardımcım yok. bari gerçekten tek başıma olayım da kafa rahat etsin dedim..

Ablamda o evli dullardandi canim....bosanali 3 sene oldu...degisen birsey olmadiki yanlizdim yine yanlizim ama hic olmasa aksamlari evimi otel gibi kullanan bir adami cekmiyorum artik dedi....:delphin:

Ben bu yüzden boşandım işte... :kahve:

Büyüklerimiz hep der....Dayakmi yiyorsun, Kumarmi oynuyor, Ickimi iciyor?? Ehh daha ne otur oturdugun yerde.....ama iste iglisiz sefkatsiz sevgisiz bir ortamin bazen bir tokatdan daha aci olabilecegini düsünemiyorlar...

Hayirlisi olsun canim senin icin....

öyle ilgisiz bi adamla düşünemiyorum:olmaz:

Allah a şükürler olsun bizimki sorar eder herşeyimle ilgilenir..

Allah bozmasin canim

Kısaca hayatı paylaşmak,varlığını hissettirmek,
gerçekten her zaman yanında olduğunu bilmek,
güç verir insana,mutluluk verir,yalnız olmadığını bilir..

Ne yazikki bu kadarcik az birseyleri karisindan esirgeyen onca erkek var songülüm.....

benim büyük eltim aynen böyle evli dul..:delphin:
sadece hayat onun omuzlarında.temposu inanılmaz.ki kilosundan zaten belli.
o kadar planlı programlıki herşeyi.
akşam eve geliyor,yemek hazırlayıp yediriyor çocukları.o ara bir sonraki günün yemeğini yapıyor.mutfağı toparlayıp çıkıyor.büyük oğlan 3 e gidiyor.onun dersleriyle ilgileniyor.9 da oğlanı yatırıp evin işlerini hallediyor.o kadar düzgün bir evi varki benim diyen evhanımına taş çıkartır.
ütüüleri,çamaşırları hallediyor.evi siliyor süpürüyor.saat 11 de çayını alıp içiyor..11.30 da da yatakta..
kocası dışarda arkadaşlarıyla..eve kaçta geldiği belli değil.
sabah 6da kalkıyor,kahvaltıyı hazırlıyor.çocukları uyandırıp kahvaltılarını yediriyor.büyük hazırlanırken o da masayı topluyor.kendi hazırlanıyor,bakıcı geliyor 7,30 da oğlanla çıkıyor evden.okula bırakıp işe gidiyor.
bu arada tüm aile gezmelerine çocuklarıyla gidiyor,çocuklarını haftasonu aktivitelerinden yoksun bırakmıyor,evin tüm ihtiyaçlarını o karşılıyor.pazar,market gibi..kırılan cam,bozuk musluk,akan boru gibi usta gerektiren işleri de o beceriyor..gidip ustayı alıp eve getiriyor yani
bununla birlikte açıköğretimde 2.üniversiteyi okuyor.şeflik ve uzmanlık sınavlarını kazanıp sürekli bir üst mertebe için uğraşıyor..haa birde inanılmaz bakımlı.üstü başı,saçı,makyajı,ojesi her zaman yapılıdır.bunu hangi ara yapıyor onu kaçırmışım işte..
kocası mı ne yapıyor?ne yapsın..o da çalışıyor kendine ait otoparkı var.sabah 9 gibi gidip akşam 7 gibi çıkıyor..kendine has bir ortamı,arkadaşları ve halasıyla tamamen kendi dünyasında yaşıyor..
size evli dul adıyla kanıtlayabileceğim en iyi örnek sanırım eltim..

akşam eve geliyor,yemek hazırlayıp yediriyor çocukları.o ara bir sonraki günün yemeğini yapıyor.mutfağı toparlayıp çıkıyor.büyük oğlan 3 e gidiyor.onun dersleriyle ilgileniyor.9 da oğlanı yatırıp evin işlerini hallediyor.o kadar düzgün bir evi varki benim diyen evhanımına taş çıkartır.
ütüüleri,çamaşırları hallediyor.evi siliyor süpürüyor.saat 11 de çayını alıp içiyor..11.30 da da yatakta..
sabah 6da kalkıyor,kahvaltıyı hazırlıyor.çocukları uyandırıp kahvaltılarını yediriyor.büyük hazırlanırken o da masayı topluyor.kendi hazırlanıyor,bakıcı geliyor 7,30 da oğlanla çıkıyor evden.okula bırakıp işe gidiyor.
bu arada tüm aile gezmelerine çocuklarıyla gidiyor,çocuklarını haftasonu aktivitelerinden yoksun bırakmıyor,evin tüm ihtiyaçlarını o karşılıyor.pazar,market gibi..kırılan cam,bozuk musluk,akan boru gibi usta gerektiren işleri de o beceriyor..gidip ustayı alıp eve getiriyor yani
bununla birlikte açıköğretimde 2.üniversiteyi okuyor.şeflik ve uzmanlık sınavlarını kazanıp sürekli bir üst mertebe için uğraşıyor..haa birde inanılmaz bakımlı.üstü başı,saçı,makyajı,ojesi her zaman yapılıdır.bunu hangi ara yapıyor onu kaçırmışım işte..
kocası mı ne yapıyor?ne yapsın..o da çalışıyor kendine ait otoparkı var.sabah 9 gibi gidip akşam 7 gibi çıkıyor..kendine has bir ortamı,arkadaşları ve halasıyla tamamen kendi dünyasında yaşıyor..

Böyle biri mecburen planli düzenli bir kadin olmak zorunda....adamdan hayir yok ki böcegim...

maşallah o kadına. allah yardım ediyorda üstesinden geliyor. vallahi ben tüm bunları yapsam yamulurum iki güne :bbo:

Böyle biri mecburen planli düzenli bir kadin olmak zorunda....adamdan hayir yok ki böcegim...
kocasının kendisine hayrı yokki canımın içi..karısına mı olsun allasen??:hulya:
maşallah o kadına. allah yardım ediyorda üstesinden geliyor. vallahi ben tüm bunları yapsam yamulurum iki güne :bbo:

ben o temponun yarısını evde olduğum halde yapamıyorum..aynen bende tamamını yapsam birde çalışsam oyyyhhhh dıkandım..kafamçokkarıştı

özet bu işte kaydirigubbakcemile5
evlilkte daha çok ön planda evet ama evlenmedgm için pek tacrübem yok..
sevgililikte de böyledir..bi bayan olarak yalnız olmadıgımızı hissetmek istiyoruz..
evin çoğu yükü kadında oluyor,çocuk büyütmek,okul sorunları vs..
bi erkek eşinin yannda olmuyosa evlilikten ne tat alınır ne bşka bişe..
evliliğin amacından çıkılmş olur o vakit zaten..

benm çevremde de var böyle evli dullar...kocaları sadece otel gibi eve yatmaya geliyor..
ne anladım ben bu hayatı paylaşmaktan..ilgi yok sevgi yok dayanışma yok,yok yok...
boşanırım daha iyi a.s
en azından kendi ayaklarım üzernde durabldigimi gösterrim..

haa bu arada evde 4 yaşında ufak oğlu var birde.onu söylememişim..bakıcı onun için geliyor:asigim:

Desene kendin pisir kendin ye hesabi bir evlilik!!!:hulya:
Hani derler ya is basa düstügü zaman istesende istemesende üstesinden geliyorsun güzelim....mecbur...cünkü her is sana bakiyor...:delphin:

Simdi git sor kaynina....Eminim zerre kadar kiymeti yoktur Esinin.
Masallah, Esim becerikli bakimli yapici bir kadin demez.....:kahve:

Iste demek istedigimde bu böcegim....hicbir yardimi bile olmasa manevi yönden esini doyurabilmeli....o vakit kadin sirtinda tasda tasisa gocunmuyor...kiymetini bilen yaninda oldugnu hissetiren bir esi oldugu icin.:delphin:

özet bu işte kaydirigubbakcemile5
evlilkte daha çok ön planda evet ama evlenmedgm için pek tacrübem yok..
sevgililikte de böyledir..bi bayan olarak yalnız olmadıgımızı hissetmek istiyoruz..
evin çoğu yükü kadında oluyor,çocuk büyütmek,okul sorunları vs..
bi erkek eşinin yannda olmuyosa evlilikten ne tat alınır ne bşka bişe..
evliliğin amacından çıkılmş olur o vakit zaten..

benm çevremde de var böyle evli dullar...kocaları sadece otel gibi eve yatmaya geliyor..
ne anladım ben bu hayatı paylaşmaktan..ilgi yok sevgi yok dayanışma yok,yok yok...
boşanırım daha iyi a.s
en azından kendi ayaklarım üzernde durabldigimi gösterrim..

Ilgisizlik.......Ben buna birazda piskolojik iskence diyorum

Büyüklerimiz hep der....Dayakmi yiyorsun, Kumarmi oynuyor, Ickimi iciyor?? Ehh daha ne otur oturdugun yerde.....ama iste iglisiz sefkatsiz sevgisiz bir ortamin bazen bir tokatdan daha aci olabilecegini düsünemiyorlar...

.....

yaa işte en kötüsü bu zaten.. ayrılmak istersinizi sebebini sorarlar anlatsanız da anlamazlar. bazen keşke dövseydi aldatsaydı da millet anlayabilseydi derdim.. ne kadar kötü, ne kadar zor olduğunu sadece yaşayan anlar :delphin:

365 gün olan yılın, 200 günü eşim evde değil işi nedeniyle.:delphin:

Bizde hayat,normal(düzenli) ailelerin hayatlarına göre daha farklı akıyor mecburen.:delphin:

Eve dair tüm sorumluluklardan evin hanımlı sorumlu,sorunlu olma lüksü olmadan. kaydirigubbakcemile3

Kolay olmasada yapılan işin gururu,şerefi anlayışlı kılıyor sizi zamanla,zincirin bir halkası

hissediyorsunuz kendinizi.

Her seye yetişir,her seyden biraz anlar oluyorsunuz zamanla alternatifsiz olarak.

Bazı meslekler,meslekten çok yaşam tarzı,bu anlayışla durumu ele alıyorsunuz,çok daha

güçlü,çok daha pratik,çok daha sabırlı oluyorsunuz zamanla.a.s

benim annem de bir yaşına kadar böyle yaşadı...evli dul mu oluyor adı neyse ondan işte...
tüm evin sorumluluğu, kardeşimle benim sorumluluğumuz ondaydı... alışverişi o yapardı... yemeğimiz, çamaşırımız, ütümüz ona bakardı...
babam siyaset ile ilgiliydi.. hem kendi işleri hem parti işleri... işten sonra partisi için çalışırdı... zaten çok çalışırdı... bize ayırdığı zaman sınırlıydı vs...
annem tam bir görev kadını olduğundan bu durumdan hiç şikayet etmedi...biz haddimizi aşıp neden şu şöyle olmadı dedikte o nasıl isterseniz öyle olsun, hemen yapayım dedi...
ben istedim böyle olmasını der hala... kendi ayaklarım üzerinde durmasını bildim... dışarıda çalışmamış belki ama çalışan kadın onun kadar olabilir mi bilmem...
sanırım babamın ona olan güveninden alıyordu annem gücünü... çünkü kadınını her anlamda destekleyen bir babam var benim...
belki doğru değil ama eksik taraflarını birbiriyle tamamlamayı iyi öğrenmişler zaman içerisinde... babam geçen gün söyledi... mükemmel bir kadın annen diye... ve annem dedi ki babanın varlığı bana güç veriyor...şimdi çok daha farklı bir boyuttalar benim gördüğüm...
ama fikrimi sorarsanız evli dul olmak iyi bir şey değil... annem hepimize iyi bakarken kendini çok ihmal etti çünkü... böyle olmaması gerekiyordu aslında...annem çok fazla tek başına kaldı hayatının en güzel 15 senesinde...
ben hem annem gibiyim hem değilim... onun daha dengeli haliyim... ben kendimi yoramam... gücümün üstünde yük yüklenmem...evliysem evli gibi yaşarım, başka bir sıfat almam...

Çok üzüldüm eltinizin durumuna, Allah sabır versin, kocasının da evliliği için didinen karısının farkına varmasını sağlasın :teselli:

Back
X