• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli dullar

Zaten karısına bu hissi bu değeri verebilen erkek, eli yatkın olmasa elinden gelmese bile, karısının zorlandığı yerde, ev işlerinde yardımcı olmaya çalışır, "yardım ister misin" diye sorar

benim annem de bir yaşına kadar böyle yaşadı...evli dul mu oluyor adı neyse ondan işte...
tüm evin sorumluluğu, kardeşimle benim sorumluluğumuz ondaydı... alışverişi o yapardı... yemeğimiz, çamaşırımız, ütümüz ona bakardı...
babam siyaset ile ilgiliydi.. hem kendi işleri hem parti işleri... işten sonra partisi için çalışırdı... zaten çok çalışırdı... bize ayırdığı zaman sınırlıydı vs...
annem tam bir görev kadını olduğundan bu durumdan hiç şikayet etmedi...biz haddimizi aşıp neden şu şöyle olmadı dedikte o nasıl isterseniz öyle olsun, hemen yapayım dedi...
ben istedim böyle olmasını der hala... kendi ayaklarım üzerinde durmasını bildim... dışarıda çalışmamış belki ama çalışan kadın onun kadar olabilir mi bilmem...
sanırım babamın ona olan güveninden alıyordu annem gücünü... çünkü kadınını her anlamda destekleyen bir babam var benim...
belki doğru değil ama eksik taraflarını birbiriyle tamamlamayı iyi öğrenmişler zaman içerisinde... babam geçen gün söyledi... mükemmel bir kadın annen diye... ve annem dedi ki babanın varlığı bana güç veriyor...şimdi çok daha farklı bir boyuttalar benim gördüğüm...
ama fikrimi sorarsanız evli dul olmak iyi bir şey değil... annem hepimize iyi bakarken kendini çok ihmal etti çünkü... böyle olmaması gerekiyordu aslında...annem çok fazla tek başına kaldı hayatının en güzel 15 senesinde...
ben hem annem gibiyim hem değilim... onun daha dengeli haliyim... ben kendimi yoramam... gücümün üstünde yük yüklenmem...evliysem evli gibi yaşarım, başka bir sıfat almam...

Iste zaten o yüzden günümüzde bosanmalar ayrilamalar cogalliyor elifim....bircok kadin bosanmak icin sirf dayak veya ihanet gerekmedigne kanat etti....:delphin:

Bundan 30-40 sene evvel kocam ilgisiz alakasiz diye bosanan kadinlar bence cok cok azinliktaydi.....:hulya:

Kadin maddi özgürlügnü kazandikca kendine güveni geldi ve kaderimdir cekerim demiyor artik.......Paylasmaksa evliligin anlami....paylasmak gerek bencede....herseyi paylasmak gerek...

Zaten karısına bu hissi bu değeri verebilen erkek, eli yatkın olmasa elinden gelmese bile, karısının zorlandığı yerde, ev işlerinde yardımcı olmaya çalışır, "yardım ister misin" diye sorar

Evet canim zaten benim kast ettigimde bu.....hic ev islerinde karisina yardimci olmaya firsati olmayan erkekler bile esine benim icin degerlisin seni önemsiyorum hissini verebiliyorsa zaten o kadin sirtinda tasda tasisa gocunmuyor.....:delphin:

kötü bir durum tabiki kadın açısından,yalnız ben şu halayı anlayamadım.

Hangi halayi anlamadim canim.benneyaptımki

Ilgisizlik bence de bosanmak icin cok önemli bir etken.Bütün herseyi kadin yapiyorsa,evi otelden farksiz kullaanan ,karisina bir cift güzel sözü söyleyemeyen adami ben olsam be de bosardim.Kadinlar o kadar alcakgönüllü insanlar ki bütün hayat onlarin üzerinde olsa bile sadece bir tek gül ile herseyi unutabilirler.benim kocam dünyanin en iyi erkegi diyebilirler.

Ilgisizlik bence de bosanmak icin cok önemli bir etken.Bütün herseyi kadin yapiyorsa,evi otelden farksiz kullaanan ,karisina bir cift güzel sözü söyleyemeyen adami ben olsam be de bosardim.Kadinlar o kadar alcakgönüllü insanlar ki bütün hayat onlarin üzerinde olsa bile sadece bir tek gül ile herseyi unutabilirler.benim kocam dünyanin en iyi erkegi diyebilirler.

Evet canim cok dogru....ama gel görki günümüzdeki bircok erkek bu bir tek gülü bile karisina cok görüyor....iki tatli sözü esirgiyor....o kadar basitki aslinda bir kadini mutlu edebilmek.....

bir kadının eşinden beklentileri çiçekler, pahalı hediyeler ya da mücevherler değildir...
dayanaksız sadece söylenmek için söylenen sözler de değildir...
akıllı bir kadın bunlara aldanmaz...
ben eşimi seçerken sadece bana ne kadar yol arkadaşı olabilir diye baktım...
ve kendime ona ne kadar yol arkadaşlığı yapmak istiyorum diye sordum...
ve sadece yüreğimden gelen sesi dinledim...
şimdi bana bakarken huzur duyduğuna inandığım bir adamla evliyim ben... çünkü ona baktığımda minnet duyuyorum yaradanıma... iyi ki seni seçmişim diyebiliyorum gönül rahatlığı ile... görünmeyenimiz görünenimizden çok daha güçlü... gerisi bir şekilde kendi yolunu buluyor...

bencede manevi destek çok önemli bizim yaşadığımız şehirde ne eşimin ne benim ailemiz veya akrabamız yok. çevremiz geniş arkadaş ortamımızda yok. biz birbirimizin herşeyi olmak zorundayız. akşam işten eve bi geliyoruz genelde eşimin işi benimkinden ağır olduğu için ben yemek falan hazırlıyorum o da mutfakta yanımda oturuyor lafa bir dalıyoruz ki görmeyin işte şu şöle olmuş bu böle olmuş bir muhabbettir dertleşmedir gidiyor. bazen eşimle sorun yaşayıp küslük yaptığımız zaman konuşmadığımız zaman kafayı yiyecek gibi oluyorum onunla birşeyleri paylaşamamak dertleşememek ne kadar da zor. sağolsun elinden geldikçe ev işlerindede yardım eder ama evdeki iş o kadar önemli değil iş falan yapmasın evde ben hepsini yapim ama benimle konuşsun sohbet etsin bu gerçekten çok çok önemli benim için.

bu konuda şanslı olanlardan biriyim ...
eşimin mesleği gereği uzun vadeli ayrılıklar yaşadık (24 ay)
çok yalnız kaldım küçük bir çocukla 4 duvar arasında ,sırtımda onca sorumluluk ,yük taşıdım...
ama eşimin manevi desteği ve sıcak,içten sesi yanımda olduğunu hissettirişi,beni yüreklendirmesi beni motive etti...
kadınların beklentisi çok değil aslında!
içten bir dokunuş,sıcak bir gülüş ve verilen güç ile üstesinden gelmeyeceği hiç bir şey yok kadının !

Back
X