Evli erkeğe gece mesaj atan çalışan

Eşim çalıştığı kurumlardan birinde zümre başkanı, birinde eğitim koordinatörü,
dolayisiyla watsap grupları ve maili hep aktif.
Genç ve kadın öğretmenler yazar da arar da.
Bunun için problem çıkarmak çok anlamsız.

Ben de çalıştığım okulun kurucusu olan çift de işkolik olarak nitelendirilen insanlardanız.
Saat kavramına pek takılmayız.
Geçen ay; maaş günü öncesindeki gece,
saat 11:45'de erkek yöneticimle mesajlaşarak
iş takip etmek zorunda kaldık.
Eşim bu nedenle benimle kavga etse çok kırılırdım.
Durduk yere hal hatır sorup sohbet etmiyorum sonuçta.
Bayram ve hastalık haricinde zaten girmem öyle işlere, mesafeliyimdir.

Kısacası ben yaklaşımınızı doğru bulmadım.
Ayrıca eşinizle aynı işyerinde çalışan bir kadın, yakınlaşmak için çok daha başka fırsatlar kollar.

Yetersiz, eksik bilgiyle açılmış konu.Eşinin hangi sektörde olduğu, ne iş yaptığı, kurum vb bilgler bilinmeden yorum yapmak ve de yaptırmak çok anlamsız oluyor.
Bazı işler vardır, sen bitti dersin ama yöneticin, managerın amirin bla bla bla senden raporlama ister,bilgi akışı bekler.saat kavramı yoktur bazen işlerin bazen de işin başındakilerin.Bu detayları bilmeden nasıl yorum yapılsın?
Büyük ihtimalle de kadının günahını alıyorsun, aldırıyorsun.yazık yani

Merhaba hanımlar.. Eşime çalıştığı yerdeki bir kadın(evli) gece bir kere mesaj atmışti. Saat 2 civarıydı. İş ile ilgili görüşmesi gerektiği ile alakalı. Dün gece tekrar kadının birkaç gün önce is ile ilgili mesaj attığını gördüm watsaptan. Saat gece 12 30 civarı. 4-5 mesaj arka arkaya gelmiş yapmaya çalıştığı bir iş için bilgilemdirme gibi. Eşimde cevap atmış sonra kadında bişeyler yazmış. O kadar kızgınım ki kavga ettik. Eşim amiri. Ama kadın eşimden de 4 5 yaş büyük. Yani gece mesaj atmak ve aynı iş yerinde çalışıyorlar çok rahatsız oldum midem bulandı. Sabah yazabilecegi şeyleri neden gece söylemek işteki insan. Yazismalar hep iş ile ilgili. Ama gece evli bir kadın hemde evli bir amirine mesaj atma cesaretini nasıl bulabiliyor. Sizce bu kadının başka bir amacı olabilir mi?
o kadar kiskanc olmama ragmen ben bile takmazdim;(

Bizim iş arkadaşlarımızla whatsap grubumuz var işle alakalı gece veya gündüz oraya yazılır kritik yaparız, tamamen iş üzerine konuşulur.
23:00 sularında genelde pek kimse yazmaz ama yazılmış olunsa da bunu problem haline getirmez kimse.
İş arkadaşlarıyla bir whatsap grubu oluşturabilirler aslında.
Rahatsız olmanızla alakalı çok eleştiri yapmak istemiyorum kişisel tercihler sonuçta.Sizin rahatsız olduğunuzu biliyorsa bunun için önlem alınabilir bence.
Ama vesvese haline getirip anlamadan etmeden suçlamanız pek şık durmaz.

Yorumlara bakıyorum da çoğu kişi özel sektörde hiç çalışmamış anlaşılan. Ya da gerçekten öyle mobingsiz nezih ortamlar ki iş yerleri eve geçince işle ilgili telefonuma bakmam diyebilenler de mevcut. Eski iş yerimde en büyük müdür işkolikti ve gece dahil olmadık zamanlarda altındaki kordinatörlere bilgilendirme geçiyordu. E tabi onlarda bizlere yazıyordu, hem whatsapp grubundan hem özel mesajla. Benim yakın arkadaşım organizasyon işinde patronu gece 4te yazıyor ve uykusundan uyanmasını istiyor, çok acil sipariş verilecek ya da iptal edilecek işleri oluyor. Yapacak bir şey yok, bizler bayılmıyoruz 24 saat iş yerinde gibi işi düşünmeye ama ekmek parası böyle kazanılıyor. Evli kadın gece 2 de iş yerini düşünmek zorunda kalıyor, iş için mesaj atıyor, sizlerde kadına imalarda bulunuyorsunuz, pes.

Yorumlara bakıyorum da çoğu kişi özel sektörde hiç çalışmamış anlaşılan. Ya da gerçekten öyle mobingsiz nezih ortamlar ki iş yerleri eve geçince işle ilgili telefonuma bakmam diyebilenler de mevcut. Eski iş yerimde en büyük müdür işkolikti ve gece dahil olmadık zamanlarda altındaki kordinatörlere bilgilendirme geçiyordu. E tabi onlarda bizlere yazıyordu, hem whatsapp grubundan hem özel mesajla. Benim yakın arkadaşım organizasyon işinde patronu gece 4te yazıyor ve uykusundan uyanmasını istiyor, çok acil sipariş verilecek ya da iptal edilecek işleri oluyor. Yapacak bir şey yok, bizler bayılmıyoruz 24 saat iş yerinde gibi işi düşünmeye ama ekmek parası böyle kazanılıyor. Evli kadın gece 2 de iş yerini düşünmek zorunda kalıyor, iş için mesaj atıyor, sizlerde kadına imalarda bulunuyorsunuz, pes.
Acil ve önemli o saatte bilgi verilmesini gerektiren birsey değil öyle olsa bende takılmazdim. Sizin anlattığınız gibi bir durum değil

Yetersiz, eksik bilgiyle açılmış konu.Eşinin hangi sektörde olduğu, ne iş yaptığı, kurum vb bilgler bilinmeden yorum yapmak ve de yaptırmak çok anlamsız oluyor.
Bazı işler vardır, sen bitti dersin ama yöneticin, managerın amirin bla bla bla senden raporlama ister,bilgi akışı bekler.saat kavramı yoktur bazen işlerin bazen de işin başındakilerin.Bu detayları bilmeden nasıl yorum yapılsın?
Büyük ihtimalle de kadının günahını alıyorsun, aldırıyorsun.yazık yani
Ya bilgi eksik olabilir doğru. O anki durumla açtım. Acil bilgi akışı sağlanması gereken bir konu değil ertesi gün is yerinde ya da sabah mesaj ile anlatabileceği bir konu.

Eşiniz güven zedeleyenecek bir şey mi yaptı ki iş konuşmasına bile takılıyorsunuz. Benim müdürüm de gece arar yazar vs adam ne yapsın yoğun ve bir tek gece müsait. Belki o bayanda öyle eve gelip yemek yap çocuk vs derken en müsait olduğu saat odur. Her şeyin altında bir şey aramamalı

Eşiniz güven zedeleyenecek bir şey mi yaptı ki iş konuşmasına bile takılıyorsunuz. Benim müdürüm de gece arar yazar vs adam ne yapsın yoğun ve bir tek gece müsait. Belki o bayanda öyle eve gelip yemek yap çocuk vs derken en müsait olduğu saat odur. Her şeyin altında bir şey aramamalı
Kusura bakmayın sizin bu durumu yaşadiginiz için normal görmeniz normal olduğu anlamına gelmez.

NOt: Arkadaşlar yani özellikle yoğun ve stresli geçeli gündüzlü işlerde çalışan arkadaşlar bir gaza gelmiş yazıyor da yazıyor. Atılan mesaj öyle istenilen acil bilgisi beklenilen bir durum değil. Öyle bir durum olsa bende sorun etmezdim ben rahatlığa kızıyorum yani bende çalışıyorum şimdi is ile ilgili aklıma gelen ya da gün içinde halletmeye çalıştığım bir durumu gece 1 de watsaptan mesaj atarak versem normal mi? Bu bahsettiğim mesaj Sabahta atılabilir. Gecenin o saatinde talep edilmediği ve acil olmayan bir mesajı atmanın alemi ne. Ve en çok beni en rahatsız edeni ise bu olaydan 3 - 4 hafta önce gece saat 2 de haftasonu için 5 dakika görüşme istiyor ofiste. Yani şimdi bu normal mi? Sizin hayalinizi kurduğunuz gibi ya da yaşadığıniz gibi aciliyeti olan bir durum değil. Kendinizden yola çıkarak cevap atmayın
Merhaba hanımlar.. Eşime çalıştığı yerdeki bir kadın(evli) gece bir kere mesaj atmışti. Saat 2 civarıydı. İş ile ilgili görüşmesi gerektiği ile alakalı. Dün gece tekrar kadının birkaç gün önce is ile ilgili mesaj attığını gördüm watsaptan. Saat gece 12 30 civarı. 4-5 mesaj arka arkaya gelmiş yapmaya çalıştığı bir iş için bilgilemdirme gibi. Eşimde cevap atmış sonra kadında bişeyler yazmış. O kadar kızgınım ki kavga ettik. Eşim amiri. Ama kadın eşimden de 4 5 yaş büyük. Yani gece mesaj atmak ve aynı iş yerinde çalışıyorlar çok rahatsız oldum midem bulandı. Sabah yazabilecegi şeyleri neden gece söylemek işteki insan. Yazismalar hep iş ile ilgili. Ama gece evli bir kadın hemde evli bir amirine mesaj atma cesaretini nasıl bulabiliyor. Sizce bu kadının başka bir amacı olabilir mi?
Evli ,evsiz,kadin ,erkek sürekli bunları vurgulamaniz çok tuhaf neden insanlari zan altinda birakiyorsunuz evet yapilan davraniş hoş degil adabı muaşeret kurallarına göre daha uygun saatlerde mesajlaşmak gerekir bunun evli evsiz kadın erkek ilişkileri ile alakası yok bel altı düşünmeyin bence

Evli ,evsiz,kadin ,erkek sürekli bunları vurgulamaniz çok tuhaf neden insanlari zan altinda birakiyorsunuz evet yapilan davraniş hoş degil adabı muaşeret kurallarına göre daha uygun saatlerde mesajlaşmak gerekir bunun evli evsiz kadın erkek ilişkileri ile alakası yok bel altı düşünmeyin bence
Mesajımda acaba neyi anlamadıniz? bir kadın amirine gece 2 de yarın 5 dakika görüşmek istediğini watsaptan mesaj atıyorsa şimdi ne düşünmek lazım zan yurutmedim ama rahatsız olmam normal değilim?
Ne is yaparsak yapalım yaptığımiz iş sınırsız özgürlük hakkı vermez ne çalışana ne amire.

Mesajımda acaba neyi anlamadıniz? bir kadın amirine gece 2 de yarın 5 dakika görüşmek istediğini watsaptan mesaj atıyorsa şimdi ne düşünmek lazım zan yurutmedim ama rahatsız olmam normal değilim?
Ne is yaparsak yapalım yaptığımiz iş sınırsız özgürlük hakkı vermez ne çalışana ne amire.
Beraber çalıştığı bir erkek gece ayni mesaji atsaydi rahatsiz olurmuydunuz onu anlamadim
Herkes sınırsız özgürdür demiyorum zaten acıl birsey yoksa gece yarisi mesaj atmak tuaf olabilir duruma ve işin cinsine göre ama siz evli olmak ve kadin erkek ilişkileri üzerinden karşı tarafı zan altında bırakıyorsunuz gibi geldi rahatsız olmanız uygunsuz bir saatte mesaj atılması degil mesaj atanın bayan olması herhalde

Er
Beraber çalıştığı bir erkek gece ayni mesaji atsaydi rahatsiz olurmuydunuz onu anlamadim
Herkes sınırsız özgürdür demiyorum zaten acıl birsey yoksa gece yarisi mesaj atmak tuaf olabilir duruma ve işin cinsine göre ama siz evli olmak ve kadin erkek ilişkileri üzerinden karşı tarafı zan altında bırakıyorsunuz gibi geldi rahatsız olmanız uygunsuz bir saatte mesaj atılması degil mesaj atanın bayan olması herhalde
Erkekte olsa rahatsız olurdum ama siz iyi misiniz kadın ile erkeğin gece 2 de haftasonu için 5 dakika görüşme için mesaj atma durumuna verilecek tepki aynı olur mu? Sizde aynıysa bilemem bende değil.

Normal bir durum olabilir belki ama bende kesinlikle böyle bir şey istemezdim. Ve kendimde aynı şekilde belli bir saat sonra hiç bir çalışanıma kadın erkek farketmez mesaj atmam aramam. Aşırı kıskançta değilim ama böyle

Kötüye yormam ben olsam, en fazla usul adap bilmeyen biri der geçerim.
Ölüm kalım olmadıkça, işin ucunda çok büyük bir kayıp olmadığı sürece insanlar geç saatlerde aranmamalı, mesaj atılmamalı bence.

Er

Erkekte olsa rahatsız olurdum ama siz iyi misiniz kadın ile erkeğin gece 2 de haftasonu için 5 dakika görüşme için mesaj atma durumuna verilecek tepki aynı olur mu? Sizde aynıysa bilemem bende değil.
(İlk mesajınızda bu ayrintilar yoktu evli bir bayan evli bir erkege gece yarısı yazişmalar sadece işle ilgili yazmıstınız) gece gelen mesaj kadın olsun erkek olsun evli yada bekar olsun eger acil degilse patavatsızca oldugunu düşünürdüm ,altında başka sebep aramazdım
Sonradan konuya eklenen ayrıntılara göre belki farklı düşünürdüm bilemiyorum

(İlk mesajınızda bu ayrintilar yoktu evli bir bayan evli bir erkege gece yarısı yazişmalar sadece işle ilgili yazmıstınız) gece gelen mesaj kadın olsun erkek olsun evli yada bekar olsun eger acil degilse patavatsızca oldugunu düşünürdüm ,altında başka sebep aramazdım
Sonradan konuya eklenen ayrıntılara göre belki farklı düşünürdüm bilemiyorum
Valla haklısınız bende bir daha okudum öyle bir yazmışım ki yani işi için bir durumdan olay çıkartan ama eksik ve yüzeysel paylaşmışim bende okuyunca farkettin.

Valla dün mesaim 11de bitti. Bir kriz yasandi,uzak sehirden yeni baslayan birisiyle. En son 11de (evli ve genc) adamla bu krizin neden olduğunu -yarin sabah erkenden ne yaparsa en az zararla atlatacagini konuştuk.
Bazen olur böyle seyler. Aklina geldigi an unutmadan yazmistir. Hatasi kisisel telefona yazmak.
Mesela ben sabah bilgisayari aciyorum, alakasiz insanlar gecenin 1inde ikisinde yazmis oluyorlar skypedan. Ya da mail gonderiyorlar.
Is telefonunu evime goturmedigim- kendi telefonumda sirket skype'i,maili acmadigim icin bu durum beni rahatsiz etmiyor, sabah 9da görüyorum,ilgileniyorum.

Cozum olarak
Esiniz de kadina "sahsi telefona is ile ilgili mesajlar almak istemedigini,boyle durumlarda mail yazarsa ilgilenebilecegini" soyleyebilir. Bence en profesyonel kurtulma yolu bu olur bu tarz gece mesajlarindan.

Back
X