merhabalar. yaklaşık 4 senedir farklı işyerlerinde iş deneyimlerim var, şu anki işyerimde ise 1 seneyi yeni doldurdum.
sorum ise evli erkeklerin çok rahat bir şekilde davranması. konuya şöyle gireyim en iyisi. kendi çalıştığım yerde bana iş öğretebilecek bir kişi var ve bu kişi evli. benden de 13-14 yaş büyük. geçtiğimiz sene ben henüz kimseyi tanımıyorken eğitim amaçlı gittiğimiz şehirdışında otelde kalıyorduk. yemeklere giderken (yeniyim ve yalnız kalmayayım diye yaptığını düşünüyordum o zaman çünkü şirkette de tek kadınım bu meslekte) haber ediyordu. bir gün yine yemeğe çıkma mesajına ek odada dizi izliyorum seninle izleyebiliriz gibi bir şey saçmaladı. yaşım sektöre göre biraz küçük ve ilk defa böyle kurumsal bir deneyimde olduğumdan ve evli birine böyle bi şeyi yakıştıramayıp kimseye anlatamadığımdan; ben otelde değilim diyip geçiştirdim. bu davranışlar ara ara devam ediyor bir senedir.
örneğin her dış görevde (ki bu haftada en az iki üç oluyor) kahve teklifleri vs. yalnızca bana da değil tabi ki birkaç kadın arkadaşıma daha aynı tavırlar oluyor. mesela memleketimize gidiyoruz alakasızca mesaj atıyor, cevap vermeyince bize trip atıyor vs. eşi görse ne der, kesin bizi suçlar vs diye çok çekiniyoruz ama artık çok can sıkmaya başladı bu durum. hayatımda biri olmamasına rağmen varmış gibi davranmaktan ve belki de benim hayatıma girecek kişiyi sırf onun yüzünden baltalama ihtimali de canımı sıkıyor.
terslediğimizde dediğim gibi iş öğretme işi onda olduğundan tribiyle uğraşıyoruz.
sert bir dille artık uyarmak istiyorum ama mesela mesajlarına bakınca ona göre içinden sıyrılabileceği şeyler belki de. nasıl yapabilirim? benden önce çalışan birkaç kadını da delirtmiş bunlar. tekte değiller, evli erkekler genel olarak böyle. iş ilişkimi zedelemeden (şu mesleği iyice kavrayana kadar) nasıl bi yol izleyebilirim. çok dağınık oldu kusura bakmayın. cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum