• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli/Evlenecek hanımlara önemli bütçe sorusu ? ?

İş yapmadan bir büyüğe bir küçüğe danış derler.
Tecrübeli kişilerden bilgi almak istiyorum.Belki fikrimi değiştirecek cümleler yazanlar olur.
Yoksa asla niyetim "aa böyle böyle yapacağım,milletede bunu konu açıp göstereyim" değil.
Yanlış anlaşıldı isem affola. :42:

O yönden de anlaşılabilir bence. Çünkü parasal sorunlar yoksa zaten sorun yoktur bu tür ihtiyaçları yapmak konusunda.
Ama sen evlenceğim eşyalar konusunda yardım gibi bir şey yazsaydın daha net cevaplar alırdın. şimdi sen maliyet istiyorsun insanlar sana bir şey diyor ama parada sorun yok diyorsun.:ssz:

Hesap yapmıyorum zaten. Almak istediğim başka şeylerde var.
Elime ne kadar kalır diye merak ediyorum.
Para yönünden sıkıntı yok,çok şükür.

Bellona ve İstikbal büyük marka falan değil arkadaşım.

Elbette seçim senin lakin madem para vereceksin asla bellonadan ürün alma.

Daha bugün 13 aylık dolabıma 5. kez servis geldi.

Bir de şikayet sitelerine bakarsan net olarak görürsün hangi markalar sorunlu.

Çok güzel mobilyacılar var avonsofa, doğtaş da güzel enza da öyle.

Bence en cok eşya alırken dikkat et ve değişim, garanti gibi özelliklerine , sonra insan çok üzülüyor.

Ben ne balayı ne de düğün yapmadım ama bence belirttiğin miktar yeterli olacaktır.

En az 100.000 gider, düğün yemekli olacaksa. Balayının sadece uçak biletleri bile kişi başı 5000, yani toplam 10000 tutar sanıyorum. Ona göre gerisini siz hesap edin. Öyle bütün evin eşyasını 10000'e almak filan biraz hayal:18:

O yönden de anlaşılabilir bence. Çünkü parasal sorunlar yoksa zaten sorun yoktur bu tür ihtiyaçları yapmak konusunda.
Ama sen evlenceğim eşyalar konusunda yardım gibi bir şey yazsaydın daha net cevaplar alırdın. şimdi sen maliyet istiyorsun insanlar sana bir şey diyor ama parada sorun yok diyorsun.:ssz:

Editleyip bildiriyorum durumumu,teşekkür ederim. :16:

En az 100.000 gider, düğün yemekli olacaksa. Balayının sadece uçak biletleri bile kişi başı 5000, yani toplam 10000 tutar sanıyorum. Ona göre gerisini siz hesap edin. Öyle bütün evin eşyasını 10000'e almak filan biraz hayal:18:

Olacak gibi duruyor. Akraba,eş dost çok fazla çünkü.
En küçük ayrıntıya bile ihtiyacım var. Para sıkıntı olmasada,100.000 TL de az buz para değil sonuçta.

Mobilyalar için Doğtaş olabilir kalite açısından bellona istikbal kadar hafif değil. .

Bellona ve İstikbal büyük marka falan değil arkadaşım.

Elbette seçim senin lakin madem para vereceksin asla bellonadan ürün alma.

Daha bugün 13 aylık dolabıma 5. kez servis geldi.

Bir de şikayet sitelerine bakarsan net olarak görürsün hangi markalar sorunlu.

Çok güzel mobilyacılar var avonsofa, doğtaş da güzel enza da öyle.

Bence en cok eşya alırken dikkat et ve değişim, garanti gibi özelliklerine , sonra insan çok üzülüyor.

Ben ne balayı ne de düğün yapmadım ama bence belirttiğin miktar yeterli olacaktır.

Aile eşrafı ve ben pek anlamıyoruz bu konulardan.
Bu yüzden örneklerim İstikbal ve Bellona oldu,adı duyulduğu için.
Söylediklerinizi araştıracağım inşaAllah. :16:

Kır düğünü,İstanbulda.
Balayı Hvar Adasında.
Eşyalar uzun süre kullanılmak üzere iyi markalardan alınacak.
Gelinlik,damatlık anı olsun diye satın alınacak.

Ne kadar bütçe tutar,bana kabataslak bir fikir verebilir misiniz ? :44: :16:

Edit: Para konusunda,çok şükür,sıkıntı yok.
Bana verebileceğiniz markalara,tavsiyelere ve ne kadar tutacaklarına ihtiyacım var.
Yapmak istediğim başka konularda var.
Para konusunda sıkıntı yoksa ne kadar tutacağını neden soruyorsun?
Marka önerisi alman normal de bana biraz gösteriş yapıyorsun gibi geldi..

koltuk alırken kumaşına dikkat etmelisin, leke tutmayan kumaş olmalı. mesela keten olmasın kumaş.

Balayı için fazladan bir bütçe ayrıldı zaten. :16:
Eşyalar İstikbal,Bellona gibi büyük markalardan. :44:

istikbal bellonamı büyük markalar para var deyince benim aklıma farklı markalar ve fiyatlar geldi onun için diğer arkadaşlarında düşünceleri farklıdır.Bu yüzden kimse doğru düzgün tahmin edemezz ;)

Olacak gibi duruyor. Akraba,eş dost çok fazla çünkü.
En küçük ayrıntıya bile ihtiyacım var. Para sıkıntı olmasada,100.000 TL de az buz para değil sonuçta.

Para konusunda sıkıntı yoksa ne kadar tutacağını neden soruyorsun?
Marka önerisi alman normal de bana biraz gösteriş yapıyorsun gibi geldi..

Yapmadığımı belirttim ki bir konuda gösteriş yapacak olsam bu konularda yapıyor olmam.
Su-i zan yapmayın,lütfen. Hakkıma giriyorsunuz çünkü.
Yukarıdada yazdığım gibi BİRİKMİŞ PARA OLSADA AZ BUZ BİR PARA DEĞİL. Bende hem en iyisi olsun hemde kuruşuna kadar yararlanmış faydalanılmış olsun istiyorum.

her şeyin en iyisini yapacağınızı anlayabildik yani de bunları oturup tek tek nasıl hesaplayalım ki. zaten bu bütçeye buradaki kadınlraın çoğu erişemez o yüzden sormak biraz anlamsız olmuş hava atar gibi.. bu kadar plan yaptıktan sonra parasını da pekala hesaplayabilirsiniz herhalde..

bahsettiğiniz markalar artık vasat bence de...

lazzoni, casa, tepe home gibi markalara bakın hem fark hem kalite için.....

kır düğünleri yemekli oluyor sanıyorum; (benim yaşadığım yerde 15bin tl idi, bu durumda istanbulda 25.000 tl olur herhalde... hadi bir de organizasyon şirketi olsun yanına 5.000 de onlar alır...

eşyaları iyisinden alacağım derseniz: 35-40 bin

gelinlik- damatlık konusunda da parasını gözetmeden beğeneceksiniz muhtemelen sıkıntı olmadığı için; 8-10 bin

balayına ne gider bilemiyorum ama yuvarlak hesap 100.000 tl gibi görünüyor...

sonuç olarak; maddi sorununuz yok ve hatta rahatlıkla bu parayı harcayabilecek durumdasınız sanırım, ama masraflar sadece bunlardan ibaret olmayacak daha bir sürü ayrıntı var düğün için... bu miktar ikiye bile katlanabilir....

ve bence çoook fazla, buradaki pek çok kişi için de öyledir sanıyorum... sıkıntı yoksa neden hesap yapıyorsunuz ki...

Son düzenleme:
en iyisi dersen 300 bin lirayı gözden çıkar.Balayı 20 desen gelinlik pronovias osun 25 bin lirayı veririm amann dersin 100 bin eşyalar tutsa düğüne de bi 100 ayır sen.Biraz saçma geldi bana da kusura bakma.Çok para ne kadar bunun ucu bucağı yokki 500 de harcarsın 700 bin de.Neticede bir ayakkabının 50 bin lira olabildiği bir dünyada yaşıyoruz :)

Rabbim herkesin niyetini biliyor. Konuyu ona bırakıyorum.
Ne amaç ile açtım konu nerelere geldi,neler yazıldı.

Konunun kapatılmasını rica ettim,konu kapatılana kadarda gösteriş için yazmışsın diyenler yorum yapmasın,içlerinde tutsunlar fikirlerini lütfen.

Kır düğünü,İstanbulda.
Balayı Hvar Adasında.

Bana verebileceğiniz markalara,tavsiyelere ve ne kadar tutacaklarına ihtiyacım var.

1.Kır düğünü kişi sayısına göre değişir yemekli yemeksizmi bu da farklı fiyatlara sebep olur hangi semt çok önemli boğaz kenarıysa eğer öyle lüks semtlerdeyse 20 binden aşağı kesinlikle olmaz dahasıda vardır dediğim gibi kişi sayısı açılan masa fark ediyor normal bir semtse 10 bin-15 bin civarında:112:

2.Balayı olayını bilemem ama az çok gördüğüm kadarıyla turlar falan değilse 2 kişi 10 bin 15 bin arasında gider:51:

3.Eşyalar iyi bir markadan olacaksa ayıralım beyaz eşya mobilya diye bahsettiğiniz İstikbal,Bellona iyi marka olmuyor daha kaliteli marka isimleri önerebilirim daha da güzel tarzlarda:ssz:Bir salon takımı perdeler halılar içerisinde tv falan dahil rahat normal standartlarda yapılacaksa kaliteli ama 10-15 bin:23:Beyaz eşya iyi birşey olsun derseniz en az 8-10 bin:8:Yatak odası rahat 7-8 bin yine içerisinde herşeyiyle zaten bir yatak odası takımı sadece 5 bin daha da fazla tutabilir:27:Fazladan küçük bir oda yapılacaksa bilgisayarıydı diğer eşyalar falan oraya da rahat 2-3 bin gider:31:Eşyaların içerisinde mutfak eşyaları elektrikli aletler yemek takımından tut diğer ihtiyaçlar yoksa eğer onlarda alınacaksa nereden baksanız yapıyorum çeyiz olayını kendimden biliyorum 10 bine yakın gidiyor:51:

4.Damatlık ve gelinlik yine kalite ve marka konuşacaksa damatlık 2 bin gelinlik 3-5 bin arası olacaksa ufak ıvır zıvırlar kına elbisesi detaylarıyla 7-10 bin:51:

Yani sizin belirlediğiniz rakamlara güzel şık bir düğün güzel kaliteli döşenmiş bir ev iyi bir gelin damat çıkar :12:

Son düzenleme:
ayrıca paranız varsa istikbal almayın bir end tas ile birlikte çalışıp mobilyalarınızı tasarlatın istikbal ne ayol paçoz paçozz:1::1::1:

Kır düğünü,İstanbulda.
Balayı Hvar Adasında.

Mobilya için kesinlikle "koleksiyon mobilya" yı öneririm,maddi sıkıntınız yokmuş zaten.
Çok şık ve kaliteli ürünler var,araştırabilirsin.
Balayı konusun da ise Seyşeller bir düşünün derim.:34:

Back
X