Evli hanımlar sorum size

Mihrimah Sultann

Nev-i şahsına münhasır 🦋
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2021
13.001
29.856
548
Eşinize nasıl davranıyorsunuz , yani bir erkeğin karısına bağlanması, evine bağlı olması , vazgeçilmez olmak biz kadınların elinde mi?
Bu konuda önerileriniz var mı, şimdiden teşekkür ederim 🙃

Tamamen kadinin elinde değil. Erkegin karakteriyle alakali birşey.
Mesela en yakınimdan bir ornek vereyim. Akrabamin karisi adami parmaginda oynatiyor ama adam zaten gaza gelmeye musait uydum akilli biri. Sadece karisi degil disarda da kiminle konuşursa onun etkisinde kalan biri. 😁 Hatta birinin gazina gelip işinden olmuştu durduk yere.
Karısının başarisi kocasinin bu özelligini en iyi sekilde kullanmayi bilmesi. Onun disinda kadinla alakali değil.

Bu arada hic kimse vazgecilmez degildir. Adam size bagli degilse yapacak bisey oek yoktur.

Eşinize nasıl davranıyorsunuz , yani bir erkeğin karısına bağlanması, evine bağlı olması , vazgeçilmez olmak biz kadınların elinde mi?

Bir erkeği kendime bağlamak, evime bağlamak, vazgeçilmez olmak için hiç bir çabam olmadı olamaz da. Çünkü kendime saygım var.

Arada sevgi ve saygı varsa zaten bunların hepsi olagan kendiliğinden gelişen şeylerdir.

Sizin çabanız ve zorlamanizla olursa zaten uzun sürmez.

Valla ben de baglayamadım ama
Bazı bilgilerimi paylasayım.
Öncelikle ailesi ile ilgili kötü birsey söylemeyin. Kötü bir olay bile olsa olumsuz kelime kullanmadan aktarın
Erkeği didiklemeyin
Cinsellik önemli. Evde yatak odası ile ilgili mesele varsa evlilikte sıkıntı olur derler
Senin ailen benim ailem senin paran benim param olayı olmamalı.
Tartısmalarda sen dili değil ben dili kullanın. Sen bana bagırdın değil ben üzüldüm incindim şeklinde
Erkekler biraz yüceltilmek seviyor. Arada bir bile olsa fikrini sorun. Ben şaka yollu alabilir miyim gidebilir miyim diyorum hoşuna gidiyor bence.
Aklıma ilk gelenler bunlar.

Bir de herkesin sevgi anlayışı farklı. Ben mesela güzel söz duymak istiyorum eşimin sevgi olarak gösterilmesini istediği davranış biraz yüceltilmek. Kimi hediye sever kimi yemek vs sevgi dilini öğrenip oradan ilerlemeli siniz. Ben de baglayamadım kendime (benim primerim eşim ama ben sanki onun prineri değilim gibi) ama çabalarım sonucu yıllar içinde daha yumuşak tatlı bir adam oldu eskiden baba karsı bu kadar yakın değildi. Yıllar içinde eve daha da baglandı gibi

Bu sadece kadınla olabilecek bir şey değil ki.
Öncelikle karşılıklı sevgi ve saygı olmalı sonrasını ise şöyle anlatiyim Nil Karaibrahimgil in çok beğendiğim bir sözü var 'Kızlar; zekadan, çalışıp başarandan, ve espiriden hoşlanır. Erkekler; güzellikten, edadan ve huzurdan hoşlanır.' yani bu basit bir genelleme tabii sadece bu kadar sözle anlatilmaz, eklenmesi gereken çok kelime var daha ama genel olarak kızlar ilgiden, çalışıp basarandan erkekler ise huzurdan, bakımdan hoşlanır.

Bir erkeği kendime bağlamak, evime bağlamak, vazgeçilmez olmak için hiç bir çabam olmadı olamaz da. Çünkü kendime saygım var.

Arada sevgi ve saygı varsa zaten bunların hepsi olagan kendiliğinden gelişen şeylerdir.

Sizin çabanız ve zorlamanizla olursa zaten uzun sürmez.
Eşimle zaten sevgi saygı çerçevesindeyiz fakat ailesine çok bağımlı ve bu beni üzüyor

Bence bir tarifi yoktur ama güler yüzle,sevgiyle,mutlu etmek adına karşılanan her erkek evine bağlanır bence.Tabi o erkek bunların karşılığını verirse istikrar sağlanır ve kadın bu yönde devam eder.

Eşimle zaten sevgi saygı çerçevesindeyiz fakat ailesine çok bağımlı ve bu beni üzüyor

Ailesine bağımlı erkeği zaten duzeltemezsiniz. Yiprandiginizla kalırsınız. Bu tipler keşke hiç evlenip birilerinin başını yakmasa. Bağımlı bağımlı ailesi ile yaşasa.

Öncelikle ailesi ile ilgili kötü birsey söylemeyin. Kötü bir olay bile olsa olumsuz kelime kullanmadan aktarın
Erkeği didiklemeyin
Cinsellik önemli. Evde yatak odası ile ilgili mesele varsa evlilikte sıkıntı olur derler
Tartısmalarda sen dili değil ben dili kullanın. Sen bana bagırdın değil ben üzüldüm incindim şeklinde
Erkekler biraz yüceltilmek seviyor. Arada bir bile olsa fikrini sorun. Ben şaka yollu alabilir miyim gidebilir miyim diyorum hoşuna gidiyor bence.

Bir de herkesin sevgi anlayışı farklı. Ben mesela güzel söz duymak istiyorum eşimin sevgi olarak gösterilmesini istediği davranış biraz yüceltilmek. Kimi hediye sever kimi yemek vs sevgi dilini öğrenip oradan ilerlemeli siniz. Ben de baglayamadım kendime (benim primerim eşim ama ben sanki onun prineri değilim gibi) ama çabalarım sonucu yıllar içinde daha yumuşak tatlı bir adam oldu eskiden baba karsı bu kadar yakın değildi. Yıllar içinde eve daha da baglandı gibi
Teşekkür ederim , ailesi yüzünden gerildim son zamanlarda o yüzden kavga ettik falan , yani annesi anlamıyor sürekli yan yana olmak istiyor ve eşimi etkiliyor bana karşı bende eşimi bağlamak istedim kendime

Ailesine bağımlı erkeği zaten duzeltemezsiniz. Yiprandiginizla kalırsınız. Bu tipler keşke hiç evlenip birilerinin başını yakmasa. Bağımlı bağımlı ailesi ile yaşasa.
Keşke, evli değilken böyle değildi evlendikten sonra ortaya çıktı, belki de benden gizledi bu hallerini

Erkeği didiklemeyin

Ya izin isteme olayını başta yaptım ben. Erkektir sorayım falan. Sonra hım imm yok sonr git falan yapmaya başladı. Bende artk buraya gidicem haberin olsun diyorum. 🤣🤣

Sevgi var tabi severek evlendik lakin ailesine çok bağımlı bu beni bunalttı onlar ne dese onu yapmak istiyor

Ailesine bağımlı tipleri değiştirmek çok zordur. Böyle bir sorun yaşamadığım için bir çözüm de aramadım daha önce.

Ama sanırım başıma gelse, böyle bir adama sürekli ailesini kötülemezdim. Hatta adlarını bile çok az anar, daha çok kendime ve evliliğime odaklanırdım.

Çok sık ailesine gitmek istiyorsa kocamla geçirdiğim vakiti çekici hale getirmeye çalışırdım gibi gibi...

Cinsellik çok önemli bu arada... O güçlüyse bir erkeğin evine bağlanması daha kolay.

Bizim eşimize nasıl davrandığımız sizin ne işinize yarayacak? Her insanın karakteri farklı. O yüzden karşınızdaki insanı olduğu gibi kabul etmekle, değiştirmeye çalışmamakla başlayın.

Ama genel olarak erkekler değil sadece, kadınlar da, herkes, huzur bulduğu ve rahat olduğu yerde kalır.

Ben anı yaşıyorum, kaçmaya çalışmadı henüz ama kaçmaya niyetlenirse elimde tutmak icin ekstra çaba harcar mıyım bilmiyorum. Hayat yeterince zor, elimde tutmak için çaba sarf edecek enerjim yok. 😏

Erkeği didiklemeyin

Bunlar da tamamen adamin karakteriyle alakali asla herkeste işe yaramaz. Eşime şunu alabilir miyim? Şuraya gidebilir miyim? Desem bana niye soruyorsun ihtiyacin varsa, begendiysen al, gideceksen git niye sacma seyler soruyorsun der. 😁😁😁

Hiç oyle şeyler yapmam. Eşim bana bağlidir yinede, bagli olmasaydi da bunlarla mumkun degil baglanmazdi.

Ya izin isteme olayını başta yaptım ben. Erkektir sorayım falan. Sonra hım imm yok sonr git falan yapmaya başladı. Bende artk buraya gidicem haberin olsun diyorum. 🤣🤣
Ayy ilk yıllar öyle oluyor. Düşünün ben on yıllık evliyim. İlk zaman sütçüden süt alma demişti gecen konuştuk sebebini itiraf etti gülmekten çatladım. Ya ben niyeti bozsam sğtçüye mi bakarım demek beni kıskandın dedim dedim güldüm. Şimdi sütçü ile Whats app ten yazısıyorız 😂demem o ki evliliğin basında erkeklerde bir sınır koyayım modu oluyor o zamanla azalacak. Benim eşim şakacıktan Bike olsa danışılınca memnun oluyor ben de danısıyorum.
Bir de beni gün içinde arasın isterdim hiç aramazdı. Ben her gün aradım. Özledim naber vs. Şimdi alıştı aramasam o arar sesin çıkmadı diye.

Ailesine bağımlı tipleri değiştirmek çok zordur. Böyle bir sorun yaşamadığım için bir çözüm de aramadım daha önce.

Ama sanırım başıma gelse, böyle bir adama sürekli ailesini kötülemezdim. Hatta adlarını bile çok az anar, daha çok kendime ve evliliğime odaklanırdım.

Çok sık ailesine gitmek istiyorsa kocamla geçirdiğim vakiti çekici hale getirmeye çalışırdım gibi gibi...

Cinsellik çok önemli bu arada... O güçlüyse bir erkeğin evine bağlanması daha kolay.
Teşekkürler, ailesi ne telde ne de normalde rahat vermiyor bıktım resmen , bende bişey demiyeyim bari ailesine😔

Ayy ilk yıllar öyle oluyor. Düşünün ben on yıllık evliyim. İlk zaman sütçüden süt alma demişti gecen konuştuk sebebini itiraf etti gülmekten çatladım. Ya ben niyeti bozsam sğtçüye mi bakarım demek beni kıskandın dedim dedim güldüm. Şimdi sütçü ile Whats app ten yazısıyorız 😂demem o ki evliliğin basında erkeklerde bir sınır koyayım modu oluyor o zamanla azalacak. Benim eşim şakacıktan Bike olsa danışılınca memnun oluyor ben de danısıyorum.
Bir de beni gün içinde arasın isterdim hiç aramazdı. Ben her gün aradım. Özledim naber vs. Şimdi alıştı aramasam o arar sesin çıkmadı diye.
Sütcü mü, ah bu erkekler 😆😆

Back
X