Evli hanımlar sorum size

Bence her saglam evliligin temeli sevgi ve saygi. Bunun yaninda önemli olan eslerin kendi ayaklarin üzerinde durup, cizgileri olmasi. Ben evlenmeden öncede vardim. Calistim, cabaladim. Bu yüzden esim dahil kimse beni kaliplara sokamaz, sokmaya calissa da gününü görür. Cizgilerimin gecilmesine kim olsa olsun tahammül göstermem. Bu bazilarina sert gözükebilir,ama ic huzurumu elde edene kadar canim cikti. Onu almaya kimseye izin vermem. Aileler konusuna gelince: Herkes kendi delisinden sorumludur. Herkes hayatinizda istedigi gibi at kostursa evinizde zerre huzur kalmaz. Buna ne esim nede ben müsade ediyoruz. Ve dedigim gibi beni huzursuz etmeye calisana tahammül etmem. Saygimi bozmam, ama hayatimda cok güzel mesafe koyarim. Mesela bana laf sokan insanin gidip sofrasina oturmam.
Esleri bize baglama konusuna gelince: Esim beni sevmese ve bana saygi duymasa bin takla atsam ne fayda? Iki insan evliligi icin ne istedigini iyi secmeli. Huzur mu, huzursuzluk mu?

Eşinize nasıl davranıyorsunuz , yani bir erkeğin karısına bağlanması, evine bağlı olması , vazgeçilmez olmak biz kadınların elinde mi?
Bu konuda önerileriniz var mı, şimdiden teşekkür ederim 🙃
Maddi olarak ona bağımlı değilim yani beni kaybetme korkusu var bu anlamda her şeyime katlanır diye düşünemez.
Bi şeyi istiyorsam susmam ısrar ederim bazıları susuyor hiç anlamıyorum susunca ne hallolur ki. Ayrıca naz yaparım cilve de yaparım kucağında yatarım canım benim 😂

Bizim eşimize nasıl davrandığımız sizin ne işinize yarayacak? Her insanın karakteri farklı. O yüzden karşınızdaki insanı olduğu gibi kabul etmekle, değiştirmeye çalışmamakla başlayın.

Ama genel olarak erkekler değil sadece, kadınlar da, herkes, huzur bulduğu ve rahat olduğu yerde kalır.
Ya bizim sorun ailesi, çok şükür eşimle iyiyiz ama ailesi çok müdahaleci ve eşim onları dinliyor

Maddi olarak ona bağımlı değilim yani beni kaybetme korkusu var bu anlamda her şeyime katlanır diye düşünemez.
Bi şeyi istiyorsam susmam ısrar ederim bazıları susuyor hiç anlamıyorum susunca ne hallolur ki. Ayrıca naz yaparım cilve de yaparım kucağında yatarım canım benim 😂
Onları bende yapıyorum 😄😄 ama ailesi çok yapışıyor bu da bizi etkiliyor, atansam belki daha iyi olacak herşey

Onları bende yapıyorum 😄😄 ama ailesi çok yapışıyor bu da bizi etkiliyor, atansam belki daha iyi olacak herşey
Valla o konu çok zor. Ben evlenmeden önce ailesini hareketleri doğru değil diye çok anlattım. Mesela annesi aramaz eşim aramadıkça. Kardesleri de rahatsız edemez annesi korkuyor. Tek oğlan çünkü yuvası yıkılır da sorumlusu onlar olur diye. Ve maddi anlamda bağımlı değiliz onlara bunun etkisi de var

Bence her saglam evliligin temeli sevgi ve saygi. Bunun yaninda önemli olan eslerin kendi ayaklarin üzerinde durup, cizgileri olmasi. Ben evlenmeden öncede vardim. Calistim, cabaladim. Bu yüzden esim dahil kimse beni kaliplara sokamaz, sokmaya calissa da gününü görür. Cizgilerimin gecilmesine kim olsa olsun tahammül göstermem. Bu bazilarina sert gözükebilir,ama ic huzurumu elde edene kadar canim cikti. Onu almaya kimseye izin vermem. Aileler konusuna gelince: Herkes kendi delisinden sorumludur. Herkes hayatinizda istedigi gibi at kostursa evinizde zerre huzur kalmaz. Buna ne esim nede ben müsade ediyoruz. Ve dedigim gibi beni huzursuz etmeye calisana tahammül etmem. Saygimi bozmam, ama hayatimda cok güzel mesafe koyarim. Mesela bana laf sokan insanin gidip sofrasina oturmam.
Esleri bize baglama konusuna gelince: Esim beni sevmese ve bana saygi duymasa bin takla atsam ne fayda? Iki insan evliligi icin ne istedigini iyi secmeli. Huzur mu, huzursuzluk mu?
Teşekkürler, benim tek aşamadığım sorun ailesi herşeye karışmak, hergun görüşmek istiyorlar eşim ise bişey demiyor

Valla o konu çok zor. Ben evlenmeden önce ailesini hareketleri doğru değil diye çok anlattım. Mesela annesi aramaz eşim aramadıkça. Kardesleri de rahatsız edemez annesi korkuyor. Tek oğlan çünkü yuvası yıkılır da sorumlusu onlar olur diye. Ve maddi anlamda bağımlı değiliz onlara bunun etkisi de var
Annesi 7/24 arar , ve hep benden bişey yapmamı ister , düşün biri evine geliyor mesela arıyor diyor gel gör yahu misafir ona geliyor ben niye gidiyorum sabahın köründe, evim yakın bile değil sanki alt binada oturuyorum

Baktim, pazardan beri bu 4.cü konun. Ese karsa nasil davranma ile ilgili.

Esin aileci ve sandigin kadar sana saygisi yok yada cahil. Esi hastayken ailesinin gelmesine bisey diyemeyen biri, hatta normal karsilayan biri, o esine karsi saygisi yada merhameti yoktur.

Bu konuda nasil davranirsan davran, degismez. En fazla trip atip grev yapabilirsin. Yani yemek/ütüsünü yapmazsin, cinsellik yok olur.. Ki anlasin ki gerçekten üzüldügünü. Sadece biraz söylenip sonra tekrar normal davranirsan adam tabiki degismez, çünkü neden yok.

Bunlari artirip, en sonunda bosanmaya kadar gider olay. Ne yapmak istedigine bagli. 20 yil alttan alip ama içten içe hasta olmakta var. Anlasamayip bosanmakta var.

Matah birşey gibi yazmışsınız bunu birde.

Annenin evladını, kardeşlerin abisini araması neden rahatsızlık yada sorun olsun evlilikte?

Evliliği ne olarak algılıyorsunuz acaba 🙄

Esin aileci ve sandigin kadar sana saygisi yok yada cahil. Esi hastayken ailesinin gelmesine bisey diyemeyen biri, hatta normal karsilayan biri, o esine karsi saygisi yada merhameti yoktur.

Bu konuda nasil davranirsan davran, degismez. En fazla trip atip grev yapabilirsin. Yani yemek/ütüsünü yapmazsin, cinsellik yok olur.. Ki anlasin ki gerçekten üzüldügünü. Sadece biraz söylenip sonra tekrar normal davranirsan adam tabiki degismez, çünkü neden yok.

Bunlari artirip, en sonunda bosanmaya kadar gider olay. Ne yapmak istedigine bagli. 20 yil alttan alip ama içten içe hasta olmakta var. Anlasamayip bosanmakta var.
Şunu yapan birini biliyorum, bir arpa boyu yol alamadı.

Ya eşim ailesine hayır diyemiyor ve bu durum beni hasta ediyor, 10 gün boyunca küstük resmen daha yeni barıştık ama bu konu nasıl düzelir bilmiyorum, tecrübeli bayanlar son çarem o yüzden konu açıyorum 😔

Annesi 7/24 arar , ve hep benden bişey yapmamı ister , düşün biri evine geliyor mesela arıyor diyor gel gör yahu misafir ona geliyor ben niye gidiyorum sabahın köründe, evim yakın bile değil sanki alt binada oturuyorum

Israrla gitmeyin. Eşiniz bir şey diyemiyorsa saygınızı bozmadan siz diyin. Sürekli bir iş çıkartın kendinize aradığında. Bazı aramalarını özellikle açmayın, görmedim deyin.

Kısacası mesafe koyun. O ne kadar ısrarcıysa sizde o kadar olun. Çok yeni evliyseniz bir süre sonra bu ısrarları biraz azalır zaten.

Şunu yapan birini biliyorum, bir arpa boyu yol alamadı.

Zihniyetten dolayi o. Cogu aileci erkekler sadece aileci degil, bir kadini ayni zamanda hizmetçi olarak görürler. Ailelerine bir hizmetçi Kadin evi çekip çevirir. Yani neredeyse insan olarak degil, köle olarak görürler.

Ondan dolayi tepki verirsende dahada sinirlenirler. Otoritelerini sorgulamak yasaktir. Böyle erkekler ile anlasmak aslinda imkansizdir. Ancak birçok kadin yinede deniyor. Ya mecburiyetten, yada bosanmadan korktuklari için.

Ailesi ve arkadaşları hakkında kötü konuşma. En çok bu konuda sorun çıkıyor evliliklerde.
Ailesiyle çok vakit geçiriyorsa daha cazip seçenekler bulmaya çalış.
Mesela bir haftasonu başbaşa bir plan yaptınız diyelim, önümüzdeki hafta annenlere gidelim de. O söylemeden sen söyle çünkü zaten söyleyecek ve gidilecek.
Hem seni memnun ettikçe ailesiyle eşi arasında kalmaktan kurtulacağını anlamış olur hem denge kurmayı ve huzuru nasıl sağlayacağını öğrenir.

Ben ekstralar bir çaba harcamıyorum acaba harcamam gerek mi onuda bilemedim şimdi xD biz uzun senelerdir tanışıyoruz, evlenmeden iyi kötü huyumuzu suyumuzu öğrendik, evliliğin iki tarafin çabası ile ve klasik kadin erkek modelin dışında olma fikrine açık olarak kabul ettik( yani hep kadin yemek yapmicak, kadin isterse arkadaslariyla aksam vakti bir kahvede icebilecek, erkek ne dersem o olur modunda olmayacak gibi gibi).
Kimi erkek icin temizlik düzen önemli ve olmasi gerekendir, karısına düzenli tertipli ol denilse kadin o bizde standart zaten onsuz olmaz diyebilir. Kimi erkekte pek takmaz ama beraber sofraya oturup guzelce muhabbet etmek daha önemlidir onun için.

İnsanlar farlı evlilikler farkli.
Mesela, ben ve eşim (istisnalar haricinde) genelde neşeli ve konuskan insanlariz. Ortamda muhabbet acar yürütürüz.
Arkadasim ve esi baya sakinler, hatta gecen arkadasim dediki biz ne kadar sıkıcı insanlarız ya, ve üşengeçiz miymiy eriniyoruz. Bu demek degil biz harikulade onlar pis tüh. Ama o kadinin vazgecilmez olmasi icin yapacagi seyler ile benim yapacagim seyler farkli olabilir.

Standarti pek yok çünkü guzel sevecen başarılı kadinlar bile aldatiliyor.

Back
X