Rica ederim. Zaten başımıza ne geliyorsa başkalarının hatasını kınadığımız için geliyor. Kınayan kınadığını yaşamadan ölmezmiş diyor hadisi şerifte..Ne olursa olsun kınamamaya gayret ederim hep. Bizler bayanız duygusalız hemen etkileniyoruz 2 tatlı sözden. Ama yanlış inan. Etkilenmemek lazım kanmamak lazım. Akıllı gözü açık vicdanlı olmak lazım. O adamın evli olduğunu öğrendiğinde hemen uzaklaşabilseydin, yazık hanımı var, belkide çocukları diyebilseydin haddini bildirip defetseydin inan nefsini yenmiş bu imtihandan başarıyla çıkmış olacaktın. Hadi nefsine yenildin bak sende ne acılar yaşadın kimbilir? Ama inan arkadaşım o herifin eşi kadar acı çekmemişsindir.
Kimbilir neler yaşadı kadın.. Allah onun yardımcısı olsun inşallah..Kolay mi yaşadıkları? O evli o herifle söz verip imza atmış nikahlı karısıdır..Onun yaşadığı hayalkırıklığı ve acı inan senin yaşadıklarının yanında hiç kalır. Düşünsene imzalı nikahlı hanımı. Emeği var o kocaya.
Ayrıca Ben bunu bilir bunu derim çevremde çok gördüm yuva yıkıcı bayanlar evli oldukları halde hem de..Ama erkek adam gibi bir duruş ve tavır sergileyince kadınlar avucunu yalıyor. Erkeğin duruşu tavırları çok çok önemli. Namus sadece kadına mi ait bir kavramdır? Asla.. Erkeğin de namuslu olması lazım. Ben her iki tarafta da suç bulurum. Bir hata olmuşsa bu iki taraflı yaşanmıştır.
Hepimiz hatalıyız. Hangimiz masumuz? Önemli olan güzel bir tövbe ve geçmişe bakmamak artık. Allah hatasını anlayıp tövbe edenleri ve birdaha o hataya asla düşmeyeni çok severmiş hadislerde yazıyor. Size düşende budur sağlam güzel bir tövbe ve af dilemek..
Allah cümlemizi nefsimizi yenenlerden eylesin. Bizi asla nefsimizin oyunlarına düşürmesin (Amin)