• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli kadin çalışmalı mı?

Ben suan analik iznindeyim, ise ara verdim.
Esim ise geri donmemi istemiyor, ihtiyacimiz yok calisma diyor ama ben patlarim evde.
Zaten is arkadaslarinin esleri cocuktan sonra hep isi biraktilar, kimsenin geri dinmeye niyeti yok.

esim oturup calisirsan su kadar gelir bu kadar gider olacak, calismaman daha mantikli diye ikna etmeye calisiyor beni
Kiskandigindan filan degil bu arada, isim stresli bir is, modumu ay sonlarinda dibe cekiyor diye istemiyor.
O kurslar vs bi yere kadar.
Hem dunyanin binbir turlu hali var,olum ayrilik hastalik vs hep bunlar bizim icin.
Uretmek sosyallesmek guzel bence.
Bi yere kadarsa o yerden sonra çalışırım.çocukla çalışmak hele çocuktan almak bence.en güzel vakitlerini çocuğunuz bakıcıyla geçirerk siz çalışınca.anne deyişini ilk adımını kaçıracaksınız dış kapının mandalı biri eğitim verecek.bence küçük çocuk varken çalışmak çok saçma

Bi yere kadarsa o yerden sonra çalışırım.çocukla çalışmak hele çocuktan almak bence.en güzel vakitlerini çocuğunuz bakıcıyla geçirerk siz çalışınca.anne deyişini ilk adımını kaçıracaksınız dış kapının mandalı biri eğitim verecek.bence küçük çocuk varken çalışmak çok saçma

3 yasina getirip oyle basladim oglumda.
Kizimda da ayni sekilde dusunuyorum.
3 yas zaten yavastan kres zamani, ilk etapta yarim gun baslayip tam gune gecme hakkim var.
Oyuzden dolu dolu hatta bogazima kadar dolu yasadim / yasiyorum minik hallerini :)

Bu konuya yüksek lisans mezunuyum deyince dumur olanlara +1. :) valla ben utandım. Okumuşsunuz, çalışmışsınız güya da, bunlar size hiç mi vizyon katmadı? Cahil, toy gençler soruyor bu soruları burada. Onlardan bir farkınız olsun Allah aşkına.

3 yasina getirip oyle basladim oglumda.
Kizimda da ayni sekilde dusunuyorum.
3 yas zaten yavastan kres zamani, ilk etapta yarim gun baslayip tam gune gecme hakkim var.
Oyuzden dolu dolu hatta bogazima kadar dolu yasadim / yasiyorum minik hallerini :)
Üç yaşa kadar çalışmıyorsanız tabi o makul.ama minnak bebişleri zorunlu olmadıkça bırakıp çalışmamalı bence anne:KK15:Allah bağışlasın çocuklarınızı ya herkes için genel bir durum olamaz zaten şöyle söyleyeyim bence çalışmak isteyene de çalışmak şstemeyene de saygı duyulmalı.çalışmak istemeyene de boşa mı eğitim aldın , cahilsin va gibi laflar da yanlış.
Ben eşim zengin olsun köşeyi dönsün ve çalışmayayım istiyorum açıkçası.yani elin adamlarıyla,cingöz kadınlarla niye uğraşayım ki...ayağımı kaydırmaya çalışanlar mı istersin işyerinde wuew yazsam roman olur otururum evimde eşime masaj yaparım dans ederim mükemmel yemekler yaparım ...ben geyşa olcakmışım da yanlış olmuşum niyse:KK48:

Üç yaşa kadar çalışmıyorsanız tabi o makul.ama minnak bebişleri zorunlu olmadıkça bırakıp çalışmamalı bence anne:KK15:Allah bağışlasın çocuklarınızı ya herkes için genel bir durum olamaz zaten şöyle söyleyeyim bence çalışmak isteyene de çalışmak şstemeyene de saygı duyulmalı.çalışmak istemeyene de boşa mı eğitim aldın , cahilsin va gibi laflar da yanlış.
Ben eşim zengin olsun köşeyi dönsün ve çalışmayayım istiyorum açıkçası.yani elin adamlarıyla,cingöz kadınlarla niye uğraşayım ki...ayağımı kaydırmaya çalışanlar mı istersin işyerinde wuew yazsam roman olur otururum evimde eşime masaj yaparım dans ederim mükemmel yemekler yaparım ...ben geyşa olcakmışım da yanlış olmuşum niyse:KK48:

Kendi isini yapabilir kadin mesela.
Fitografcilik oldukca esnek bi meslek hatta benim yapmak istedigim ama suan icin erteledigim sey..
Siz evi ozlemissiniz:)
Insallah gonlunuzce olur, coluk cocuk yoksa geysa olunur da cocuk varsa kole isaura forever :KK53:

Īs hayatı özellikle özel sektör tam bir sinir harbi. Hak vermiyor da değilim her gün sinir küpü olup eve dönüyorum ama hesaba para yatıyor ya balık hafıza olup çıkıyorum. Kendi işin olacak o zaman başka tabii.

Kendi isini yapabilir kadin mesela.
Fitografcilik oldukca esnek bi meslek hatta benim yapmak istedigim ama suan icin erteledigim sey..
Siz evi ozlemissiniz:)
Insallah gonlunuzce olur, coluk cocuk yoksa geysa olunur da cocuk varsa kole isaura forever :KK53:
Amin hepimizin inşallah:dua: özledim vallahi ya hu yalan yok kendimi bildim bileli çalışıyorum sınavdan sınava giriyorum.çocuk olsun da köle olmaya razıyım ben:KK49:bebişlerinizle mutlu günler dilerim:nazar:

Bak kariyerimde var benim.yüksek lisansım da var.sana yemin ediyorum eşimin maddi durumu iyi olsun çalışmam.
Şimdi feministikler beni bombalayacaklar ama sabah kalkar eşimle mükemmel bir kahvaltı yaparım.öğleye kadar evimi toplarım.doktoramı yaparım.bir kursa yazılırım aşçılık olabilir masaj ya da. Ya da direk dansı:KK76:
Evde bakımımı yaparım akşam mum ışıklı masalar kurarım.enerjim olacağı için elimin masajını yaparım.adamla ilgilenirim.
Çalışınca ne olacak söyleyeyim.dılarıda çalışacağım e evde de sorumluluklarım olacak erkeklerin yardım edenleri elbette vardır ama benimki edince keşke etmeseydin hayatım diyorum içimden tabi:eek:
Maddiyat yerindeyse ben çalışmamayı tercih ediyorum.ha yatdımcı tutulur va diyenler olacaktır.yardımcı da bi yere kadar yine yapıyorsun günlük rutin işini.bi de adam zati yardımcısı var deyip iyice salıyor.
Velhasılı kelam adamın gözü kayacak diye değil kendi rahatınız için çalışmayın.
Keşke benim koca da zengin olsa valla asla tutturmam çlışıcam diye:KK55:

Ev işlerini sadece kadın sorumluluğu olarak gören sizin gibi kadınlar eşlerine daha çoook hizmet ederler. Siz zengin kocayı bulun da çalışmayın lütfen. Sizin pozisyonunuzda çalışmak insanlara faydalı olmak isteyen birine engel oluyorsunuz.

Yüksek lisans mezunuyum
Okulda keşke çalışmanın anlam ve önemi diye bir ders olsaymış. Yapmayın Allah aşkına nasıl bu soruyu sorabiliyorsunuz. Bu ne özgüvensizlik. Burda milyon tane konuda var kocam beni aldattı ev hanımıyım şimdi napıcam? Yani başına bu gelir demiyorum ama güçlü ayakları yere basan kendi başına hayatta kalabilen eşine muhtaç olmadan yaşamayımı tercih edersin. Yoksa ev hanımı olup kocamın aklı başka yere kaymasın diye entrika peşinde koşan kadın olmayımı? Tercih senin.

Ev işlerini sadece kadın sorumluluğu olarak gören sizin gibi kadınlar eşlerine daha çoook hizmet ederler. Siz zengin kocayı bulun da çalışmayın lütfen. Sizin pozisyonunuzda çalışmak insanlara faydalı olmak isteyen birine engel oluyorsunuz.
Ev işlerini kadın sorumluluğu olarak görmüyorum.evdeki işleri de biri yapmalı.ben evi geçşndireyim eşim yapsın o zaman.yani düşük maaşlarla çalışıyoruz.bu maaşlarla çocuğun bakıcısına mı yetelim haftada iki gelen temizlikçiye mi?
Çalışan insanların ev işlerini yapması sıkıntı.eşim yardım etse de sıkıntı.herkes aynı değildir sizin bünyeniz kaldırıyordur benim kaldırmaz.ben yoğun çalışıyorum.müstakbel eşim yoğun çlışıyor.maddi durumu iyi olsa ben kariyerimden fedakarlık seve seve yapardım.
Her kadın bir meslek sahibi olmalı bence ama çalışmak istemeyene çalış demek de bir baskıdır ve hem evde hem dışarıda çalışmak modern köleliktir bence.

Bugün de başkası adına utandık çok şükür :olamaz:
Aldığınız eğitim sizi "gocanı borca sokacan ki gözü dışarıya kaymasın" diyen kapı önü teyzelerinden en azından bir adım ileriye götürmeliydi.

"Adamın kafası rahat etmesin ki aldatmasın" diye düşünerek evlilik yapılmaz. Bir hayatı paylaşacaksınız. Karşınızdakini zora sokup mahkum ederek mutlu olunmaz.

Yüksek lisans mezunu birinin şunu sorması çok garip, çalışıp çalışmama sizin kararınız ama kadın çalışınca erkeğin rahata erip yoldan çıkıyor ihtimalini düşünmeniz çok saçma. Birde sanki kadın çalışınca dünya para kazanıyor, şahsen ben eşim için değil kendim için çalışıyorum, eşimin aylığı da pekala yetebilirdi ama benim aylığım olmasa, bir çok lüksümden ödün vermem gerekirdi, ha birde olayın güçlü kadın olma, kendi ayakları üzerinde durma, kimseye yük olmama gibi bir sürü yönü var ama onlardan size bahsetmeyeceğim zira o bilince Zaten ne yazık ki erememişsiniz.

Bir mesleği varsa mutlaka çalışmalı.calismamak gibi bir seçenek yok bence mesleği olan insan icin.ama belli bir mesleğe sahip değilse maddi durum yeterliyse çalışacak bir yer bulmak icin ugrasmaya gerek yok.nitelikli bir iş bulmak da zor oluyor o zaman.ama maddi durum yeterli değilse her iki taraf da çalışacak tabi ki.

Back
X