Evli kadin çalışmalı mı?

Cevrmdeki bazi insanlar evlenince cals muhtac olma dio bende ayni fikirdeyim ama bazilari da calisip kocana mi apra yedirceksin birak otur evde seni gecindirsin ev gecindirmeyi ögrensim erkegin kafasi rahat olunca hemen kadini degsitirmeyi duusnuyo diyolar.. hangisi dogru kararsiz kaldim? Calissam borcalrimizi hemen bitiririz yaptgmz plana göre.. ama borclarin bitip esin kafasinin rahatlamasi guzel biseu mi orasi muamma..bide isin cocuklara eve vakit ayiramama boyutu var esim vardiyali caliscak ben ozelde evde olamicam o evdeyken mesela..
Çalışın ama hem evde hem işte değil ben çalışırken eşim ev işlerine yardım ederdi şimdi çalışmıyorum hala bile yardım ediyo elinden geldiğince çalışıcaksanız hayat müşterekse ev işlerinden beklentilerinizi eşinizinde karşılaması lazım yoksa sabah işe git gel yorgun argın yemek çamaşır ütü pazarlarınız temizlik sora çocuk adamsa sadece çalışıp eve gelip tv izlesin...

Son 3 aydir ayagimdan ameliyatli oldugum icin calismiyorum yani raporluyum. Ameliyatdan 2 hafta oncede isimden ayrilmistim. Simdi ameliyatli, raporlu oldugumu bilmelerine ragmen insanlar issiz diye resmen ezikliyorlar. Gerci bende baba parasi yiyorum oh mis burjuva hayati yasiyorum sizin özendiginizden diye cevaplarini veriyorum. Ama coook canim sıkılıyor 3 oda 1 salon surekli temizlik yapiyorum temizledikce baska seyler gozume batiyor psikolojim bozuldu butun arkadaslarim calisiyor sosyallesemiyorumda. Bence sacma bi hayat. Bir kadin cocugu cok kucuk degilse mutlaka calismali. Ozguvenli oluyorsun akil sagligin yerinde kaliyor, maddi olarak rahat oluyorsun ve emin ol insanlar daha cok saygi,anlayis gosteriyor calisan kisiye.

Ayrica kocaya para yedirmek kotude koca parasi yemek mi guzel ?!

Cevrmdeki bazi insanlar evlenince cals muhtac olma dio bende ayni fikirdeyim ama bazilari da calisip kocana mi apra yedirceksin birak otur evde seni gecindirsin ev gecindirmeyi ögrensim erkegin kafasi rahat olunca hemen kadini degsitirmeyi duusnuyo diyolar.. hangisi dogru kararsiz kaldim? Calissam borcalrimizi hemen bitiririz yaptgmz plana göre.. ama borclarin bitip esin kafasinin rahatlamasi guzel biseu mi orasi muamma..bide isin cocuklara eve vakit ayiramama boyutu var esim vardiyali caliscak ben ozelde evde olamicam o evdeyken mesela..
2 yillik evliyim. Gece gündüz is ariyorum. Keisnlkle kadin calismali ve eko. Ozgurlugu olmali diyenlerdenm. O parayi kocaya yedircen diyenlerde bencillik gibi geliyo. Hayat ortaginiz bugün obakar yarin siz. Kmse kmseyi beslemeye mecbur degil. Lafa gelnce kadin erkek esitligi diyolar ama is parayagelnce erkek bakmak beslemek zornda diyolar sacma .
Ben ce calismalisin canm umarm is bulursun. Bende ariyorum umarim bende bulurum :)

Kadin calismali. Ben calismaadigim icin bazen esim beni eziyor gibi hissediyorum. Calissaam asla minnet etmem. O yuzden calisicam kesinlikle

Karar tamamiyle kadının olmalı diye düşünüyorum. Ama kadınların ağır ve yıpratıcı işlerde çalışmaması gerektiği kanaatindeyim. Kadın zaten hassas bir varlık. Ağır iş yükü kadını yıpratır.

kesinlikle calismanizi oneriririm.. bu devirde hala -erkek baksin, seni gecindirsin- diye dusunen kadınlar olması da uzucu cok

Kadın çalışmazsa kocasının imkanları dahilinde yaşar çalışırsa kendi imkanları dahilinde.

Şöyle örnek vereyim; saat alacak kendine eşi 500 tl olanı alabileceğini söylerken kendi parasıyla istediğini alabilir.

Kadın çalışmalı ve kadının parası kendinde kalmalı. Erkek evi geçindirmeli kadın ise ekstra harcamaları yapmalı. Kadının çalışması evi geçindirme değil hayat standartlarını yükseltme adına olmalıdır.

İmkanınız varsa tabiki çalışın. Ilerde çocuk olur işyerinden memnun kalmazsınız vs birak9ir ara verir o dönem calismaZsiniz olur biter.

Önemli olan siz çalışmayı seviyor ve istiyor musunuz? Bana sabahları kalkmak zulüm gibi Ama maaşı hesapta görünce işte işler değişiyor. Kendi paramla alıveriş yapmanın hazzı da cabası. Tabiki zengin kocam olsun kendi işim veya ortak işimiz olsun isterim.

Asıl evliyken çalışmalı.kocanı cüzdan gibi görürsen oda seni et parçası gibi görür.kendi paran olsun kendi cevren olsun kendine güvenin olsun

Sakın çalışmayın eşiniz eşşşek gibi eve baksın size baksın hatta getirdiği parayı da bakıma giyime harcayın beş kuruş birikmesin borçları katlayarak çoğaltın eşinizin kafası hiç rahat etmesin değil başkasına size bile yan gözle bakacak hali kalmasın.
Yani böyle bir öneriyi Ciddiye alıp soran birini ciddiye alıp ciddi yorum yapmak istemiyorum kendinize çok ayıp ediyorsunuz konu sahibi

Keşke ailem beni lisede üniversitede part time çalışmaya teşvik etseydi hem enerjim vardı hem de iş hayatına daha üst bir yerlerden başlayabilirdim birikimim olur kendi işimi kurardım

Bak kariyerimde var benim.yüksek lisansım da var.sana yemin ediyorum eşimin maddi durumu iyi olsun çalışmam.
Şimdi feministikler beni bombalayacaklar ama sabah kalkar eşimle mükemmel bir kahvaltı yaparım.öğleye kadar evimi toplarım.doktoramı yaparım.bir kursa yazılırım aşçılık olabilir masaj ya da. Ya da direk dansı:KK76:
Evde bakımımı yaparım akşam mum ışıklı masalar kurarım.enerjim olacağı için elimin masajını yaparım.adamla ilgilenirim.
Çalışınca ne olacak söyleyeyim.dılarıda çalışacağım e evde de sorumluluklarım olacak erkeklerin yardım edenleri elbette vardır ama benimki edince keşke etmeseydin hayatım diyorum içimden tabi:eek:
Maddiyat yerindeyse ben çalışmamayı tercih ediyorum.ha yatdımcı tutulur va diyenler olacaktır.yardımcı da bi yere kadar yine yapıyorsun günlük rutin işini.bi de adam zati yardımcısı var deyip iyice salıyor.
Velhasılı kelam adamın gözü kayacak diye değil kendi rahatınız için çalışmayın.
Keşke benim koca da zengin olsa valla asla tutturmam çlışıcam diye:KK55:

Yuksek lisans yapip evde oturmakla omrunuzu curutursunuz.
Bu hayatta neyin garantisi var ki kocanin garantisi olsun?
Calisip ayaklariniz uzerinde durun.

Bak kariyerimde var benim.yüksek lisansım da var.sana yemin ediyorum eşimin maddi durumu iyi olsun çalışmam.
Şimdi feministikler beni bombalayacaklar ama sabah kalkar eşimle mükemmel bir kahvaltı yaparım.öğleye kadar evimi toplarım.doktoramı yaparım.bir kursa yazılırım aşçılık olabilir masaj ya da. Ya da direk dansı:KK76:
Evde bakımımı yaparım akşam mum ışıklı masalar kurarım.enerjim olacağı için elimin masajını yaparım.adamla ilgilenirim.
Çalışınca ne olacak söyleyeyim.dılarıda çalışacağım e evde de sorumluluklarım olacak erkeklerin yardım edenleri elbette vardır ama benimki edince keşke etmeseydin hayatım diyorum içimden tabi:eek:
Maddiyat yerindeyse ben çalışmamayı tercih ediyorum.ha yatdımcı tutulur va diyenler olacaktır.yardımcı da bi yere kadar yine yapıyorsun günlük rutin işini.bi de adam zati yardımcısı var deyip iyice salıyor.

Siz feministligi cok yanlis anlamissiniz. Bence hic doktorayla ugrasmayin sayet cok gereksiz sizin icin

Ben suan analik iznindeyim, ise ara verdim.
Esim ise geri donmemi istemiyor, ihtiyacimiz yok calisma diyor ama ben patlarim evde.
Zaten is arkadaslarinin esleri cocuktan sonra hep isi biraktilar, kimsenin geri dinmeye niyeti yok.

esim oturup calisirsan su kadar gelir bu kadar gider olacak, calismaman daha mantikli diye ikna etmeye calisiyor beni
Kiskandigindan filan degil bu arada, isim stresli bir is, modumu ay sonlarinda dibe cekiyor diye istemiyor.
O kurslar vs bi yere kadar.
Hem dunyanin binbir turlu hali var,olum ayrilik hastalik vs hep bunlar bizim icin.
Uretmek sosyallesmek guzel bence.

Back
X