Evli,Nişanli,Sözlü arkadaslarim nolur acil yardim

rosalinda23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2015
126
97
48
39
Arkadaslar bir talibim var ben hemsireyim kendisi infaz koruma memuru.1 ay felandir gorusuyoruz ama kafama takilan soru isaretlerine artik cvp bulamayip tam biseyleri ciddiyete dokme konusunda cok caresiz kalinca buraya konu acip fikir toplamak istedim nolur ciddi cvplar yazin kararima tecrubelerinizle destek olun.Talibimin meslegine karsi bi antipatim var yani ne meslek olursa olsun ama bu meslekte olmasaydi diyorum hep nolur yanlis anlamayin cevremizin de bakis acisi yok hep zalimler falan filan diye boyle oldum.Ikincisi kendisiyle ciddi planlar yapmaya calisinca mesela biz dugunumuzu esyalarimizi ev olayini nasil yapariz neyle yapariz falan filan olunca kendisi bilmiyorum borcla felan heralde diyo yani ailesinin destegi hic olmicakmis bize.Ev alamam kirada oturur duruma gore karar veririz diyo.Ailem olgun gelinden ziyade kucuk yastan kiz bulalim sana dediler ama ben istemedim diyo guva daha iyi huylarina girermiş ya napicagimi sasirdim nolur bu saydiklarima tek tek nasil bakiyosunuz cevaplamanizi ve bana gercek dusuncelerinizi yazip aydinlatin beni caresizim

Bu insan 34 yasinda tam ve bu yasa kadar herhangi bir birikimi yok ve evlilik gibi ciddi bir olaya girisiyor.Araba,ev vs.hicbirsey.Arkadaslar ben İstanbulda yasiyorum ve buranin yasam sartlarini biliyosunuz hadi evlendik ben her ay maas gunume gun sayarak mi geciricem borcla evlenenler nasil desteksiz yapabildiniz ki ben napayim nolur nasil yoluna koyabilirim eger evliligimde hersey gozumde kalicaksa niye evleneyimki zaten yillarca calistim didindim

Ben dusuncelerimde haksiz miyim gunlerdir uyuyamiyorum.Burda bilenler bilir ben de artik 30 yasina geldim dualar aradim simdi karsima bu insan cikti.1 aydir taniyodum gorusuyoduk ama ciddiyete gitme fikrini yeni zcti bana.Ben hep calisip didindim bayan halimle.Ama bu insan tutmus bana sadece seni cok seviyorum diyo bu kez de dusunuyorum yanlisa mi gidiyorum diye.Bir erkek 34une kadar bir araba da mi almaz ya?

Neden ille de evlenmek zorundaymışsınız gibi hissediyorsunuz,yaşınız daha 30 muş.Sanki köşeye sıkışmış ve acil karar vermek zorunda gibi bir durum içindesiniz.
Bir ay,evlilik planı yapmak için çok kısa bir süre öncelikle,ama ilk izlenimler duygularda çok önemli.Sonra herşey bir şekilde yoluna girer alışırım nasılsa diye düşünüp hareket etmek çok yanlış olur.
Önemli olan hemen evlenmek değil,gerçekten çoğu yönüyle içinize sinen,bu dönemi soru işaretleriyle boğuşmak yerine evlilik heyecanıyla size kıpır kıpır hissettirecek biriyle evlenmektir.

merhaba,
yaşım 23 ve tam bir sene oldu nişanlanalı. Kimilerine göre evlilik gerekli, kimilerine göre gereksiz. Bu aslında karşınıza çıkan kişiye ve sizin kişiliğinize göre değişiyor.
Ben evlilik için gün sayıyorum resmen çünkü Allah bozmasın ve herkese nasip etsin seviyorum nişanlımı. 4 yıldır tanışıyoruz artık tüm ailesini tanıyorum oda benim ailemi tanıyor. Evlenmek güzeldir çünkü her insan hayatına bir eş olmasını ister. ama çok ciddi bir karar. kimsenin pişmanlık yaşamasını istemem.
bencede 1 ay çok kısa tanışma süresi için, ama evlenen kişilerin de söylediğine göre ne kadar gezersen gez çoğu huyunu bilemeyebilirsin diyor aynı evde yaşamadıktan sonra.
Yaşınız 30 tabiki geç kalmış değilsiniz ama tedirginlikleriniz de sizi çok haklı buluyorum. erkeklerin çoğu sorumsuz ve hepsi kazanndığı para ile bugünü geçirsem yete düşüncesinde. Görüştüğünüz kişide sanırım bu şekilde yaşamış hayatını. Ben çevremden biliyorum ki, parasızlık evlilikte çok sıkıntı oluyor. Herşey bekarlıktaki kadar rahat olmuyormuş inanın. Bunu ablam evlendiğinde öğrendim ben.

Öncelikle siz evlilik için hazır mısınız? Kendinizde Bir evin temizliği,borçların ödenmesi sorumluluğu, ailenizin eşini idare edebilme becerisi var mı?

Anlattığınız kişinin ailesine çok önem verdiğini görüyorum aslında ben. Genelde de erkekler evlendikten sonra pek bir anneci oluyor. Hele de annesi ile sizin kafanız uyuşmaz ise yandınız.

Demem o ki iyi düşünün ve biraz zamana bırakın derim ben.

sevgiler

son cümleyi beğenmedim hiç ne demek ya küçük gelin alalım dediler demek böyle olsa bile adam susar bişey demez içine sinmediyse bekle derim iyice tart biç önemli olan erken yada geç evlenmek değil doğru kişiyi bulmaktır.

Ev., esya derdinden once aile yapisi onemli bence. Kucuk kiz alip boyunduruguna sokmak niyetinde olan bir aile var. Hazir misin emireri olmaya?

Ayrıca 1 ayda ne evlenmesi. Çok çok erken.

Sizin akliniz yatmamamis.. hic bosuna uzatmayin bence.. bu kadar soru isaretiyle bi yola girmeyin.. bana gore maddiyat onemli tabiki ama o kisiyi icine sindirmek sevmek daha onemli..bence sizin icinize sinmemis bu kisi pek.. allah hayirli insanla karsilastirsin i sallah.. yasinizada takilmayin. Bende 30uzeri yeni nisanliyim.. hersey valtinde olurmus.. sirf olsun diye yanlis bi secim yapmayin derim..

Arkadaslar biseyleri yoluna koyamadik olmadi yani.Evlilik karari alan arkadaslarim size soruyorum.Es adaylariniza en azindan maddi birikimi var mi borcla mi yapilicak hersey diye sormadinizmi hic? Araba bile dugun takilarimizdan ancak aliriz dedi.Kendini evlendikten sonra kisitli harcamaya alistirsan cunku ancak idare ederiz dedi.Sorunca da bana sen maddiyatci dusunuyosun dedi.Sikinti yasamayi goze alamadim arkadaslar.Kac yildir saglik sektorundeyim karsima bu sektorden cok iyi sartlarda insanlar cikti ama hic gozum olmadi hep tum sartlarima uyan en azindan evlilikte kendi ayaklari uzerinde duran bi kadina ihtiyaci olmayan birini secmek istedim.Ama bu insan bana belliki hep evlilik surecimde neye elimi atsam yeter bu kadar bi sınır diyicek ben de dayanamadim olmuyo hayat boyle

Yobaz bi aile aman kizlar dikkat edin daha bastan kafanizi karistiran seyler varsa kacin benim esim beni alirken askimdan mecnun oluyordu simdi iki cocukla bes parasiz ortada birakti beni allah belalarini versin oylesilerin

Maddiyata gelince benimde evlenince hicbirseyim yoktu eski esyalarla dugun yapip evlendik kaplumbaga gibi evim sirtimda dolastim yillardir 8 yillik evlilikte 10 defa ev degistirdim yeri geldi hamileyken yeri geldi bebeklerim varken sadece ev alip satarak para kaznip ev sahibi olalim diye yaptimda 8 ay once dublex daire aldik araba aldik ama hepsini alincada beni ortada birakti butun mal varligini baskasina devretmis bosanirken bak bile iddia edemiycem allah zorsun hakkimi seninkide parayi bulunca iki gun sonra biyerleri kalkanlardan cukmaz insallah

valla bnce yol yakınkn dön hiç bulaşma sabır et inşallh senin karşına çok çok daha iyi biri çıkar cnm bnm hiç ama hiç kafama yatmadı yaşında küçük deil farkındasn herşeyn

üzülme canm o şerefsiz o parayın hayrını görmez aksine malıyla başı belaya girir şerefsiz erkek çok rabbim bundn sonra yüzünü güldürür inşllh cnm üzülme

üzülme canm o şerefsiz o parayın hayrını görmez aksine malıyla başı belaya girir şerefsiz erkek çok rabbim bundn sonra yüzünü güldürür inşllh cnm üzülme
Sagol canim rabbim kimsenin hakkini kimsede birakmaz elbet er yada gec cikar ama ben en kisa zamanda ciksin istiyorum icimdeki ates baska türlü sönmez cunki

1senedir Evliyim esim zamanında 200gr bılezık almış memur oluncaya her ay birikim yapıp 23bın tl biriktirdi düğünümuzu kendimiz yaptık bırıktırdıgı parayı kullandık basta dedı aılemden destek yok herseyı bn alıcam dıe aılesını herseyı Açıkça soyledı kabul ettım sonra aılesı girdi araya Pahalı Pahalı seyler alıyorsunuz fılan dıe bnm aılemle eşimin aılesı uyusmuyordu yaşam kültür farkı onlar hep 1tlnın hesabını Yaptılar eşim sagolsun herseyı Aldı düğünden sonra takılarım oldu satıp ev aldık Allah'ıma Şükürler olsun.cok iyi düşün hemsıresın ablamda hemsıre iyi Maaş alıyorsunuz ama sankı esıne sen bakacakmıssın gıbı geldi evdede kalmadın hata yapma

Allah tum cvp yazip kafami aydinlatan tum arkadaslardan razi olsun.Inanin son 1 haftadir bisey bile yiyemiyorum cunku cok dusundum.Belki 1 ay oldu ama gercekten ısınmıştım.Bana taaaki kalkip gecinebilmemiz senin de elinde sen de cok harcama yapmaz destek olursan asariz diyo.Peki bayanlar sorarim size her genc kizin hayali vardir şöyle setim olsun şöyle gelinligim şöyle bir dugunum esyam olsun der ama bu insan bu yasina kadar 1 tl bile biriktirmis biri degil.Sizler esleriniz karsiniza ciktiginda hic bu tur seyler konusmadiniz mi hemen size maddiyatci dedi mi?Ben gercekten para pulda gozu olan kizlardan degilim ama karsimdaki insanin da bu kadar yildir birikim yapip kendi evliligi icin en azindan bir arabasini almasini isterdim.Bugun bulusup ona yapamicagimizi soyledigimde garsondan kalem istemis hesap yapiyo.Kirayi cekecegi krediye ne kadar gidecegini vs.hesapliyo sonra kem kum ederek sen de destek olursan is tamam diyo ama kizlar dugun icin adan zye hersey borc olucakmis ben de yeter dedim zamaninda dusunseydin diyip cikip evime geldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…