Evli,Nişanli,Sözlü arkadaslarim nolur acil yardim

Gercekten kendimi cok sorguladim bugun onun yuzune vedali gozlerle baktim agladim eve geldigimde niye hep boyle oluyo dedim.Ya nolur benim tek sucum hayat zor sikinti yasayip evliligimde bi misafirimi bile agirlarken hesap kitapla ugrasmamaktir.Bir magazaya esya icin girdigimde borcla esya alicak bi adama sesimin cikmamasini istemiyorum

Erkek kazandığı ile yatirim yapmayı bilmeli. Yatırım yapmamissa geleceğini düşünmemiş günübirlik yaşamış demek. Güvenilir değil. Şu da olabilir birikimi vardır ama size söylememiştir , el kızına yedirmek istememistir ? Olabilir mi ?

Evet aşk sevgi çok güzel şeyler, hiçbir genç kız çeyiz düzerken 1 gün bile mutsuz olmayı göze alamaz. Hayatımızda seçemediğimiz şeyler var ama seçtiklerimizi de iyi değerlendirip incelememiz gerekiyor. Bir işe de girerken maaşını, sigortasını, ortamını nasıl inceliyorsak; evlilik daha önemli bir konuysa gözü kapalı atlamamak lazım.Tabiki karşındakinin maddi durumunu inceliyeceksin.Evlenene kadar ne birikim yapmış, nasıl hayat yaşamış düğünü kim yapacak tabiki bunu bileceksin ve konuşacaksın. Kimse evlenince standartının düşmesini istemez. ve bunları itici olmadan ve çok bağlanmadan ilişkinin başında karşı tarafla konuşmak en doğrusu diye düşünüyorum.

Ben bir şeyi çok merak ettim. "Borçla eşya alacak bir adama sesimin çıkmamasını istemiyorum" ne demektir? Neden her şeyi karşı taraftan bekliyorsunuz ki? Bu adamı sevmedim evet, ama parası olmadığı için değil. Sorumluluk sahibi olmadığı, problemlerle başa çıkacak gücü olmadığı için, bir aile babası olmaya uygun görmüyorum, bu da zaten çok net kendisinin belli ettiği bir şey. Bir insanın parası olmayabilir, mühim olan, çalışkan olması ve amaçları uğruna sizinle birlikte çabalamasıdır. Ben 5 yıllık evliyim, öncesinde de 8 yıl flört ettik kocamla. Flört ettiğimiz zamanlarda ne ben onun maddi durumuna laf ettim ya da ayy fakir diye düşündüm, ne de o benim yaşam tarzıma bi şey dedi. Biraz zor bir adamdı düşünceleri sabitti ama zamanla onu değiştirip, kendi kültürüme yakın hale getirebildim. Evlenirken de ne ailelerimizden destek aldık, ne de birikimimiz vardı. Sadece neyi nası yaparız diye düşünerek, nişandan hemen sonra eşyaları taksitle almaya başladık. 1 yıl nişanlı kaldık ve evlenirken 1 lira bile borcumuz yoktu. Yani iki tarafta çalışırsa, düzenli olarak evlilikleri için para harcarlarsa hiç bi sorun göremiyorum ben. 1 ay da kesinlikle çok çok kısa bi süre. Tahminimce siz bu adamı sevmiyosunuz zaten, sadece son şansım diye düşünüyosunuz ve bu çok yanlış bi fikir.
Güzel bi söz var, sizinle de paylaşayım. Görelim Rabbim neyler, neylerse güzel eyler..

Bakin kendimi inanin cok zorladim Rabbim cok buyuk ya karsina ondan daha kotusunu cikarirsa diye cok dusundum baslamali mi yoksa bitirmeli mi bi iliskiyi cunku daha bir arkadas gibiydik 1 ayda cok bi sey paylasmadik ama bana kalkip ben buyum kabul ediyosan kal yoksa isin gucun rast gelsin mi demeliydi sorarim size? Su an kredi odemelerim var bana kalkip bu ödemelerin bitene kadar sen de biraz kendini kisitla dedi inanabiliyo musunuz yani ben sonucta ev kadini da olabilirdim nolur bunu da dusunerek hesap edin.Tabiki hayat musterek ben yine destek olurum ama dusmez kalkmaz bi Allah.Bu kisi evlilikte hep benim destegimi ariyo simdiden bugune kadar tek bir lirasi yok.Hep borc mu odeyecez dedigimde de diyoki galiba oyle yani hersey muamma

bence evlenme pişman olursun.Kaldıki asık olarak evlenmiyosun sanırım.Biz severek evlendik 5 sene çıktık.Eşim macır.Kv/kp nisanımda takılan seti bile oğullarından taksit taksit geri aldılar.Düğün bari yapmayalım dedim.1 tane oğlumuz var konu komsu neder dedi kv.kredi çekti eşim düğün yapıldı.Düğün gecesi takılan paralardan hatta salonun bi kısmını ödediler.Annem babm deli oldu ama bisey demediler.Sonuç 2 yıldır kredi ödüyorz.Bana düğün yaptılar güya ama 2 yıldır ev kirasını ben ödüyorm.Keske yapmasalardı.Bunu da böyle güle oynaya ödemiyosun cnm merak etme,karsılıklı sınır olup oturuyosunuz.Bnce hiiç girme bu işe sen.Yine de sen bilirsin hayırlısı olsun...

enerjinizden sizin akıllı ve boyle tiplerle muhatap olmayacak kadar degerli oldugunuzu hissettim AMA...

Ailesi daha küçük kız mı alalım demiş.Bundan eş olmaz.Olsa da ailesi koymaz.Evlilik zaten zor iş borç kredi evlenmeden seni bekliyor.Aşık değilsin.Yaşam standartı düşürme.Memur olmasan evlenmezdi seninle.Evlenince işi bırakacağım de .Bak bakalim bir hafta sonra arayacak mı seni.Ayrica yaşının büyüklüğünü ortaya atıp psikolojik baskı yapıyor sana.

Son düzenleme:
Evli nişanlı degilim ancak durumdan hoslanmadim. Sanirim böyle bir talibe evet demezdim.
Neslek bazen cok onemli oluyor. Kisiliklerine yansiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…